Dodaj do ulubionych

pytanie o bóle bioder

09.01.06, 15:01
Witam. Od ok. dwóch dni mam bóle bioder i bóle tuż nad pośladkami .Czy może to być objaw boreliozy jako źe kleszcz ukąsił mnie ok. 4 miesiące temu
jakiejś 2 miesiące temu miałem podobne objawy tylko że po lewej stronie ale samo mi to przeszło. Byłem z tamtymi bólami u lekarza i powiedział że że bóle są od kręgosłupa i to by sie zgadzało bo mam skoliozę i w dodatku lewostronną
nie wiem czy tamte bóle i te mają coś ze sobą wspólnego bo teraz odczuwam większy ból w prawym biodrze. Dodam że wc przeciągu tych 4 miesięcy nie zauważyłem objawów typowo boreliozowatych poza lekką gorączką i osłabieniem w kilku następnych dniach po ukąszeniu
Obserwuj wątek
    • raf39 Re: pytanie o bóle bioder 09.01.06, 16:19
      dodam że te bóle nie są ciągłe raz znikają a potem znów sie pojawiają i największy ból odczuwam przy oodychaniu. Raczej to nie ma żadnego związku ale akurat te bóle się zaczęły gdy się wyleczyłem z mocnego przeziębienia
      Więc zastanawiam się czy te bóle są od kręgosłupa czy jednak mogłoby być podejrzenie boreliozy lecz tak jak mówiłem żądnej początkowej fazy boreliozy - gorączki , bólów głowy, sztywności karku nie miałem
    • artur737 Re: pytanie o bóle bioder 09.01.06, 16:21
      W oparciu o jeden objaw trudno przesadzac. Ale biorac pod uwage ukaszenie i grypopodobne objawy po borelioze trzeba wziasc pod uwage.
    • raf39 Re: pytanie o bóle bioder 09.01.06, 17:20
      Arturze ale czy to możliwe by objawy grypopopochodne wystąpiły juz następny dzień po ukąszeniu trwały pare dni i znikły. Dodam że miałem tylko temp. do 37,2
      • artur737 Re: pytanie o bóle bioder 10.01.06, 23:37
        Kleszcze wstrzykuja caly koktail pod skore wiec czasem spotyka sie i takie mniej typowe przypadki, ze objawy wystepuja prawie od razu.
    • artur737 Re: pytanie o bóle bioder 02.01.07, 16:01
      Podbijam by nie zniknal w czelusciach internetu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka