ajakaga 25.08.06, 22:45 Witam czy któs z was miał taki wynik WB: IgG- plus jest tylko w Antygen specyficzny p30 Interpretacja- graniczny -jak tak to co dalej robiliście. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwna19 Re: Wynik -graniczny 26.08.06, 23:53 ja mialam taki wynik, z tym ze mialam P39 +. poszlam do szpitala, kretynscy lekarze starali sie potwierdzac wynik western blota elisą, oczywiscie nic nie wyszlo i odprawiono mnie z kwitkiem... jestem na lodzie Odpowiedz Link
ajakaga Re: Wynik -graniczny 27.08.06, 10:36 Dlatego szukam teraz lekarza który potraktuje to poważnie. Odpowiedz Link
k_pelec Re: Wynik -graniczny 27.08.06, 21:40 A moze PCRka? skoro inne badani nic nie daja? Odpowiedz Link
iwna19 Re: Wynik -graniczny 29.08.06, 10:02 rozmawialam z lekarzem na temat PCR. powiedzial, ze dobrze byloby, gdyby mi spuchlo moje kolanko, ktore puchnie z niewyjasnionych przyczyn juz od dawna, bo wtedy z powstalego plynu najlepiej byloby zrobic PCR. powiedzial ze ani z krwi, ani z plynu mozgowo-rdzeniowego nie ma sensu robic, bo wyniki czesto wychodza źle - to samo zreszta przeczytalam na forum Odpowiedz Link
ajakaga Re: Wynik -graniczny 29.08.06, 10:15 Mi lekarka kazała zrobić jeszcze test elisa. Odpowiedz Link
iwna19 Re: Wynik -graniczny 30.08.06, 21:27 jak masz tylko jeden prazek w WB, to elisa pewnie wyjdzie Ci ujemna, tak jak mnie, bo jest duzo mniej dokladna niz western blot. nie wyrzucaj pieniedzy w bloto, no chyba ze na elise dostaniesz skierowanie, to nic nie tracisz. Nie mniej jednak elisa to test bardzo niemiarodajny i nie warto wierzyc w wyniki Odpowiedz Link
ajakaga Re: Wynik -graniczny 30.08.06, 22:30 już za późno zrobiłam dziś elisa jutro odbiore wynik to sie przekonam co i jak. Odpowiedz Link
iwna19 Re: Wynik -graniczny 31.08.06, 12:14 dla mnie zrobienie testu elisa to byl wielki blad. zrobili mi go w szpitalu, nic nie wyszlo i na tej podstawie wywalili mnie bez zandego leczenia. wyniku granicznego western blota w ogole nie wzieli pod uwage, bo "nie byl robiony u nich" a ten test elisa robisz na wlasna reke? bo jesli tak, to nawet jesli wyjdzie Ci wynik ujemny, nie musisz go pokazywac lekarzowi, tylko opierac sie na tym granicznym western blocie i wtedy bedzie ok mi lekarz zakaznik odnosnie mojego wyniku granicznego powiedzial, zeby odczekac ok 3 miesiace i powtorzyc western blota - byc moze wtedy wyjdzie cos konkternego. nie wiem na ile to dobra wskazowka, ale probowac trzeba. moze w koncu jakis lekarz sie za to wezmie. pozdrawiam i zycze powodzenia! jakbys znalazla lekarza, ktory zdecyduje sie na leczenie Ciebie przy wyniku granicznym, to daj znac. Bede wdzieczna Odpowiedz Link
ajakaga Re: Wynik -graniczny 31.08.06, 16:15 No i mam wynik wyszedł dobrze. Zobaczymy co Pani doktor mi powie we wtorek, ona kazał mi się zjawić z WB i ELISĄ aż się boje tej wizyty. Odpowiedz Link
iwna19 Re: Wynik -graniczny 31.08.06, 23:02 co rozumiesz przez slowo "dobrze"? tzn wynik jest dodatni czy ujemny? jesli ujemny to pewnie bedzie z Toba tak jak ze mna - lekarz powie, ze jestes zdrowa i koniec tematu bez wzgledu na objawy. A jesli dodatni, to moze wezmie sie za leczenie albo skieruje Cie gdzies dalej, ale tez nie na pewno powodzenia! Odpowiedz Link
ajakaga Re: Wynik -graniczny 06.09.06, 11:12 iwna19- miałaś racje stoje dalej w miejscu i nie wiem co robić Odpowiedz Link
iwna19 Re: Wynik -graniczny 09.09.06, 19:53 sorki ze dopiero teraz pisze, ale...spalil mi sie komputer :] to taki maly dodatek do mojego kleszczowego pecha niestety nic Ci nie doradze. ja pod koniec pazdziernika powtorze sobie na wlasna reke WB. moze ten wynik zdeklaruje sie w ktoras strone i lekarze zaczna dzialac w razie czego... moj lekarz zakaznik sugerowal, zeby przy wyniku granicznym powtarzac WB co 3 miesiace i patrzec czy wyniki sie zmieniaja i w jaki sposob. dla mnie to troche dziwna metoda, tym bardziej ze WB kosztuje nie malo a skierowania oczywiscie nie dostane, ale niedawno znow ugryzl mnie kleszcz i wydaje mi sie, ze objawy sie nasilily, wiec powtorze tego WB. a co Ci dokladnie powiedziala Pani dr jak przyszlas do niej z tymi dwoma wynikami (WB i elisa) ? Odpowiedz Link
ajakaga Re: Wynik -graniczny 04.11.06, 12:55 Witam po długiej przerwie. Własnie niedawno wyszłam ze szpitala leżałam tam z całkiem innych powodów niż bolerioza, ale pokazałam lekarzom mój wynik graniczny lekarz skonsultował się z innymi lekarzami i odrazu dostałam leczenie dwa antybiotyki na raz jeden dożylnio a drugi doustnie. Po paru dniach antybiotyków dostałam temperatury i wszystko mnie bolało ja wiedziałam ze to pewnie herxy, ale lekarze już się na tym nie znali. Ale powiem że w sumie miałam trzy tyodnie na antybiotykach zobaczymy jakie będą efekty później. Dziwi mnie jedno dlaczego lekarka u której byłam prywatnie nic nie zaleciął. Odpowiedz Link
franiolek1 Re: Wynik -graniczny 04.11.06, 19:04 Dobrze, ze leczylas sie przez trzy tygodnie, teraz musisz dalej sie leczyc. W przeciwnym razie stracisz pozytek z tego leczenia szpitalnego i z tego herxa, ktorego przeszlas. Odpowiedz Link
taliza Re: Wynik -graniczny 06.11.06, 20:29 Też miałam wynik graniczny. Brałam 2x 100 doxy przez 6 tygodni ( teraz wiem, że za mało). Po zakończeniu kuracji przez 3 tygodnie czułam się super. Myślałam, że jestem zdrowa. Niestety dolegliwości wróciły i to silniejsze. Teraz biorę 3x 100 doxy i 4 x 1g Duomox i mam zamiar brać do skutku. KIedy będzie skutek tego nie wiem. Odpowiedz Link