Dodaj do ulubionych

Historia dxiątka.

18.04.07, 17:56
Historia dxiątka.

Może ktoś ma pomysł w która stronę uderzyć z badaniami mojego dziecka. Byłbym
bardzo wdzięczny za pomoc.
Jest na forum kilka osób mających niesamowitą wiedzę na temat innych chorób
(np. zazule, tosho).

Boreliozy nie możemy do końca wykluczyć, ponieważ test ma ponoć ok. 70%
skuteczność, no i krew była przechowywana prawie tydzień.

Objawy:
1. częste bóle głowy
2. podwyższone tętno – nawet do 160/min, w spoczynku. Problem ten trwał kilka
miesięcy (już prawie minęło)
3. kłujące - bolące oko
4. bolące czerwone gardło i powiększone bolące migdały
5. rozdrażnienie
6. zmęczenie
7. ból kolana – raz na 2-3 tygodnie
8. nie lubi przebywać za dużo na słońcu

W zeszłym roku w maju córka zasłabła w kościele w lipcu, a zaczęło ją bolec
gardło nad morzem i tak jest praktycznie cały czas.
Objawy te utrzymują się od zeszłych wakacji (oprócz oka).
Ukąszenia kleszcza 7 i 4 lata temu.

Nasze dxiontko smilewinksmilesmile ma 11 lat, musiało zrezygnować prawie z wszystkich
dodatkowych obowiązków no i ma olbrzymią liczbę godzin nieobecności w szkole.
Zresztą często musiałem ją odbierać ze szkoły z powodu w.tętna i bólu głowy.

Tak sobie myślę żeby zrobić badania krwi pod katem kilku najbardziej
prawdopodobnych zakażeń i ewentualnie kiedyś powtórzyć WB.

WB ujemny w obu klasach
Podstawowe badania krwi.
EEG i tomografia głowy
Wymaz z gardła i nosa
Echo serca serca
Żelazo
Glukoza
Tsh
Wszystkie badania o.k.
Obserwuj wątek
    • zazule Re: Historia dxiątka. 18.04.07, 18:32
      Ja moge sie wypowiadac tylko na temat mojej choroby, w innych nie czuje sie
      expertem w mojej zresza tez nie.
      Ja bym zrobiła PCR w Poznaniu, bo jak czytam to forum to widze ze borelioza to
      czesto rodzinnia choroba.

Z innych rzeczy to moze waro zrobic Holtera- jak by to były przyadkiem
      mykoplasmy/ chlamydie to one moga uszkodzic serce. Echo moze tego nie wykazać.

Mozesz przeprowadzic test Acc600 (środek na kaszel) i zobaczyc czy są po nim
      herxy - to wtedy wiadomo ze sa chlamydie. Jak nie ma to niczego nie przesadza.

Przeprowadzic badania krwi na obecnosc przeciwiciał na chlamydie pn i
      mykoplasme pn.
      Ewentualnie badania PCR na te patogeny z chorych miejsc czyli wymaz np z nosa.
      Chlamydia i mykoplasma to atypowe bakterie nie wyjda w zwykłych
      wymazach/hodowlach.

pozdr
      zaz
    • agata2723 Re: Historia dxiątka. 18.04.07, 19:44
      W jakim labie robiliście WB? Ja bym zrobiła PCR w Poznaniu, u mnie wynik był
      dodatni, co znalazło pokrycie w WB wykonanym w PZH.
      • tosho Re: Historia dxiątka. 18.04.07, 20:40
        >Jest na forum kilka osób mających niesamowitą wiedzę na temat innych chorób
        >cryingnp. zazule, tosho).

Dx nie przesadzaj, wiem tyle co Ty.
        A poza tym chce miec jak najmniej wspolnego z chorobami.
        • dx771 Re: Historia dxiątka. 18.04.07, 21:07
          Agata: w WSSE.

Tosho: ja od 10 miesięcy nie siedzę w antybiotykach.Zresztą rok temu obraz
          poprawnego leczenia wyglądał inaczej. Ty wiesz b.dużo.
          Jak uważasz że pisze nieprawdę to poproś o skasowanie mojego wpisusmile

Zazule: dzięki
          • agata2723 Re: Historia dxiątka. 18.04.07, 21:17
            W ubiegłą sobotę byłam z Kasią u dr. neurolog z CZD.
            Powiedziała, że gdy do nich trafia dziecko z bólami głowy to sprawdzają sch.
            laryngologiczne, pasożyty a potem boreliozę. Poprosiła mnie o namiary na naszą
            Beatkę. Była bardzo zainteresowana tematem boreliozy, zapisała sobie gdzie
            zrobić WB.
            • dx771 Re: Historia dxiątka. 18.04.07, 21:23
              Ciekawe o jakie pasożyty chodzi.
              Widzisz kiedyś Ci pomagali teraz Ty pomagasz. Dziękuje Ci za to.
              • agata2723 Re: Historia dxiątka. 18.04.07, 21:29
                No prawie się wzruszyłam. Nie, to ja Tobie dziękuję.
                Agata
    • peterka4 Re: Historia dxiątka. 18.04.07, 23:44
      To niemożliwe.Ty i Twoja żona oraz dziecko to albo pech albo coś innego.Może
      jakaś choroba zakaźna przenoszona kropelkowo np.chlamydia pneumoniae?.Może
      wasze warunki mieszakaniowe,wilgoć grzyb?Nie wiem co już myśleć??
      • dx771 Re: Historia dxiątka. 19.04.07, 07:59
        Liczę się TEŻ z innym zakażeniem. Dlatego proszę o pomoc, czego szukać ponieważ
        badania są drogie.
        Ale mając natychmiastowe objawy po ukąszeniu, oraz pozytywny WB trudno o inne
        wnioski.

Pecha pewnie mamy, ale nie aż tak wielkiego,jeżeli 30% kleszczy jest zarażonych.
        • agata2723 Re: Historia dxiątka. 19.04.07, 09:55
          Ja myślę, że nie chodzi tu o pecha.
          Mnóstwo ludzi jest chorych, u nas w dalszej rodzinie jeszcze 2, to na pewno.
          Poza tym jeszcze moja rodzina na Podlasiu, tam to już w ogóle tragedia, żeby
          zrobić testy trzeba wybrać się aż do Białegostoku.
          Wkrótce sprawdzę moje pozostałe dzieci.
          Wczoraj byłam w poradni szkolno-pedagog. tam chora jest pani dyrektor. Ręce
          opadają. Ale tak w ogóle to przecież nie ma problemu...
          • dx771 Re: Historia dxsiątka. 19.04.07, 20:46
            Zazule napisałaś:

"Przeprowadzic badania krwi na obecnosc przeciwiciał na chlamydie pn i
            mykoplasme pn.
            Ewentualnie badania PCR na te patogeny z chorych miejsc czyli wymaz np z nosa."

Czy możesz uszczegółowić jak nazywają sie te badania itp. itd.
            Bardzo pozdrawiam.
            • zazule Re: Historia dxsiątka. 19.04.07, 21:48
              Noramlnie z krwi robisz przeciwciała w klasie IgM i IgG (te moim zdaniem u
              dziecka są najwazniejsze- i ew IgA (jak gdzies robią). To jest zwykły test.
              Diagnostyka ro bi te badania.

PCR to PCR - na forum o chorych zatokach jest ten temat min omówiony. w watku
              chore zatoki i chlamydia pn. Wazne zeby materiał nie jedził po całym kraju i
              niebył przechowywany.

Jednak jest tak ze mozna miec infekcje a zadne obecnie dostepne komercyjnie
              badania jej nie wykaza.

Moim zdaniem powinnienes dokładne badanie w kierunku boreliozy- jak minus, to
              potem test acc600 (1200mg na dobe, chyba ze dziecko małe to 600mg) , a potem
              podanie antybiotyku (chyba najlepiej makrolidu np azytromycyny,
              klarytromycyny) i zobaczenie reakcji. Przy chlamydiach i mykoplasmach
              wystepuje b czesto herxaimer.

Zrób jeszcze moze próby watrobowe i moze badania w kierunku HCV oraz pasożytów
              (ale jakie nie umiem doradzic)
              pozdr
              zaz
              • dziubolek2 Re: Historia dxsiątka. 19.04.07, 21:53
                Pasozyty z kału ogólnie robią plus może lamblie. zapytaj w laboratorium na
                jakie pasozyty robią osobno. zacznij od ogólnego na pasozyty, musicie oddać 3
                próbki.
                A candida?
            • agata2723 Re: Historia dxsiątka. 19.04.07, 21:50
              Ja robiłam te przeciwciała w Diagnostyce.
              Podaję ceny:
              Mycoplazma pneumonia IgM i IgG po 65 zł. każda
              Chlamydia pneumonia IgM i IgG po 40 zł. każda
              Chlamydia trachomatis tyle samo co ch. pneumonia
              Mycoplazma pn. i chlamydia pn. wyszły u mnie dodatnio w klasie IgG
              Badania robiłam z krwi.
              • zazule Re: Historia dxsiątka. 19.04.07, 22:12
                Chlamydiami mamy zarazaja dzieci w czasie porodu.

Z badaniem na chlamydie z krwi trzeba uwazac bo chlamydie dają krzyzowe reakcje
                miedzy soba.
                Dlatego moze byc tak ze komus wyjda obie a tak naprawde ma jedną.
                Równiez chlamydie i mykoplasmy, które zlokoalizuja sie w drogach moczowo-
                płciowych (bez zadnych objawów) sa b częstą przyczyna problemów z zajsciem w
                ciąze i moga byc przyczyną poronień lub wczesniejszych porodów.
                p
                za

Ps mykoplasmy w Krakowie w diagnostyce kosztuja 40 zł od klasy.
                Badana na chlamydie diagnostyka wysyła do wrocka wiec najlepeij dowiedziec sie
                kiedy wysyłaja krew i badanie zrobic przed wysłaniem a potem zadzwionic do lab
                we wrocławiu i poproscic o wynik telefonicznie (3 dni trwa badanie) jak sie
                panią ładnie poprosi to poda przez telefon.
    • dziubolek2 Re: Historia dxiątka. 19.04.07, 21:56
      Zapomniałam jeszcze. jak będziecie robić chlamydie to zróbcie i pneumonię i
      trachomatis. Lekarz, u którego ostatnio byłam (zajmuje się tylko chlamydiami)
      mówił, że strasznie dużo małych dzieci ma chlamydię trachomatis, pomimo, że
      uważa się, że przenosi się drogą płciową.
      • dx771 Re: Historia dxiątka. 19.04.07, 22:45
        Dzięki wielkie.
        Zazule, Dziubolek, Agata: Jesteście nieocenione.

Teraz pora ułożyć jakiś plan działania i laboratoria gdzie te ewentualne badania
        robić, mieszkamy trochę na dole Polski więc Diagnostyka odpada.

Na razie największym problemem dziecka jest ciągły ból gardła i migdałów.
        Dziecko bardzo przeżywało WB, wszak widziało moje zeszłoroczne męczarnie.

• zazule Re: Historia dxiątka. 19.04.07, 23:18
          Dx
          z wymazami z gardła róznie wychodzi- lab musi byc nprawde dobre.

Jak dasz rade to zrób jeszcze raz wymaz z gardła i migdałków w Krakowie na
          Sławkowskiej w lab PAN-u z antybiogramem. JAk im nic szczególnego nie uda sie
          wyhodowac to znaczy ze to nie pacirokowce etc sa powodem.
          • dx771 Re: Historia dxiątka. 19.04.07, 23:25
            Czyli poza wycieczką do Krakowa którą planujemy za tydzień czeka nas druga w
            jakiś dzień roboczy.

• anibea100 Re: Historia dxiątka. 20.04.07, 09:42
              Diagnostyka ma dużo oddziałów (czy też punktów pobrań) więc poszukaj na ich
              stronie, może znajdziesz coś bliżej siebie.
              • dziubolek2 Re: Historia dxiątka. 20.04.07, 10:13
                A może powinniscie spróbować z tym dziwnym badaniem na aparacie , upps nie
                pamietam, w oddziałach Danmedu gdańskiego. Znajdź ich stronę na www. Mają w
                każdym prawie mieście kogoś kto to bada, dobrze gdyby był jeszcze lekarzem
                medycyny. Tu chodzi nie o ich leczenie, bo tak nie całkiem w nie wierzę, ale o
                diagnozę. Mnie naprowadzili przed badaniami krwi na bakterie. Ciekawe to było i
                poszłam tam jeszcze raz.
                Może to jakiś pomysł w poszukiwaniach.
                • mile13 Re: Historia dxiątka. 21.04.07, 11:54
                  dziubolek napisz proszę o jakim badaniu myślałaś. Na początku maja jade nad
                  morze na wczasy, może ja bym zrobila sobie takie badanie.abx biore już 12
                  miesięcy,może czas skończyć .Pozdrawiam i dziękuje.
                • dx771 Re: Historia dxiątka. 21.04.07, 12:03
                  Ciekaw jestem jakie są najczęstsze objawy mykoplasmy i chlamydii u dzieci i
                  dorosłych.
                  Może ktoś ma jakieś ciekawe materiały lub linki do nich.

Mile: Na to morze to zasłużyłaś.
                  • mile13 Re: Historia dxiątka. 21.04.07, 12:54
                    Oj zasłużyłam napewno już się nie mogę doczekać .A co u was słychać?Właśnie
                    przeczytałam,że macie z żoną nowe zmartwienie ,chorą córeczkę -współczuje.Ktoś
                    już doradzał żeby zrobić jej badania na pasożyty ,zróbcie. Lambie ,owsiki one
                    też czasem dają takie dolegliwości ,chociaż ten kleszcz w przeszłości już sama
                    nie wiem co myśleć .Pozdrawiam Mirella.
                    • dx771 Re: Historia dxiątka. 21.04.07, 13:39
                      Najpierw musimy jakoś poukładać sprawy dziecka w jedna całość dlatego proszę o
                      sugestie. Owsiki, lamblie - ciekawe czego jeszcze szukać.

Jeszcze jak zaczynałaś leczenie to uważało sie o roku leczenia. Teraz ten czas
                      się wydłuża i mówi już się o dwóch latach. Trzeba mieć dużo sił.

Ja czuję sie podobnie jak w czasie naszego spotkania w T.
                      Uważaj na skoki temperatury nad morzem.
                      Jeszcze nie mamy planów i pomysłów odnośnie wczasów, chcemy teraz najechać na
                      Kraków, ale musimy znaleźć jakiś nocleg.

• mile13 Re: Historia dxiątka. 21.04.07, 14:03
                        Tak jak zaczynałam się leczyć to myślałam ,że do końca roku pociągne i
                        koniec,potem zmieniłam zestaw abx i sam wiesz jak to wyglądało.Teraz trochę
                        boje się skonczyć bo jeszcze czasem coś jakby igiełki mam w prawym oku no i ten
                        ból lewej stopy to nie jest normalne przecież .Wiekszość objawów znikneło. Nie
                        jestem dobrym przykładem do naśladowania /nie stosuję diety/ Do swojej choroby
                        podchodzę z wielkim dystansem bo na co dzień stykam się z gorszymi
                        przeciwnościami losu .Tak, chciałabym mieć to już za sobą ,boję się ,że znowu
                        dostanę herxa po tej zmianie leków dlatego odczekam aż wrócę ze wczasów i
                        dopiero potem dodam reszte antyboli. Narazie niemyślę co będzie potem w tej
                        chwili jest ok i to jest ważne .Myśle jednak ,że bede się tak długo leczyć jak
                        dam rade i wyniki ie będą złe.
                        • dx771 Re: Historia dxiątka. 21.04.07, 14:23
                          Obywatel Dx771 wierzy w Ciebie.

• mile13 Re: Historia dxiątka. 21.04.07, 14:26
                            Dzieki za wsparcie
            • nataszkam Re: Historia dxiątka. 21.04.07, 14:28
              dx, w laboratorium Diagnostyki w Krakowie sa 2 punkty czynne całą dobę- także w
              niedziele i święta. Sprawdzałam to, tj,. dzwoniłam, bo miałam zamiar zrobić
              mamie badania na chlamydie, myko i borelizę- ponownie. Tylko możesz mnie zabic,
              ale nie pamietam w tej chwili, gdzie jest ten lab (zdaje się, że to przy
              którymś szpitalu). Pamiętam tylko, ze w jednym z tych miejsc pobierali własnie
              krew na PCR w kierunku tych trzech paskudztw (badania serologiczne wykonane).
              Poszukaj w internecie, na ich stronie.
              • dx771 Re: Historia dxiątka. 21.04.07, 14:41
                Dziękuję.
                Bliżej mi do Opola lub Katowic/Gliwic.
                Z tego co widzę to polecacie to laboratorium - jako sprawdzone.
                Często tez zaglądamy do poznania - może tam?

Jestem dzisiaj zaziębiony wiec można mnie spotkać w łóżku lub przy komputerzesmile
                • reni5553 Re: Historia dxiątka. 21.04.07, 15:07
                  dx771-my z mężem zatrzymaliśmy się ostatnio koło Krakowa w fajnym gospodarstwie
                  agroturystycznym w Nowym Wiśniczu
                  ceny tam są niewysokie, warunki dobre, możliwość wykupienia posiłków,
                  malownicze tereny aż nie tak daleko od Krakowa - nam się podobało.

www.eholiday.pl/noclegi-7171.html
                  • dx771 Re: Historia dxiątka. 21.04.07, 16:16
                    Dziękuje reni 5553, właśnie o czymś takim też myślimy. Chyba będziemy mieli
                    namiary na coś podobnego z tym że z połączeniem kolejowym z Krakowem (odpada
                    losowanie kto będzie kierowcąsmile

Trochę martwią mnie te drzewa i krzaki na zdjęciach, bo przy naszym pechu z
                    łapaniem chorych kleszczy (jesteśmy lepsi od pieluch tetrowych) różnie może być.
                    • dziubolek2 Re: Historia dxiątka. 21.04.07, 16:39
                      Mile to badanie to aparatem salvia. Wejdź na stronę www.danmed.pl i poczytaj.
                      Kilka osób to robiło, ja uważam, że jako diagnoza to może być dobre. ja też
                      biorę te preparaty, ale za bardzo w nie nie wierzę. Mozna do nich zadzwonić i
                      dowiedzieć się w jakich innych miastach mają swoje punkty.
                      Poszukaj u nas na forum wiadomości na ten temat.
                      Jesli chcesz wyjaśnić sprawę boreliozy to polecam badanie LTT (niestety w
                      Berlinie)
                    • ewulekg Re: Historia dxiątka. 21.04.07, 16:47
                      dx,

Ja polecam www.hostels24.pl/. Jest czysto, schludnie, prosty dojazd i
                      niedaleko do Beaty smile

Nas przyjęli nawet z naszym psem smile

Pozdrawiam
                      • agata2723 Re: Historia dxiątka. 26.04.07, 23:12
                        Jak się miewa Dxiątko?
                        • dx771 Re: Historia dxiątka. 27.04.07, 10:26
                          Dziękuję za pamięć.
                          Właśnie rozmawiałem z laboratorium gdzie robiono WB córeczce.
                          Dowiedziałem sie szczegółowo że w klasie igm pasek był czyściutki, żadnego
                          najmniejszego śladu, który by dawał jakikolwiek ślad nie mówiąc o wątpliwości.
                          Natomiast w Igg leciutko zaznaczył sie p.41 ale to zaznaczenie nie podchodzi
                          nawet pod wynik wątpliwy.
                          Przypomnę że krew stała 6 dni i nie wiem czy to nie miało wpływu na wynik.

Córkę ciągle boli gardło (czerwone), jest słaba, blada i często boli ją głowa.

Pewnie trzeba będzie spróbować szukać teraz chlamydii i mykoplasmy, muszę
                          dokładnie przeanalizować to co mi doradzili moi przyjaciele z forum w sprawie
                          badań. W lab. gdzie robili nam WB wykonują badanie met. Nie wiem tylko czy po
                          antybiotyku można robić te badania, a jeżeli tak to po jakim czasie.

Za chwile idziemy do lekarza z prośbą o podanie Klacidu, zobaczymy jaka będzie
                          reakcja. A po "świętach" badania.

Ciągle proszę o jakieś wskazówki i porady.

• dx771 Re: Historia dxiątka. 27.04.07, 10:28
                            Zjadłem końcówkę zdania:W lab. gdzie robili nam WB wykonują badanie met.Elisa.
    • agata2723 Re: Historia dxiątka. 27.04.07, 10:56
      Na Twoim miejscu zrobiłabym jeszcze ASO. Może proteinogram, u mnie pierwsze
      nieprawidłowości wyszły właśnie w tym badaniu. Myślę, że część badań powinieneś
      zrobić w rejonie, żeby za wszystko nie płacić.
      Agata
      • dx771 Re: Historia dxiątka. 27.04.07, 20:10
        Niestety nasze plany legły w gruzach - dziecko nie dostało Klacidu.
        Rodzinny nie chciał "bezpodstawnie pustoszyć organizmu dziecka".
        Wiec pozostają nam badania.

Ale i tak mamy fajny dzień. Ja znowu czuje się idealnie (po odstawieniu
        propolisu), a dxsiontko po raz pierwszy tej wiosny biegało po podwórku z
        dzieciakami i grało w siatkówkę.
    • dx771 Re: Historia dxiątka. 10.09.07, 14:52
      Skoro WIELKI PODBIJACZ przypomniał mi ten watek to go trochę odswieże.

Minęły wakacje dziecko funkcjonuje w miarę dobrze.
      Powiedziałbym że na -4.
      Wiem że coś sie jednak tli: pochrząkuje od dłuższego czasu, czasami boli głową
      (b. rzadko), no i meczy sie szybciej niż rówieśniczki.

Musimy zadziałać i tak sobie myśle ze trzeba zrobić PCR no i badania na
      chlamydie. Muszę tylko sobie przypomnieć wskazówki naszej miłościwie panującej
      królowej od chlamydii/myko - Z.

A może sama mi przypomni?smile
      • dx771 Re: Historia dxiątka. 10.09.07, 16:41
        Oczywiście PCR pod kątem bb.
        • dziubolek2 Re: Historia dxiątka. 11.09.07, 11:06
          Na chlamydie i mykoplazmy zróbcie normalnie IgG i IgM, chyba, że
          traficie na laboratorium, które też robi IgA (to jednak rzadkość).
          • dx771 Re: Historia dxiątka. 11.09.07, 11:56
            Chodzi mam rozumieć o ELISĘ?

Dziubolku Ty żyjesz?!!!
            • dziubolek2 Re: Historia dxiątka. 12.09.07, 14:06
              Nie wiem czy to się nazywa też Elisa, ale jak pójdziesz do labu i
              powiesz, że chcesz IgG i igM na chlamydie i myko to będą woedzieli.
              Pytanie czy robić obie chlamydie? Znajdź też dobry lab, bo np. w
              Warszawie niektórzy reumatolodzy honorują badania z konkretnego i
              jedynego.

Ja żyję, tylko postanowiłam trochę z forum wyluzować.
              Żyję nawet nieźle, po przerwanym 3-miesięcznym leczeniu czuję się w
              większości normalnie. Bardzo rzadko, raz na 2-3 tygodnie miewam
              chwile, kiedy mam kłopoty z głową a tak, to odpukać jest nieżle.
              Zajadam viklacorę, popijam propolis i staram się psychicznie nie
              nastawiać i nie koncemtrować na chorobach. Pod koniec tygodnia pójdę
              na badania na chlamy i myko i yersinię, zobaczymy jak się p/ciała
              zachowują.
              A właśnie a propo propolisu. Czy jak sobie robisz w domu to też masz
              potem taki osad po zmieszaniu z wodą? Mnie się wydawało, że propolis
              ze sklepu tworzył mniejszy osad. Może go źle przefiltrowałam? (przez
              gazę). A czytałam, że jak się wypija z tym woskiem, to można sobie
              krzywdy narobić, nawet były wypadki śmiertelne. jak to u Ciebie?
              • dx771 Re: Historia dxiątka. 12.09.07, 18:09
                Tak Dzibolku, robi się mętny płyn, jakiś osad pływa, a kieliszek robi sie żółty
                po kilkunastu stosowaniach. Jak po przefiltrowaniu Twoja nalewka jest klarowna
                to pewnie jest o.k.
                • dziubolek2 Re: Historia dxiątka. 13.09.07, 12:06
                  Mnie o ten osad chodzi. Wydawało mi się, że w kupnym propolisie było
                  go mniej. Ten osad zbieram i wyzrucam, bo to są nierozpuszczalne w
                  organiźmie woski, którymi sobie można kłopotu narobić.
                  Może przefiltruję jeszcze raz.
                  • dx771 Re: Historia dxiątka. 24.10.07, 10:35
                    Najnowsze wieści:
                    mykoplazmy - dodatni
                    PCR RT - ujemny (wcześniej WB ujemny)
                    bartonella - ujemny
                    erichioza - ujemny
                    yerisinioza - ujemny
                    chlamydie (elisa) - ujemny
                    Ciekawe ile objawów dxiontka może być od tych mykoplazm?
                    • nataszkam Re: Historia dxiątka. 18.12.07, 11:12
                      No i jak DXiątko?
                      • dx771 Re: Historia dxiątka. 18.12.07, 19:50
                        U deixiontka jest zdecydowana poprawa, choć nie wiemy co mogło być przyczyną
                        takiego mocnego rocznego pogorszenia. Mykoplazmy? - tylko to udało nam się
                        wykryć. Teraz jest na 4+. Ale do sprawy musimy wrócić. Niedługo.
                        • nataszkam Re: Historia dxiątka. 19.12.07, 15:58
                          Czyli- poprawiło się bez leczenia??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka