Dodaj do ulubionych

zioła a grzyb

26.04.14, 20:34
witam,

od 2 msc zostawiłem abax i jestem na ziolach koci pazur, resveratrol, zenszen, czytek i szczec. miałem nadzieje ze problemy z grzybem jakiego sie nabawiłem (jezyk, straszny łupież oraz gazy) sie skoncza ale ku mojemu zdziwieniu nie ma zadnej poprawy. biore codziennie flukonazol 200. czy ziola jakie wyzej wymmieniłem moga nasilac grzyba?

poza tym jak pamietam to Optime osłonowo 2 dziennie
Obserwuj wątek
    • zielarz22 Re: zioła a grzyb 27.04.14, 16:00
      To jest też trochę niewłaściwie postawione pytanie, bo odpowiedź powinieneś znać jako uczestnik forum o sporym stażu.
      Każde zioło antybakteryjne zgodnie z nazwą zabija grzyby, jeśli zabija grzyby to coś musi wskoczyć na ich miejsce - czyli już znasz odpowiedź.
      Niezależnie od wszystkiego myślenie,że jak biorę np. fluco i jakiś probiotyk to będę miał spokój od grzyba jest trochę krótkowzroczne.
      • werrtor Re: zioła a grzyb 29.04.14, 15:21
        Drogi Zielarzu, co jakiś czas zaglądam na forum i widzę Twoje dziwne wypowiedzi, które się niczego nie trzymają... Proszę przeczytaj sobie swoją powyższą wypowiedź i pomyśl parę chwil nad nią... Może to coś da...

I do ciężkiej anielskiej gdzie jest jakikolwiek moderator tego forum??? To forum od dłuższego czasu, leży, kwiczy i urządza harakiri smile
        • werrtor Re: zioła a grzyb 29.04.14, 15:31
          I tak wspomnę jeszcze na swoim przykładzie, że obecnie to forum wyrządza więcej krzywdy niż pomaga chorym. Dochodzi do tego, że lekarze zakaźni wchodzą na to forum i potem cytują "najlepsze" wypowiedzi w swoim środowisku oraz na konferencjach. Po niektórych kwiatkach jakie tu znajdą, mają niezaprzeczalne dowody o psychosomatyczności objawów, a nie o przewlekłej lyme. Nawet rodziny chorych, które tu zaglądają dostają dużych wątpliwości...
        • zielarz22 Re: zioła a grzyb 30.04.14, 21:33
          Wertor.
          Słusznie mnie poprawiłeś ale ja myślę, że wszyscy i tak zrozumieli o co chodziło.
          Wiadomo, że zioła antybakteryjnie zgodnie z swoją nazwą zabijają bakterie a nie grzyby, jeśli znikają bakterie to ich miejsce zajmują grzyby i tak jest niezależnie od tego co ty czy ktoś inny napisze. Fluco możesz sobie łykać do woli jak lubisz.

Sugerujesz, że moderator jest nie w porządku, czy go nie pilnuje - ja twierdzę coś innego, o czym już się wielokrotnie przekonałem. A do moderatorów wreszcie dotarło, że abx nie są jedyną drogą do wyleczenia.

Jak ci się forum nie podoba, to nie wchodź na niego albo załóż własne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka