kaszub_mietek 27.05.06, 12:52 Witam wszystkich Artur mam pytanie jakie leczenie jest lepsze to w szpitalu na antybiotykach dożylnych czy to doustnie i jaka jest skuteczność tych dwóch sposobów podawania antybiotyków z góry dziękuje za odpowiedz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaszub_mietek Apiterapia 30.05.06, 13:11 Witam wszystkich czy ktoś mugłby coś powiedzieć o leczeniu jadem pszczelim bo gdzieś wyczytałem że terapia przy SM jest dość skuteczna a jak to się ma do bolerozy ? Odpowiedz Link
freshka Re: Apiterapia 31.05.06, 17:15 Podobno jest bardzo skuteczna na borelioze i koinfekcje. Trzeba tylko stosowac w okreslony sposob (lacznie z punktami akupunkturowymi)- protokol jest dosc obszerny. Obiecuje juz od jakiegos czasu, ze to opisze, bo u nas w Polsce apiterapia jest dosc dostepna. Ale czasu brak... Odpowiedz Link
wroteknowynick Re: Apiterapia 31.05.06, 17:23 Jad pszczeli to ciekawa terapia, ale akupunktura to jakoś mnie nie przekonuje chociaż poddawałem się jej. W jaki sposób wbijanie igły w ciało ma pomóc na różne schorzenia tego nie wiem. Wiem że są teorie, jakieś wymyślone kanały energetyczne i czakramy ale to wytwór ludzkiej wyobraźni a nie wynik badań naukowych. Odpowiedz Link
kaszub_mietek APITERAPIA 01.06.06, 20:39 ponownie witam nie daje mi spokoju ten jad pszczeli czy może ktoś ma jakieś konkretne wiadomości na temat działania jadu pszczelego na krętki bo jak wiem działa bakteriobujczo rełmatycznie itd ale i te obiecujące wyniki leczeni SM Odpowiedz Link
fmarch Re: APITERAPIA 18.07.06, 12:10 Witam Dodam do wątku propolis. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link
dx771 Re: APITERAPIA 18.07.06, 12:38 Może metody naturalne są drogą do życia z chorobą na akceptowalnym poziomie samopoczucia dla osób u których nie działa tradycyjne leczenie. Człowiek ma ok. 2 kg bakterii w swoim organiźmie i może da sie te bakterie doprowadzić do stanu ograniczonej aktywności jeżeli antybiotyki nie pomagają. Odpowiedz Link
dx771 Re: APITERAPIA 18.07.06, 12:56 Oczywiscie może da sie doprowadzić do stanu ograniczonej aktywności lub nieagresywności wobec żywiciela bakterie boreliozy tak jak to ma miejsce w przypadku pozostałych 2 kg bakterii. Odpowiedz Link
dziubolek2 Re: APITERAPIA 18.07.06, 14:27 Wiecie, że niedawno on tym samym myślałam. czytałam sobie książkę o pszczółkach i doszłam do wniosku, że jeżeli wytwory tych owadów mają działanie bakteriobójcze, to dlaczego nie miałyby pomóc w boreliozie. poza propolisem chyba najbardziej ciekawe wydaje się mleczko (tu ponoć jest problem z jego 100% aktywnością). kilka lat temu pokazywali w TV ośrodek, który leczy żądłami. Może ktoś wie coś na ten temat? Podjadę do pszczelarza i pogadam na temat preparatów. Odpowiedz Link
hbinko Re: APITERAPIA 18.07.06, 15:29 pszczoły są samym zdrowiem pod warunkiem, że nie mamy uczulenia na ich ukłucia oraz że nie mają warozy (to częsta choroba pszczół); jestem za naturalnym leczeniem boreliozy, zresztą stosuję naturę od kilku m-cy (po wykorzystaniu wielu metod farmakologicznych), ostatnio moje wyniki są optymistyczne - jeszcze w swojej karierze nie miałam tak niskiego poziomu antyciał. Odpowiedz Link