Dodaj do ulubionych

Najnowszy protokół Buhnera

27.05.14, 15:07
Czy to jest najnowszy protokół Buhnera ?

CORE PROTOKÓŁ
• Japoński rdest (Polygonum cuspidatum) (Źródło Naturals Resweratrol z Polygonum cuspidatum za 500 mg tabletki) - 1-4 tabletki 3-4x dziennie przez 8-12 miesięcy;
• koci pazur (Uncaria tomentosa) (Raintree) - 1-4 tabletki 3-4x dziennie przez 2-3 miesięcy, a następnie 2-3 kapsułki 3 razy na dobę;
• Eleuthero (Eleutherococcus senticosus) (HerbPharm nalewki) - 1/2 do 1 łyżeczki po wstaniu i na obiad;
• Astragalus (Astragalus membranaceus) - 1000 mg dziennie (nie stosowane w przewlekłej Lyme)

Stephen jest teraz także rekomendowanie Ashwagandha (Withania), aby pomóc zaradzić problemy ze snem w nocy i mózgu mgle - 1000 mg w nocy tuż przed łóżkiem.

PROTOKÓŁ w koinfekcji
Babesia
• Sida zaostrzona / Cryptolepis / Alchornea cordifolia mieszanka: 1 -1 / 2 łyżeczki 3x dziennie. Można również zrobić 1 łyżeczki każdego z tych trzech nalewki 3x dziennie. ( Woodland Essence ) patrz również: Babesia

Bartonella
• Nalewka Sida zaostrzona (od Essence Woodland lub julie@gaianstudies.org ) 1 łyżeczki 3 x dziennie przez 30 dni
• Nalewka głogu, sam
• Japoński rdest, (nalewki, sama dawka (z tych samych źródeł, jak Sida acuta, powyżej), lub kapsułki z Green Dragon Botanicals 2 kapsułki 3 razy na dobę)
• EGCG 400 mg + - codziennie
• Houttuynia (Yu Xing Cao - 1st chińskie zioła , proszek - użyć "Lyme" kod w kasie do 10% off) 1 tbl dziennie
• L-arginina 5000 mg dziennie w dawkach podzielonych
• z nasion ostropestu, znormalizowane, 1200 mg na dobę
Obserwuj wątek
    • hall.9000 Re: Najnowszy protokół Buhnera 29.05.14, 11:47
      I czy tu jest mowa o rdeście zwykłym czy ekstrakcie ( 10 % czy jakim ? ) 4x4 kapsułek ekstraktu czy zwykłego nie skoncentrowanego rdestu ?
      • qwerty090 Re: Najnowszy protokół Buhnera 01.06.14, 01:43

Z tego tekstu wynika, że chodzi dokładnie o ten produkt www.iherb.com/source-naturals-resveratrol-60-tablets/1450#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-us&w=source%20naturals%20resveratrol&rc=6447&sr=null&ic=1?rcode=lih071
        Przetłumaczyło nazwę firmy, chodzi o Source Naturals, standaryzowany do 8% zawartości resveratrolu
        • qwerty090 Re: Najnowszy protokół Buhnera 01.06.14, 01:44
          Brałam i polecam, choć teraz Buhner wymienia innych producentów bo trochę osób pisało do niego, że boli je po tym brzuch. Ale tych innych chyba nie ma na iherbie, ja zaryzykowałam, kupiłam ten bo Bzyce odpowiadał i też nic mi nie było.
          • miroslaw111 Re: Najnowszy protokół Buhnera 19.02.15, 10:05
            bardzo małe stężenie tego resveratrolu jest , jeśli mam wyciąg z korzenia polygonum cuspidatum to chyba dowolny będzie dobry , byle w większej dawce ?
        • miroslaw111 Re: Najnowszy protokół Buhnera 27.02.15, 20:28
          ale to prawie nie ma resveeratrolu i nie będzie działać :"40 mg Total Resveratrols"

potrzebne jest 2 lub więcej gra extraktu na dzień
    • emli7 Re: Najnowszy protokół Buhnera 27.02.15, 17:55
      Z tego co czytałam, to tak, przynajmniej podstawowy jest właśnie taki.
      Andrographis nie aż taki ważny, ale też dobry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka