Dodaj do ulubionych

Blady rumień po kleszczu

05.07.18, 13:41
Witam,

Serdecznie przepraszam jeśli wątek był już poruszony, jednakże jest to pytanie z czystej ciekawości : Za 3 dni kończy mi się miesięczna kuracja doksycykliną (dziabnął mnie kleszcz i wyszedł rumień) nie miałem żadnych objawów grypopodobnych, bólów stawów ani nic. Terapia była zaczęta wcześnie gdyż 3 dni po pojawieniu się rumienia brałem już antybiotyk. Nadal czuje się świetnie, nic się nie dzieje, ale został mi rumień, jest blady jak cholera, ale nadal widac jego zarys. Czy to jest normalne? czytalem ze rumień leczony czy nie schodzi po miesiącu, innym po lekach schodził już po paru dniach, jednakże u mnie nie wygląda jak gojący się siniak, jest bardzo blady jednak widać ciągle jego zarys smile

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi smile

Serdecznie pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia.
Obserwuj wątek
    • michalmichal666 Re: Blady rumień po kleszczu 05.07.18, 13:44
      wygląda jak gojący się siniak* dla sprostowania
    • rzene Re: Blady rumień po kleszczu 05.07.18, 18:19
      nie leczy się rumienia, on schodzi prędzej czy później miesiąc to nie długo nie ma zresztą reguły ile się utrzymuje. Skoncentruj się bardziej na profilaktycznym leczeniu, czyli jaką dawkę przyjmowałeś antybiotyku i czy miesiąc to wystarczający czas na przyjmowanie. Jeśli nie masz objawów to nie znaczy że ich nie będziesz miał, mogą pojawić się za jakiś czas np. za rok lub parę lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka