Dodaj do ulubionych

Punkcja tkanek

07.05.12, 14:20
Czy ktoś z was wie czy w POLSCE możne gdzieś wykonać jakiekolwiek badanie na bb z punkcji tkanek. Bo zagranicą jest to spotykane a w Polsce nie mogę znaleźć?
Obserwuj wątek
    • fionka21 Re: Punkcja tkanek 07.05.12, 14:35
      Słyszałam o diagnozie bb postawionej w oparciu o wyniki punkcji (skóra, mięśnie, ścięgno) na wrocławskiej reumatologii.

Z tego co wiem, wymagało to sporego zaangażowania rodziny pacjenta, aby do punkcji doszło wink

W każdym razie chyba właśnie oddziały reumatologii są najbardziej perspektywiczne
      • margolcia_63 Re: Punkcja tkanek 08.05.12, 07:07
        Ja się spotkałam z takim zabiegiem w W-wie, w zakaźnym na Wolskiej.
        Młoda dziewczyna najpierw była leczona na tocznia sterydami, a potem trafiła do zakaźnego na tzw. głębokie wycinki.
        Nie wiem jak się sprawa skończyła.
        Chyba jednak to nie taka powinna być kolejność diagnozowania i leczenia, ale ja się nie znam.... poza tym osobiście i tak w tocznia nie wierzę.
        • tajtaja Re: Punkcja tkanek 08.05.12, 12:10
          margolcia_63 napisała:

>.... poza tym osobiście i tak w tocznia nie wierzę.

ja tez nie

• anonimicus Re: Punkcja tkanek 08.05.12, 11:24
      Ja byłbym zainteresowany punkcją/biopsją mózgu/opon MR.

Jak coś znajdziecie dajcie znać.
      • maleoobeauty Re: Punkcja tkanek 08.05.12, 15:47
        Kurcze ja też bym chciał sobie zrobić badania z płynu stawowego z kolana albo biopsje z kości kolanowej ale nie wiem gdzie można to zrobić. Jestem nawet gotów zapłacić za to badnie. uncertain
        • ayurveda101 Re: Punkcja tkanek 08.05.12, 17:55
          Płyn ze stawu kolanowego można pobrać tylko jeżeli jest jego nadmiar ( tj. opuchlizna i wysięk) jeżeli bez tego płyn zostanie pobrany można uszkodzić sobie staw.
    • pies_z_laki_2 Re: Punkcja tkanek 10.05.12, 00:17
      Ja szukałam przez chirurga w Medicoverze, ale nie znalazłam takiem opcji (nikt się nie chciał zgodzić). Ale może pani Jadwiga coś doradzi tutaj: nzozjk.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=63&Itemid=65
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka