Dodaj do ulubionych

Mycoplasma ???

27.03.20, 10:40
Witam wszystkich, zrobilam Elispot 2 i panel koinfekcji u Wielkoszynskiego. Jedyne co mi wyszlo to Chlamydia pn 22 myco pn 34. Powyzej 18 wynik dodatni. Bartonella w Igm graniczna. Igg ujemna. Czy moje kilkumiesieczne niewyjasnione dolegliwosci reumatyczno-neurologiczne, wedrujace bole miesni i stawow, drzenia ciala, problemy ze wzrokiem moge byc spowodowane tymi bakteriami? Neurolog, reumatolog i okulista nie widza nic i rozkladaja rece. Wyniki w normach.Prosze Was bardzo o odpowiedz. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zenobek Re: Mycoplasma ??? 28.03.20, 01:35
      Większość to raczej barto. Te wędrujące to raczej są charakterysyczne dla borelii.... Wyszły ujemnie??? To o niczym nie świadczy, że wyszły ujemnie. Morfologię robiłaś. Jak wyniki rozmazu?
      • mycha03 Re: Mycoplasma ??? 28.03.20, 19:52
        Hej, morfologia w porzadku. Bartonella graniczna w Igm, ale martwi mnie ze Elispot wyszedl ujemny a wiele charakterystycznych objawow mam... moze jeszcze wykonac KKI lub udac sie od razu do lekarza ILADS?
        • zenobek Re: Mycoplasma ??? 28.03.20, 20:08
          mycha03 napisał(a):

> Hej, morfologia w porzadku. Bartonella graniczna w Igm, ale martwi mnie ze Elis
          > pot wyszedl ujemny a wiele charakterystycznych objawow mam... moze jeszcze wyko
          > nac KKI lub udac sie od razu do lekarza ILADS?

Co to znaczy w porządku? Liczby proszę!!! (ewentualnie normy)
          • mycha03 Re: Mycoplasma ??? 29.03.20, 12:35
            Morfologia konsultowana z hematologiem wiec tam nie ma sie do czego doczepic sad
            • zenobek Re: Mycoplasma ??? 29.03.20, 17:51
              mycha03 napisał(a):

> Morfologia konsultowana z hematologiem wiec tam nie ma sie do czego doczepic sad

WIększość lekarzy zuważa nieprawidłowość kiedy stan jest na tyle poważny, że wyniki przekraczają normy 10 albo 100 razy..... I w takim przypadku wzruszają ramionami z niewiedzy i bezsilności.

To po co pytasz, uważając, że wszystko jest OK?
              • mycha03 Re: Mycoplasma ??? 29.03.20, 23:04
                Zenobku, morfologia moja jest od lat niezmienna i skonsultowana z hematologiem, moje pytanie dotyczy tu boreliozy i koinfekcjismile
                • zenobek Re: Mycoplasma ??? 30.03.20, 01:26
                  Mycho. Jakbyś dokładnie przeczytała mój pierwszy post to zauważyłabyś, że pytam tylko o część morfologii - dokładnie o rozmaz (krwinek białych). Wiesz to takie składniki krwi, które odpowiadają za reakcję organizmu przeciwko wszelakim intruzom...... (np. boreliozie i koinfekcjom)
                  wink

Skoro mówisz, że jest dobrze to w istocie musi tak być.
                  Amen.
                  • micpow88 Re: Mycoplasma ??? 17.01.22, 00:08
                    Zenobek, ja mam nieco bałagan w rozmazie, mógłbyś dopisać co nieco w tym temacie?
    • aqarel Re: Mycoplasma ??? 30.03.20, 09:48
      mycha03 napisał(a):

> Jedyne co mi wyszlo to Chlamydia pn 22 myco pn 34. Powyzej 18 wynik dodatni. Barto
      > nella w Igm graniczna. Igg ujemna. Czy moje kilkumiesieczne niewyjasnione doleg
      > liwosci reumatyczno-neurologiczne, wedrujace bole miesni i stawow, drzenia cia
      > la, problemy ze wzrokiem moge byc spowodowane tymi bakteriami? Neurolog, reumat
      > olog i okulista nie widza nic i rozkladaja rece. Wyniki w normach.Prosze Was ba
      > rdzo o odpowiedz. Pozdrawiam

Tu masz o "Reaktywne zapalenie stawów (ReZS) to ostre jałowe
      zapalenie stawów wywołane zakażeniem, najczęściej
      układu moczowo-płciowego lub przewodu pokarmowego.
      Rozwija się zwykle w ciągu 1–6 tygodni po zakażeniu
      drobnoustrojami. Do czynników zakaźnych przeważnie
      należą: Chlamydia trachomatis, Chlamydia pneumoniae,
      Shigella flexneri/sonnei dysenterie, Salmonella typhimurium,
      Salmonella enteritidis, Paratyphi B i C, Campylobacter
      jejuni/coli, Clostridium difficile, Yersinia enterocolitica
      O3 i O9, Pseudotuberculosis lub Borrelia burgdorferi
      oraz paciorkowiec β-hemolizujący."
      www.termedia.pl/Czasopismo/-48/pdf-27603-10?filename=Reaktywne%20zapalenie%20stawow.pdf
      Bartonella objaw skórny bardzo charakterystyczny, kiedyś dawno tłumaczyłem z jakiejś strony chomikuj.pl/coova/Dokumenty/Bartonella_odczyn_skorny,27581903.pdf
      tu masz bartonnela - oczy chomikuj.pl/coova/Dokumenty/Bartonella_oczy_EN,84770442.rar(archive)
      chomikuj.pl/coova/Dokumenty/Bartonella+i+bartonelozy,980893975.pdf
      a tu wspieranie się ziołami chomikuj.pl/coova/Dokumenty/stawy_rozanski,2959829735.pdf ....używam wielu ziół i przypraw po zakończonym leczeniu i jest "całkiem w pytę"
      • mycha03 Re: Mycoplasma ??? 30.03.20, 19:24
        Hej, rozumiem, ze ziola po antybiotykoterapii? Cze lekarz Ilads wlaczy leczenie po samych objawach? Borelioza nigdzie mi nie wychodzi, jestem juz zrezygnowana po tym jak potraktowalo mnie wielu lekarzy... ;/
        • aqarel Re: Mycoplasma ??? 30.03.20, 20:03
          mycha03 napisał(a):

> Hej, rozumiem, ze ziola po antybiotykoterapii? Cze lekarz Ilads wlaczy leczenie
          > po samych objawach? Borelioza nigdzie mi nie wychodzi, jestem juz zrezygnowana
          > po tym jak potraktowalo mnie wielu lekarzy... ;/

Zioła po antybiotykach, objawy i badania u mnie leczenie po WB u córki po Elisa
          U mnie nie była długa antybiotykoterapia.
          Córcia krótko antybiotyki a potem trzy razy szpital, antybiotyki dożylnie nie powiązane z diagnozą boreliozy.
          • mycha03 Re: Mycoplasma ??? 30.03.20, 20:14
            No wlasnie... a u mnie niestety koinfekcje wyszly, a borelioza w WB nie... i nie wiem co robic, wizyty u lekarzy na razie odwolane sad
            • aqarel Re: Mycoplasma ??? 30.03.20, 20:43
              U mnie było "podobnie" lekarka ILADS miała taką ilość nowych pacjentów, że nie troszczyła się
              o tych co mieli kontynuować leczenie i nie odbierała telefonów...koniec końców wyszło mi to na dobre.
              Jeśli nie wyszła borelioza a wyszło coś innego to może leczyć, to co masz potwierdzone.
    • the_kure Re: Mycoplasma ??? 16.04.20, 16:57
      hej i jak tam ? dowiedzialas sie co Ci jest ? zaczelas jakies leczenie ?
    • wozny1234 Re: Mycoplasma ??? 14.03.22, 08:39
      We Wrocławiu jest gabinet Herbasol - oni specjalizują się w borreliozie oraz koinfekcjach i mają ogóle podejście do organizmu. Na pewno ci pomogą lub doradzą.
    • elkaxd Re: Mycoplasma ??? 09.02.23, 13:59
      Hejka, jakby ktoś był zainteresowany mam dwie buteleczki mycoraintree ściągnięte ze Stanów. Pomocne przy mycoplasma i ureaplasma zapraszam do kontaktu smile e l k a x d @ w p. p l

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka