Dodaj do ulubionych

pytanie do kobiet....

26.01.07, 08:34
....do kobiet, bo my chyba częściej mamy problemy z grzybicą miejsc
intymnych.
Czy macie i polecacie jakieś leki które byłyby SKUTECZNE??
Testowałam nystatyne, gynial, pimafucin, flumycon, macmiror, floragyn, o
clotrimazolu nie wspomnę.
Może istnieje jakieś cudo o którym nie mam pojęcia?
dziekuje
a
Obserwuj wątek
    • krystek67 Re: pytanie do kobiet.... 26.01.07, 09:01
      Witam,
      Mi pomaga Lacibios Femina.
      Stosowałam tak jak Ty dużo różnych specyfików, ale tylko ten jeden przynosi
      pożądane efekty.
      Pozdrawiam Krystyna
    • anna.zyg Re: pytanie do kobiet.... 26.01.07, 10:18
      jesli chodzi o mnie to wlasnie nystatyna dopochwowa mi pomaga. Pozdrawiam!!!
      • 74beata Re: pytanie do kobiet.... 26.01.07, 12:34
        ja stosuję od dawna Lacibiso feminę z firmy ASA, nestatynę i do dnia
        dzisiejszego nie mam problemów. Pozdrawiam
    • ewjan60 Re: pytanie do kobiet.... 26.01.07, 13:03
      To chyba zależy od tego jaki abx się stosuje i w jakich ilościach. Ja przy 3 g
      Duomoxu stosuję nystatynę i zamiennie Lactovaginal i od 3 miesięcy jest ok.
      Spróbuj może gałki propolisowe.Propolis to fajna sprawa, od samogo początku
      stosuję propolis plus w postaci tabletek i propolis forte do ssania.
      Ewa
      • joannbernat Re: pytanie do kobiet.... 26.01.07, 14:34
        Olejek z oregano. W moim przypadku podziałał najlepiej i rozwiązał problem na długo. Od paru miesięcy mam spokój. Ale ja go stosuję niemal cały czas. Zarówno do picia, jak i do podmywania. Trzeba pamiętac, że grzybica pochwy bardzo szybko wraca, jesli nie jest leczony cały organizm, przewód pokarmowy. No i niestety, dieta...
        Więcej szczegółowych informacji o tym znajdziesz na forum Candida.
        Pozdrawiam cieplutko! Joanna

• dorota1011 Re: pytanie do kobiet.... 26.01.07, 15:38
          hej.
          jak dużo olejku pijesz dziennie? ja mam ten silnie stężony i nie wiem ile mam
          pić, czy mogę go pić z wodą, sokiem czy muci to być koniecznie oliwa? jaką
          przerwę robisz między olejkiem a abx?
        • neretva Re: pytanie do kobiet.... 30.01.07, 21:14
          Joanna ma rację - grzybica pochwy ma duży związek z grzybicą przewodu
          pokarmowego i często właśnie najpierw pojawia się infekcja w jelitach, która
          przenosi się na pochwę. Czytałam kiedyś, że niektóre kobiety stosują
          jednocześnie leczenie dopochwowe i doodbytnicze. Czy to konieczne, aby nie było
          nawrotów? Czy może wystarczy stosowanie środków dopochwowych i doustnych? I
          jeszcze jedno pytanie. Jeżeli nie ma objawów infekcji w pochwie ale są w
          jelitach czy warto brać dopochwowe środki zapobiegawczo czy dopiero jak pojawią
          się dolegliwości?
    • beta32 Re: pytanie do kobiet.... 20.02.07, 10:02
      Mi pomogły czopki propolisowe. Do kupienia bez recepty w sklepach zielarskich.
      Oczywiście przeciwwskazane u osób uczulonych na propolis.
      • rena1966 Re: pytanie do kobiet.... 30.03.07, 20:02
        może znacie kobietki jeszcze inne sposoby leczenia i zapobiegania grzybicy?
        • lifeontheice Re: pytanie do kobiet.... 31.03.07, 18:03
          Inne zabezpieczenie przed grzybica to kurkuma/turmeryk 500-1500mg dz, N-acetylcysteina 600mg
          2razy dz, wyciag z pestek winogron( im wyzsza dawka tym lepsza), wyciag z liscia oliwy, kwas kaprylowy
          (do1500mg), olej z kalenduli miejscowo.
          • rena1966 Re: pytanie do kobiet.... 31.03.07, 18:15
            czy te środki są łatwo dostępne w aptekach i zielarniach?
            • lifeontheice Re: pytanie do kobiet.... 31.03.07, 20:17
              Nie wiem. Popytaj.Mieskam za granica.
          • zazule Re: pytanie do kobiet.... 31.03.07, 21:15
            Serdecznie witam na forum, Lifeontheicesmile

NAC - w Polsce nie mamy tzn takiego w kaspułakch. Mamy N-acetyl L-cysteine
            (chyba nie przekreciłam nazwy) np w postaci ACC600 do picia (paskudztwo). jest
            sprzedawane jako środek na kaszel, oczywiście na receptesad Cena w porównaniu z
            ta amerykanska to straszne zdźierstwo.
            Mam pytanie czy w USA mozna to kupic bez recepty, a jezlei z receptą to czy
            bedzie repsektowana Polska recepta ( w UE (z reguły) respektują Polskie
            recepty) . Moja mam bedzie w USA i wtedy mogłaby mi kupic.
            JAk nie da rady to chyba pojade na wycieczke do Niemiec (w krajach Europy zach
            jest juz NAC w kapsułkach) i tak mi taniej wyjdzie niz kupowanie ACC600

JA jestem fanem olejku z oregano. Praktycznie uzywam tylko olejku (czasmu
            nystatyne i b zadko flukonazol) i narazie jest ok.

pozdr
            zaz
            • lifeontheice Re: pytanie do kobiet.... 31.03.07, 22:52
              Witam, Zazulko!

Musi to byc to samo paskudztwo, bo kiedy moi pacjenci probowali to kupic na recepte, farmaceuta
              zadzwonil do mnie ze zgroza przerazony iloscia zamowienia. W Stanach uzywa sie tego preparatu w
              bardzo malych ilosciach w plynie i doustnie przy hemodializie. Smakuje podobno jak zjelczale jaja
              (siarkowy aminokwas). Przedtem mielismy to sprzedawane jako srodek wykrztusny, pod nazwa
              Mucomyst. Obecnie uzywa sie w szpitalach przy zatruciach Tylenolem (ochrania watrobe przed
              martwica).
              W Stanach mozna NAC kupic bez recepty, ale trzeba wiedziec gdzie. Najlepsze miejsce wedlug
              www.cpnhelp.org/ na Internecie to www.iherb.com/store/ProductsList.aspx?
              c=Herbs&cid=n_acetyl_cystein
              NAC w przypadku Twojego protokolu mozna zastapic amoksycyklina 1 gram dwa razy dziennie.
              Stanowczo odradzam podrozowanie w celu zakupienia tego preparatu. Nie jest taki istotny.
              • zazule Re: pytanie do kobiet.... 31.03.07, 23:12
                Dokładnie tak smakujesmile- jeszcze to dosmaku doprawaija smakiem jeżyn!!!
                Moja mama bedzie tylko kilka dni (na Asco) ale moze się uda jej kupic.
                Na razie mam jeszcze oryginaly NAC, czasami biore jak mam ochote napić się
                czegos "dobrego" to pije ACC600 (2 tabletki)smile
                Myśle ze za jakis czas zdecyduje się na amoksycykline.
                Dzieki
                pozdr
                zaz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka