werrtor 02.12.13, 15:50 Czy może ktoś z Was mi podpowiedzieć gdzie to można kupić? Liczyłem na allegro, ale niestety tam brak... Czy tylko za granicą można kupić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bbeap Re: natto-lumbro-kinase 02.12.13, 16:40 Ja niestety znalazlam tylko za granica. Kupuje na iherb. Odpowiedz Link
desmina33 Re: natto-lumbro-kinase 13.12.13, 12:16 Ja ostatnio na wizycie zapytałam lekarza o enzymy , bo nigdy nie stosowałam. Powiedział mi, że owszem prawdopodobnie działają na biofilm, bo widzi po rekacji pacjentów. Mówiłam mu jakie znam, a on polecił mi tzw. Vobenzym / Wobenzym, na początku brac 3x1 tabl. a potem stopniowo dochodzić do 3x3. Znalazłam ten Wobenzym w czeskiej aptece i skład ma na prawdę imponujący, będę zamawiała może po nowym roku jak nie zbankrutuje . Pozdrawiam. www.docsimon.pl/towar/wobenzym-drg-200 Odpowiedz Link
bbeap Re: natto-lumbro-kinase 13.12.13, 18:35 Lumbro jest z earthworm'a a serra z silkworm'a, lumbro dziala na biofilmy, natto zapobiega ich powstawaniu, serra jest troche slabsze niz te dwa z osobna ale pelni funkcje obydwu. Dr H stosuje serrapeptase, czasem lumbro. Dr K twierdzi, ze lumbro dziala najsilniej i ze biofilmy dobrze czysci tez czystek, ta sama porcja parzona trzy razy - min 6 szklanek dziennie. Do tego dmsa i chlorella usuwa komponent metali ciezkich z biofilmow, edta komponent wapnia, cos tam jeszcze magnezu i zelaza ale teraz akurat nie pamietam co Na biofilmy moze tez dzialac doxy w duzych dawkach, ale przy doxy kretki zamykaja sie w cysty - badania evy sapi. Banderol plus samento wg badan evy rowniez zmiejszaja ilosci biofilmow. Biofilmy to takie tarcze bakterii, ktore nie tylko je chronia przed ukl odp ale walcza z antybiotykami, dr H i K kazdemu pacjentowi obowiazkowo zaleca stosowanie specyfikow na biofilmy Odpowiedz Link
bbeap Re: natto-lumbro-kinase 13.12.13, 18:40 Dobrze, ze wrzucilas link, niektorzy nie zamawiaja z us i beda mogli skorzystac Mialam Ci jeszcze napisac, zebys poczytala o takim ziolku zwanym neem - miodla indyjska, dr H uzywa rownolegle z antybiotykami uchorych na babs, sziala tez na pasozyty i grzyby tylko trzeba robic przerwy w stosowaniu. Odpowiedz Link
desmina33 Re: natto-lumbro-kinase 13.12.13, 22:32 dzięki na pewno poczytam, trzeba wroga/ów dobrze poznać i wiedzieć jak go wykończyć. Chciałam Cię jeszcze zapytać jak bierzesz te enzymy, lekarz mi mówił, żeby zacząć od 3x1 a potem powoli dojść do 3x3 bo reakcje mogą być gwałtowne. Zastanawiam się, czy stosowanie enzymów + czystek da nam na prawdę przewagę w tej walce i czy włączenie tego zestawu tak późno ja w moim przypadku (rok i 9 miesięcy) da rade.....Czasem jestem zła , że od początku nie wiedziałam wszystkiego, że się tak nie zagłębiłam . Niewiedza bardzo boli a tu jeszcze rodzinka mnie męczy, że przesadzam z tym czytaniem a ja dopiero teraz zaczynam na prawdę dużo czytać, wcześniej sporadycznie , Buhner itd. Stwierdziłam , że kupie enzymy na vitanetonline bo tam mają paypal ale ceny zresztą jak wszędzie niemiłosierne. Odpowiedz Link
bbeap Re: natto-lumbro-kinase 14.12.13, 22:49 Ja mam lumbrokinase, na opakowaniu jest napisane 2 x 1, mowia zeby zaczac od jednej kaps to tak biore, czasem dwie i staram sie w odstepach od jedzenia. Do tego ja pije czystek i jem czosnek a tego ostatniego 4-6 zabkow tez moze dzialac na biofilmy, biore tez lipo health z edta i chlorelle a te tez usuwaja pewne komponenty z biofilmow wiec nie chce tak od razu duzych dawek. Teraz mam przerwe z edta i chlorella, bo biore zentel. Poza tym czytalam u dr zhanga, ze lumbro zapobiega mutacjom i przekazywaniu sobie genow przez rozne bakterie siedzace w tych biofilmach. Sa tez fajne chinskie ziola pozwalajace "siegnac" glebokie miejsca i wyczyscic - te gdzie ciezko dochodza antybiotyki. Odpowiedz Link
desmina33 Re: natto-lumbro-kinase 16.12.13, 14:43 To trochę tego bierzesz. Mnie lekarz zabronił brać chlorelle a powiem szczerze bardzo chciałam zastosować, powiedział, ze poza pochłanianiem antybiotyków pochłonęłaby też suplementy które biorę i przy antybiotykach nie poleca. Z tymi ząbkami czosnku to nieźle , ja umiem zjeść jeden no chyba że zrobię miks z ogórków to tam wcisnę 7, wtedy daje rady w trakcie obiadu np. Czystka kiedyś miałam, znowu wrócę niezadługo, a kto pisał, że działa na biofilm, bo nie pamiętam.....Buhner?. A w ogolę jak się czujesz po zastosowaniu enzymów?, bo też mnie ostrzegano , ze reakcja może być bardzo intensywna. Zastanawiam się, czy przy okazji usuwa się tez inne biofilmy, np bartonelli albo candidii.....albo jak i czym je usunąć..... Odpowiedz Link
bbeap Re: natto-lumbro-kinase 16.12.13, 20:18 Ja tam biore chlorelle, co trzeci dzien, bo tak zaleca dr horowitz w detoksykacji, dr klinghardt pisze ze wlasnie dostarcza nam ona witamin. Czystka na biofilmu poleca dr kkinghardt, trzeba jednak ta sama porcje zaparzac trzy razy i pic min. 6 szklanek czystka dziennie, dziala na biofilmy ogolnie tzn wszystkie tak samo lumbrokinase, ktore tez zapobiega mutacji bakterii i przekazywaniu genow pomiedzy roznymi bakteriami. Tak twierdzi tez dr zhang. Jak bede u doktora to wezme ksiazke dr horowitza i zapytam o chlorelle Buhner na biofilmy bartonelli polecal nac w duzych dawkach i mleczko pszczele - lyzke 3 x dziennie. Ostatnio czytalam, ze na candide sa dobre tymianek i gozdziki. 2 lyzeczki pokruszonych gozdzikow na szklanke, zaparzyc. Ogolnie obydwa ziola sa dobre na plesnie. Czytalam u dr Zhanga i sa w skladzie preparatow polecanych przez dr Klinghardta. Odpowiedz Link
desmina33 Re: natto-lumbro-kinase 16.12.13, 22:09 Aha, to już sobie ułożyłam plan: czystek, enzymy -zacznę może od tych słabszych lub tego Vobenzymu a potem przejdę na Lumbro. Będę wdzięczna za to zapytanie o chlorelli - bo nie potrafię sobie odżałować a teraz zaczęłam chodzić na saunę już w miarę regularnie bo nie wiem co jeszcze mogłoby tak efektywnie usunąć toksyny. Od stycznia przerzucam się na Resveratrol w tabletkach, ten od Buhnera. Teraz stosuje koci pazur, od paru dni kordyceps, od dłuższego czasu liść oliwny. Przyprawiam wszystko kurkumą, cynamonem. Mam olejek eteryczny z tymianku ale jest bardzo drażniący na śluzówki i nie odważyłam się go użyć, można zastosować tymianek w ziołach? tzn suchy. Goździki muszę kupić i poeksperymentowac , tak samo mleczko pszczele. A ten NAC czym właściwie jest chemicznie? bo się chyba już zakręciłam. A jeszcze z takich wiadomości to lekarz poleca mi na grzyba ten specyfik Thorne Research o którym mówiliśmy, dodał, ze dla kobiet jak znalazł, dobrze osłania śluzówki miejsc intymnych, więc też muszę zainwestować. No i jak zwykle dziękuję za porady i pozdrawiam Odpowiedz Link
chemdog Re: natto-lumbro-kinase 17.12.13, 10:46 NAC acetyl l cysteina pomocna w kuracjach detoksykujących i jest to stabilniejsza forma aminokwasu l cysteiny......Lcysteina wraz z glutaminą i glicyną jest także niezbędna w procesie syntezy glutationu silnego wewnątrzustrojowego przeciwutleniacza. Bierze też udział w syntezie białek, enzymów i koenzymów. W suplementacji często dodawana jest jako lcystyna, czyli dwóch połączonych cząsteczek cysteiny, lub w formie acetylowanej NAC do preparatów o działaniu odtruwającym, wspomagającym funkcjonowanie wątroby itp....zapach jedynie kapsułek po otwarciu pudełka jest mega hehe Odpowiedz Link
bbeap Re: natto-lumbro-kinase 17.12.13, 21:02 NAC jest prekursorem glutathionu i ALA rowniez, Wit C, kurkuma i ostropest tez Ja czekam na sam glutation - oroszek i bede robic liposomalny. Ja mam NAC z Source Naturals i wcale nie smierdzi Odpowiedz Link
chemdog Re: natto-lumbro-kinase 17.12.13, 22:46 mozna sam glutation brać jest z NOW foods za 120 zł 60 tabl.Ale glutation podawany droga doustną ma słabą biodostępność NAC jest najlepszy Jak chcecie zamiennik to bierzcie prekursor glutationu - NAC (N-Acetyl-Cysteine) NAC jest najsilniejszy z tych rzeczy wymienionych kulturyści stosują przy odblokowywaniu się z kuracji sterydowej. Kurkuma i ostropest ma wiele innych właściwości silniejszych niż jako prekursor ale sam w sobie ostropest najsilniej odtruwa wątrobę połączenie z kurkumą jest jeszcze lepsze,Liver detox jest dobry ze swansona tam są oba warto zastosować plus kurkuma w codziennej diecie.Ester wit.c najlepiej biodostępna przyswajalna forma wit c.nie rozpada się do nie aktywnych jej form.Wszystkie estry czy to kreatyny czy innych rzeczy przyjmowane doustnie mają lepszą wchłanialność.PO estrze widać siłę tej witaminy w moczu i czuć jej zapach bardzo silnie. Odpowiedz Link
bbeap Re: natto-lumbro-kinase 18.12.13, 00:12 Taki glutation w kaps. to szkoda tych pieniedzy... Horowitz przy zatruciu, toksynach tzw reakcjach herks podaje dozylnie, zreszta nie tylko on, ale i co lepsi lekarze. Lub pacjent kupuje w proszju ekologiczny i robi liposomalny sobie sam - taki dziala dobrze, szybko oczyszcza i przynosi ulge, koszt proszku kolo 160 zl jakos na 50 razy, trzeba tylko miec to fajne urzadzenie. Po co mam sie meczyc z toksynami, jak mam takue rzeczy, moge zrobic, wziac i poczuc sie lepiej a nie czekac bog wie ike az przejdzie i umierac. Niektorzy ciezko znosza te reakcje i dla nich byloby to byc moze bardzo przydatne. U nas nie ma mozliwosci podania dozylnie, ale liposomalny tez dobrze sie przyswaja. Wiem od znajomej, ze w niemczech mozna kupic w ampulkach i sobie zorganizowac kogos kto by ewentualnie podal. Poza tym i Horowitz i Klinghardt i Zhang zakecaja ziola w wersji liposomalnej, bo te lepiej penetruja i maja wieksze szanse przekraczac bariere krew - mozg niz te w kapsulkach. Koktajl Klinghardta jest wlasnie liposomalny, lepiej zmieszac ziola, zrobic liposomalne i sobie pic niz lykac pelno kapsulek Wit C najlepiej przyswajalna lewosjretna lub te naturalne acerole itp najlepiej swierze owoce Poza tym i wit C liposomalna mozna sobie robic. Odpowiedz Link
chemdog Re: natto-lumbro-kinase 17.12.13, 22:50 aha i ostropest podnosi poziom glutationu o 50% więc najtaniej i najlepiej wyjdzie NAC i ostropest dwie potężne rzeczy na wątrobę niema co szukać i rozpisywać się na siłę w temacie po prostu włączyć do kuracji reszta uzupełnia jedynie jego stężenie i tak wysokie po tych dwóch rzeczach Odpowiedz Link
chemdog Re: natto-lumbro-kinase 17.12.13, 23:12 www.amazon.com/Immunocal-Protein-Isolate-Powder-Supplement/dp/B007IVDUEC Odpowiedz Link
chemdog Re: natto-lumbro-kinase 17.12.13, 23:18 tutaj masz świetny suplement wszystko all in one formuła i bez schizy tanie-odzywki.pl/zdrowie-i-uroda/1854-mrm-liver-x-60caps.html Odpowiedz Link
desmina33 Re: natto-lumbro-kinase 18.12.13, 16:55 a co myślicie o tym? www.glutation.info.pl Etheric Delivery Glutathione - Glutation liposomowy Etheric Delivery Glutathione - Glutation liposomowy to najsilniejszy znany antyoksydant wytwarzany przez organizm ludzki w celu systematycznego usuwania toksyn metabolicznych oraz wnikających z zewnątrz drogą pokarmową, wziewną i kontaktową. Niewystarczający poziom glutationu odpowiedzialny jest za starzenie się organizmu, choroby neurologiczne, nowotworowe, metaboliczne, a także psychiczne i inne. Przykładowe zastosowanie glutationu zostało podane w zakładkach po lewej stronie tej witryny internetowej. Oferowana postać umożliwia doustne podawanie glutationu zamiast klasycznego sposobu dożylnego i dostarcza glutation bezpośrednio do komórek organizmu za pośrednictwem liposomów otrzymanych w wyniku zastosowania nanotechnologii przez naukowców z Quicksilver Scientific w USA. Substancja ma formę żelu o aromacie cytrynowym i chętnie przyjmowana jest także przez dzieci. Poszukujemy Dystrybutorów. Cena sprzedaży brutto: 190,00 zł Odpowiedz Link