dartom.www 30.04.07, 17:33 amoxycyklina + metronidazol + czosnek + koci pazur = sukces ?? dzis zaczalem wcinac czosnek, zjadlem pół, drugie pół na wieczór, da sie polubic... pozdrowionka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geodeta_31 Re: moje mixy 30.04.07, 18:10 Ale pół czego zjadłeś? Ząbka? Główki? Ja po 2-3 ząbkach bardzo źle sie czuję brzuchowo... Odpowiedz Link
dartom.www Re: moje mixy 30.04.07, 18:15 pół główki, zagryzlem kiełbą z musztardą i jakoś szło :], wieczorem powtórka, jak mówią że czosnek jest silnie bakteriobójczy to zobaczymy Odpowiedz Link
zazule Re: moje mixy 30.04.07, 19:14 Ja lubie czosnek i cebule ale mój zoładek nie. Lepiej uwazać na zoladek bo długie zycie na antybiotykach przed nami p z Odpowiedz Link
dartom.www Re: moje mixy 30.04.07, 18:18 wcześniej pogniotłem i pociałem na drobne części, odczekałem około 100 minut i dopiero wtedy zjadlem - Odpowiedz Link
dx771 Re: moje mixy 30.04.07, 19:37 Zazulewska ma racje - trudno żołądkowi wytrzymać antybiotyki, a co dopiero dodatkowo czosnek.Trochę można pobrać ale nie za długo. A jedyny mix który na sto procent gwarantuje sukces to: PII + LPR + Samoobrona. Odpowiedz Link
dartom.www Re: moje mixy 30.04.07, 19:49 mam zamiar główke dziennie, przez miesiąc wcinać, potem zobaczymy a tu ciekawostka ze strony: www.xpressnet.com/bhealthy/Garlic.html Garlic has been used for: 1. Lyme Disease, as an anti-spirochete agent, because it has strong ability passing blood brain barrier, it is especially good for central nerve system infections.... Uzywany w boreliozie, jako przeciwkrętkowy środek, ponieważ posiada wysoką zdolność do przenikania bariery krew-mózg, jest specjalnie przydantny w infekcjach centralnego ośrodka nerwowego... aż chce się wierzyć... pozdro Odpowiedz Link
reni5553 Re: moje mixy 01.05.07, 23:55 z kiełabsą i musztardą ? Musztrda nie BIO ma w składzie cukier i ocet, kiełbasa też wątpliwa jest w diecie. Mnie po ząbku czosnku boli żołądek, zauważyłam, ze z jogurtem naturalnym jest lepiej oczywiście zgnieciony. Odpowiedz Link
dziubolek2 Re: moje mixy 02.05.07, 10:26 Spotkałam się wielokrotnie z opinią, że z czosnku trzeba wykroić ze środka te głąbik i wtedy nie boli brzucho. Ponoć ten trzpień w środku zawiera substancję drażniącą błonę śluzowa żołądka. Robię tak od pewnego czasu i mnie brzucho nie boli. Odpowiedz Link
fikemola Re: moje mixy 02.05.07, 18:59 A ja nic nie wykrawam z czosnku tylko go trę na bardzo drobnej mini-tarce tak że wychodzi gładka papka - po tak obrobionym czosnku nie boli mnie brzuch (nawet po 3 ząbkach na raz), gdy wcześniej go tylko rozgniatałam lub siekałam, to po zjedzeniu nawet 1 ząbka brzuch bolał... może chodzi o to aby w żołądku nie zalegały kawałki czosnku? Odpowiedz Link
lucky_leprechaun Re: moje mixy 03.05.07, 15:39 Czosnek, cebule uwielbiam Tylko, że pracując nie bardzo sobie można pozwolić na rozpylanie takich zapachów, niestety Zresztą, teraz to żołądek na pewno by mi tego nie darował. Zazdroszczę Ci, Fikemolo, że brzuszek Ci się nie buntuje Oby dolata- smalczyk z cebulka i jabłuszkiem, do tego prawdziwy wiejski chleb i młody czosneczek lub cebulka... Pycha, mniam Mimo dietki i tak spróbuję tych pyszności Odpowiedz Link
dartom.www Re: moje mixy 04.05.07, 14:10 dzisiaj w koncu zjadlem całą główke czosnku :], smaczek powoli się wkręca, polecam spróbować, napewno nie zaszkodzi, a napewno wzmocni Odpowiedz Link