Dodaj do ulubionych

Wynik -graniczny

25.08.06, 22:45
Witam czy któs z was miał taki wynik WB:
IgG- plus jest tylko w Antygen specyficzny p30
Interpretacja- graniczny
-jak tak to co dalej robiliście.

Obserwuj wątek
    • iwna19 Re: Wynik -graniczny 26.08.06, 23:53
      ja mialam taki wynik, z tym ze mialam P39 +. poszlam do szpitala, kretynscy
      lekarze starali sie potwierdzac wynik western blota elisą, oczywiscie nic nie
      wyszlo i odprawiono mnie z kwitkiem... jestem na lodzie uncertain
      • ajakaga Re: Wynik -graniczny 27.08.06, 10:36
        Dlatego szukam teraz lekarza który potraktuje to poważnie.
        • iwna19 Re: Wynik -graniczny 27.08.06, 15:55
          ja tez szukam... bez skutku uncertain
          • k_pelec Re: Wynik -graniczny 27.08.06, 21:40
            A moze PCRka? skoro inne badani nic nie daja?
            • iwna19 Re: Wynik -graniczny 29.08.06, 10:02
              rozmawialam z lekarzem na temat PCR. powiedzial, ze dobrze byloby, gdyby mi
              spuchlo moje kolanko, ktore puchnie z niewyjasnionych przyczyn juz od dawna, bo
              wtedy z powstalego plynu najlepiej byloby zrobic PCR. powiedzial ze ani z krwi,
              ani z plynu mozgowo-rdzeniowego nie ma sensu robic, bo wyniki czesto wychodza
              źle - to samo zreszta przeczytalam na forum uncertain
              • ajakaga Re: Wynik -graniczny 29.08.06, 10:15
                Mi lekarka kazała zrobić jeszcze test elisa.
                • iwna19 Re: Wynik -graniczny 30.08.06, 21:27
                  jak masz tylko jeden prazek w WB, to elisa pewnie wyjdzie Ci ujemna, tak jak
                  mnie, bo jest duzo mniej dokladna niz western blot. nie wyrzucaj pieniedzy w
                  bloto, no chyba ze na elise dostaniesz skierowanie, to nic nie tracisz. Nie
                  mniej jednak elisa to test bardzo niemiarodajny i nie warto wierzyc w wyniki
                  • ajakaga Re: Wynik -graniczny 30.08.06, 22:30
                    już za późno zrobiłam dziś elisa jutro odbiore wynik to sie przekonam co i jak.
                    • iwna19 Re: Wynik -graniczny 31.08.06, 12:14
                      dla mnie zrobienie testu elisa to byl wielki blad. zrobili mi go w szpitalu,
                      nic nie wyszlo i na tej podstawie wywalili mnie bez zandego leczenia. wyniku
                      granicznego western blota w ogole nie wzieli pod uwage, bo "nie byl robiony u
                      nich" uncertain a ten test elisa robisz na wlasna reke? bo jesli tak, to nawet jesli
                      wyjdzie Ci wynik ujemny, nie musisz go pokazywac lekarzowi, tylko opierac sie
                      na tym granicznym western blocie i wtedy bedzie ok smile
                      mi lekarz zakaznik odnosnie mojego wyniku granicznego powiedzial, zeby odczekac
                      ok 3 miesiace i powtorzyc western blota - byc moze wtedy wyjdzie cos
                      konkternego. nie wiem na ile to dobra wskazowka, ale probowac trzeba. moze w
                      koncu jakis lekarz sie za to wezmie. pozdrawiam i zycze powodzenia! jakbys
                      znalazla lekarza, ktory zdecyduje sie na leczenie Ciebie przy wyniku
                      granicznym, to daj znac. Bede wdzieczna wink
                      • ajakaga Re: Wynik -graniczny 31.08.06, 16:15
                        No i mam wynik wyszedł dobrze. Zobaczymy co Pani doktor mi powie we wtorek, ona
                        kazał mi się zjawić z WB i ELISĄ aż się boje tej wizyty.
                        • iwna19 Re: Wynik -graniczny 31.08.06, 23:02
                          co rozumiesz przez slowo "dobrze"? tzn wynik jest dodatni czy ujemny? smile jesli
                          ujemny to pewnie bedzie z Toba tak jak ze mna - lekarz powie, ze jestes zdrowa
                          i koniec tematu bez wzgledu na objawy. A jesli dodatni, to moze wezmie sie za
                          leczenie albo skieruje Cie gdzies dalej, ale tez nie na pewno uncertain powodzenia! smile
                          • ajakaga Re: Wynik -graniczny 06.09.06, 11:12
                            iwna19- miałaś racje stoje dalej w miejscu i nie wiem co robićsadsad
                            • iwna19 Re: Wynik -graniczny 09.09.06, 19:53
                              sorki ze dopiero teraz pisze, ale...spalil mi sie komputer :] to taki maly
                              dodatek do mojego kleszczowego pecha wink
                              niestety nic Ci nie doradze. ja pod koniec pazdziernika powtorze sobie na
                              wlasna reke WB. moze ten wynik zdeklaruje sie w ktoras strone i lekarze zaczna
                              dzialac w razie czego... moj lekarz zakaznik sugerowal, zeby przy wyniku
                              granicznym powtarzac WB co 3 miesiace i patrzec czy wyniki sie zmieniaja i w
                              jaki sposob. dla mnie to troche dziwna metoda, tym bardziej ze WB kosztuje nie
                              malo a skierowania oczywiscie nie dostane, ale niedawno znow ugryzl mnie
                              kleszcz i wydaje mi sie, ze objawy sie nasilily, wiec powtorze tego WB. a co Ci
                              dokladnie powiedziala Pani dr jak przyszlas do niej z tymi dwoma wynikami (WB i
                              elisa) ?
                              • ajakaga Re: Wynik -graniczny 04.11.06, 12:55
                                Witam po długiej przerwie. Własnie niedawno wyszłam ze szpitala leżałam tam z
                                całkiem innych powodów niż bolerioza, ale pokazałam lekarzom mój wynik
                                graniczny lekarz skonsultował się z innymi lekarzami i odrazu dostałam leczenie
                                dwa antybiotyki na raz jeden dożylnio a drugi doustnie. Po paru dniach
                                antybiotyków dostałam temperatury i wszystko mnie bolało ja wiedziałam ze to
                                pewnie herxy, ale lekarze już się na tym nie znali. Ale powiem że w sumie
                                miałam trzy tyodnie na antybiotykach zobaczymy jakie będą efekty później. Dziwi
                                mnie jedno dlaczego lekarka u której byłam prywatnie nic nie zaleciął.
                                • franiolek1 Re: Wynik -graniczny 04.11.06, 19:04
                                  Dobrze, ze leczylas sie przez trzy tygodnie, teraz musisz dalej sie leczyc. W
                                  przeciwnym razie stracisz pozytek z tego leczenia szpitalnego i z tego herxa,
                                  ktorego przeszlas.
    • taliza Re: Wynik -graniczny 06.11.06, 20:29
      Też miałam wynik graniczny. Brałam 2x 100 doxy przez 6 tygodni ( teraz wiem, że
      za mało). Po zakończeniu kuracji przez 3 tygodnie czułam się super. Myślałam,
      że jestem zdrowa. Niestety dolegliwości wróciły i to silniejsze. Teraz biorę 3x
      100 doxy i 4 x 1g Duomox i mam zamiar brać do skutku. KIedy będzie skutek tego
      nie wiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka