Dodaj do ulubionych

Aparat moora super plus

26.05.13, 14:48
Cześć, czy ktoś z Was korzystał przy diagnozowaniu boreliozy przy użyciu aparatu Moora super plus? Zapisałam się z ciekawości na to badanie, przeprowadza je lekarz. CO myślicie, zgodnie z opisem test daje w 80 % trafną diagnozę, natomiast test serologiczny (z krwi) ma tylko 30 % skutecznosci.
daje linka:
novaclinic.pl/index.php/nova-diagnostyka/diagnostyka-nova-moram
Obserwuj wątek
    • froga Re: Aparat moora super plus 26.05.13, 15:25
      Mora w nova clinic byl pierwszym testem na borelioze ktory wyszedl pozytywnie, potem robilam Luat u Wielkoszynskiego i wyszla borelioza w moczu. Normalni lekarze nie uznaja tego testu, natomiast w Novaclinic pani doktor jak najbardziej ale wyciaga kase kierujac na terapie ozonową albo terapie aparatem a na koniec i tak konczy sie na antybiotykach. Za jedno podanie Biotraksonu chcieli 50zł. Terapia abx na pocztaku byla ok ale potem pojawily sie abx ktorych sie nie stosuje. Klinika i pani doktor nie polecana w stowarzyszeniu chnb. Lepiej zrob diagnostyke u wielkoszynski.webity.pl i idz do Werbowy.
      • klebek_nerwow Re: Aparat moora super plus 26.05.13, 15:42
        Chciałabym Wam napisać, że ja nie mam objawów boreliozy. Ugryzł mnie kleszcze 3 tygodnie temu, nie mam jeszcze rumienia, czuję się normalnie. Po prostu chciałam zbadać czy mam te krętki czy nie. Tylko jak czytam, że niektórym nie wychodzą w badaniach serologicznych to wtedy nie widzę sensu żeby je wykonywać. Jeśli nie są ani czułe ani swoiste.

Najgorsze jest to, że ludzie się leczą latami antybiotykami i to nic nie pomaga. To chyba znaczy że to nie jest najlepsza metoda leczenia. Moim zdaniem organizm trzeba wzmocnić, dac mu broń i walczyć, a nie zwalać się z nóg antybiotykiem i czekać, bo może przy okazji zabije borelię. Trochę czytałam kłótni na tym forum i nie chcę spowodować kolejnej. Szanuję Wasze zdanie. Co do tego aparatu to na pewno nie jestem do niego przekonana i chciałam właśnie przeczytać opinie o nim osób które korzystały.
      • boreliotyk ozonoterapia 27.07.15, 12:41
        Ja byłam u Pani Doktor Sumary i nie uważam żeby wyciągała kasę... Na wizycie wszystko mi wytłumaczyła i dała możliwość wyboru... Wybrałam ozonoterapię połączoną z antybiotykoterapią... Dla mnie skuteczna metoda leczenia, co więcej ozon dodawał mi sił. Czułam się po nim znacznie lepiej niż po samych antybiotykach.
        Z całym szacunkiem do Schnb uważam ze są kliką wierzącą tylko i wyłącznie w ILADS... Nic poza tym nie istnieje...
        A tak w ogóle to Pani Doktor z Nova Clinic też leczy metodą ILADS... I tam też można zrobić badania LUAT z moczu i CD 57, i LTT i Western Blot... I kleszcza też zbadają...
        Pani Doktor Beata Werbowy, o której wspominasz ma ogromną wiedzę ale szacunku do człowieka i jego czasu za grosz. W kolejce na przyjęcie czeka się czasem 4 godziny... Co więcej można się nie doczekać... Niestety zdarzyło mi się być umówioną na godzinę, czekałam czekałam, po 2 godzinach trzeba było przejechać do innego gabinetu bo tam już zamykali, kolejna godzina czekania w nowym miejscu, po czym wyszła na chwile i nie wróciła przez 40 min... Zrezygnowałam. Może wróciła i przyjęła innych, ale moje nerwy już tego nie zniosły... Ale fachowcem jest dobrym to trzeba przyznać.
      • boreliotyk Re: Aparat moora super plus 27.07.15, 12:47
        Mnie Bb nie wychodziła w Western Blocie. Za namową koleżanki zrobiłam test Mora i tam wyszło że jestem chora. Byłam sceptycznie nastawiona do tej metody, bo różne są opinie o tym badaniu, ale wynik dodatni mi się potwierdził w badaniu LTT...
        Niestety lekarze nie chcieli za bardzo w to uwierzyć i odmawiali lecznia Bb. Tylko w tej nova clinic w Krakowie potraktowali temat poważnie, a Pani Doktor poprowadziła leczenie. Polecam.
        • antyfonka Re: Aparat moora super plus 27.07.15, 13:03
          Popytaj, w clinic, o nunczako z destruktorem energii orgonalnej to dopiero trzepie, normalnie plomby amalgamatowe wypadają a kleszcze padają jak muchy w promieniu 3 metrów.
          • antyfonka Re: Aparat moora super plus 27.07.15, 13:51
            antyfonka napisała:

> Popytaj, w clinic, o nunczako z destruktorem energii orgonalnej to dopiero trze
            > pie, normalnie plomby amalgamatowe wypadają a kleszcze padają jak muchy w promi
            > eniu 3 metrów.
            ojejku link przepadł DOR (Destruktywne Ładunki
            Energii Orgonalnej)
            pomaga(robić kasę-efekt uboczny, typuje liczby w Lotto, Kaskada, Multi Multi, Mini Lotto) kupować,stosować!!!!
    • anonimicus Re: Aparat moora super plus 26.05.13, 19:30
      Ja korzystalem z uslug tej firmy. Zostalem oszukany i pozbawiony dosyc sporej gotowki.

https://img337.imageshack.us/img337/9484/stoposzustom.gif
      • maleoobeauty Re: Aparat moora super plus 26.05.13, 20:10
        30% sprawdzalność dotyczy testu ELISA. Jeśli zrobisz test western blot w dobrym labie, ktore zajmuje sie strice badaniami nad chorobami od kleszczowymi to sprawdzalność tegoż WB wynosi nawet do 80%

---
        LJB121 zniżka 5 $ w Iherb
    • froga Re: Aparat moora super plus 26.05.13, 22:47
      Elisa faktycznie ma duzy margines bledu ale sa jeszcze z krwi : WB, LTT,PCR -najskuteczniejszy LTT oraz z moczu LUAT. To ze terapia antybiotykowa nie dziala to nie jest tak do konca, boreliozy nie wytniesz jesli nie wytniesz koinfekcji a tego przewaznie sie nie diagnozuje np bartonelli jest kilkanascie odmian a testy dostepne sa na kilka wiec ktos musi miec reszte do tego mukplazmy , babesie , elrichia itd. Polecam lekture wielkoszynski.webity.pl
      to ze nie masz rumienia to wcale nie oznacza ze nie bylo, moze byc albo nie poza tym jest wedrujacy wiec kleszcz mogl byc na rece a rumien bedzie w innym miejscu.. albo nie bedzie wcale.
      • klebek_nerwow Re: Aparat moora super plus 27.05.13, 08:05
        Więc który test jest najskuteczniejszy (bo wymieniacie różne) i kiedy można go zrobić tzn. w jakim czasie od ukąszenia.
        • klebek_nerwow Re: Aparat moora super plus 27.05.13, 08:13
          Jeśli możecie to które badanie mam wybrać, wielkoszynski.webity.pl/badania-diagnostyczne/ piszą że nie mają terminów ale badania można zrobić, tylko tyle ich jest że nie wiem w końcu które dla takiego przypadku jak ja. Czyli, że chce sprawdzić czy w ogole to mam.
    • pies_z_laki_2 Re: Aparat moora super plus 27.05.13, 16:50
      klebek_nerwow napisała: ...
      > Zapisałam się z ciekawości na to badanie

Ha, ha, ha (z rezygnacją i politowaniem)

Ostrzegam cię, jeszcze jeden post na temat tego czegoś, a wykluczenie z forum będzie faktem.
      NIE, na tym forum nie reklamuje się cudów.
      • klebek_nerwow Re: Aparat moora super plus 28.05.13, 14:14
        Mam nadzieję, że złośliwość to nie cecha wspolna chorujących na boreliozę. Jesli chciałbyś wiedzieć, nie poszłam na to badanie, bo szkoda mi jednak na nie kasy i tak musze wykonać test WB, ktory podobnie kosztuje.
        • froga Re: Aparat moora super plus 30.05.13, 23:02
          Jezeli nie masz objawow to jesli wyjdzie test "+" to bedziesz brax abx??? borelioza moze latami nie wychodzic nawet jesli sa objawy, mozesz zrobic WB chyba ze masz kase na LTT -jest obecnie chyba najbardziej dokladny test z krwi ale i najdrozszy. Do LUAT konieczna jest prowokacja abx.
          • happy_and_well Re: Aparat moora super plus 31.05.13, 10:59
            Jest jeszcze KKI na Spartańskiej w Instytucie Reumatologii - 330 zł za dwie klasy więc jest tańszy niż LLT i też bardzo wiarygodny (ponoć).
            • miroslaw111 Re: Aparat moora super plus 29.07.15, 01:15
              czemu mi to wyskoczyło jak to jakiśzamierzchły wątek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka