Dodaj do ulubionych

Klematis7 - epilog

05.12.07, 06:35
Coś mnie "tknęło" i odkopałem starą historię choroby Klematis7. Wcześniej nie
czytałem jej zbyt dokładnie, na szczęście mam kopie - z serwera została usunięta.
Czytam teraz i oczy mi z orbit wychodzą. Podsumujmy:

- objawy parę godzin po ugryzieniu kleszcza - jak wiadomo krętek potrzebuje co
najmiej 24 godzin żeby w ogóle zacząć działać, na dodatek objawy nietypowe
- brak rumienia
- negatywne wyniki testów
- kompletny brak reakcji na leczenie przeciw boreliozie
- brak większości specyficznych objawów boreliozy
- wystąpienie silnych objawów które nigdy nie pojawiają się przy boreliozie

Za to na drugiej szalce mamy

- w zasadzie wszystkie, ale to wszystkie objawy silnego zaburzenia pracy hormonów
tarczycy, co do jednego
- ani jednego objawu, który przy niedoczynności tarczycy się NIE pojawia

Rzekłbym, że strzał 100% pewny. Mogę się nawet założyć, ktoś chce?

Na odległość i z tak niewielką ilością danych nie jestem w stanie niestety ocenić, w
którym miejscu nastąpiło zaburzenie. Może to uszkodzenie samej tarczycy (zanik
części wytwarzającej tyroksynę, rozrost wytwarzającej trójjodotyroninę), może
niewłaściwa struktura trójjodotyroniny, może zaburzenia wychwytu zwrotnego, może
błąd jest w którymś miejscu szklaku metabolicznego. Nie wiadomo. Jeśli zaburzenie
jest nietypowe, nie wykryją go podstawowe badania stężenia hormonów.

Leczenie prostego zaburzenia pracy tarczycy to np tabletki Letrox, 7 zł 20 gr /
miesiąc. Kompletnie nie posiadają skutków ubocznych, o ile bierze je osoba chora (u
zdrowej wywołają nadczynność). Leczenie nietypowego zaburzenia to najczęściej
operacja (a w zasadzie zabieg), ewentualnie prosta terapia jodem aktywnym... no, tak
czy tak zajmuje to parę dni. Zależy jakie kolejki.

Może i mylę się w tej "diagnozie", mam w końcu przed oczyma tylko "wyrywki"
objawów, ale jak pisałem, mogę się z każdym założyć. Kto w ogóle wpadł na pomysł,
że przy boreliozie włosy wypadają? LOL, ludzie, skąd takie koncepcje? Włosy wypadają
od zaburzeń metabolicznych, które co prawda przy boreliozie mogą występować, ale
to jeden przypadek na tysiące, występują tylko wtedy jeśli krętki zniszczą jakiś gruczoł.
I wtedy podstawa terapii to właśnie hormony, których zniszczony gruczoł wytworzyć
nie potrafi - w tym wypadku tyroksyna.

Pani Klematis7 zdaje się była pod kontrolą lekarza, któremu opowiedziała o tych
objawach. Jeśli lekarz NIE zlecił badań tarczycy, tu i teraz powiem, że jest skończonym
kretynem który dostał dyplom z punktów za pochodzenie społeczne, albo zwykłym
naciągaczem który bierze kasę od firmy za przepisywanie antybiotyków.

Wszystko wskazuje na to, że pani Klematis7, podobnie jak wiele innych osób, została z
premedytacją, bezczelnie i po chamsku OKŁAMANA.

Bardzo, ale to baaaardzo chciałbym zobaczyć jej wyniki pomiaru stężenia hormonów
T3 i T4. Nawet jeśli choroba tarczycy nie jest przyczyną wszystkich jej problemów
zdrowotnych, to niemal na pewno w czasie choroby nastąpiło uszkodzenie tego
gruczołu, które trzeba leczyć. Badanie dużo nie kosztuje a może nawet uratować
życie.

Dla ciekawych, jeśli trafiłem z diagnozą, za góra 2 tygodnie pani Klematis7 będzie
KOMPLETNIE zdrowa. Pod warunkiem że posłucha jeszcze paru rad, regeneracja po
takiej chorobie wymaga przestrzegania pewnych zasad.

Alternatywa dla niej to wierzyć, że ma "nietypową boreliozę którą leczy się latami".
Ktoś będzie łaskaw ją powiadomić o tym wątku?

No, to tyle, lecę do urzędu wykłócać się o swoje big_grin
Obserwuj wątek
    • jachora Re: Klematis7 - epilog 05.12.07, 16:40
      1. Objawy niedoczynności, rozwijające się w ciagu 24 godzin?
      2. Brak tycia?
      LOL
      • jeff01 Re: Klematis7 - epilog 05.12.07, 17:13
        24 godzin od czego? Od ugryzienia kleszcza? A kto powiedział, że kleszcz ma
        cokolwiek wspólnego z jej chorobą? Ty? Czy ktoś równie jak Ty inteligentny? Jakby jej w
        ten dzień czarny kot przebiegł drogę, to też byłby dowód na to, że czarne koty
        wywołują taką chorobę? Zresztą, możliwe że faktycznie jedna z dziesiątek chorób
        odkleszczowych była przyczyną, nawet borelka mogła np wywołać reakcję
        autoimmunologiczną i atak białych krwinek na gruczoł, takie rzeczy się zdarzają. Ale
        na pewno nie jest to aktywna borelioza, boreliozę leczy się w parę tygodni, w skrajnych
        przypadkach 2-3 miesiące. Chyba że trafi się na tak "inteligentnych" ekspertów
        forumowych jak nataszkam, znana jako jachora (tego poziomu nie da się pomylić z
        niczym innym) i posłucha ich rad. A potem pójdzie do poleconego przez nich lekarza.
        Wtedy faktycznie można to nawet 5 lat leczyć.

Nie każdy tyje przy zaburzeniach hormonalnych, to raczej ogólna tendencja, tak jak
        np po rzuceniu papierosów.
    • jachora Re: Klematis7 - epilog 05.12.07, 16:54
      podpowiem co jeszcze moze to byc:
      sm,
      als,
      alergia,
      nerwica,
      depresja,
      zespół chronicznego zmęczenia,
      niedobory magnezu i inny\ch minerałów,
      niedobory witamin
      Padaczka
      Reumatyczne zapalenie stawów
      Choroby z autoagresji

i jeszcze ze 100 innych. Sek w tym taki że żadna z tych chorób nie
      rozwija sie w tak ekspresowym tempie. I co problem masz.
      • jeff01 Re: Klematis7 - epilog 05.12.07, 17:21
        to NIE może być:
        SM, alergia, nerwica, depresja, zespół chronicznego zmęczenia, padaczka,
        reumatyczne zapalenie stawów. Objawy ani odrobinę nie pasują.

Niedobory jak najbardziej, np jodu. Starczy że uszkodzeniu ulegnie jeden z elementów
        zwrotnego wychwytu i jod przelatuje przez organizm jak przez sito. Objawy rozwiną się
        w ciągu tygodnia. Może być też poważne schorzenie uniemożliwiające prawidłową
        gospodarkę kilkoma minerałami, ale to bardzo mało prawdopodobne przy tych
        objawach.

Autoagresja jak najbardziej, zresztą w każdym laboratorium można wykonać test na
        autoagresję organizmu względem tarczycy - takie schorzenie jest o wieeeele bardziej
        popularne niż borelioza. Objawy rozwiną się w 1 dzień. Przy innych schorzeniach
        autoimmunologicznych trwa to pewnie dłużej, nawet parę tygodni.

Niedobory witamin jak najbardziej, ale musiałoby nastąpić silne uszkodzenie szlaku
        metabolicznego bądź innej czynności wewnętrznej, uniemożliwiające wchłanianie
        danej witaminy czy całej ich grupy ewentualnie ich prawidłowe działanie. Objawy
        rozwiną się w parę godzin.

A teraz wróć do tej cholernej szkoły podstawowej, skończ ją wreszcie i przestań
        normalnym ludziom d... głowę zawracać głupotami.
        • mozechora Re: Klematis7 - epilog 05.12.07, 17:35
          to ty normalnym ludziom d... zawracasz glupotami!!! A kogo do jasnej
          cholery obchodzi jakaś tam baba? A niech się leczy na co chce i jak
          chce. Może lubi łykać tabletki smile

Jeden wniosek się tu nasuwa:
          JEFF ZAKOCHAŁ SIĘ W PANI KLEMATIS!
          • jeff01 Re: Klematis7 - epilog 05.12.07, 18:27
            No jakoś są ludzie którym przeszkadza to, że człowiek nie leczy swojej -
            najprawdopodobniej bardzo łatwo uleczalnej - choroby, za to oddaje swoją kasę
            podejrzanym personom, bo posłuchał "mądrzejszych od lekarzy" na forum.

Ja np jakoś tak mam że mi przeszkadzają takie rzeczy. W ogóle dziwny jestem,
            zamiast iść na disko siedzę i dłubię za friko w projekcie internetowym, który ma dać
            pewnej organizacji charytatywnej setki tysięcy zł zysku.

A teraz, za pozwoleniem, wracam do tej pracy.
            • n.ostradamus Re: Klematis7 - epilog 05.12.07, 21:11
              Klematis napisała że jako dziecko bawiła się w kszipopie - pewnie to wiele
              wyjaśnia dlaczego taka niekumata. Ja wprawdzie bawiłem się w innej ale też nic
              mądrego ze mnie nie wyrosłosmile
              Jutro łyknę łyżkę magnezu lub kupię tabletki za 7,20 i po sprawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka