Dodaj do ulubionych

Jaki macie internet??

26.02.06, 11:20
Jaki macie internet, ile płacicie?? Mi przychodzi na dwa miesiące ze
wszystkimi opłatami i rozmowami telefonicznymi 80 - 100 Euro. Kiedy
zakładaliśmy internet zauważyłam że tutaj nie ma konkurencji i jest cholernie
drogo, czy wy też tak uważacie??
Obserwuj wątek
    • patttrycja Re: Jaki macie internet?? 26.02.06, 13:42
      Witam
      Ja też tyle płacilam poza tym ten internet był tak wolny, że czekalam dosyc
      dlugo na zaladowanie sie stron juz nie mowie o sciaganiu poczty. Od miesiaca mam
      modem ADSL z OTENET i jestem bardzo zadowolona. Zaplacilam na poczatek 120 euro
      ( w tym jest juz 2 mieisace internetu + 2 miesiace gratis) Nie ma zadnych
      dodatkowych kosztów w rachunku telefonicznym. Jeśli będe chciała przedłużyć o
      kolejne miesiące to wychodzi około 30 euro miesiecznie.
    • olna Re: Jaki macie internet?? 26.02.06, 16:18
      U nas ADSL wciaz nie ma,czekamy dopiero na podlaczenie.Najczesciej korzystamy z
      karty 12euro za 120godzin, plus to co na rachunku(60-80euro za 2 miesiace),w
      sumie da sie wytrzymac,chociaz nie ukrywam,ze stale lacze bardzo by sie
      przydalo.(mialo byc juz w kwietniu zeszlego rokuwink)
    • grazyna0501 Re: Jaki macie internet?? 26.02.06, 19:23
      ja mam od dwoch lat ADSL z OTENET i zasadniczo musze powiedziec, ze abonament za
      dwa miesiace wraz z abonamentem telefonicznym, ale bez rozmow wynosi 110 euro
      (384/128 i niegroaniczony download i upload), ale dwa lata temu bylo 150 euro,
      wiec i tak teraz taniej.
      • bachula_gr Re: Jaki macie internet?? 27.02.06, 11:00
        a my mamy od niedawna stale lacze. Placimy 20 euro miesiecznie a od marca
        mozemy zaplacic ciurkiem za rok i wtedy wyniesie nas 15 miesiecznie!!! Od
        lokalnego monopolisty na dodatek ;-|)))
        • ana_mama_patrycji do Bachuli 07.03.06, 19:34
          Bachula jaki jest ten lokalny monopolista, chciałabym zmienić na taki za 15 E
          miesięcznie, tylko jak, podpowiedz, podaj jakieś namiary.
          • bachula_gr Re: do Bachuli 08.03.06, 09:32
            Ana, przepytam o szczegoly i zrelacjonuje wieczorem, kto, co i dalczego w tak
            korzystnej cenie wink
          • bachula_gr Re: do Bachuli 08.03.06, 21:30
            Ana, to jest lokalny=nasz wiejski monopolista a nie narodowy. Nazywa sie
            to "metsovowireless" a jak sie kliknie na linka to przekierowuje na
            www.maltatel.com
            Nie wiem jak to dziala od strony technicznej, my placimy lokalnemu "dostawcy".
    • ana_mama_patrycji Re: Jaki macie internet?? 10.03.06, 08:30
      Bachula dzięki za wieści, chyba pozostanę przy tym co mam bo po obliczeniach
      itp. doszliśmy do wniosku że jest ok wszystkie wychodzą około 100 E w końcowym
      rachunku.
      • adamoh Re: Jaki macie internet?? 20.03.06, 14:11
        Witam,

Za pare tygodni wyjezdzam do Grecji do pracy (na jakies 5-6 miesiecy). Chcialbym
        wziasc ze sobą laptopa by nie stracić kontaktu z cywilizacją smile tzn. mam na
        myśli INTERNET smile zastanawiałem się nad blue connectem z ERY, ale obawiam sie ze
        moge sie nie wypłacić. Moze macie jakieś rady. Będe pracował na wyspie Korfu.

Pozdrawiam
        • flisvos Re: Jaki macie internet?? 20.03.06, 15:43
          adamoh a gdzie bedziesz pracowal, bo ja na korfu mieszkam smile
          jesli chodzi o internet to ja mam stale lacze, postaram sie cos dowiedziec to
          dam ci znac. a jak nic nie wymyslisz to na korfu jest pelno kawiarenek
          internetowych(bardzo dobrze wyposazonych)koszt 1godz-3e
          pozdrawiam
          • adamoh Re: Jaki macie internet?? 20.03.06, 17:00
            flisvos byłbym wdzięczny gdybyś mogla się coś dowiedzieć. Będe tam pracował jako
            rezydent. hmmm warto też wiedzieć że są kawiarenki, ale szczerze to wolałbym
            sobie w swoim pokoiku siedzieć i klikać smile

Pozdrawiam
            Adam
            • flisvos Re: Jaki macie internet?? 20.03.06, 17:52
              domyslilam sie ze bedziesz pracowal jako rezydent, pytalam sie raczej o miejsce
              twojego pobytu; bo chyba bedziesz pracowal u mojego znajomego w b.podrozy;
              jesli tak to bedziesz mieszkal kolo mnie.
              pozdrawiam
              • adamoh Re: Jaki macie internet?? 20.03.06, 18:11
                Będe pracował dla dużej firmy z Niemiec, ale konkretnego miejsca zamieszkania
                dla siebie jeszcze nie znam.
                • flisvos Re: Jaki macie internet?? 20.03.06, 20:17
                  jaki ty tajemniczy jestes! nie boj sie mam chlopaka, tak tylko pytam przez
                  babska ciekawosc! jesli chodzi o internet to mozesz kozystac z kart np za 10e
                  masz 20h wystarczy zainstalowac polaczenie(wszystko jest opisane na karcie po
                  ang i grecku), pozniej za kazdym razem jak chcesz kozystac z neta to przez to
                  polaczenie, chyba wszystko(a pamietaj,ze mimo uzywasz karty bedziesz mial
                  naliczane impulsy cos jak w rozmowie lokalnej). mam nadzieje,ze niczego nie
                  pommieszalam. pozdrawiam
                  • adamoh Re: Jaki macie internet?? 20.03.06, 20:28
                    Heh źle mnie zrozumialaś smile naprawde nie wiem jeszcze gdzie bede mieszkał smile
                    moze mi namiot dają, to rozbije go u Ciebie w ogrodzie tongue_out

pozdrawiam
                  • adamoh Re: Jaki macie internet?? 20.03.06, 20:29
                    a właśnie apropo tych kart, to rozumiem że do tego potrzebny modem no i co za
                    tym idzie kabelek telefoniczny uncertain ?
                    • flisvos Re: Jaki macie internet?? 20.03.06, 21:12
                      no jakis kabelek mialam taki co z komutera(osobistego) do gniazdka w scianie
                      szedl, wiesz ja sie za bardzo nie znam na tych rzeczach! a jeszcze jedno karty
                      sa do kupienia w zasadzie w kazdym kiosku czy markecie wiec nie bedziesz mial
                      problemu. pozdrawiam!!!
          • margarita6 Re: Jaki macie internet?? 08.01.07, 21:06
            Mam zamiar wreszcie pokusic sie o stale lacze,wiec moze ktos poleci cos dobrego
            i taniego smile
            • pawelek1911 Re: Jaki macie internet?? 11.01.07, 10:39
              margarita6 napisał:

> Mam zamiar wreszcie pokusic sie o stale lacze,wiec moze ktos poleci cos
              dobrego
              >
              > i taniego smile

Margarita,ja mam FORTHnet1024-bezprzewodowy.Kosztował 189 euro na 5
              miesięcy.Nie wiem czy to dużo czy mało,nie znam innych cen,ale podobno Fortnet
              jest niezły-zobaczymy????Musisz uzbroić się jednak w cierpliwość-czekałam 25
              roboczych dni,chociaż mówili o piętnastu.
    • flisvos Re: Jaki macie internet?? 20.03.06, 21:14
      a adamoh jeszcze jedno na tym forum:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=36481515
      kiedys klikal ktos o niku rezydent z korfu i o ile dobrze pamietam to na prawde
      byl tu rezydentem wiec jak cos to go poszukaj, powodzenia
      • adamoh Re: Jaki macie internet?? 20.03.06, 21:44
        oki dzieki bardzo flisvos (bardzo ciekawy nick tongue_out). Mam nadzieje ze sie spotkamy
        kiedys na miejscu smile

pozdrawiam
    • ana_mama_patrycji Kalokairina dora 21.06.06, 12:48
      Dla zainteresowanych: Ote stworzyło nową promocję internetową na stałe łącze
      przez pół roku co miesiąc 22 E i siedzisz 24h.
    • bob75rob1 Re: Jaki macie internet?? 21.06.06, 15:17
      polaczenie przez ADSL (modem Neostrady), ponoc miesiecznie ma byc 22,90 (kolega
      powiedzial, ze doliczaja jeszcze jakies 15 EUR za linie), ale czekam na
      pierwsze rachunki i wtedy bede mogla powiedziec ile to nas tak naprawde
      kosztuje.
      M.
      • bob75rob1 Re: Jaki macie internet?? 15.01.07, 23:22
        OTE:

- za linię telefoniczną 24,80
        - ADSL OTE 28,84
        - OTE OnDSL Home 8,98

Łącznie 62,62 EUR na dwa miesiące + rozmowy, ale to ok. 2-3 EUR
    • babycool Re: Jaki macie internet?? 12.01.07, 20:32
      a ja bede miala FORTHENT, 117 euro na 5 miesiecy 1024 predkosc a pozniej co
      miesiac 20,50. Tyle, ze sie nie moga doagadac z OTE i czekam juz 2 miechy a
      mialo byc 12 dni!!!!! OTE wpisala w system nazwisko mezusia przez K a nie przez
      C ...... I czekam i jedni zwalaja na innych. ALe teraz mezusia menago wzial
      sprawy w swoje rece i podobno juz tuz tuz ...
      • ana_mama_patrycji Jakie macie antywirusy?? 12.01.07, 21:08
        Jakie macie antywirusy w swoich komputerkach???
        • moletx Re: Jakie macie antywirusy?? 13.01.07, 17:50
          Ja mam Norton-a Internet Security,symantec-a.Polecam,jezeli o to pytalas...smile)

P.s-jak bylo na plazy?
      • moletx Re: Jaki macie internet?? 13.01.07, 17:46
        Ja tez mam FORTHnet,2.0mbps..i z tego co pamietam to platnosci maja wygladac
        tak jak u Ciebie...czekam na pierwszy rachunek...smile Podobno maja zwiekszyc
        predkosc po tym jak zaloza wlasna linie tefoniczna..do konca tego roku...smile).
    • margarita6 Re: Jaki macie internet?? 19.01.07, 14:38
      dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=30&id=533 dla zaiteresowanych
      antywirusami i innymi programami.
    • babycool MAM NETA :) 20.01.07, 13:03
      Informuje, ze wczoraj 21.30 podlaczyli mi wreszcie stale lacze z Forthnetu ....
      SMIGA, ze MILO smile Jestem teraz wsrod zywych smile
      • flisvos Re: MAM NETA :) 20.01.07, 14:43
        gratulacje kochana-teraz zobaczysz,ze swiat bedzie piekniejszysmile))
        • babycool Re: MAM NETA :) 20.01.07, 19:41
          Dzieki smile Juz jest piekniejszy. Zobaczymy na ile uda mi sie korzystac z niego,
          bo synusiowi chyba zabki ida, bo marudek sie zrobil. Teraz spi i czuje sie jak
          KNG OF THE WORLD. Jak to po grecku bedzie? tongue_out
    • ana_mama_patrycji Re: Jaki macie internet?? 24.01.07, 21:21
      napiszcie jaka jest grecka stronka coś w stylu naszego onet.pl
      • bachula_gr Re: Jaki macie internet?? 26.01.07, 19:26
        www.in.gr/
    • flisvos Re: Jaki macie internet?? 03.02.07, 23:14
      dziewczyny, mam od jakis kilku dni problemy z internetem. siedze na necie i
      jest ok(pomijam,ze strona forum dziala jakby chciala a nie mogla) i nagle mnie
      odlacza od internetu; pozniej nie moge sie palaczycsad wy tez tak macie czy to
      dla mnie takei atrakcje?
      • annielika Re: Jaki macie internet?? 06.02.07, 00:16
        my mielismy wiele razy to samo, dlatego ciagle zmieniamy dostarczyciela
        internetu. teraz tez chyba zmienimy... choc nie wywala, ale szybszego nam sie
        zachcialowink
        • bachula_gr Re: Jaki macie internet?? 06.02.07, 12:32
          annielika napisała:

> ....ciagle zmieniamy dostarczyciela internetu.

wink)) "internet provider" brzmi cudnie.... sa rzeczy nie do przetlumaczenia
          swojsko, co? Przypominaja mi sie czasy kiedy pracowalam jako tlumacz techniczny
          w firmie produkujacej oprogramowanie dla budownictwa.
          >
          >
    • sylwialew Re: Jaki macie internet?? 04.02.07, 10:07
      Tez, tez caly czas mnie wywala z internetu juz ladnych pare dni sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka