Dodaj do ulubionych

Ugryzienie

08.07.13, 11:04
Proszę Was o sugestie- moje dziecko wróciło wczoraj z gór i ma zaczerwienienie po jakimś ugryzienu, taki jakby mały rumień wielkości około 6 cm, mówi że to jest od kilku dni. Pójdę z nim dziś do lekarza, nie wiem co powie. Czy to może być bb? Kleszcza nie miał, tylko tam było mnóstwo komarów , ponieważ sama mam bb jestem dość zaniepokojona.....Jak myślicie, podać mu antybiotyk na kilka tygodni??????
Obserwuj wątek
    • jola.1111 Re: Ugryzienie 11.07.13, 19:55
      Sama musisz zdecydować, i ponieść ryzyko. Piszesz, że sama masz bb, więc jesteś w temacie. Ja zdecydowałam się leczyć syna wg ILADS ( 5 m- cy), i potem, np. siedzimy, oglądamy jakiś film, syn zapatrzony, a ja patrzę ukradkiem na niego, siedzi bardzo wychudzony, zmizerowany, wiadomo, dieta, ja łzy w oczach, Boże, co ja mu robię...Ogólnie jednak nie żałuję.

• angela.n Re: Ugryzienie- medycyna chińska?? 11.07.13, 21:16
        Lekarz kompletnie zignorował to zaczerwienienie. Poszłam potem do lekarki, która leczy ziołami m.in. chińskimi i ona zaleciła jakieś chińskie zioła. I mi też, kupiłam żeń szeń i jakieś przeciwbakteryjne o dziwnych nazwach. Zaczerwienienie smaruję synowi olejkiem z eukaliptusa. Nie wiem co myśleć, czy macie jakieś doświadczenia z lekarzami medycyny chińskiej, czy to komuś pomogło??? Bo musiałabym zrezygnować z protokołu Buhnera i przejść na chińskie, nie wiem czy ryzykować....
        Jolu, to co pisałaś doskonale rozumiem, ja też bym miała pewnie różne myśli.....mam nadzieję, że szybko będzie dobrze.
        • jola.1111 Re: Ugryzienie- medycyna chińska?? 13.07.13, 22:56
          Rok temu coś mnie ugryzło, wyciągnęłam, wpadłam w panikę, patrzę kleszcz? nimfa? jakieś zaczerwienienie..co robić. Normalnie oszalałam ze strachu ( to było już po leczeniu syna). Wzięłam przez ok 2 m- ce leki wg ILADS.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka