Dodaj do ulubionych

Zioła Buhnera

24.01.15, 11:22
Na tej stronie są zioła tych firm ,które tylko poleca Stephen Buhner.
www.buhnerhealinglyme.com/resources/herb-source-list/

I patrzcie ile się bierze dawek minimum 60 dni najwyższe dawki. Zioła ,które sprzedają w Polsce to lipa. Nie działają tak jak te co Buhner tylko poleca i są z innych cześci lub są lewe (może oprocz new foods sa identyczne ale tego buhner nie poleca bo pewnie słabe jest w działaniu). Nawet cena może mówić ,że coś jest nie tak bo ja płaciłem greenbotanics firmy rdest (jedyny ktory poleca buhner w kapsułkach ) 24$ 100 tabl 500 mg koło 90 zł a w krakowie jakiejs firmy 120 tabl rdestu innej firmy niby tez z korzenia 42 zł 120 tabl 500 mg. Dobra ściema bo to nie działa tak smileJa sam nie mogłem znaleść adrographisu i kupiłem ekstrakt z new foods ale teraz wiem ,ktore 3 buhner poleca i za miesiac tamte biore + cats claw i rdest z greenbotanics tej tylko firmy. smile Pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • xmugenx Re: Zioła Buhnera 24.01.15, 12:21
      Z tym polecaniem Buhnera to może być tak ze Buhner nie poleca firmy Now bo nie dostał od nich działki !!!
      • raptor27 Re: Zioła Buhnera 24.01.15, 12:25
        Nie raczej tamte zioła lepiej działają i dlatego je poleca.
        • raptor27 Re: Zioła Buhnera 24.01.15, 12:41
          Najważniejsze ,żeby leczenie było bardziej efektywne smilea np andrographis kosztuje tyle samo polecany przez buhnera co z Now Foods więć rzadna oszczedność. Zreszta np Buhner polecał Raintree formula też ale te wycofali chyba bo nigdzie ich nie widziałem smile(tylko w niemczech). Pozatym gdzieś czytałem ,żę zioła na Lyme znalesc w polsce graniczy z cudem bo te co sprzedajaj to nie to sam. Jak znajde to to podesle link wam smilePozdrawiam
          • xmugenx Re: Zioła Buhnera 24.01.15, 15:04
            Czy możesz mi doradzić - chciałbym zacząć protokół niedługo no i ze względów finansowych oraz logistycznych lepiej jakbym kupił zioła w proszku niż tabletkach. Pytanie - ten proszek można rozrabiać w jakiejś małej ilości wody i wypijać? Wchłonie się tak samo ?

No i łatwiej pić 2g (pół łyzeczki) proszku niż połykać 4 tabletki.
            • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 24.01.15, 19:40
              ale chaos z tym , to wyjdzie na to że kapsułkowane zioła z raintree lepiej działają niż olbrzymie ilości ciętych acz tanich z polskich sklepów ??
              • raptor27 Re: Zioła Buhnera 25.01.15, 12:05
                Ja jestem przezorny i bede brał Cats claw i rdest ajponski z greenbotanics tak jak karze Buhner a andrographis też tylko z tych 3 firm ktore poleca z ekstraktem 300mg-100mg bo pisze ze kretki sa wytrwale smilexmugenx na stronie buhnera amerykanskiej masz wszystko ale na sproszkowanych sie nie znam ale masz tam sklepy z ktorych poleca kupić. Przeciez mozecie kupować z www.lymeherbs.pl/products_list-cat-16.html ale ja wole byc przezorny i nie chce kupować kota w worku (tez za sporo kasy niewiedzac czy jest to samo co ziola z usa buhnera). Zreszta u nas w polsce zawsze jakos kombinuja na wszytskim to dosypie to odsypie tam wytani jak np z benzyna niby taka sama jak zagranica mowia a tam przejdziesz na baku 20% wiecej bo lepsza duzo jakosciowo. Pozdrawiam smile a to co mialem wkleico ziołach w polsce buhnera ,,UWAGA: Zioła sprzedawane w Polsce jako zioła Buhnera na boreliozę często nie są to prawdziwe zioła o jakich wspomina obecnie Stephen Buhner. Często są to liście i łodygi zamiast korzenia itp. Także podawane są błędne nazwy 3 głównych ziół stanowiących core protokołu. '' ,,Dawki należy co tydzień zwiększać, aż do uzyskania dawek maksymalnych (w wymaganych dawkach i dobrej jakości Resveratrol 500mg z rdestu japońskiego jest bardzo drogi i dość trudno dostępny w Polsce, zwykle konieczny jest import z USA. Reservatrol jest to preparat uzyskiwany z korzenia rdestu, a nie zwykłe zioło rdestu japońskiego oferowane w Polsce w sklepach zielarskich i wysyłkowych. Także należy to mieć na względzie planując zakup tego specyfiku. Kupno prawdziwego Reservatrolu w Polsce jest trudne),'' Cos w tym musi być .Pozdrawiam
                • foxxxxx Re: Zioła Buhnera 25.01.15, 14:29
                  To fajnie - koszt samego rdestu ( 16 kapsułek ) na 6 dni = 88,8 zł po kusie dolara 3,47zł
                  Sram na te zioła i wszystko coś innego trza szukać
                  • raptor27 Re: Zioła Buhnera 25.01.15, 15:22
                    Wiem ze drogo to wychodzi ale antybiotyki nie tańsze. Skandalem to jest to ,że państwo nie widzi problemu i nie refunduje trudnego długotrwałego i drogiego leczeniasmile
                    • raptor27 Re: Zioła Buhnera 30.01.15, 10:53
                      Jak chcecie zioła kupować w IHERB.com wpisujcie kody z internetu będziecie mieli dużo taniej. Tu macie kody www.goodsearch.com/iherb/coupons . Wybierajcie sobie najwydajniejsze dla siebie smile
                      • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 30.01.15, 13:44
                        który resveratrol z polskich sklepów polecacie ?
                        magiczny ogeród, albo ten następna bios z Krakowa ?

czy inne rośliny opowinny mieć odpowiednią jakość jak amerykańskie "oryginały "?
                        • raptor27 Re: Zioła Buhnera 31.01.15, 10:25
                          Ja to będe kupował cały protokół bo troche taniej, też buhner rekomenduje greendragonbotanicals.com/products/lyme-protocols/lb-core-protocol.html .Bde musial lykać 30 dziennie czyli na 11 dni starczy smile+2 dodatkowe zioła wzmacniające protokól dobra oferta smileZastanawiam się czy nie sprzedać andrographisu z new foods 6 opak i cats claw new foods 250 tabl. Chciałby ktoś kupić?
                          • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 16:26
                            dużo taniej to wychodzi , ale to jest MIX ? nie rozumiem jedno opakowanie i jest tyle ziół, to co są oznaczone kapsułki ?smile
                            • raptor27 Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 17:42
                              Normalne 1 kapsulka zawiera wsztskie ziola w roznych proporcjach,wszystkie kapsulki sa takie same smile
                              • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 17:47
                                i te dawki są w 3 kapsułkach czyli trzeba brać minimum 10 dziennie ,
                                wierzysz w takie mixy ? ale skoro jest na stronie Buhnera to warto się zainteresować bo te zioła ciętechociaż tanie to nie ma pewności co do jakości
                                • raptor27 Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 17:59
                                  Buhner rekomenduje to na swojej stronie bo amerykanie juz pytali o to smile 3 kaspulki ;maja zawartosc ;500 mg cats claw ,500 mg rdestu,430 andrographisu smilax 110 mg i dundelin 110 g. Ja przy abax bede brał 30 kasulek dzieniie to wtedy mi wyjdzie jakbym bral 10 kaps rdestu 10 kaps andrographisu i 10 cats claw smilea po co kupować oddzielnie jak mozna wszytko razem i brac 30 dziennie + 2 dodatkowe jeszcze fajne ziołka smileKolega nie bedzie musial wozic tylu opakowań.
                                  • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 18:20
                                    powie CI że brałe 250mg resveratrolu swansona dziennie i czułem się lepiej , więc jak ty chcesz 20 takich porcji noto naprawdę będzie walić krętka
                                    • raptor27 Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 18:50
                                      Ja biore abx na bartonelle teraz, 6 kaps rdestu bo powoli wprowadzam i 15-27 mam 6 zabiegow biorezoannsu i juz bede mial wyleczona bartonelle. Potem wlaczam abx z lekarzem na myco lub chlamydie + 2 (myco zioła z usa z amazonii na myco) biorezoans na kazda z tych 6 zabiegow +zioła rdest cats claw i androgrographis a jak kupie ten mix to jeszcze te 2 dodatkowe caly czas . I tak dalej bede tlokl do samej borelki jak tylko zostanie. Chalmydia i myco razem chyba sa bo od 3 lat chrzakam odchrzakuje i mam bole stawow +plus inne rzeczy pewnie ale przy borelce i innych koinf wszystko sie zlewa i poteguje smilepozdrawiam
                                      • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 22:54
                                        ambitne plany, jesteś pewny że lekarz wie co robi ?
                                        • raptor27 Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 23:04
                                          U lekarza jestem u doktora Ozimka najlepszy lekarz jak dla mnie.On daje mi najlepsze antybiotyki ,zioła wprowadzam też rozmawiając z nim i biorezonans.Powiedział że bardzo dobrą taktykę mam z tymi dodatkowym buhnerem i bioreznonansem.Powiedzzial ze wybijemy wszystko co mam BB i wszystkie koinfekcje.
                                          • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 23:08
                                            też mam taki plan , czyli ambityny,chociaż wciąż nie mogę sobie pozwolić na początek leczenia , chociaż pytanie czym jest leczenie w boreliozie ? bo jest to proces chyba bardzo wielotorowy , ja początek leczenia uznam: podporządkowanie życia chorobie idealny stan psychofizyczny i wdrażanie antybiotykoterapii obok ziół ,biorezonansów i innych wspomagaczy

a doktor O. ma sukcesy jeśli chodzi o wyleczenia ? ( nie zaleczenia )
                                            • raptor27 Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 23:20
                                              To najlepszy doktor jakiego poznałem. Jeździ po całym świecie i zna najnowsze rzeczy,leki. I wcale nie przepisuje najdroższych leków bo są dużo lepsze i tańsze. A jak czytam niektóre leki Co ludziom podają różni lekarze to mi mówi wszystko. Np azitrox chyba powiedział ze jest tak szkodliwy ze go się nie powinno stosować wogole i sie nie dziwi ze potem ludzie mają problemy jak takie rzeczy im podają. Tavanic np wcale nie jest genialnym lekiem ,jest mega drogi i jest na niego straszne lobby z Niemiec S sa leki tańsze i dużo lepiej działające. Więc jestem w dobrych rękach jeśli chodzi o antybiotyki smile
                                              • xmugenx Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 23:42
                                                ten green dragon wygląda ciekawie, nawet czytałem na amerykańskich forach że buhner go poleca ale za dużo opinii o tych tabsach nie znalazłem.

chcesz brać 30 tab dziennie? przecież to bardzo dużo 30 x 500mg to wychodzi ze 15 mg bedziesz brał cat's claw ? czy czegoś nie zrozumiałem?

A przy okazji masakryczna cena wysyłki. Cena 2 opakowań to 80 USD a wysyłka do Polski - 43 USD!!!! Masakra i na iherbs tego nie wiedzę!!!
                  • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 22.03.15, 20:57
                    foxxxxx napisał(a):

> To fajnie - koszt samego rdestu ( 16 kapsułek ) na 6 dni = 88,8 zł
                    tego co ja się orientuje dawki zalecane albo maxymalne to zdecydowanie więcej niż 16 kapsułek na 6dni , fakt rdestowiec jako jedyne zioło wychodzi bardzo drogo
    • alesys Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 23:16
      Akurat spadam na stałe do US. Szkoda jedynie, że każde zioło proponują kupić z innej strony www. Wysyłki więcej wyniosą, niż same zioła. Chyba, że nie doczytałem, to proszę mnie poprawić.
      • raptor27 Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 23:23
        To w dobrym stanie jesteś jak jedziesz do USA,ja niestety jeszcze nie. Ja biorę wszystko z greenbotanics.
        • alesys Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 23:29
          No tak, chodzę, uprawiam sport. Nie jest najgorzej. Ale układ nerwowy mam uszkodzony, więc nie jest hopsiup. Czasem czuje się fatalnie, bo mam silne parestezje. Obawiam się tego, ale kto, jak nie ja da radę smile
    • alesys Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 23:20
      Ps. Uważam za nierozsądne mieszanie abx z ziołami. Nie wiadomo w jakie interakcje wchodzą wzajemnie. No ale to ja smile
      • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 23:26
        nie wierzę w wyleczenia tego paskudztwa samymi ziołai , a i znaczne ilośći abax przy koinfekcjach i póżniej borelli mogą być nieskuteczne , ale oczywiście wszystko trzeba robić z głową niektóre zioła synergizują i nne mogą przeszkodzić
        • raptor27 Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 23:33
          Najlepszy jest biorezonans ten najnowszy. Najszybciej daje efekty i zabija wszędzie te kretki cysty itp. Myślę ze zioła mogą tylko pomoc antybiotyków bo nie wiem jak niby miały by działać ze hamują działanie zabijania kretkow przez antybiotyki??nie wiem. Przecież to inna struktura molekularna inna Budowa więc nie powinny sobie szkodzić.
          • alesys Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 23:41
            Chodzi mi o reakcje chemiczne niekorzystne dla organizmu. Nie o hamowanie wzajemnego działania. Nie wiem jak to jest. Po prostu moja mama była dwukrotnie chora na raka i kilku onkologow odradzalo definitywnie mieszanie chemioterapii z ziołami. Mama posłuchała i żyje do dziś smile dlatego też mam takie zdanie. Piszę za siebie, nikomu nie zabraniam, ani nie nakłaniam smile
        • alesys Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 23:37
          Masz rację. Wierzę, że ewentualne alergie pokarmowe - ich wyeliminowanie i ODCIĄŻENIE systemu immunologicznego może też poprawić sytuację. Organizm będzie miał szansę na skupienie się na walce z prawdziwym zagrożeniem.
          • raptor27 Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 23:46
            Alesys ja teraz biorę tylko 6 tabl rdestu i czuje odcuazenie organizmu i ze wszystko lepiej działa i wypkukuje toksyny szybciej i zabijam kretki ziołami. A narazie tylko abx na bartonelle biorę smileA jeszcze tyle dzuadostw jak dojde do borelki ostatniej smilewydaje mi się ze największym problemem jest to ze ludzie nie wiedzą jakie koinfekcje mają dlatego nie mogą się wyleczyć lub super zaleczyc na lata. Np chlamydie miałem w 3 wartościach ujemna a lekarz powiedział ze bóle stawów to chlamydia pneumoniae i na biorezonansue wyszła i sie nie mylił. A myco razem z nią smile
            • alesys Re: Zioła Buhnera 03.02.15, 23:56
              Tak. No ja mam bb i bart, reszta wykluczona. Ale przecież większość antybiotyków działa na większość bakterii. Więc skoro bierzesz na bart, to zapewne na bb również działa. Mój dr z Bytomia nie rozroznil mi tego, przepisał zestaw abx, zapewne pod obie bakterie. Być może różnicę robi DAWKA. Z ziołami pewnie jest inaczej, bo są różne zioła na różne bakterie, ale to dopiero przede mną smile
              • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 00:00
                też wydaje mi się że część abax powinna działać na obie
                raptor dziwne założenie że borelie wybijesz na końcu , z tego co czytam na amerykańskich artykułach bo bartonelę najtrudniej wytrzebić
                • raptor27 Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 00:07
                  Bo koinfekcje łączą się z borelka i jaknie wyleczysz koinfekcji to boreliozy skutecznie nie wyleczysz. Wszystkie są podstepne te bakterie,lekarz mi mówił ze najbardziej myslalaca jest bartonella smileA teraz zioła wszystko zabijają co biorę wiec lecze też inne razem z BB
              • raptor27 Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 00:02
                Ziola działają na wszystkie koinfekcje i borelke a abx na bartonelle tylko w niewielkim stopniu zabijają borelke lekarz mi mówił. Gdzie do USA na stałe jedziesz ? Ja też wylecze się ogarnie życiowo i jadę za granicę lub za ocean smile
                • alesys Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 00:27
                  Najważniejsze, że czujesz, że działa. Też przejdę na zioła, ale chcę póki co poruszyć abxami. Taka refleksja mnie naszla. Człowiek nie zna w ogóle swojego organizmu, dopóki coś nie zacznie szwankować. Z panelu dowiedziałem się np. że miałem salmonellę, z którą organizm się uporał sam, a ja nic o tym nie wiedziałem. Nic dziwnego, że na bb i bart nie było siły...

Raptor - Chicago. Jestem na etapie szukania wsparcia za oceanem. Lekarzy, społeczności itd.
                  Gdybyś wyjeżdżał, to daj znać, nowa bratnia dusza zawsze mile widziana smilea
                  • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 00:35
                    za oceanem łatwiej to zwalczyć?
                    ile już chorujecie
                    • raptor27 Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 00:46
                      Ja 9 lat mam neuroborelioze dopiero od 2 miesięcy dopiero wiem co mi było i lecze się od 1.5 miesiąca. Jebane gowno zniszczyło mi najpiękniejsze lata życia (14-23).
                  • raptor27 Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 00:43
                    Ok. Ja nie mam rodziny za granicą ale mam troszkę znajomych. Narazie chce się wyleczyć potem zrobię kursy sportowe na trenera i wyjeżdżam podbijać świat i godnie w miarę żyć smile
    • alesys Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 00:47
      Minimum kilka lat. Neuroborelioza. Ale pierwsze objawy miałem 15 lat temu. Wszystko układa się w logiczną całość. Nie wiem czy w Usa łatwiej się wyleczyć. Ja tam wracam, bo chodziłem do podstawówki tam. Akurat decyzja o wyjeździe zapadła chwilę przed tym, jak się dowiedziałem, że mam to cholerstwo. Więc nie jest to spowodowane chorobą.
      • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 00:53
        ja choruję 2lata , sądzicie że daje mi to szanse na wyleczenie ?

jeśli chorujecie >5lat to znaczy że macie już chyba poważne probley psychofizyczne i nieodwracalne zmiany , jak stawy ?
      • raptor27 Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 00:55
        To pewnie masz wrodzony angielski,zajebista sprawa. Ja uczę się słówek i czasów bo gadać nie mogę przez neuroborelioze . A kiedyś tak pięknie gadalem jak zdrowy byłem.
    • alesys Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 01:01
      Mirek! Nie zabieraj nam szansy smile uważam, że i my mamy szansę. No zmiany w mózgu mam, psycha siadła w ostatnich latach, bo myślałem, że wariuje, wszyscy odsylali do psychiatry. Teraz odżyłem. Jednakże układ nerwowy nie działa dobrze. Napięcia, dretwienia, mrowienia, pieczenia, nadmierne napięcie. Każda sytuacja stresowa jest mega obciążeniem. Leczę dopiero drugi miesiąc. Szykuję się na cały rok 2015 leczenia i temu się poświęcam. Ty Mirek z tego co zauważyłem jeszcze nie zaczales leczenia...? Mam 29 lat. Liczę, że ponad połowa życia przede mną smile
    • alesys Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 01:02
      Raptor. Wrodzony nie. Połowę zapomniałem, ale sobie odswieże i będzie dobrze smile
      • raptor27 Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 10:38
        alesys ja też patrze do przodu tylko już mam 23 lata (14-23 zniszczone) stracilem wszystko nie tylko zdrowie ale teraz patrze tylko juz do prozdu bo myslenie co bylo nic nie da ,nie cofne czasu. smileMam nadzieje ze też jeszcze ponad połowa zycia przede mna i piekne chwile smile
      • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 23:22
        alesys fajnie sobie tu pogadać z ludżmi tak samo skrzywdzonymi smile do momentu kiedy byłe zdorwy nie znosiłem grup wsparcia itp a tutaj proszę nagle człowiek zdał sobie sprawę że jednak są sytuacja losowe , w których nie od nas zależy ...

alesysy ja mam po 30ce , stracone 2lata życia , to bardzo wiele

a am dokładnie to samo co ty , sytuacja stresująca i schiz jak na najgorszym paleniu w samotności,generalnie am prpoblemy z towarystwem , potrafię załatwiać tylko konrektne rzeczy i się ulataniam,pozostanie w towarzystwie to : oni się zastanawiają czy ja aby na pewno jestem chory , mnie z powodu braku ruchu telepie , ciężka otępiała głowa , jakby ktoś strzelił obuchem ,fatalna emocjonalnośći i chierarchi wartości brak , totalna obojętność, "zróbcie ze mną co chcecie jak wam się nie podoba"

wiem to co wy , jeśli wyzdrowieje życie będzie ciekawsze niż przed chorobą,każdy dzień wielkim świętem
        • raptor27 Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 23:28
          Niestety ta choroba zabiera dużo więcej niż tylko zdrowie.Zabiera życie przyjaciół rodzina nawet się odwraca szkołę zawala życie towarzyskie już nie istnieje .
          • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 23:38
            mnie martwi że ich zawodzę oni chcą się spotkać, myślą że jestem leniwy , że ich lekcewżę ,acie tak że zapoinacie czego nauczyliście się 20 lat temu jak się pisze ż czy "rz " ? osotanio portfel zostawiłem w autobusie ... nie mogłem sobie przypomnieć lini jaką jechałem , to śmieszne
    • alesys Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 13:20
      I tak trzymać! Myślenie do przodu, nie do tyłu. Też kilka lat równi pochyłej za mną.
      Mirek, stawy okej. U mnie siadło na układ nerwowy. Chociaż mam na pewno osłabione, bo jestem zdecydowanie słabszy kondycyjnie zauważyłem, niż rówieśnicy. Staw biodrowy czasem zakluje po 2, 3 dniach treningu kardio.
      Układ nerwowy mocno obciążony sad ciągle szukam skutecznej metody na regeneracje i remielinizację. Także jeśli macie jakieś sugestie prócz wit d3, b12, lecytyny, to proszę śmiało smile
      • xmugenx Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 13:26
        alesys a jakie masz dokładnie objawy z układu nerwowego?
        jakie badania robiłes w kierunku borelli i koinfekcji i co ci wyszło?
        • alesys Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 13:36
          Objawów mam kilkanaście. Badania to WB, KKI, kompleksowy panel odkleszczowy w Bytomiu. Wyszła przewlekla borelioza i bartonella. Stwardnienie Rozsiane odrzucone poprzez badania w szpitalu neurologicznym.

Pieczenia, bóle głowy, napięcia silne, skamieniałe zdretwiale czoło, szumy i piski w uszach, dretwienia, silne mrowienia w nogach, przewlekłe zmęczenie, ucisk w głowie, męty w oczach, słabość mięśni, to takie pierwsze, które mi przychodzą do głowy.
        • alesys Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 13:42
          No i ta 3 mm demielinizacja w mózgu ... no ale nie wiem, czy to objaw, czy przyczyna objawów. No a bb przyczyną demienilizacji. Przynajmniej taką mam nadzieję.
          • xmugenx Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 13:50
            a chlamydie robiłeś ?
            ew. lamblie ?
            • alesys Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 13:58
              Przeciwciała przeciw Chlamydia pneumoniae (klasy IgG, IgA i IgM)

Przeciwciała przeciw LPS Chlamydia sp. (klasa IgG ; wykrywa 3 gatunki chlamydii)
              Myco, toxoplasma, babesia większość rodzajów.

Wszystko wyszło ujemne. Ew. lekko graniczne z przewagą na ujemne.

Lamblii chyba nie robiłem, a to miałoby coś wspólnego z układem nerwowym?
              • xmugenx Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 14:09
                tak miałoby. Ja miałem lamblie i miałem takie straszne sztywnienia ciała, 3 ataki odrealnienia, kołatania serca i uczucie ze mi się serce zapada.

Po przeleczeniu metronidazolem przeszły mi te objawy, choć nadal mam problemy z nerwicą i ją lecze lekami od psychiatry ale nie mam az takich przejebanych objawów jak z tą lamblią miałem. Te ataki odrealnienia i sztywnienie to bylo straszne.

Choc ty chyba bierzesz abaxsy w tym pewnie metro więc by ci to wybiło lamblie, az taka straszny pasozyt to to nie jest do leczenia, raczej pierwotniak którego nie trudno wybić.
                • alesys Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 14:21
                  Biorę. Teraz mój zestaw to Minocyklina, Bioctrazol, Zinnat i 10 dni Tinidazol. O dziwo jak Minocyklina weszła to myślałem, że pod prąd mnie podłączyło. Po Tinidazolu poprawa odczuwalna. Nie robiłem badań na grzyby, ale zrobię, tak samo jak nietolerancje pokarmowe. Ale to trochę później, skarbonka nie wydoli smile trzeba maxymalnie odciążyć organizm.

Tak, przypomniales mi o lękach, nerwicy i kolataniach serca. Dopisuje do objawów. Z tym, że teraz jak wiem, że mam fizycznego, a nie wyimaginowanego wroga, to psychika wraca do zdrowia.
    • alesys Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 13:25
      Raptor! Czy Buhner wspomina coś o ziolach na regeneracje osłony mielinowej? Ew. Układu netwowego w całości?
      • raptor27 Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 23:11
        Chyba zioła też regeneruja tak mi się wydaje smile
        • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 04.02.15, 23:27
          alesys no ale jednak ze mną nie jest tak rózowo, ja już po 1roku od ropzoczęcia chorby miałem 1/3 swojej siły , wytrzymałości , ciągłe bóle , generalnie byłem już wyotowany z nikim się nie spotykałem , choroba nieżle dała na mózg , nerwy i ciągły stan zapalny i grypowy,powiększone węzły chłonne ...no chyba latami nie miałeś takiego stanu ?
          • alesys Re: Zioła Buhnera 05.02.15, 14:17
            3 lata objawów utrudniających funkcjonowanie, zanim diagnozę dostałem. Bolało całe ciało. Też się wycofałem z życia. Tylko dom i sen. Pracowałem po 12 godzin, z klientem, to była gehenna. Nic z tym nie robiłem, bo myślałem, że to objawy somatyczne nerwicy... w końcu zacząłem coś robić, i odkąd zacząłem robić badania minął rok do diagnozy.

Widocznie istnieją różne odmiany bb. I różne organizmy. Ja jestem pewien, że dostałem bakterie 15 lat temu. Młody organizm sobie poradził i uśpił bb, wyszła, po latach. Dlatego uśpiło to moją czujność, niestety.
            • raptor27 Re: Zioła Buhnera 17.03.15, 18:58
              Hey. Wiecie może jak wyglada sprawa zakupów za granica bo chce zioła z niemiec wziaść i nie wiem od ile euro zapłace cło lub vat ?
    • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 17.03.15, 19:57
      nie zamawiałem ale w terii już za 50eur mogą , zwłaaszcza UPS , DHL,TNT
      • raptor27 Re: Zioła Buhnera 17.03.15, 20:57
        Ja za 85 euro 3 rzeczy mam. Przesyłka gratis ale zwykła poczta 4-6 dni termin doręczenia :')Trudno ryzykuje może przejdzie bez VAT 23 %
        • wiktor601 Re: Zioła Buhnera 18.03.15, 04:32
          prsze panstwa ; prosze patrzec z rosadkiem na Stephena Buhnera ; Buhner nie leczy ludzi ,prawda jest ze pochodzi z rodziny o tradycjach medycznych i zielarskich , jest samozwanczym Mr.Nature , jego glownym zrodlem pieniadza jest pisanie ksiazek popularnonaukowych dla przecietnego chorego , i dzialek ze sklepow zielarskich , faktem jest ze ziola ktore rekomenduje sa powszechnie znane jako przeciwzapalne , przeciw wirusowe , bakteryjne i grzybowe , nastepna wazna sprawa to czystosc i jakosc tych ziol przewaznie one sa produkcji Chiny, Indie, naladowane metalami ciezkimi i zanieczyszczone mikrobiologicznie ,prosze mi uwierzyc ze prawdziwe ziola dobrej jakosci sa bardzo drogie na swiecie , zalecane w protokole wysokie dawki rdesu japonskiego uszkadzaja watrobe , nie slychac donoesien o skutecznosci na borelioze , prosze pamietac ze ziola brane bez kontroli tez szkodza , a jeszcze bardziej spory , plesnie , i inne smiecie ktore one zawieraja , prosze o tym pamietac zanim zaczniecie sobie szkodzic , metody leczenia boreliozy przerazaja i nie musze przekonywac ze stan kliniczny chorych przed leczeniem byl duzo lepszy niz po tym nieszczesnym leczeniu , prosze dokonywac rozsadnych decyzji , dziekuje
          • verrtexx Re: Zioła Buhnera 18.03.15, 07:57
            Proszę Państwa proszę patrzeć z rozsądkiem na tzw lekarzy medycyny,którzy nie mają zielonego pojęcia o boreliozie i chorobach odkleszczowych a ich wiedza nie tylko w tym temacie zatrzymała się na latach 70 tych.Zazwyczaj chorych kierują do psychiatry." Szczęściem" jest jak zdecydują się na przepisanie antybiotyku,problemem jest jednak,że przepisują 1 den rodzaj na ok 2 tygodnie a potem leczenie uważają za zakończone.Proszę również pamiętać,że antybiotyki mają szereg działań niepożądanych,brane latami niszczą wszystko z wyjątkiem bakterii boreliozy,doprowadzają organizm do ruiny i totalnej degradacji.Proszę pamiętać zanim zaczniecie sobie szkodzić.Dziękuję Państwu za uwagę.
            • wiktor601 Re: Zioła Buhnera 18.03.15, 22:14
              verrtexx ,
              genialna odpowiedz , zgadzam sie co piszesz , ale z tym psychiatra to maja racje ,
              zycze zdrowia
              • verrtexx Re: Zioła Buhnera 19.03.15, 09:00
                Teraz to udowodnij,że mają rację - mniej pestycydów proponuję jeść bo one bardzo zatruwają mózg i człowiek po prostu bredzi.
                Życzę zdrowia
                • wiktor601 Re: Zioła Buhnera 21.03.15, 03:16
                  wiesz verrtexx , z chorobami psychicznymi tak jest ze jak pacjent rozumie ze jest chory to od tego momentu jest juz zdrowy ,

zycze zdrowia
                  • raptor27 Re: Zioła Buhnera 21.03.15, 10:48
                    Do Wiktor601. Jeźeli naśmiewasz się z ludzi ,którzy maja choroby odkleszczowe tak jak ja i mowisz ,ze jestesmy osobami z chora psychika to zycze Ci zebyś nigdy tego nie doswiadczyl co np smile Ze drowego chlopaka sportowca duszy towarzystwa powoli traciłem wszystko. Zdrowie ,potem (mam neuroboelioze) jak zaczelo mi atakowac uklad nerwowy to zaczalem byc wrakiem psychicznym ,ze juz ledwo funkcjonowałem z lękami i depresja. Ledwo udalo mi sie szkole skonczyc ,potem starcilem wiekszosc przyjaciol bo juz nie bylem wstanie prowadzic normalnego zycia tak jak oni... Nawet rodzina pozniej sie odwrocila bo wszystko na badniach okej a ja sie zwijam w bolu przez 24 h. Wydałem z rodzicami na rozne badania majatek dopoki sie nie zdiagnozowałem minelo 9 lat i teraz jestem wrakiem. Gdybym znal ta chorobe wczesniej to bym sam sie zdiagnozował i leczenie by bylo krotkie i bym zycia nie stracił,najpieknijeszsych lat mlodosci,ktorych juz nigdy nie odzyskam! Oczywiscie sport tez przepadl ktory kochalem i bylem naprawde bardzo dobry. Teraz juz znam te choroby. Poprostu osoba ,ktora nigdy tego nie iala nie zrozumie tego, nawet moi rodzice nie potrafia czasami chociaz pamietaja mnie sprzed choroby. Moj swietny lekarz ma racje ,ze ten ktory tego nie doswiadczyl na wlasnej skorze nigdy tego nie zrozumie. Niestety takie to swinstwo pakudne. A wystarczylo ze by edukowali w szkole w aptekach przed lasami na tablicach o chorobach odlkelsczzowych objawach i tym ze moga znisczzyc ci cale zycie. Wtedy bym przeczytal i nie wchodzilbym do lasow na laki itp smileI bylbym zdrowy i bym zył tak jak wczesniej. Niestety medycyny to nie obchodzi ,problem ni istnieje tak jak w innych dziedzinach robia sobie zarty i czerpia korzysci z cierpiacych ludzi. A i jesli chodzi o sparwy psychiczne ,ktore poruszyłes to przyczyna chorob psychucznych nie jest psychiczna tylko w 70 % (to sa dane potwierdzone prze uczyciwych lekarzy i naukowcow,niestety prace zostaly zablokowane przez branze farmaceutyczne) powoduja wirusy,pierowtniaki,bakterie, pasozyty i inne podobne rzeczy. Gdyby medycyna leczyla prawdziwe przyczyny chorpob to ludzie by byli zdrowi i 3/4 zawodow lekarskich bylo by niepotrzebnych smile Ale z tego nie ma kasy beda zaleczac czlwieka cale zycie i wmaiwac mu ze wiekszosc chorob jest nieu;leczalna i tak bedzie marnie zyl do konca swojego zycia.
                    • raptor27 Re: Zioła Buhnera 21.03.15, 10:57
                      Oczywiście problem nie zalezy od tego czy ktos ma poieniadze czy jest biadakiem. Odkleszczowki tak samo jak np nowotwory zniszcza kazdegoczlowieka i to czy ma pieniadze ,czy jest piekny czy biedny i brzydki nie ma znaczenia smile Oczywiscie ludzie nawet nie zauwazyli ze jestem powaznie chory bo osoba ktora jest zarazoan przez klesczza wyglada normalnie jak czlowiek zdrowy w pelni zycia , w nowotworach widac ze czlowiek podupada na zdrowiu i to tez bardzo utrudnia podejscie serio przez lekarza i tak ciezkiej do zdiagnozowania choproby smile wkeljam link ,ktory daje duzo daje do myslenia smile vod.pl/programy-tv/teorie-spiskowe-lekarstwo-na-raka-za-darmo/3cmxh#
                      • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 21.03.15, 12:51
                        raptor no jest tak jak mówisz , życie po kleszcze to niestety horror,w którym wszystkie problemy zaczynają być nierozwiązywalne i nawet bliscy nie rozumieją , zostajemy sami w dodatku ze strasznymi depresjami,

mnie to dziś się czepiają że " nie masz boreliozy" albo " a co to za choroba , troche senny jest " człowiek wygląda normalnie a w srodku wszystko się przewraca
                        • raptor27 Re: Zioła Buhnera 21.03.15, 14:12
                          Dzięki za miłe słowa. Chociaż my, którzy mamy te dziadostwa wspieramy się i pomagamy sobie nawzajem w miarę możliwości mimo medycyny kasy i biznesu, która jest mafia ogolnoswiatowa jak w innych chorobach smilezamówiłem z Niemiec za 60 euro zioła. Zobaczymy czy przyjdzie mi zapłacić VAT 23 % smileObejrzcie filmik jak wygląda najlepszy biznes świata czyli światowa medycynasmilemiłego dnia
                          • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 21.03.15, 20:33
                            filik widziałem już jakiś czas temu , wiesz przez borelę wniezłą panikę popadłem,i szukam wszędzie , to taka dziwna choroba,
                            wyjawisz mi dlaczego akurat z niemiec ? chyab w usa są tańsze i pewniejsze ?

co do tego filmu , nie chce być szarlatanem nie utożsamię się z nim , ale sporo prawdy zapewne w nim jest,lekarz to taki sam pracownik jak leśnik czy dekarz , tyle że dłiużej się uczył jesst nieco bardziej przebiegły i daje nam chorym ultiimatum - wyskoczycie z dużej kasy to was przywrócę do życia , że to niby nasza wina zamiłowanie do lasu , a lekarze nas niby nie trują , ja przed kleszcze przez 10lat nie byłem u lekarza

a jak masz takie niefajne stany to znaczy że masz koinfekcje , aktualnie większość ma, ale nie trafić barto albo babesji to w sumie fajna sprawa
                            • raptor27 Re: Zioła Buhnera 22.03.15, 15:07
                              Zamowilem z niemiec bo moj kolega ze USA dopeiro w maju przyjedzie myco formule z rain tree firmy podobno dobra tak pisza smile Ale ziola buhnera mam ze stanow wszystko smile. Ja byłem 1 raz w szpitalu przez 14 lat dopoki nie zachorowałem. Kasa nie ma znaczenia ,zobacz np w raku ludzie bogaci wydaja miliony na leczneie i tez wiekszosc z nich umiera (oczywiscie troszke dluzej zyja) a potem tez koniec z nimi. To jest mafia (medycyna i koncerny farm.) tak samo jak politycy ,banksterzy ,zarabianie na wojnie przez panstwa. Tylko ze to jeden z najgorszych pieniedzy zrobionych na nieszczesciu i cierpniu bogu ducha winnych ludzi smile A lekarze sa czescia tego systemu niezaleznie czy sa uczciwi czy sa w ukladzie,swiadomi czy nieswiadomi tego co robia smile Nie zmieniimy tego natomiast dobrze jest miec tego swiadomosc smile Pozdrawiam
                              • raptor27 Re: Zioła Buhnera 22.03.15, 15:21
                                Ja mam miroslaw neuroborelke (autoaresja) ,bartonelle, brucelle, a potem slaby organizm zlapalem chlamydie pneumonia i mycoplasme pneumoniae. I od 3 lat chrzakam raz bardzo raz mniej ale to jest straszne jak mi na gardle sie zbiera co chwile cos i odkrzakuje. I kurwa boje sie ze z tego nie wyjde (chyba myco)...
                                • pifpafko Re: Zioła Buhnera 22.03.15, 17:20
                                  raptor27
                                  Z tym chrząkaniem to jak u ciebie około 4-5 lat chrząkam tak jak ty raz bardziej raz słabiej, szczególnie zmiana temeratury na zimnym lub po wejsciu do ciepłego ale często bez przyczyny...
                                  Odkąd stwierdzono u mnie bolerke i myco, domyslam sie ze to raczej przez mycoplasme....
                                  Z jakiej stronki zamawiałes te zioła?

• pifpafko Re: Zioła Buhnera 22.03.15, 17:22
                                    najgorsze z tym chrząkaniem jest ze niby cos ci sie odrywa ale nie podchodzi do gardła a za chwile znowu to samo uczucie i znowu chrząkasz i tak w kółko...Masakra
                          • pifpafko Re: Zioła Buhnera 22.03.15, 07:18
                            raptor27
                            co do filmików to zobacz jeszcze ten...
                            www.youtube.com/watch?v=s5qZhovPFyQ
                            Również chciałbym w koncu zamówic pierwszy raz jakies podstawowe zioła na bolerke.
                            Napisz gdzie konkretnie zamawiałes? Dlaczego akurat z Niemiec? coraz częściej słyszę własnie o zamawianiu z Niemiec..
                            • raptor27 Re: Zioła Buhnera 22.03.15, 14:56
                              pifpafko zamowilem z niemiec bo moj kolega ze USA dopeiro w maju przyjedzie myco formule z rain tree firmy podobno dobra tak pisza smile Ale ziola buhnera mam ze stanow wszystko smile
                    • verrtexx Re: Zioła Buhnera 21.03.15, 15:17
                      Niech się naśmiewa co posieje to zbierze i to podwójnie,to tylko kwestia czasu a potem będzie płacz i zgrzytanie zębów.Swoją droga kim trzeba być żeby wyśmiewać chorych - totalnym śmieciem leżącym na dnie.
                      • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 21.03.15, 20:36
                        powiem z autoipsji ,
                        wynik mam graniczny , i to wystarcza żeby wokół ludzie powątpiewali że jestem chory ,
                        działa to negatywnie na psychikę

oni tak jakby się litowali , a póżniej mieli wyrzuty że przecież chory nie jestem , ja nie mam siły im tłumaczyć, oni mi nie wierzą , a przy borelli jest coś takiego jak niska samoocena , lęki no normalnie czuję się winny tego że jestem chory , to dopiero absurd! ale ponoć koinfekcje to powodują

póki co wyszło słońce i polecam korzytsać , mmnie już jest lepiej
                      • wiktor601 Re: Zioła Buhnera 21.03.15, 22:27
                        prosze panstwa , zle zrozumiana aluzja , psychiatra nie ma nic wspolnego z chorymi na borelioze bylem sam chory i nigdy nie mialem zamiaru obrazac chorych na borelioze lob lekarzy ,nie mozemy miec pretensji do lekarzy za nie posiadaja leku na borelioze , uwazam ze lecza jak moga a ze niewiele moga wiec caly system medyczny potrzebuje psychiatry , zreszta jak powiedzialem ze jest skuteczne lekarstwo na borelioze i sam sie wyleczylem to wszyscy stwierdzili ze jestem psychiczny , wiec lecza sie u normalnych i traca zdrowie ,
                        zycze zdrowia
                        • raptor27 Re: Zioła Buhnera 22.03.15, 14:58
                          Luz smile Na wszystko jest lekarstwo ale trzeba chciec pomagac ludziom a przemysl medyczny nie mysli o zdrowiu ludzi tylko i zarabianiu kasy smile Nie bede sie pytał czym sie wyleczyłes bo pewnie nie powiesz wiktor601.
                          • wiktor601 Re: Zioła Buhnera 24.03.15, 01:27
                            raptor ; moge powiedziec czym sie wyleczylem ale i tak mi nie uwierzysz , ja nie jestem zielarzem , ja bylem chorym , przepraszam ze sie wyleczylem mysle ze dlatego ze komus uwierzylem , poza tym mam wrazenie ze chorzy ktorzy tu przychodza to nie sa pewni czy chca byc zdrowi ,
                            zycze zdrowia ,
                            • hashitess Re: Zioła Buhnera 24.03.15, 07:43
                              wiktor601 napisał(a):

> raptor ; moge powiedziec czym sie wyleczylem ale i tak mi nie uwierzysz ,

Spróbuj napisać może ktoś Ci uwierzy.

ja ni
                              > e jestem zielarzem , ja bylem chorym , przepraszam ze sie wyleczylem mysle ze d
                              > latego ze komus uwierzylem , poza tym mam wrazenie ze chorzy ktorzy tu przychod
                              > za to nie sa pewni czy chca byc zdrowi ,

Ta wypowiedź jest jakaś pokrętna.
                              albo napisz co Ci pomogło, albo przestań nudzić
                              bo tylko robisz zamęt.

> zycze zdrowia ,
                        • igm_20_4_pmr Re: Zioła Buhnera 22.03.15, 19:49
                          wiktor601 -> normalnie piszesz jak dawno zapomniany już na tym forum zielarz22 leczący magicznymi olejkami do wcierania na pośladki big_grin
                          • wiktor601 Re: Zioła Buhnera 24.03.15, 01:48
                            igm_20 , musisz przyznac ze ludzie mieli pupki gladkie po tych olejkach nie wspominajac wonnego zapachu jaki z portek sie unosil , ja nie wcieralem tej magii w posladki i zapach moze nie byl taki wonny , polykalem kapsulki , a jak powiem ze sie wyleczylem to jak zwykle i tak nie uwierzysz ,
                            zycze zdrowia ,
                            • raptor27 Re: Zioła Buhnera 24.03.15, 08:37
                              Wiktor napisz poprostu czym to zrobiłeś smilejakie to kapsułki
                            • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 24.03.15, 13:56
                              ale każdy z nas jest w innej " konfigruacji " i środki też działają inaczej na każdego i pewnie jeszcze każdy uważa za co innego pełne wyzdrowienie,

wiktor no fajnie że ci się udało , ja mam wrażenie że na forum nie brakuje ludzi zdrowych,którzy nie wiedzą czym jest borleioza sp. z o.o.
                              • wiktor601 Re: Zioła Buhnera 30.03.15, 00:21
                                miroslaw ; zgadzam sie z Toba , ludzie przychodza na forum z roznych powodow; i jesli sa mysliwi , musza byc ofiary
                                zycze wszystkim zdrowia
                                • miroslaw111 Re: Zioła Buhnera 30.03.15, 00:25
                                  wiktor601 no napewno , no to bądzmy dobrej myśli ,te ziołka co polecasz są tańsze niż te wg Buhnera ? i leczą skutecznie koinfekcje ?
                                  • wiktor601 Re: Zioła Buhnera 02.04.15, 05:27
                                    miroslaw ; nie wiem ile ludzie wydawali na ziolka Buhnera , te co ja bralem sa najtansze dlatego ze wydatek jest jednorazowy , lecza borelioze i koinfekcje , mnie kleszcz wpompowal do krwi ; Borrelia burgdorferi , B.b.sensu stricto, B.garinii, B. afzeli, koinfekcje Babesia ,Echrlichia , Bartonella , Treponema , Yarsinia , Klebesiella , po zakonczeniu leczenia test byl negatywny na wszystkie zwierzeta ,
                                    zycze zdrowia
                                    • raptor27 Re: Zioła Buhnera 02.04.15, 20:47
                                      Napisz jakie to zioła poprostu jeśli chcesz pomóc Wiktor601
                                      • wiktor601 Re: Zioła Buhnera 03.04.15, 02:25
                                        raptor ; jesli podam nazwy tych ziol to nie bedzie mialo zadnego znaczenia dla chorego , to nie jest forma herbatki, nalewki ktora mozna zrobic w domu , to jest mieszanka ekstraktow uzyskanych za pomoca drogich technologii , zmieszana w/g scislej receptury , bardzo skuteczna . jak chcesz byc zdrowy to zglos sie wiktus38@gmail.com
                                        • hashitess Re: Zioła Buhnera 03.04.15, 07:52
                                          wiktor601 napisał(a):

> raptor ; jesli podam nazwy tych ziol to nie bedzie mialo zadnego znaczenia dla
                                          > chorego , to nie jest forma herbatki, nalewki ktora mozna zrobic w domu , to je
                                          > st mieszanka ekstraktow uzyskanych za pomoca drogich technologii , zmieszana w/
                                          > g scislej receptury , bardzo skuteczna . jak chcesz byc zdrowy to zglos sie wik
                                          > tus38@gmail.com

Uważam, że to ściema.

Ukrywanie może być spowodowane:

-przysłowiowy kot w woku
                                          -garażowa produkcja
                                          -wyciąganie od chorych ludzi kasy.
                                          • wiktor601 Re: Zioła Buhnera 03.04.15, 23:31
                                            -przysłowiowy kot w woku
                                            -garażowa produkcja
                                            -wyciąganie od chorych ludzi kasy.

hashitess; leczysz sie na borelioze i zostala Ci jakas kasa??
                                            • alesys Re: Zioła Buhnera 05.04.15, 08:50
                                              mama Ci nie poświęcała uwagi w dzieciństwie? klasyczny syndrom poszukiwania uwagi.

A: Wiecie co?
                                              B: Cooo?
                                              A: Albo jednak już nic
                                              B: Wykurwiaj < -
                                              • wiktor601 Re: Zioła Buhnera 07.04.15, 20:58
                                                alesys; to jest wszystko co masz do powiedzenia na temat leczenia ziolami boreliozy??
                                                • raptor27 Re: Zioła Buhnera 07.04.15, 21:02
                                                  Wiktor601 wejdź na pocztę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka