szila2008 08.01.11, 12:09 Cześć Chciałam się zorientować ile osób korzystało lub korzysta z tej diety i z jakim efektem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ines108 Re: Dieta Dąbrowskiej 08.01.11, 12:40 Stosowałam te dietę jeszcze przed diagnozą jak nie wiedziałam co mi jest - czułam się na niej baaardzo dobrze tzn. stawy i bóle nadal dokuczały ale miałam dużo siły i z psychiką było lepiej - przypływ energii był ewidentnie od diety co do psychiki to nie wiem. Odpowiedz Link
flork74 Re: Dieta Dąbrowskiej 08.01.11, 12:43 Witam Bylem na tej diecie przez 6 tyg.Pierwsze 2 tyg.w osrodku w Gołubiu na Kaszubach.Osrodek pod jej patronatem nazywa sie ,,U zboja".Maja wspaniale zaplecze wypoczynkowo-medyczne.Co do diety,to czulem jak swietnie odtoksycznia mi sie organizm po poltorarocznym truciu abx-ami.Czuc to i widac bylo najbardziej na skorze.Wzgladala tak jakby nakremowana. Odpowiedz Link
szila2008 Re: Dieta Dąbrowskiej 08.01.11, 13:18 Ja kończę dopiero pierwszy tydzień ale mam nadzieję,że wytrwam Tyle warzyw to chyba przez całe życie nie zjadłam i psychicznie faktycznie jest dużo lepiej Jeszcze więcej śpię a i tak już dużo spalam.Mam nadzieję,że ta dieta oczyści troche mój organizm po 2 latach abx.No i grzybola może wygłodzi bo z brzuszkiem super,odpukać. Ile wody należy przy niej pić bo od tych warzywek to nie bardzo mi się chce pić? Wiola Odpowiedz Link
bagnowska Re: Dieta Dąbrowskiej 08.01.11, 16:44 Witaj Grzegorz był na tej diecie 4 tygodnie (ja razem z nim) i czulismy się bardzo dobrze. POwtórzyliśmy po roku i.... Grzegorz wytrzymał tylko tydzień, bo bardzo do osłabiła. Widocznie nie był ten moment. Pozdrawiam i życzę wytrwałości! Basia Odpowiedz Link
rdk69 Re: Dieta Dąbrowskiej 04.06.11, 18:02 Od założenia wątku minęło prawie pół roku. Teraz jest ciepło, warzywa są bardziej dostępne itp... Więc: 1. kto w okresie od stycznia stosował dietę warzywno-owocową lub głodówkę wg E. Dąbrowskiej, jak długo ona trwała, jakie były reakcje organizmu, czy Dieta była w czasie abx, czy spadała waga (jak bardzo w kg/[masa ciala]), czy Dieta ma jakieś odzwierciedlenie w boreliozowym życiu, co się działo po zakończeniu diety, inne uwagi? 2. kto obecnie stosuje Dietę lub ma głodówkę, od kiedy, czy jest ona w czasie abx, czy spada masa ciała (jak bardzo w kg/[masa ciala]), jak tam leci ogólnie, inne uwagi? 3. nie interesuje mnie, że ktoś ma Dietę w planach, ale jak już ją rozpocznie zachęcam do dzielenia się spostrzeżeniami pozdrawiam, r Odpowiedz Link
szafirek_80 Do Szila 06.06.11, 14:29 Szila, udało Ci się wytrwać na diecie? Bardzo mnie ciekawią efekty Twojej kuracji. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link
szila2008 Re: Do Szila 12.06.11, 21:11 Niestety za wiele nie mogę na ten temat powiedzieć bo na diecie wytrzymałam ledwie 3 tyg. Na pewno psychicznie czułam się na niej o niebo lepiej za to było większe ochłodzenie organizmu ,rąk i nóg.Co do bb to ciężko mi coś stwierdzić. Kilka pierwszych dni jelita się oczyszczały. W sumie polecam Odpowiedz Link
niebieskidymek Re: Do Szila 15.06.11, 10:59 Witaj Wiolu Kilka razy stosowałam tę dietę i na początku czułam się świetnie. Przypływ energii, skóra w dobrej kondycji. Niestety zagrzybiałam się (prawdopodobnie z powodu niewielkiej ilości owoców). Próbowałam też na samych warzywach i tym razem dietę przerwał mi herx. Byłam zbyt słaba żeby ciągnąć na samych warzywach, bałam się że wyrządzę sobie szkodę. Generalnie polecam bo samopoczucie w czasie jej stosowania jest świetne Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link
szafirek_80 Re: Dieta Dąbrowskiej 14.07.11, 11:54 Właśnie się na to natknęłam: www.dieta-dabrowska.pl/opinie.html Brzmi ciekawie Odpowiedz Link
beat-ba Re: Dieta Dąbrowskiej 05.08.11, 13:28 Ja robiłam tą dietę 2 razy: w maju i rok temu też na wiosnę. Za każdym razem po 6 tygodni. Leczyłam wcześniej boreliozę ziołami. Dieta wspaniale oczyściła mnie z toksyn, dodała energii, lepiej po niej myślę i zapamiętuję. Mam zamiar powtarzać co roku. Odpowiedz Link
szafirek_80 Re: Dieta Dąbrowskiej 08.08.11, 12:40 beat-ba napisała: Ja robiłam tą dietę 2 razy: w maju i rok temu też na wiosnę. Za każdym razem po 6 tygodni. Leczyłam wcześniej boreliozę ziołami. Dieta wspaniale oczyściła mnie z toksyn, dodała energii, lepiej po niej myślę i zapamiętuję. Mam zamiar powtarzać co roku. A czy oprócz 6-cio tygodniowej diety oczyszczającej, stosujesz też (zalecane przez dr. Dąbrowską) zdrowe żywienie na codzień? Tak się zastanawiam czy te 6 tygodni w roku wystarczą, czy ta dieta to już na całe życie Nie wiem czy udałoby mi się zrezygnować na dobre z mięsa Odpowiedz Link
beat-ba Re: Dieta Dąbrowskiej 08.08.11, 13:45 Staram się stosować te zasady na co dzień i wychodzi mi to przez jakieś 2 miesiące jeszcze po diecie. Potem jest gorzej, zwłaszcza zimą. Myślę, że gdybym się stosowała przez cały rok do zasad zdrowego żywienia, to nie potrzebowałabym aż 6 miesięcy na oczyszczenie organizmu na wiosnę. Ale zdrowe nawyki wprowadzam sukcesywnie. Z mięsem jest tak, że po diecie nie mam na nie apetytu, gorzej jest zimą. Wtedy staram się je ograniczyć. Ale trudno to zrobić tak od razu, zwłaszcza, gdy jest się już w miarę zdrowym. Warto natomiast stopniowo zamieniać tłuste, lub przetworzone potrawy zdrowymi. Jem dużo więcej warzyw, kasz, polubiłam soczewicę w różnych wersjach, piekę chleb żytni razowy na zakwasie, staram się mniej smażyć. To trudne, bo pochodzę z rodziny, w której gotowało się tradycyjnie i dobrze. Przy tym Mam męża i nastoletnie dzieci - nie mam czasu gotować dla nich oddzielnie. Ale zmiany wprowadzam dla całej rodziny. Trwa to dłużej, ale powoli przynosi efekty. Mi najtrudniej jest powstrzymywać się od ciast domowych. Przekonałam się jednak, że są dobrą pożywką dla borelki. Gdy bolały mnie stawy trzymałam się od łakoci z daleka, a teraz, jak się podleczyłam zdarza mi się skusić. Odpowiedz Link
szafirek_80 Re: Dieta Dąbrowskiej 08.08.11, 14:31 Dziękuję za informacje Pozdrawiam. Kasia Odpowiedz Link
beatrisbwp Re: Dieta Dąbrowskiej 08.04.14, 01:11 witam,obecnie jestem na diecie Dr.Ewy Dabrowskej.Postanowilam tym razem przed jakimkolwiek leczeniem oczyscic organizm.Zwolnili mnie z pracy przez chorobe,wiec mam czas.Od 9 dni jestem na diecie,rygorystycznie jej przestrzegam.Miedzy 2 a 3 noca mialam dreszcze,pocilam sie,jak bym miala goraczke.W 3 dzien mialam duzo energii.Od 4 dnia jest coraz gorzej.Czuje normalnie wszystkie stawy,miesnie,objawy neuro sie nasilily,pogorszenie wzroku,na twarzy mam kaszke,ledwo chodze(podobnie mialam na ziolach max.dawkach)I teraz mam do Was pytanie czy mieliscie podobnie na tej diecie?co sadzicie?Moze organizm sie broni i system immunologiczny walczy?moze jakies pasozyty zdychaja itd.?i mam tyle toksyn,ze organizm nie nadaza?juz nie wiem co robic.Planowalam byc na niej 5-6tyg.dzieki za info Odpowiedz Link
dagulla Re: Dieta Dąbrowskiej 08.04.14, 10:27 Po roku sterydów i dwóch latach abx postanowiłam się oczyścić. Dietę E. Dąbrowskiej stosowałam przez miesiąc, miałam podobnie , psychicznie było super , fizycznie kiepsko pogorszenie objawów, bezsenność, ale wytrwałam, schudłam 8kg które szybko odzyskałam z nawiązką mimo że nada trzymam dietę p/grzybiczą. Po diecie zrobiłam badania i okazało się że mam stłuszczenie wątroby i zaburzenia metaboliczne do tego bardzo wysoki cholesterol. Już nie wiem czego się chwycić. Odpowiedz Link
beatrisbwp Re: Dieta Dąbrowskiej 09.04.14, 00:53 Dagulla a przed dieta miałaś robione te badania?ja mam tylko nadzieje ze dobrze robie stosując ja,może coś zdycha.Nie jest łatwo.... Odpowiedz Link
dagulla Re: Dieta Dąbrowskiej 09.04.14, 10:02 Własnie zrobiłam błąd bo dokładne badania zrobiłam dopiero po diecie jak zaczełam gorzej się czuć. Co miesiąc robiłam podstawowe badania i parametry wątroby ale one nic nie wykazywały dopiero w szpitalu wykonano dokładniejsze i stwierdzono, stłuszczenie ,uszkodzenie wątroby i zaburzenia metaboliczne. Lekarka stwierdziła że to nie od diety tylko to skutek leczenia. Odpowiedz Link
sashka28 Re: Dieta Dąbrowskiej 09.04.14, 15:51 A jakie to w takim razie badania Ci zrobili w szpitalu? Ja też cały czas robię tylko próby wątrobowe i nic więcej. Miałaś USG, fibroscan? Jak możesz to napisz coś więcej o tych badaniach Odpowiedz Link
dagulla Re: Dieta Dąbrowskiej 10.04.14, 09:31 To był panel wątrobowy pełny, oraz USG wątroby. takie wyniki wątroby jak GGTP, AST,ALT, były dużo powyżej normy Odpowiedz Link
fela125 Re: Dieta Dąbrowskiej 11.04.14, 15:38 Beatrisbwz - Wydaje mi się, że masz nawrót boreliozy. Jakie brałaś zioła - Buhnera? - mi po jego ziołach też zaczeło wracać - niestety. Pomyśl, aby szybko coś wprowadzić, nie dopuszczaj do pełnego nawrotu. Dagulla - nie wiem, co Ci mówią lekarze na tą wątrobę, ale jeżeli jesteś pozostawiona sama sobie, to koniecznie wprowadź zioła. Już kończy się śledziennica, ale jak się postarasz, to jeszcze nazbierasz, ja natrafiam na nią na podmokłych terenach - oczyszcza śledzionę, wątrobę. Dr Różański ja opisuje. Zazwyczaj to co kwitnie na żółto, działa na wątrobę, nie chcę się mądrować, bo moja wiedza jest znikoma, ale staram się ją zgłębiać. Mamy do dyspozycji wielki dar - dostęp w internecie do publikacji dra Różańskiego, opisał naprawde bardzo dużo ziół. Powodzenia Odpowiedz Link
fela125 Re: Dieta Dąbrowskiej 11.04.14, 15:45 Beatris - jeszcze tak sobie pomyślałam, że może osłabiłaś organizm i borelioza wraca, a może dieta wpływa na niszczenie candidy i też Cię może powalać. Odpowiedz Link
dagulla Re: Dieta Dąbrowskiej 14.04.14, 10:00 Witam. Fela dzięki za wsparcie i dobre rady. Własnie zaczełam pic takie zioła bo muszę wzmocnić wątrobę i organizm bo mam nawrót boreliozy. Przchodzę na leczenie ziołami. Odpowiedz Link
beatrisbwp Re: Dieta Dąbrowskiej 14.04.14, 19:14 dzieki za odp.Tak mysle dagulla,ze napewno ta watroba to od lekow,w koncu leczenie tyloma abx-ami ma swoje skutki uboczne...ktore u jednych wystepuja,a u innych nie. Fela 125 wiesz dieta napewno oslabia.Wlaczylam pare dni temu chlorelle Pyrenoidosa i C.G.F(biopure) bo moze jest tyle toksyn.Najlepiej ze zjadlam jablko,pomidora i na drugi dzien ogorasa kiszonego i zaczela sie jazda z grzybem!Dodam tyle,ze przed ziolami,na ziolach i ok.1.5 roku po nich nie mialam zadnego problemu z grzybem.Nawet o nim nie myslalam!jadlam wszystko,pilam alkohol itd.Zreszta zaloze swoj watek,jak tylko dam rade.A ziola jakie bralam i co mi pomoglo wczesniej: andrographis (planet.herbals) resveratrol (paradise) cats claw (now foods) polygonum cuspidatum(napar) stephania root(wlasna nalewka) teasel root(wlasna nalewka) zen szen (holland&barrett) wit.C- ester C Plus (solgar) BCAA Plus (Solgar) Optima (natures way) Biosil-krople (Natural Factors ch-OSA) Vit.D3 (carlson) Coenzym Q10-Kaneka QH (Doctors BEST) cynk picolinate (holland&barrett) vit.b12 (holland&barrett) kw.foliowy (holland&barrett) wapno (holland&barrett) vit.B50 complex (holland&barrett) alpha lipoic acid super omega 3-6-9 (now foods) liver aid (liverite) vit.E (health aid) magnez (olimp) celadrin (holland&barrett) niacin (holland&barrett) turmeric & bromelain (natur.factors) selen (holland&barrett) miedz (twinlab) melatonina (solgar) wormwood comples-nalewka (now foods) tymianek-nalewka GSE (nutribiotic) Olej z czarnuszki (amazing herbs) Special Two (now foods) srebro koloidalne grzyby reishi teraz zaczelam brac na grzyba Organic Freeze Dried Garlic(biopure) olejek oregano,optime i fluconazol i nie jem juz zadnych owocow z tej diety.Musze to ogarnac bo jest naprawde nie ciekawie.Pozdrawiam Was serdecznie Odpowiedz Link