wojtek1305 KRWIOPLUCIE przy chlamydii? Albo orzy boreliozie? 26.03.08, 16:20 Witam, mam dodatni wynik badania na chlamydie pn, podejrzewam też u siebie borelioze (ukąszenia kleszczy, napisałem wątek tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26140&w=77449831&a=77449831 ). Dzisiaj po kichnięciu w chusteczke zauważyłem na niej krew.. potem splunąłem do zlewu i też była krew. Obawiam się, czy to nie jest coś gorszego, czy takie objawy mogą być przy chlamydii? Odpowiedz Link
zazule Re: KRWIOPLUCIE przy chlamydii? Albo orzy borelio 27.03.08, 08:53 nie wiem. Nigdy nie słyszałam. ALE w z nosa moze krwawic przy cpn Odpowiedz Link
adelaina Zazule prosze o pomoc 27.03.08, 11:08 Zazule wiem ,ze nie powinnam pytac na tym forum ale potrzebuje Twojej rady lecze sie na chlamydie trachomatis (niby z badan wyszła tylko ta) 7 miesiecy i praktycznie brak jakich kolwiek lepszych efektów ,non stop jade na antybiotykach wg amerykanskich wytycznych (rotacja antybiotykow+metronidazol) lecze sie u bardzo dobrego lekarza, a mimo to nie ma efektów nawet po aveloxie. Czy Twoim zdaniem powinnam przerwac kuracje. ktora daje niewielkie efekty? Zastanawiam sie czy to nie grzybica albo cos innego jak sprawdzic czy mam jescze chlamydie,czy dalej sie leczyc? Prosze poradz cos. Odpowiedz Link
michalgo2 DO Wojtek 1305 28.03.08, 23:32 Cześć. W okresie nasilonego kaszlu wywołanego przez inf. CPN miałem w wydzielinie z oskrzeli (a może z górnych dróg oddechowych) takie małe czerwone nitki krwi. Powodowały one że wydzielina była zabarwiona lekko na różowo. Też mnie to przerażało - tym bardziej że lekarze zwalali wszystko na astmę i że tak "musi być". Zapraszamy nowych forumowiczów na stronę założoną przez Zaz o nazwie www.chlamydioza.pl - ruch tam coraz większy. Pozdrawiam. Michał. Odpowiedz Link
zazule Re: Zazule prosze o pomoc 29.03.08, 01:23 a masz herxy? Zrób pakiet koinfekcji polecany na forum i borelioze. Bo moze sie okazac ze masz jaką koinfekcje. Wtedy leczenie nie idzie. pozdr z Odpowiedz Link
hxc przyjmowanie leków w protokołach 03.06.08, 12:41 Proszę o podanie konkretnego sposobu przyjmowania leków w leczeniu protokołem dr Wheldona. Polskie źródła w Internecie podają dawki dzienne, nie przytaczają natomiast sposobu w jaki przeprowadzać całą kurację. Chodzi mi o to jak długo, co i jak przyjmować? Doksycyklinę i roksytromycynę przyjmuje się jednocześnie (np. oba antybiotyki „na raz” rano)? Obawiam się o skutki uboczne długotrwałego (kilkumiesięcznego) przyjmowania antybiotyków non stop. Myślałem o 3 miesięcznym leczeniu, dwu tygodniowej przerwie i znowu kolejnej serii. Czy poniższy schemat leczenia jest dobry: NAC (tu: ACC 600) - I tydzień: 1200 mg dziennie (1x600 mg rano, 1x600 mg wieczorem) - II tydzień 1800 mg dziennie (3x 600 mg rano/południe/wieczór) - III tydzień i dalej 2400 mg dziennie (ale jak lepiej podzielić tę dawkę? 2x600 mg rani i 2x600 mg wieczorem czy 1x600 mg w pojedynczych dawkach w ciągu dnia?) Po dwóch tygodniach przyjmowania NAC włączam doksycyklinę (2x100 mg dziennie-1x100 mg rano, 1x100 mg wieczorem). Po miesiącu przyjmowania doksycykliny włączam roksytromycynę (300 mg dziennie - tylko kiedy? Rano (razem z doksycykliną), w południe czy lepiej wieczorem? Po kolejnym miesiącu dodaję matronidazol (3x500 mg dziennie). Tylko nie wiem czy w tym przypadku lek przyjmowany powinien być codziennie czy też w pięciodniowych pulsach co trzy tygodnie. Jeżeli jeden cykl leczenia antybiotykami trwał by 3 miesiące w grę wchodzą jedynie dwa pulsy matronidazolu. Może moj sposób rozumowania jest błędny, ale tyle wywnioskowałem po lekturze info w necie. PS. Czy ktoś z Was przyjmował antybiotyki dłużej niz pół roku? Jaki wpływa to na organizm? Odpowiedz Link
zazule Re: przyjmowanie leków w protokołach 03.06.08, 23:13 Hej - ten wątek jest w zasadzie zamkniety. mamy własne forum i stronę o cpn ( zoabcz na sygnaturki pod postem) . Lepiej tam pytac. pozdr zaz ps ja biore abx od 16 miesiecy i to wcale nie jest tak długo. Skutki uboczne jakie mam to stopniowy powrót do zdrowia Odpowiedz Link
rapssodia Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 24.07.08, 14:57 moi drodzy. od 2 lat próbuję się zdiagnozować. na forum pojawiłam się niedawno kiedy lekarz wspomniał o boreliozie. zrobiłam test pcr w poznaniu i elisa na boreliozę wyszedł ujemny. czytając forum postanowiłam zrobić więc badalnia na chlamydię pn. i mycoplasmę. wyniki wyglądają następująco: cpn- igm- ujemny igg- dodatni mycolasma- igm dodatni, ale bardzo nisko na granicy 1.1 mam silne dolegliwości. lekarze podejrzewają sm. kiedyś nie miałam problemów ze zdrowiem, wszystko nastąpiło bardzo gwałtownie. co radzicie? czy robić jeszcze jakieś badania? moje dolegliwości - pogłębiające uszkodzenie nerwów wzrokowych - bóle mieśni, stawów - problemy z czuciem - silne zawroty głowy - trwające często miesiącami stany podgorączkowe - rozkojarzenie - sztywność szyi - zmęczenie itp. głównie objawy neurologiczne zmiany w eeg. co o tym myślicie? Odpowiedz Link
baska192 Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 24.07.08, 17:01 Ja radzilabym uwierzyc w ta chlamydie.Te mykoplazmy tez jeszcze moga podskoczyc wiec nie ma na co czekac.forum.chlamydioza.pl/portal.php Odpowiedz Link
zo_sia01 Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 24.07.08, 17:12 A ja radziłabym podrążyć jeszcze boreliozę. Przy 3 ujemnych testach, po Tinidazolu i antybiotykach i po próbnym leczeniu bez efektu - odpuściłabym. Ale podejrzewam, że masz boreliozę. Odpowiedz Link
tomiro_999 Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 03.12.08, 22:31 nie wiem jak zaczac... ...mam problem z lekarzem ustalilismy ze jestem "prawie zdrowy" ehhh... z objawow bardzo utrudniajacych mi zycie zostaly jakies drobinki, ktore w niczym nie przeszkadzaja-lekarz stwierdzil ze powoli bedziemy konczyc leczenie ale ale zeby nie bylo pieknie to napisze jak jest bo wydaje mi sie ze w moim leczeniu troszke pominiete zostaly koinfekcje(jersinioza igg+ oraz mykoplazma igm- igg+) przez ostatnie 9 miesiecy bralem takie antybiotyki: duomox, tetracyklina, tinidazol, biseptol, zamur, rolicyn, azitrox... i pewnie cos jeszcze czego juz nie pamietam prosze niech mi jakas obeznana glowa powie czy takimi antybiotykami podmeczylem to co wyszlo na +? z objawow ktore mi pozostaly wymienilbym takie uczucie kopniecia pradem delikatne(w tym czasie tik miesnia-czasami) oraz wydaje mi sie nadmierna potliwosc pod pachami... czy ktoras z tych rzeczy moze jeszcze mowic o aktywnosci jakiejs koinfekcji? dodam jeszcze ze od pewnego czasu mam problemy z cisnieniem-jest troszke za wysokie, lekarz stwierdzil ze nie nalezy tego wiazac ani z borelioza ani z koinfekcjami ale tak sobie teraz czytam ze przy myko ludzie maja problemy z sercem/cisnieniem.... a ja przez okres leczenia mialem je caly czas podwyzszone, przy wstawaniu czulem bardzo mocne bicie serca(czasem)a moim pierwszym objawem po ugryzieniu kleszcza bylo bardzo szybkie bicie serca przez kilka dni, sam juz nie wiem co mam zrobic, moze ktos cos pomoze Odpowiedz Link
agata2723 Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 25.01.09, 23:13 Zazulko, we Wrocławiu zwrócono uwagę na mój i syna wynik mycoplasma pneum.. Na Ani wypisie napisano matka: - infekcja mykoplazmatyczna. Przeczytałam na stronie Instytutu Gruźlicy o leczeniu chorych na mykopl. zapalenie płuc. Kilka osób leczono 4 m-ce Klabaxem(2x500mg) Postanowiłam wziąć ten abx i nie wiem, co się dzieje... Po dwóch dniach wystąpił ból głowy, teraz po tygodniu jest jeszcze gorzej, ból głowy nie do wytrzymania. Zastanawiam się dlaczego tak się dzieje. Przecież brałam Klabax wcześniej z innymi abx-ami i takiej reakcji nie było. Nic z tego nie rozumiem... Agata Odpowiedz Link
aaa9941 Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 26.01.09, 10:07 Tomiro, pocenie moze byc od mycoplazm, bb, babesji, blo, cpn ale nie musi. Kopniecia prącem- cóż u mnie typowe boreliozowe- zmniejszaja się ewidentnie- dla mnie to świaczy o obecnosci bakterii w tkance. Ja Ci radzę jedno- nie kończ dopóki nie bedziesz pewnien w 100%. Lepiej pomęczyć sie kilka miesiecy dłuzej i zamknąć sprawe raz na zawsze niz zaczynać od początku. Jak pisze Burrascano mają zniknąć wszytskie objawy- co do jednego, do ostatniej cysty i brak herxów po zmanianie abx. To żelazna zasada! Odpowiedz Link
lam-chu Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 23.10.14, 22:36 Witam! Choć wątek wydaje się być wygasły , to podbijam z pytaniem. Czy mykoplazmy mogą powodować stany przypominajace autyzm ( totalna oziębłość emocjonalna, depresja, brak kontaktu ze swiatem dookoła i zamykanie się w sobie) i czy w trakcie leczenie te objawy ustępują czy też są wynikiem uszkodzenia OUN przez bakterie. Z góry dzięki za odp. Odpowiedz Link
igm_20_4_pmr Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 24.10.14, 20:22 Witam doświadczonych w temacie i odrazu mam pytanie czy ?> Jedyny ślad jaki mi pozostaje to wyniki z IW w Lublinie na koinfekcje czyli Mykoplazmoza w IGG wynik 29 (powyżej 11 dodatni + ) Chlamydioza pneumoniae IGG wynik 16 ( od 16 dodatni + ) do 512 ostra faza choroby szczerze mówiąc już zgupiałem i nie wiem jak dalej to leczyć Odpowiedz Link
lam-chu Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 24.10.14, 23:31 img ty leczysz mykoplazme? Jak długo i jaki stosujesz protokół? Odpowiedz Link
miroslaw111 Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 24.10.14, 23:36 a ma się najpierw zabijać koinfekcje , ale to chyba jedna z tez , pewnie trzeba tłuc wszystko naraz bo aktywnej barto pewnie nie wybijemy nie zwalczając biofilmu grzyba i krętków Odpowiedz Link
igm_20_4_pmr Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 25.10.14, 09:50 lam-chu -> mykoplazme nie leczyłem wcale i żałuje bo mi zakaźnicy powiedzieli że jest tylko w igg więc przebyta a ja głupi uwierzyłem. Pewne jest to że cefalosporyny nie działają na bakterie które nie mają ściany komórkowej więc dołaczyłem do leczenia ziołami doxy2x200mg co 12h i jak narazie nie jest źle zobaczymy jak będzie za jakiś czas, czy nastąpi jakaś poprawa. Odpowiedz Link
lam-chu Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 25.10.14, 11:33 A jakie zioła używasz na mykoplazmy? Odpowiedz Link
igm_20_4_pmr Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 25.10.14, 13:15 używam zioła na borelioze protokół Buchnera, a na myko używam doxy i tini w pulsach Odpowiedz Link
lam-chu Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 25.10.14, 13:25 Czy mykoplazma dawała u ciebie efekt swędzenia skróry zwłaszcza dłoni i stóp? Odpowiedz Link
igm_20_4_pmr Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 25.10.14, 15:01 u mnie swedzi skóra ramion brzuch i plecy najbardziej po kąpieli Odpowiedz Link
lam-chu Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 25.10.14, 23:50 U mnie jest to środek dłoni i stop najczesciej , ale zdarza się też ze swędza łydki, ramiona, plecy. Do tego bóle nóg - nie wiem czy też miewasz? Odpowiedz Link
lam-chu Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 25.10.14, 23:53 Edit: Swoją droga zastanwiam się dlaczego żadne z naszych labów nie robi badań ma mycoplasme FERMENTANS. Podobo daje gorsze objawy niż pneumo , zwłaszcza neurologiczne. Jesli komus wyjdzie zwykła myco zacznie leczyc to jeszcze pół biedy bo leczy tez fermentans , ale co jesli nie wyjdzie nic? Taka osoba jest skazana na męki bez diagnozy Odpowiedz Link
igm_20_4_pmr Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 26.10.14, 07:55 u mnie jam-chu zaczęło się od stóp ale nie było to swędzenie tylko raczej mrowienie i zaburzenie czucia biegiem czasu czyli po 1,5 roku doszło do stawów biodrowych a po drodze właśnie wystąpiły swędzenia na ramionach i tam gdzie się dotknie człowiek to swędzi i wyskoczyły mi na ramionach takie dziwne krostki dosyć duże - zaczołem czytać i dokopałem się do tego że może to wywoływać właśnie myko które jest bez własnej ściany komórkowej więc nie działają na nią cefalosporyny dlatego ta terapia doxy i tini przelecze się kilka tygodni i zobaczę czy następuje poprawa jeżeli tak to będę kontynłował tą terapie w pulsach bo nie mam innego pomysłu na moje dolegliwości, Zrobiłem dziesiątki badań od SM po Tocznia miastenie i thc i inne i wszystko wychodzi ok więc powoli kończą mi się pomysły na to co mi jest Odpowiedz Link
lam-chu Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 26.10.14, 19:12 Nie wyszły Ci mykoplazmy na testach? Które badanie lepiej zrobić : IGG, IGM, IGA na myco p u Wielkosz czy myco PCR w Poznaniu? Odpowiedz Link
igm_20_4_pmr Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 26.10.14, 19:40 Ja robiłem lam-chu panel odkleszczowy w instytucie wsi w lublinie i wyszły mi w igg dodatni wynik i igm miałem ok Odpowiedz Link
lam-chu Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 26.10.14, 23:44 Ale podobno mało jest osób które nie miały styczność z patogenem wiec wiekoszci wychodza dodatnie wyniki badania IGG. I właśnie teraz nie wiem jak odróźnić stare przebyte zakazenie od aktywnej infekcji. Czy wogóle organizm moze sam zwlaczyc infekcje mycoplasma? Odpowiedz Link
miroslaw111 Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 27.10.14, 01:22 w necie ludzie rózne dziwne rzeczy piszśą, igm nowe , igg stare, to jest jakby przekładać naukowy język na pseudonaukowe nazewnisctwo dla mas , lekarz ma szerszą wiedzę , nam musi coś mówić co to oznacza jak pytamy , a nie jest tak , może Ci wyjść w IGG , w IGM nie a możesz mieć aktywną infekcję, no właśnie czy organizm może zwalczyć sam,przy borelli nie jest możliwe chytba wyleczenie samoistene z jakiekolwiek patogenu , immuno może dzielnie cały czas walczyć ale nie ma skutków ... lamchu zbieram zapisy na dania u doktora W , to świetny diagonsta warto robić rzetelne testy ... Odpowiedz Link
lam-chu Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 27.10.14, 16:59 Mirosław , przekonałem się już ze testy u dr W są bardzo czułe - sporo ludzi również się dobrze o nim wypowiada. Tam tez zamierzam sie dalej diagnizować. A czy przecwciała moga po jakimś czasie zaczać zanikac na skutek np przegrywania walki organizum z choroba i np gdy na poczatku były wysokie z czasem przestana się pojawiac? u Mnie tak jak pisałem w watku o tejamniczej chorobie trwa to juz non stop od 7 lat i jestem ciagle bez diagnozy. Mam nadzieje ze organizm nadal produkuje przeciwciała Odpowiedz Link
igm_20_4_pmr Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 27.10.14, 17:28 lam-chu --> z przeciwciałami jest tak że igm świadczą o trwającej infekcji natomiast z igg jest troszkę inaczej tzn jeżeli igg są niskie to może to swiadczyć o kontakcie organizmu w przeszłości z daną bakterią ale jeżeli okresowo badasz poziom igg i ta wartość zamiast maleć rośnie znaczyć to może o trwającej przewlekłej infekcji organizmu tą bakterią ... mam nadzieje że nie namieszałem ja 7 mc źle widziałem i dopiero od 2 dni widzę dobrze ale musiałem do ziół dodać doxy 2x200g co 12h i to bynajmniej mi pomogło odzyskać wzrok uff byle tak dalej Odpowiedz Link
lam-chu Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 27.10.14, 18:34 a co dokładnie dzieje się u ciebie ze wzrokiem? Masz moze wrazenie jakbys miach piasek pod powiekami , niewyraźne widzenie lub podwójne i do tego na białym tle widzisz jakby setki czarnych małych muszek? Odpowiedz Link
igm_20_4_pmr Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 27.10.14, 19:35 lam-chu --> u mnie generalnie przez 7 mc robiło się to samo czyli taka mgła niewyraźne widzenie rozmyty obraz ale taki że nie widziałem nr rejestracji auta jadącego przede mną, najczęściej pojawiało się to przy spacerze lub w czasie jedzenia gorącego posiłku lub gdy musiałem się skupić - dziś praktycznie cały dzień widziałem świetnie więc wydaje mi się że ta doxycyklina robi dobrą robotę w moim organizmie. Odpowiedz Link
lam-chu Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 27.10.14, 20:29 A masz trzeszczenie w karku i do napięte mieśnie szyji? Jesli tak to sporo twoich objawów zgadzałoby sie z moimi Odpowiedz Link
igm_20_4_pmr Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 27.10.14, 20:34 lam-chu --> ja od 1,5 roku chodzę na masaż i pewnie jak bym systematycznie tego nie robił przestał bym już chodzić a tak mięśnie kręgosłupa są cały czas monitorowane i stymulowane do pracy było już z nimi bardzo źle ale ostatnio coś drgneło do przodu i jest coraz lepiej. Odpowiedz Link
lam-chu Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 27.10.14, 20:39 A nie wiesz czy mykoplazma powoduje zanik mięśni lub ich wiotczenie? Odpowiedz Link
igm_20_4_pmr Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 27.10.14, 21:04 tak powoduje wiele dolegliwości z splastycznością na czele pl.wikipedia.org/wiki/Spastyczno%C5%9B%C4%87 oraz inne dolegliwości neurologiczne - myko to bakteria która nie zawiera ściany komórkowej działają na nią antybiotyki z grupy teracyklin np doxycyklina - ja miałem terapie na borelioze wlewami cefalosporyny które nie atakują bakterii bez ściany komórkowej. lam-chu ja wiele wiedzy czerpałem z tego forum: www.chlamydioza.pl/ Odpowiedz Link
miroslaw111 Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 27.10.14, 22:03 borelioza powooduje trzeszczenie całego szkieletu , nie jedynie karku , ja np rozgrzewam się przed biegiem nie 5 nie 20min lecz całą godzinę! mięśnie rano są zastygnięte jakby ktoś wylał goraąco smołę a przy +5st nie łatwo ją rozruszać, w drugiej facie dnia jest poprawa,ale to cały czas patologia tzn przeskakuje wali trzeszczy ... Odpowiedz Link
miroslaw111 Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 27.10.14, 21:59 lamchu to jest borelioza , nieprzwidywalna ... przeciwciała mogą być we krwi a nei muszą , bez znaczenia czy immuno wogóle wykrywa krętek czy też nie , no to zrób testy KKI na krętka borelli,w igm jak wyjdzie to masz diagnoze jak w igm to w zależności od tego czy wyleczyłeś chorobę czy nie wiesz jak jest (jeśli nie leczy łeśto pozytywne igg jest boreliozą ) Odpowiedz Link
lam-chu Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 12.11.14, 12:56 Jak sądzicie, co lepsze na neuroborelioze? - biotraxon czy penicylina krystaliczna? Odpowiedz Link
igm_20_4_pmr Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 12.11.14, 14:08 najlepszy był by cefotaksime - > nie rozwala woreczka żółciowego i nie jest tak żrący dla żył ale podaje się go co 8h w ilości 2g ( generalnie to cefospryny z grupy pelicylin ) Odpowiedz Link
lam-chu Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 12.11.14, 16:52 Ok , dzięki uzywałeś kiedyś tego cefotaksymu? Odpowiedz Link
igm_20_4_pmr Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 12.11.14, 17:58 tak nie miałem z przyjmowaniem go żadnych problemów choć tylko 15 dni go brałem i po nim przesiadłem się na ceftriakson ale też nie było problemu. 30 dni to jednak za krótko i do tego trzeba dorzucić abax na cysty np Tinidazol 500mg 1x na dobę ja tego nie zrobiłem i żałuję bo muszę po 7mc powtarzać i tym razem doustnie. Odpowiedz Link
lam-chu Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 12.11.14, 19:37 I jak ogólnie się czułeś? Po jakim czasie objawy trochę ustąpiły? Odpowiedz Link
igm_20_4_pmr Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 12.11.14, 20:16 lam-chu --> po tej kuracji wlewami objawy mi nie znikneły ale się zatrzymały i nie postępowały dalej trwało to 5 mc po tym czasie znowu się pogorszyło - myślę że zrobiliśmy błąd i nie podaliśmy nic na cysty a u mnie wyszło że mam mycoplazmoze a ona jest bakteria bez ściany komórkowej czego cefalosporyny nie rozawalają one działają tylko na bakterie ze ścianą komórkową dlatego sugeruję Ci zażywanie tego abax Tinidazol 500mg 1x na dobę przez minimum 15 dni bo on radzi sobie z bakteriami bez ściany komórkowej i pierwotniakami ( to abax z grupy tetracyklin ) pozdrawiam Odpowiedz Link
lam-chu Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 12.11.14, 21:28 Czytałem ze Tinidazol jest stosowany zamiennie z metronidazolem na chlamydie i mykoplazme. Nie jest to pochodna tetracyklin - jest jakby osobnym typem antybiotyku nie przynaleznym do zadnej z grup. Rozumiem ze na poczatku stawiałes razem z lekarzem ze to bedzie borelioza a okazało sie ze masz mycoplazme? Odpowiedz Link
igm_20_4_pmr Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 12.11.14, 21:41 nie w testach wychodziło mi że mam boreliozę ale w szpitalu powiedzieli mi że jeszcze coś musi być towarzyszącego i zrobiłem koinfekcje po 3mc od pobytu w lublinie i wyszło mi że mam myco i chlam w igg przekroczone więc koinfekcje jeszcze mi sie trafiły ale borelioza już nie wyszła tzn igg - ujemy - igm wątpliwy WB Odpowiedz Link
igm_20_4_pmr Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 12.11.14, 21:45 pomyliłem z tym - Doxy oczywiście jest z grupy tetracyklin ( a tini oczywiście nie ) Odpowiedz Link
miroslaw111 Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 13.11.14, 00:05 igm ciekawy jestem twojego przypadku mówisz że po wlewach objawy się zatrzymały , tj nie postępowały , chcesz powiedzieć że działanie było jedynie bakteriostatyczne pomimo dużych dawek różnych abax dożylnie ?!? i co ciekawe teraz kontynujesz doustnie z lepszym skutkiem , dlaczego , przecież dożylny sposób jest szybszy , z jelita mniej się wchłania,większa szkoda dla organizmu ... noto może mam powód do dumy ? nie byłem zadowolony z działania ziół,a nie mam najlżejszego przypadku bartonella więcej patognegów póki co nie potwierdziłem , ale muszę powiedzieć że część objawów się nieznacznie cofnęło,troszkę doszło ,ale do wytrzymania czyli musiałbym powiedzieć że same zioła w ilości raptem 8 (1,5 naparów dziennie ) dają rezultat że choroba nie postępuje niech mnie ktoś oświeci ... jak zachorowałem -> 4dni od ukąszenia choroba się rozwijała szybko , z miesiąca na miesiąca jeszcze gorzej , na 10m-cu jakby postęp zaczął zwalniać , potem zaczałem już brać różne środki i choroba postępowała jeszcze wolniej a teraz tak jak piszę wydaje się w miarę stabilnie wywadało mi się że jak mamy etap 15 czy 20mc-y infekcji to już jest chronic lyme disease i postępu prawie nie ma bo bakteria zajęła jużwszystko co tylko mogła zająć Odpowiedz Link
lam-chu Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 13.11.14, 16:55 Możliwe, że choroba rozwinie się tak szybko - czytałem że krętkom po przeniesieniu do krwi przez kleszcza wystarczy zaledwie 12 godzin do zajęcia układu nerwowego. Odpowiedz Link
igm_20_4_pmr Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 13.11.14, 19:56 lam-chu to indywidualnie raczej zależne jest od układu odpornościowego danego osobnika zarażonego krętkiem jeden egz odrazu dostanie kleszczowego zapalenia mózgu a drugi na objawy będzie czekał nawet kilkanaście lat więc nie da się tego w jakiś sposób zinterpretować jednakowo... Odpowiedz Link
lam-chu Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 14.11.14, 10:05 To czy złapie kleszczowe zapalanie mózgu zależy od tego czy kleszcz miał w sobie wirusa/ czy było się szczepionym. Natomiast krętki jak wiadomo lubią przebywać w układzie nerwowym bo maja tam najlepsze warunki do rozwoju. Odpowiedz Link
lam-chu Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 14.11.14, 12:30 Czy mykoplazmy dają np u ciebie efekt ,, ucisku'' i bólu głowy? Odpowiedz Link
mile13 Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 18.11.14, 22:01 Czyj to jest wątek ????? Odpowiedz Link
charliexxx Re: Jeżeli nie borel to co? - część III 10.11.18, 15:59 Zazule-ahoj- wyzdrowialas juz skutecznie??- bardzo prosze o odpowiedz j.steczkowska@autoraf.pl szukam dobrego lekarza w gdansku- cos tam zaczelam w centrum sw. lukasza- ale cos mi sie wydaje ze to niezla dojarnia pieniedzy, a lekarka na ktora trafilam miala problem nawet w tym, ze nie wiedziala od jakiego schematu zaczac moje leczenie: czy lamblie czy bakterie? dodm, ze wymusila na mnie badania na ltt (gdzie na wlasny koszt wczesniej zrobilam CD57-250) i na bartonelle-narazie czekamy na wyniki a tymczasem zapodała po wytepieniu lambli klacid(fuck czemu taki drogi?? przeciez sa tansze zamienniki)500x2 metronidazol(dziwne bo tylko 2 dni weekendu-gdzie czytam juz rozne fora i daje sie go po conajmn 2 mscach stosowania dwoch rownoleglych abx)500x2, klacid narazie na 3tyg- co 6 tyg mam chodzic na kontrole-nic nie jest tu refund, lacznie z badaniami ogolnymi organow typu watroba tarczyca nerki itd tez na swoj koszt, chce ja jeszcze sprawdzic w instytucie tropikalnym-jest tam jeden lekarz ktory stosuje ilads- zamierzam sie dopytac jakie leczenie on by wdrozyl? Niby czytalam tez na tym forum, ze wstepne lecz mozna zaczac od 1 makrolidu czyli np.wlasnie klacid-ale jakos mnie to nie przekonuje- sama stosuje NAC od tyg, mowie lekarce ze wolalabym przed abx postosowac ja conajm 2 tyg aby przygotowac watrobe i powybijac czesc cpn- a ta ze z 3 wystarczy- nie mam a grosz do niej zaufania, poza tym nie bardzo rozumiem dlaczego leczy sie to az tak dlugo? mowi sie, ze kuracja mono przez 3 tyg a nawet i miechy nie daje szans- a co z leczeniem CAP przez tez 3 miechy? co tez nie daje szans....zaczynam podejrzewac caly ilads o rzeczywiscie celowe przedluzanie leczenia....az do lat 5-tak jak to leczyl sie dr.Borowicz((( ale w koncu z tego wyszedl, ale 5 lat?????wtf wszystkim zycze genialnej odpornosci************ Odpowiedz Link