zazule 15.05.08, 00:05 www.cpnhelp.org/emerging_stratton_protoco Dr Basia moze przetłumaczy i bedzie na forum chlamydioza Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zazule Re: Nowy protokół na CPN 15.05.08, 00:11 Tak bardzo ogólnie miedzy innymi oprócz abx i NAC wazny jest pyruvate ( to chyba cos takiego) www.kiedrowska.com/?site=info&id=P0592peridosone www.przychodnia.pl/el/leki.php3?s=3&d=e&p1=0&lek=1767 i ibuprofen Dodatkowo jest polecany Levaquin na miesiac nie dluzej. I Tosho moze wazne info dla Ciebie Levoquin Both when combined with pyruvate theoretically will provide better killing. pozdr zaz Odpowiedz Link
ooo7 Re: Nowy protokół na CPN 15.05.08, 06:34 Miesiące na ibuprofenie??!! Daj spokój-można sie przekrecić a to drugie to przypadkiem nie jest jakiś steryd? Odpowiedz Link
borelka46 Re: Nowy protokół na CPN 15.05.08, 08:41 Zaz jeśli kapujesz o co tam biega ,to napisz chociaż w dwóch zdaniach. Nie wszyscy na forum są języczni,to tak jakbyś w towarzystwie przeszła na chiński. Ja w szpitalu będąc bez antybiotyków ale mając bóle kości z objawami przeziębienia, dostałam ibuprofen codziennie przez kilka dni, wszystko przeszło jak ręką odjął. Ale przecież to przeciwbólowy środek. Zaz napisz coś o tym,u mnie mycoplasmy w Lublinie znaleźli. Odpowiedz Link
zazule Re: Nowy protokół na CPN 15.05.08, 08:57 jak bede miec wiecej czasu to sie w to zagłebie i napisze. Nie wiem czy przypadkiem nie chodzi o to ze przy infekcji cpn dosc istotna role odgrywa jedno z białek szoku termicznego - jego poziom jest za wysoki i moze leki przeciwzapalne sa po to zeby nie dopuścic do zbyt silnych rekacji ze strony układu immunologicznego ( w watku 4848 jest tez cos o tym ze dr Jones jak leczy to chroni uklad immunologiczny). Chorzy na cpn czesto maja silne rekacje na abx i herxy. Nie wiem czy te leki tylko na poczatku leczenia czy tez potem, ja sobie nie zabardzo wyobrazam konsumowania ibuprofenu zbyt długo. Ciekawa sprawa z tym pyrodone ( czy jakos tak) - to suplemnt polecany na forach kulturystycznych. Na forum cpnhelp tez tego jeszcze nikt nie testował bo to wszysko sa najnowsze informacje od dr Strattona. pozdr zaz Odpowiedz Link
zazule Re: Nowy protokół na CPN 15.05.08, 09:07 Wszysko jest tutaj po polsku - dr Barbara przetlumaczyła. forum.chlamydioza.pl/viewtopic.php?t=174&sid=a5d2ea134757f9d8dfc8a880636a4191 Odpowiedz Link
borelka46 Re: Nowy protokół na CPN 15.05.08, 12:34 Zazule jesteś fantastyczna duże dzięki i ogromne podziękowania dla Life Pani dr. Basi . No i pytanie jak długo ten ibu, bo to na wątrobę straszne. Odpowiedz Link
tom94 Re: Nowy protokół na CPN 05.10.08, 23:05 to ja jeszcze się dorzucę do pyruvate. Pyruvate to pirogronian wykorzystywany w organiźmie do produkcji energii - stąd m.in. pożądany u kulturystów (np. pirogronian kreatyniny). Odpowiedz Link