Dodaj do ulubionych

Prośba o interpretację wyników

04.04.14, 20:52
Witam,
Robiłam ostatnio badania w kierunku boreliozy. Test elisa dał wynik Igm 51 igg ujemny. Zrobiłam Western Blott i otrzymałam wynik w klasie Igm i Igg ujemny. Na kartce z wynikiem Igg mam wykazane dwa paski p 83 intensywnośc 10 i p 30 intensywność 11, jednak są uznane za ujemne. badania robiłam, bo niedawno poroniłam ciążę i szukam przyczyny. Czy ktoś może mi powiedzieć czy taki wynik wyklucza boreliozę? Zastanawia mnie ten wynik elisa igm dodatni. Czuję się dobrze, badania robiłam, bo niedawno poroniłam ciążę i szukam przyczyny. Nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek ugryzł mnie kleszcz. Bardzo proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • pies_z_laki_2 Re: Prośba o interpretację wyników 05.04.14, 11:58
      Poronienie równie dobrze może być skutkiem choroby tarczycy...
      Badałaś się w tym kierunku?
    • chemdog Re: Prośba o interpretację wyników 05.04.14, 13:20
      Jak się ma boreliozę i objawy to i są podwyższone antygeny Ospa i Ospc i nieswoisty antygen p100.Leczy się objawy nie wyniki bo te mogą być ujemne także ale objawy mogą przykuć cię do łóżka ale to się rzadko zdarza,żeby były konkretne były dolegliwości i żadnych nieswoistych reakcji w testach.Przy intensywnych objawach we krwi pojawiają się reakcje z antygenami co wychodzi w teście western.Skąd pomysł od razu że porania się przez boreliozę że to ona jest winna jeśli niema objawów z innych układów?
      • dx771 Re: Prośba o interpretację wyników 05.04.14, 16:22
        Mój lekarz mówił mi że jego koleżanka ze studiów też poroniła i szukając przyczyny też wykryto boreliozę. Znajoma poroniła i też po latach okazało się że choruje na boreliozę.
      • mamusiawojtusia3 Re: Prośba o interpretację wyników 07.04.14, 12:37
        Wiem, że poronienie nie musi być spowodowane boreliozą. Pomyślałam o testach, bo mój mąż robił ze względu na bóle stawów i WB wyszedł dodatni. Czyli z takimi wynikami mogę uznać, że jestem zdrowa? czy powinnam drążyć temat dalej? Powinnam przejmować się tym pozytywnym elisem?
        • zielarz22 Re: Prośba o interpretację wyników 07.04.14, 14:27
          Nie przejmować się bo nie ma sensu.
          Próbować dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka