Dodaj do ulubionych

Mój przypadek

03.04.12, 19:06
Witam serdecznie!
Nigdy nie pisałam na forum a teraz widzę,że już dawno powinnam to zrobić.
U mnie boreliozę wykryto w 2007 r. Miałam bóle stawów,bóle głowy,ciągłe zmęczenie,problemy z sercem,depresję i z niewiadomych przyczyn astmę. Byłam leczona pięć razy przez rok czasu.Najpierw brałam doxycyklinę później dożylnie a na koniec zinnat. Wyniki były cały czas wysokie w kl. IgM. Doktor,która mnie leczyła stwierdziła,że nie ma sensu dalej ładować antybiotyków. Owszem dała mi skierowanie do trzech innych zakaźników (Kielce,Warszawa,Białystok) ale to nic mi nie dało. Jeden powiedział,że wyniki mogą być fałszywie dodatnie i wysłał mnie do neurologa ,drugi,że jest to zespół poboreliozowy (kazał iść do reumatologa) a trzeci,że tak już może zostać i nie należy dalej leczyć. Zostawili mnie z wynikiem w kl. IgG-17,5 BBU/ml a w kl. IgM-84,4 BBU/ml. Czułam się lepiej,stawy tak nie bolały więc pomyślałam,że może mają rację. Chociaż nadal leczę się na astmę i depresję. W międzyczasie doszła mi jeszcze przepuklina kręgosłupa. Intensywnie chodziłam na rehabilitację tak że po jakimś czasie było naprawdę dobrze. Było dobrze,aż do tego roku. Znowu pojawiły się bóle stawów,kręgosłupa,uczucie ciężkości w rękach i nogach ,ciągłe zmęczenie, rano nie mogę się obudzić. Pewnego ranka przy wstawaniu z łóżka poczułam silny ból w stawie skokowym, który zwalił mnie z nóg. Ból był tak silny,że omal nie zemdlałam.Cały dzień nie mogłam chodzić tak bolała noga. Na pogotowiu zrobili prześwietlenie, powiedzieli,że kości całe, pewnie naciągnęłam więzadła.Kazali robić okłady z altacetu i to wszystko. Nie wiem co o tym wszystkim sądzić. Chciałam wierzyć w to,że lekarze mają rację ale teraz znowu wrócił strach. Proszę ,powiedzcie mi co o tym sądzicie. Co powinnam dalej robić?
Obserwuj wątek
    • pies_z_laki_2 Re: Mój przypadek 04.04.12, 23:17
      > Co powinnam dalej robić?

Pierwszy krok już zrobiłaś smile
      Przestałaś wierzyć bezkrytycznie w to, co mówią i robią lekarze.
      Drugi krok to czytanie o boreliozie i koinfekcjach, im więcej wiesz, tym lepiej pokierujesz swoimi krokami.
      Trzeci krok, to zebranie wszystkich wyników badań, spisanie dzisiejszych objawów i wizyta z tym wszystkim u lekarza Ilads. Zwykli już cię leczyli, teraz pora na zmianę...

A czwarty krok, to terapia, po kilku latach pewnie nieco bardziej rozłożona w czasie, ale i skuteczniejsza, niż standardowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka