sayitnow 12.10.14, 18:48 Gdzie można wykonać i jakie? Nie działają na mnie abxy, nie działają zioła, to znaczy na wszystkim poprawa jest na jakiś czas, a potem powrót do sytuacji wyjściowej. Może tłukę bb, a to grzyb.. Jak się o tym przekonać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alutka1977 Re: badania - candida 12.10.14, 19:24 Witam poczytaj o arbinitrolu w moczu .To badanie jest tylko w Synevo i daje tak informacje czy grzyb działa na metabolizm organizmu ,inne badania są zawodne chyba że masz ,szczęście.Badanie to poleciła mi strasznie kumata z forum i teraz nie pilnuje grzyba tak strasznie a mam bb i bart.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
sayitnow Re: badania - candida 13.10.14, 20:53 dzięki, nie miałam pojęcia, że istnieje takie badanie, ale widzę, że można je zrobić także w CZD i to chyba najtańsza opcja Odpowiedz Link
pies_z_laki_2 Re: badania - candida 13.10.14, 13:58 A może nie masz grzyba tylko celiakię? Odpowiedz Link
sayitnow Re: badania - candida 13.10.14, 20:56 no może, już sama nie wiem, chyba i tę opcję sprawdzę, dzięki u mnie pełen pakiet objawów bb, bart i babs, kiedyś herxy na abx-ach, na ziołach również, za mną abx-y, Buhner, szczeć, na dzień dzisiejszy ciągle jest po prostu źle i nic nie przynosi poprawy, stąd myśli o grzybicy, mimo że objawów jelitowych w sumie brak, nalotu brak itp zagadka nie choroba Odpowiedz Link
miroslaw111 Re: badania - candida 13.10.14, 21:14 co CIę więc skłoniło gdo grzybycy skoro na abx acg herxy ? również nie mam objawówó z jelita i języka po prostu borelia z koinfekcjami ,polecam dobrego lekarza np Kinhard czy dr Schaller Odpowiedz Link
fionka21 Re: badania - candida 13.10.14, 21:40 Na badania szkoda kasy! Odstaw gluten i laktozę, no i cukier. Może ci się polepszy. Odpowiedz Link
sayitnow Re: badania - candida 14.10.14, 10:45 Fionko, nie pamiętam już, co to cukier. Uźywam tylko stewii. Małe ilości mleka do płatków, mleko bez laktozy. Może rzeczywiście jeszcze trzeba sprawdzić gluten. Tylko co wtedy jeść, żyć chyba tylko borelą Odpowiedz Link
miroslaw111 Re: badania - candida 29.10.14, 17:40 moim zdaniem nie masz grzyba , ja mam nalot a mimo to zastanawiałem się czy ten przerost grzyba ma znaczenie, z jelitowych mam może jedynie wzdęcia i bulgotanie ale ciężko stwierdzić czy to nei od zupełnie innego odżywiania ( kefiry,hektolitry ziół,chlorella,inna dieta) cieżko to porównać co do cukrów musiałbym się gdzieś doinformować bo nie wilno nam jeść nawet 2piwa to już cukier,a przecież zdrowy człowiek ma normy węglowodanów na poziomie 120-150g /dzień,dieta to 90-100 ,60 wydajesięę być mało bezpieczne , a ja liczę że nawet 40g/dzień nie dostarczam pomimo że czasem piję piwo , znacie cukry które są niezbędne i w jakiej dawce oprócz glukozy ? Odpowiedz Link
sayitnow Re: badania - candida 14.10.14, 10:42 herxy się skończyły, poprawy też brak, a bb z koinfekcjami, jeśli to wciąż ona, miewa się świetnie od lat, mimo leczenia więc albo to grzyb, albo skutki leczenia, albo inne świństwo, o którym nie mam pojęcia, albo należę do tych nieuleczalnych i niezaleczalnych rozważyć trzeba chyba wszystko Odpowiedz Link