Dodaj do ulubionych

zarażony kleszcz

08.09.11, 18:12
Dzień dobry,

jestem mamą prawie siedmioletniego chłopca, ktory miał miesiąc temu kleszcza. Jeżeli był poruszany taki temat, to z góry przepraszam, ale nie znalazłam.. Kleszcze wyciągnął lekarz, po czy oddaliśmy go do badania (kleszcza, nie lekarzasmile Dwa lata temu mąż chorował na boreliozę, wiec chciałam mieć od razu pewność.
Badanie trwało bardzo długo i dopiero dzisiaj odebrałam wynik, który jest dodatni. I teraz nie wiem co dalej. Czy robić badania WB i resztę odkleszczowych czy od razu poprosić lekarza o antybiotyki. Jeżeli tak, to na jak długo? Syn nie ma rumienia ani żadnych objawów. W Szczecinie nie ma lekarza, który poważnie traktuje temat, dlatego chciałam zasięgnąć opinii osób, które były w podobnej sytuacji, jak postąpić i na co zwrócić uwagę pediatrze. U męża sytuacja była klarowna, bo jego wyniki potwierdziły, miał objawy i rumień....
Z góry dziękuje za odpowiedź,
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • groniesiaa Re: zarażony kleszcz 08.09.11, 19:54
      Znajdź lekarza przez Stowarzyszenie Osób Chorych na Boreliozę w Twojej okolicy albo jeśli masz dobrego i otwartego na temat pediatrę.
      Moja córka dostała Summamed Forte - ale ona ma 2,5 roku i antybiotyk był włączony na 12 godzin po ukąszeniu (profilaktycznie).
      Twój syn jest nijako w gorszej sytuacji, bo minął miesiąc no i kleszcz był zarażony.

Robiłaś tylko Bb czy panel ?

Mam dobrego pediatrę, który leczy wczesną Bb u dzieci, ale on jest w Warszawie.
      Ja bym pojechała. Wy wiecie, co to Bb także może warto.
      Pisz na groniesia(mapla)wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka