13.08.06, 21:52
Mam pytanko czy rumień może wysąpić po ok 4-5latach, a drugie pytanie to czy
może zejść po augmentinie który dostałam na zapalene ucha.
Obserwuj wątek
    • wroteknowynick Re: rumien 13.08.06, 22:02
      wiem że może wystąpić po kilku dniach, tygodniach moze nawet miesiacach ale czy
      latach ? hmm. Pytanie także czy mogłaś mieć kleszcza którego nie zauważyłaś i
      rumień jest świerzy ?
      • ajakaga Re: rumien 13.08.06, 22:06
        hmm nad tym się nie zastanawiałam a co prawda chodziłam często po lesie, ale
        czy ten rumien mogł zejść po tygodniu antybiotyku i czy po tym antybiotyku jest
        sens robić testy.
        • wroteknowynick Re: rumien 14.08.06, 00:51
          rumien moze schodzic i sie pojawiac samoistnie.
          • rumcajs-wrocek Re: rumien 15.08.06, 11:15
            Dodam tylko , że po trzech dniach brania antybiotyku schodzi rumień.
            Tak przynajmniej było w przypadkach które znam
            • tosho Re: rumien 25.10.06, 00:17
              Rany! Gdyby rumien pokazywal sie u wszystkich chorych to by bylo cos.
              Wystarczylaby nawet rozpropagowana wiedza jak leczyc gdy pojawia sie rumien lub
              rumien i kilka objawow.
              Bylaby wielka skutecznosc wyleczen. Tylko kilka procent chorych rozwijalaby
              dalsze objawy bo np. nie zauwazyla rumienia lub byl on bardzo
              niecharakterystyczny lub kleszcz przeniosl wyjatkowo duzo bakterii. No i nie
              trzeba by bylo robic zadnych testow z krwi bo jak wiadomo rumien = zakazenie.
              Naukowcy powinni prowadzic badania w jaki sposob/dlaczego pojawia sie rumien i
              co jest dokladnie odpowiedzialne za taka odpowiedz immunologiczna.
              Moze gdyby poznali mechanizm bylyby jakies szczepienia(?) dla tych ca chca (tak
              jak sa szczepienia przeciw kleszczowemu zap. opon mozg.),ktore zapewnialyby
              pojawienie sie rumienia.

To tylko takie moje fantazje, bo rumienia nie mialemsmile
            • wroteknowynick Re: rumien 25.10.06, 02:25
              Rumień zawsze schodzi nawet bez leczenia, nie ma osoby u której by pozostał.
              • tosho Re: rumien 25.10.06, 09:20
                dlatego tez pisze ze do tego rozpropagowana wiedza jak leczyc we wczesnym etapie
                itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka