kris-2012
18.11.12, 19:54
Witam.
Początek leczenia boreliozy, we wrześniu w szpitalu. 15 dni 2x1 g Tartriakson. Później dalej 15 dni ta sama dawka. Od 15.10.2012r. leczenie wg ILADS u lekarza z Łodzi, który stwierdził jeszcze prawdopodobnie bartonelle, chlamydie i mykopazmę zestawem: TARTRIAKSON 2 x 2 gramy przez 4 dni, pozostałe 3 dni TINIDAZOL, 2x1 i CIPRONEX na stałe 2x1.
Ponieważ przy podawaniu Tartraksonu w 4 tygodniu stosowania tego zestawu pojawiły się silne mrowienie , szczypanie, drętwienie twarzy , ust, języka, bóle uszu i oczu lekarz zmniejszył TARTRIAKSON na 1x2g dziennnie, pozostałe leki bez zmian. Objawy przy Tartriaksonie pozostały. Reakcje typu herx nie występują. Zastanawia mnie ten tynidazol, które biorę tylko 3 dni w tygodniu, czy to nie za mało. Słyszałem że inni biorą przez 15 dni i 15 dni przerwy.
Ponadto stosuje WIGOR COM. priobiotyki 3-4 razy, BIOPRON 9, MicloFlor 32, PRoBacti 4 i Optimę. Chlorelle 3x5, OMEGA 3 forte 3x1 , Oeparol,2 x 1, Liść oliwny 2x1 , Cortex bletuale 2x 1 łyżeczka, Candida Cleare 2x1 a na watrobę Cholestil 2x1, Hepatil 2x1 i Essentiale forte 3x1,
Wit. B comp, i magnez na noc, Przy braku doświadczenie nie wiem w jakiej kolejności to stosować. Czy Wigor comp. na czczo to dobry pomysł, w jakim odstępie od abx chlorella i osłonowe na wątrobę, Czy nie powinienem zastosować jeszcze Wit. D3 , oleju lnianego, oraz Keonzym Q 10. Jeżeli ktoś stosuje podobny zestaw, proszę o informację jak to wszystko poukładał i jak przebiega leczenie. Będę wdzięczny za podpowiedź.
Pozdrawiam wszystkich.