Dodaj do ulubionych

pomóżcie!

26.06.07, 23:20
Od 6 dni biorę antybiotyki.Od trzech dni mam dziwny,gorzki smak w
ustach.Dzisiaj jak myłam zęby zauważyłam po wewnętrznej stronie policzków
jakieś dziwne grudki,lekko białawe takie odstające.Czy to może być grzyb?co na
to zażywać?czymś płukać?Błagam pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • franiolek1 Re: pomóżcie! 26.06.07, 23:39
      Nie piszesz jaki antybiotyk bierzesz ( i w ogole nie znalazlam Twojego watku,
      ale moze cos przeoczylam ). Niektore antybiotyki daja taki gorzkawo-kwasny smak
      w ustach, lub smak metaliczny. On po jakims czasie przechodzi, po roku leczenia
      juz w ogole go nie zauwazam smile
      Ale taki zly smak i biale plamki moga wskazywac na grzybice. U niektorych grzyb
      atakuje bardzo szybko. Czy bierzesz srodki na grzyba i probiotyki? To nie
      zarty, tego nie mozna olac.
      Pozdrawiam Joasia
      • blondi82100 Re: pomóżcie! 27.06.07, 00:01
        Nie mam swojego wątku na boleriozie,tylko na fibromialgii,ale mam
        bolerioze.Zażywam 2x3 tetracykline i 2x1 tinidazol.Do tego probiotyki po 3
        tabletki dziennie(Probacti4,trilac,lactivup).Pytasz czy zażywam coś na
        grzyba,otóż własnie o to chodzi,że nie.Proszę napisz co mam jeszcze zażywać,bo
        bardzo mnie to marwi.Bolerioza i do tego grzyb...sad
        • franiolek1 Re: pomóżcie! 27.06.07, 00:22
          Wlacz od razu nystatyne, wez na poczatek duzo - 6-7 tabletek na raz, a potem
          lykaj 3x2 dziennie, daleko od posilkow.Zrob to szybko, by grzyb nie wyszedl z
          ukl pokarmowego. Jezeli nadal bedziesz miec problemu, to istnieja inne,
          silniejsze srodki na grzyba, ale zacznij od nystatyny. Zwieksz ilosc
          probiotykow i pij actimele. Stosuj tez diete bez cukru.
          Przy antybiotykach trzeba bardzo uwazac na grzybice.
          • kwiat_wisni Re: pomóżcie! 27.06.07, 09:46
            Witaj! Myślę, że to co opisujesz to pleśniawki. Zobacz czy lekko zejdą po
            potarciu. Kup aphtin, daj go na gazik i sprobuj je zetrzeć. Reszta tak jak
            napisała Fran. i jeszcze jedno. Wypadałoby się nauczyć nazwy choroby, którą
            masz. Porównaj to, co piszesz z nagłówkiem naszego forum. I opisz swój
            przypadek, wszyscy chętnie przeczytają i zobaczymy jak Ci idzie leczenie.
            • zazule Re: pomóżcie! 27.06.07, 10:02
              Czepisz sie Kwiecie WISNIwink

Moze ma bolerioze - czyli chorobe przenoszona przez Hiszpanskie kleszczesmile
              pozdr
              zaz
              • kwiat_wisni Re: pomóżcie! 27.06.07, 10:07
                Wiem, że się czepiam sad Wiśnie takie są - cierpkie sad Ale Blondi się nie
                obrazi, prawda? smile))
                • blondi82100 Re: pomóżcie! 27.06.07, 11:56
                  No,tak,mam boRelioze.Nie wiem,cały czas jak piszę,to mi się myli.Nie mam sie o
                  co obrażać,ale to mnie nie śmieszy.Jaki rodzaj nystatyny mam zakupić?w
                  tabletkach,do robienia roztworu?w kapsułkach?Jeszcze nystatyna jest na różne
                  rodzaje grzyba.Na jaki rodzaj grzyba mam kupić?Przewodu pokarmowego?
                  • baska192 Re: pomóżcie! 27.06.07, 17:42
                    Kup normalna nystatyna w tabletkach,mozesz tez kupic flukonazol wydaje mi
                    sie ,ze jest lepszy od nystatyny.Jest jeszcze Mycosyst.Ale to jest wszystko na
                    recepte.Chyba,ze uprosisz farmaceutke.
                    • baska192 Re: pomóżcie! 27.06.07, 17:48
                      Ja tez sie ciagle myle.Nie przejmuj sie wiec.
                      • blondi82100 Re: pomóżcie! 27.06.07, 18:30
                        Kupiłam nystatyne w blistrach takie czerwone tabletki.Kurczę drogie cholerstwo
                        szczególnie,że mam tyle tego brać.Czuję,że mam grzybice,jestem strasznie
                        słaba.No i ten przeraźliwy gorzki smak.Poza tym nogi jak z waty,ręce mnie
                        bolą,nie dam rady trzymać ich w powietrzu na klawiaturze.
    • zazule Re: pomóżcie! 27.06.07, 18:48
      To raczej Herx a nie grzybica. Grzyb by tak szybko nie zaatakowal całego
      organizmu dajac az takie objawy.

pozdr
      zaz
      • blondi82100 Re: pomóżcie! 27.06.07, 20:06
        Chodziło mi o to,że mam grzyba jamy ustnej,a te pozostałe objawy to mam
        nadzieję,że to herx.Poza tym,mam tak,że rano się czuję lepiej,pogorszenie
        przychodzi wieczorem.Ale nie czuję się nigdy do końca dobrze.Wiem,że to dopiero
        początek leczenia.
      • rzepcia3 Re: pomóżcie! 27.06.07, 21:56
        Pamiętam że ja też miałam na samym początku dosłownie po paru dniach
        antybiotyków takiego kwasiora w ustach że szok, wręcz takie wyziewy...minęło
        samo, raz na jakiś czas ten "posmak" powraca...chyba to grzyb ale nie wierze że
        na początku tez to było to,teraz to co innego, po 5 miesiącach leczenia. Wiem,
        że Greta miała tez tak przez jakiś czas i chyba minęło, bo siedzi cicho smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka