Dodaj do ulubionych

Zycie z Boreliozą

18.11.10, 18:12
Witam wszystkich na tym forum,
Bardzo dlugo czytam wasze posty, az w koncu sama postanowilam sie z Wami podzielic swoja historia,

Ponad rok temu przeprowadzilam sie ze swoim narzeczonym do Warszawy, Zamieszkalismy na poczatku w skromnym mieszkanku ze wspolokatorem, nerwy, stres po dwoch tyg wspolnego mieszkania byly na porzadku dziennym, w maju postanowilam sie troszke wystawic na slonce, pechchcial ze wchodzac z balkonu do pokoju, stanelam na parapecie chcac ominac krzeslo w dzrzwiach balkonu, zeslizgnelam sie i spadlam, od tej pory zaczely okropnie bolec mnie plecy. Pierwsza wizyta u internisty i skierowanie do neurologa, od niego natychmiastowe skierowanie do szpitala, na izbie przyjec , opis proces diemienielizacji, pobyt w szpitalu, rezonans magnetyczny, koszmarny lekarz prowadzacy diagnoza SM, dozylnie sterydy, wypisalam sie na zadanie po kilkudniowej dawce steryd. Po wyjsciu zaczelam czuc sie strasznie, bole nog ktorych wczesniej nie odczuwalam. Stan psychiczny straszny, wizyta u homeopaty, nastepnie badania niekonwencjonalna metoda nma toksyny, diagnoza Borelia w ukladzie nerwowym, mija rok od pierwszej wiadomosci o boreliozie, miesiac temu badanie Img, IGG, wynik podejrzenie: wczesna Borelioza, lecze sie bardzo niekonwencjonalnie, glownie ziola, objawy koszmarne (herxy) bole stawow, miesni sztywnienie palcow, nog, bole plecow, z tylu glowy, koszmar, mam nadzieje ze to sie w koncu skonczy, psychicznie nie wyrabiam, zyje ciagla mysla SM, czasami mi rece opadaja, jak to dlugo jeszcze bedzie trwalo...
Obserwuj wątek
    • szila2008 Re: Zycie z Boreliozą 18.11.10, 20:10
      Każdy z tą chorobą niesie ciężki krzyż ale ma też nadzieję,że uda mu się ten krzyż bynajmniej odciążyć.Nie wiem co bierzesz ale skoro twoja choroba już tak się rozwineła to musisz działać.
    • malgog Re: Zycie z Boreliozą 19.11.10, 10:05

tez żyję z podejrzeniem sm , zmianami demielizacyjnymi + mnóstwem objawów bólowych nie typowych dla sm, widzę, że na forum jest sporo osób z taką diagnozą
      leczę się wg ILADS
      strach przed sm nie mija leczenie boreliozy daje nadzieję, czasami łatwo nie jest szczególnie kiedy ból powala, dla mnie najgorsza jest niepewność diagnozy, boreliozę leczę na podstawie objawów testy nie nie wykazały...
      musimy trzymać się razem i nie poddawać
      głowa do góry
      • szila2008 Re: Zycie z Boreliozą 19.11.10, 17:17
        Jeśli oglądaliście filmik o bb to tam była mowa,że na 10 przypadkow SM po badaniu mózgu wszystkie miały bb o ile dobrze pamiętam.
        • inka-108 Re: Zycie z Boreliozą 24.11.10, 00:52
          siedem na dziesięc smile
    • glory23 Re: Zycie z Boreliozą 19.11.10, 20:03
      Bole pojawily sie po podaniu sterydow na SM, potem ust ąpily, ale dluzsze chodzenie nadal sprawialo mi problem, nastepnie leczenie metoda nie konwencjonalna (ziola) i tak bylo nie najgorzej, niedawno mama dowiedziala sie o innych ziolach dzieki ktorym osoba chorujaca na borelioze bedaca juz na wozku z powodu paralizu ciala sie podniosla, na chwile obecna normalnie funkcjonuje, chodzi i pracuje(antybiotyki bardzo niekorzystnie na ta osobe wplywaly, to wlasnie podczas ich brania mocny, potezny mezczyzna usiadl na wozku), postanowilam sprobowac, pierwszy tydzien cudownie objawy ustepowaly, nastepne tygodnie to juz nie wyobrazalne bole, codziennie w innych miejscach i inne, czy to herx byc moze, z badan niekonwencjonalnych wyszlo ze toksyny boreli zaatakowaly kosci i stawy, rada osoby wyleczonej , brac zola i przetrwac te bole nie ma innego wyjscia, boje sie i mysle o sm, jednak sie nie poddaje biore ziola bole tlumacze sobie ze tak ma byc, teraz jest zle ale to szansa, ze moze byc lepiej, Zycze wszystkim zdrowia i wytrwalosci
      • szila2008 Re: Zycie z Boreliozą 19.11.10, 20:13
        A jakie zioła bierzesz?
        Na bb są zioła ze stanów.Protokół Buhnera.
        Oczywiście,że moga to być herxy.Oby, czego ci życzę.
        • glory23 Re: Zycie z Boreliozą 20.11.10, 12:16
          Biore ziola Betulea Cortex firmy Sylveco

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka