27.11.12, 00:16
Czy to możliwe że ACC Optima obudziło uśpioną bb?
4 lata temu leczyłam się w/g ILADS z dosyć dobrym skutkiem ale po wzięciu w/w leku, stawy zdrętwiały. ACC brałam tylko 2 dni i nic oprócz tego i czuję że wszystkie stawy sztywnieją! ACC wzięłam na kaszel, który za długo trwa i nie chce przejść. Zdziwiła mnie reakcja organizmu na zwykły lek ale powoli wpadam w panikę. Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • margolcia_63 Re: zapytam 27.11.12, 00:19
      Raczej chlamydia.
      • ewawr Re: zapytam 27.11.12, 00:25
        To też ale czy jest możliwe że głupi lek na kaszel przywrócił koszmar?
        • margolcia_63 Re: zapytam 27.11.12, 00:39
          Tak, ponieważ N-acetylocysteina składnik ACC i NAC działają na ciałka podstawowe chlamydii. Prawdopodobnie masz herksa. Powinnaś teraz zbadać CRP.

A ty Analogu wszystkim przez internet diagnozujesz wady kręgosłupa od siedzenia przy komputerze. Fizjoterapeuta?
          • ewawr Re: zapytam 27.11.12, 01:17
            Chlamydia nie miała u mnie wysokiego miana, wszystko jedno, ale czy to możliwe że ACC Optima spowodowało że całe leczenie poszło na marne?
            • analogkid Re: zapytam 27.11.12, 09:24
              ewawr napisała:

> Chlamydia nie miała u mnie wysokiego miana, wszystko jedno, ale czy to możliwe
              > że ACC Optima spowodowało że całe leczenie poszło na marne?

witaj

Moim zdaniem nie i jest to zupełny przypadek, a najbardziej prawdopodobne jest ze ACC wywołał jakąś reakcję uczuleniową lub podobnego rodzaju. ACC ma szereg skutków ubocznym, m.in. obrzęk naczynioruchowy w obrębie m.in, kończyn. Reakcje bywają silne u pacjentów uczulonych dodatkowo na histaminę.

Jeśli by wierzyć w to co pisze margolcia i kilka innych osób dla których na świecie sa tylko 4 choroby, książki do medycyny miałaby postać broszurki w której znajdowało by się kilka chorób (borelioza, babesioza, bartonella, clamydia, jersinioza, kiła i kilka innych), niestety świat nie jest taki czarno - biały a choroby to nie tylko odkleszczówki.

Proponuje skontaktować sie z lekarzem i po konsultacji po prostu odstawić lek, bo moim zdaniem sa to ewidentne skutki uboczne jego dziąłania. Jesli bierzesz ACC z powodu zapalenia górnych dróg oddechowych z powodzeniam mozesz zastąpić go czyms innym i sama wtedy zobaczysz, to zdecydowanie lepsze niż żyć w panice że obudziło sie potwora.

pozdrawiam i zyczę szybkiego powrotu do zdrowia
              • gniewosz53 Re: zapytam 27.11.12, 16:23
                Rzeczywiście, wydaje się iż zażyta N-acetylocysteina wywołała raczej jakąś reakcję uczuleniową.

Chociaż niewykluczone jest iz nagłe objawy są wynikiem przewlekłej chalmydiozy. Tylko osoby zarażone CPN mają takie 'reakcje' po zażyciu N-acetylocysteiny.

Postaraj się zrobić sobie badanie w klasie IgA na chalmydie pn. - wtedy wszystko się wyjaśni. I to najlepiej powtórz x2 razy. Ja robiłem 3x - 2 wyniki miałem dodatnie i 1 ujemny. Także wsystko zależy od laboratorium,.,
    • fionka21 Re: zapytam 27.11.12, 13:58
      Ewa, zobacz tutaj:

forum.chlamydioza.pl/portal.php?show=5
      tutaj jest odpowiedni fragment o NAC = ACC

"Przed leczeniem antybiotykami można zażywać NAC (1200 mg dziennie). Jeżeli pojawi się reakcja Herxheimera świadczy to o infekcji Cpn (brak reakcji Herxheimera nie świadczy o braku infekcji). Reakcja może pojawić się bardzo szybko po zażyciu leków lub po kilku/ kilkunastu dniach.
      Osoby chore na boreliozę po zażyciu NAC nie odczuwają tej reakcji."

Analog, czy ktoś Cię finansuje za wypisywanie tych bredni i dezinformowanie? Jeżeli tak, to rozumiem, dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd. Jeżeli natomiast robisz to spontanicznie i z niewiedzy to już jest niezrozumiałe wink Tak czy owak - zamilknij!
      • tajtaja Re: zapytam 27.11.12, 14:27
        czy w NAC jest glutation? gdzies wyczytałam, ze jest w Immunocal'u i w NAC, bo jeśli jest to i przy bb moze być reakcja
        • dx771 Re: zapytam 27.11.12, 14:44
          tajtaja napisała:

> czy w NAC jest glutation? gdzies wyczytałam, ze jest w Immunocal'u i w NAC, bo
          > jeśli jest to i przy bb moze być reakcja

NAC(kwas liponowy też) z tego co pisze Buhner podnosi poziom glutationu.
          • tajtaja Re: zapytam 27.11.12, 18:00
            dx771 napisał:

> tajtaja napisała:
            >
            > > czy w NAC jest glutation? gdzies wyczytałam, ze jest w Immunocal'u i w NA
            > C, bo
            > > jeśli jest to i przy bb moze być reakcja
            >
            > NAC(kwas liponowy też) z tego co pisze Buhner podnosi poziom glutationu.
            >
            >
            dzięki, dx771 smile
            najważniejszy antyutleniacz sami produkujemy wiec NAC podnosi poziom, wprawdzie nieznacznie ale jednak smile
            • zazule Re: zapytam 27.11.12, 20:21
              Moze tez byc chamydia trachomatis lub psittaci.

Odstaw lek i zobacz reakcje, jak sie poprawi to zacznij od mniejszej dawki. Pogadaj o tym z lekarzem , lekarze Ilads raczej sa swiadomi rekacji na nac.
              NAC w wielu krajach w tym w USA jest sprzedawana jak suplement diety a nie lek w dawkach po 600mg, kupuje sie ja w drogerii , mozna tez kupowac w proszku na kilkogramy i nikt nie robi z tego zadnego problemy. Na amerykanskim forum cpnhelp wiekszosc osob bierze 1200-2400mg
              pozdr
              zaz
              -
              dlaczego one nie chorują???
              Polska strona i forum na temat Chlamydii pn
              • ewawr Re: zapytam 27.11.12, 20:49
                Dzięki za pomoc.
                Wczoraj i dziś nie brałam ACC i nigdy już go nie dotknę.
                Mam wrażenie, że stawy odpuszczają. Wpadłam w panikę ale wczoraj było bardzo źle i byłam załamana. Ciężko żyje się z bólem ale lekarzy sobie odpuszczę. Szkoda czasu i zdrowia. Jak będzie bardzo źle to na szczęście mam Was. Dzięki.
                • zazule Re: zapytam 27.11.12, 21:10
                  Jak masz cpn czy inna chlamydie to warto brac nac tylko pomału. Nac to srodek , ktory niszczy jedna z form cpn i dzieki temu leczenie idzie do przodu. Jak to herx to nastepne rekcje beda słabsze. Zoabacz czy przypadkiem za pere dni nei poczujesz sie lepiej niz przed nac.

pozdr
                  zaz
                  • margolcia_63 Re: zapytam 27.11.12, 21:17
                    ewawr, moim zdaniem lepiej cierpieć ból kolam niż kiedyś skończyć z diagnozą SM i połową mózgu.
                    • gniewosz53 Re: zapytam 27.11.12, 21:19
                      Ależ ty margolcia agresywnie... przeciez wiadomo że ewawr nie ma sm tylko ją cpn z borelka męczy...
                      • margolcia_63 Re: zapytam 27.11.12, 21:33
                        Może zaczniesz kogoś oceniać to zainteresuj się tematem.... Może wyszukiwarka by pomogła albo net.
                  • gniewosz53 Re: zapytam 27.11.12, 21:18
                    ewawr - kup sobie może np. słabsze NAC... zamiast ACC600 to ACC200 i powoli wdrażaj... jeśli masz takie silne reakcje to znaczy że chalmydia pneumoniae Ciebie drąży od środka do cna... uncertain

Ja mam też chalmydie pn. (potwierdzone IgG i IgA) i biore 2x ACC600... i u mnie to różnie... raz reakcja silna... raz słaba... bez reguły
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka