jonaska
05.04.15, 17:52
Tak w sumie, to nie wiem już gdzie pisać, w której grupie.
Dlatego napisze i tu i w boreliozie.
Kochani, od września bardzo bolą mnie stopy. Tkanki miękkie, ścięgna itp. Na początku lączyłam to z przeciążeniem (żle obcięłam paznokieć, była rana i chodziłam z palcem w górze, obciążałam inaczej stopy itp. - to był czerwiec). napierw zaczęły pobolewać pięty, potem duże palce i we wrześniu już całe stopy.
Rehabilitacja (fale uderzeniowe) bo której zostało mi do dziś mega pieczenie stóp i puchnięcie. Bolą tylko stopy. Z ugs wynika,ze jest gorzej niż w pażdzierniku - zapalenie rozcięgna podeszwowego, zapalenie przyczepów Achillesa, trochę płynu w kostkach i stawach w paluchach. Lekarz uważa,ze to przeciążeniowe nadal - mam siedzący tryb życia, mam tez nadwagę, mimo,ze schudłam ok 10 kg boli wcale nie mniej. Wlasnie kończę 10 dni leków przeciwzapalnych , po których nieco boli mnie żołądek, a stopy bez zmian. Długo to trwa.
Po drodze wysło,ze mam Hashimoto (jestem przed pierwszą wizytą u endokrynologa)
ft4 trochę poniżej normy, tsh w granicach 2,5
wysokie przeciwciała
Na wlasną rękę zrobiłam badania
Chlamydia trachomatis - 10 ...norma poniżej 16tu
Chlamydia pneumoniae IgG - 38,97 - norma poniżej 16tu
Mycoplasma pneumoniae IgG - 87,78 norma poniżej 16tu
I jak czytam o tych bakteriach i jak długo ludzie próbują ją wyleczyć, zaczynam wątpić, czy jest sens to ruszać w ogole. Szukać w kierunku boreliozy dokładniejszymi badaniami?
Niebawem wizyta u reumatologa, czytam ile mogę i jak mi czas pomaga. wiem, że pewnie pytania się powtarzają, ale chciałam Was prosić o podpowiedź, na co zwrócić uwagę idąc do lekarza, jakie leczenie na początek? Czy w ogole to ruszac? Czy możliwe,ze od tego bolą tylko stopy? Może to brak wit D3? Też o tym czytałam? Może po uregulowaniu hormonów coś się poprawi? Macie większe doświadczenie. Będę wdzięczna za informację.
Jakiś wskaźnik lateksowy ujemny
badanie na dnę moczanową ujemne
Podstawowy test ba boreliozę ujemny
krew utajona w kale ujemna
wysoki cholesterol
mocz ok
elektrolity w normie
nic mi nie było dopóki nie stało się to z paznokciem w czerwcu. Nic nie bolało, nie pobolewało.
Czy osoby, które bolały stopy robiły usg i miały zmiany zapalne sciegien?