Dodaj do ulubionych

lampa bioptron

08.09.06, 15:01
czy mogę na zaatakowane stawy łokciowe i kolanowe stosować naświetlanie lampą
Zeptera - bioptron? Na pewno pomogła w mocno zaatakowanych zatokach,
natomiast chciałabym mieć nadzieję, że ulży, lecz nie zaszkodzi, w bólach
reumatycznych (niestety coraz bardziej nie do wytrzymania). Może ktoś wie,
czy naświetlanie (tak jak słońce) nie powoduje wzrostu wit. D, którą tak
lubią krętki
Obserwuj wątek
    • wroteknowynick Re: lampa bioptron 08.09.06, 15:30
      Mam nawet tą lampę ale absolutnie nie używam. Myślę że naświetlanie lampą ulży
      objawom tymczasowo natomiast w dluzszym okresie pogorszy sytuacje poniewaz
      witamina D dziala hamująco na układ odpotnościowy i wstrzyma zabijanie bakterii.
      ---------
      www.borelioza.tivi.pl
      wrotek.250free.com
      www.marshallprotocol.com
    • artur737 lampa bioptron? Chyba raczej nie 08.09.06, 18:38
      Moze inaczej: nigdy nie slyszalem by takie naswietlanie komus w boreliozie pomoglo. Leczenie cieplem jeszcze czasem niektorzy chorzy stosuja, ale to nie przeciwbolowo ale raczej w celu zwiekszenia penetracji antybiotykowej. Choc zapewne efekty tego nie sa zauwazalne i jest to chyba tylko raczej pobozne zyczenie.
      Boreliozowy reumatyzm raczej sie nie poprawia poprzez stosowanie ciepla)

Moze wiec zamiast tego sprobuj troche pojesc ta zolta Kurkume (przynajmniej 2 kopiaste lyzeczki dziennie) o ktorej sporo ludzi sie pozytywnie wyraza jezeli chodzi o zmniejszenie bolow stawowych. (przy okazji dodam, ze ostatnio ktos opublikowal praca jakoby kurkuma tez nieco zwalniala starzenie sie - dodatkowy powod by ja jesc oraz byla korzystna w innych chorobach hipotetycznie spowodowanych przez kretki takich jak choroba Crohna lub MS.
      Ale dobrze dziala tylko stosowana w duzych ilosciach tak ok 8 g dziennie czyli znacznie wiecej niz ktokolwiek by stosowal jako przyprawe smakowa).
      Nadto na bole niektorzy sobie chwala akupunkture, choc ponoc pomaga tylko wtedy gdy zabiegi robi sie regularnie bo objawy szybko wracaja po zaprzestaniu leczenia.

• hbinko Re: lampa bioptron? Chyba raczej nie 11.09.06, 08:58
        dziękuję za odpowiedzi, ale bardziej chodziło mi o to, czy pod wpływem
        bioptronu organizm produkuje wit. D (jak w przypadku pobytu na słońcu). Żadne
        dodatkowe prochy, nawet jeśli są to zioła, ani akupunktura nie wchodzi w grę:
        mam również wzw b i nie chcę się dodatkowo narażać. A naświetlanie pomaga
        (choćby fizycznie zmniejsza ból-to już wiem i odczuwam): mogłam leżeć tylko na
        wznak; leżenie na obojętnym boku powodowało ból kolan nie do wytrzymania, a i
        łokcie jakby mniej przy każdym ruchu bolą. Właśnie, tylko na dłuższą metę może
        to być pożywką dla krętków, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka