piwis78 22.01.09, 18:28 UAWAGA JUTRO O 17:20, tj. 23.01.09 r na tvp1 w pragramnie NA CELOWNIKU jest reportaż o chorym na boreliozę Przemku! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margolcia_63 Re: O Przemku 22.01.09, 18:43 Nie będę mogła ogladać, nie wiesz, czy nie ma powtórek? Odpowiedz Link
niebieskaaa Re: O Przemku 22.01.09, 18:50 można to obejrzeć po programie na: www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/celownik nie bardzo wiadomo jaka jest wymowa tego programu. zobaczymy Odpowiedz Link
bamba-ryla Re: O Przemku 23.01.09, 17:31 Okropne!!! Prośba do Stowarzyszenia, aby oficjalnie zabrało głos w tej sprawie i wskazało, że on może z tego wyjść poprzed długie leczenie abx. Nie tylko sama rehabilitacja mu jest w stanie pomóc. I my też dzwońmy, może w jakiś posób przekażą to Przemkowi. Odpowiedz Link
dobbiaco Re: O Przemku 23.01.09, 17:56 No i co?Zadowoleni ??Z programu "o boreliozie"??Program miał być o chorobie Przemka,a..rozciagnął sie na..dłuugi numer konta na wpłacanie datków na rehabilitacje!!Ani słowa o możliwości leczenia!!Czy ci dziennikarze są tak..pokneblowani swoją niską inteligencja i indolencja zawodową,czy celowo ktoś im zamyka usta?? Bo..trzy lata temu dać po ukaszeniu kleszcza komuś..zastrzyk przeciwtężcowy(!!!)to się kwalifikuje do pozbawienia prawa do wykonywania zawodu lekarza;bo ma on.."swoich"pacjentów;o ile nie sparaliżowanych,to może..śpiących snem wiecznym.."Na celowniku"?? "KULĄ W PŁOT"!!!W TEN SPOSÓB o boreliozie społeczeństwo nie dowie sie nigdy!!!Każdy wpłaci parę złotych,zaspokajając swoje "ego dobroci i współczucia"..Ale..że po podwórku lata jego dziecko,lub wnuk,który za pare lat może tak samo wygladać,jak Przemek-tego telewidz z tego programu się nie dowiedziaał!!Najważniejszy był ciag cyfr konta-jak sie podaje nr konta-wszystko jest w tym kraju ok i ..zatarte,umyte ręce...Uch!!!Ten Naród nigdy do niczego nie dojdzie!!! Odpowiedz Link
piwis78 Re: O Przemku 23.01.09, 18:10 Dziennikarze nie mają pojęcia o bb..... co widac był w programie. Odpowiedz Link
bettyalaross Re: O Przemku 23.01.09, 17:55 ogladalam ! przerazajace ! a ja sie mialam za ciezki przypadek! koniecznie trzeba mu pomoc! ja odpisuje 1% na jego konto i bede namawiac moich znajomych. Niestety nie ma jeszcze na stronie Celownika jego numeru konta. Wierze, ze Przemek dojedzie do siebie i bedzie jeszcze w miare normalnie funkcjonowac. Ja cierpialam ponad dwa lata, a uwazam ze jest teraz super. Nie tak jak przed choroba, ale normalnie sobie fukncjonuje. Czas+detox+rehabilitacja. Na pohybel kleszczom ! Odpowiedz Link
piwis78 Re: O Przemku 23.01.09, 18:07 Już rozmawiałem z Panią celwonika i wyjaśniłem, ze jest konieczne leczenie i wiele innych rzeczy wyjąsniłem. Nóz się w kieszeni otwiera ma tych lekarzy .....co nie leczą tak jak zaleca stowrzyszenie i Nasi leka5zy. Odpowiedz Link
irena2112 Re: O Przemku 23.01.09, 18:32 To nie był program o boreliozie tylko o kleszczowym zapaleniu opon mózgowo-rdzeniowych.Kleszcz oprócz krętków itp przenosi wirusa,który powoduje zapalenie opon.Choroba ta ujawnia się 1-2 miesięcy po ukąszeniu i może powodować powikłania jakie widzieliśmy w reportażu. Jedynym sposobem zapobiegania zapaleniu opon są szczepionki. Odpowiedz Link
stachenka Re: O Przemku 23.01.09, 18:40 > To nie był program o boreliozie tylko o kleszczowym zapaleniu opon > mózgowo-rdzeniowych. A już myslałam, że nikt poza mną tego nie zauważył Gdzie tam było cokolwiek o boreliozie, hmm??? Odpowiedz Link
zazule Re: O Przemku 23.01.09, 18:50 stachenka napisała: > > To nie był program o boreliozie tylko o kleszczowym zapaleniu opon > > mózgowo-rdzeniowych. > > A już myslałam, że nikt poza mną tego nie zauważył > > Gdzie tam było cokolwiek o boreliozie, hmm??? > Stachenka i Irenka dobrze ze czuwacie Odpowiedz Link
kurkazlotopiorkaa Re: O Przemku 23.01.09, 18:54 może oprócz zapalenia opon ma też bb?przecież to trzeba zbadać ! Odpowiedz Link
irena2112 Re: O Przemku 23.01.09, 19:00 kurkazlotopiorkaa napisała: > może oprócz zapalenia opon ma też bb?przecież to trzeba zbadać ! Ja tego nie neguję - oczywiście,że może mieć i boreliozę i inne. Pisałam tylko o czym był program,który miał być o boreliozie. Odpowiedz Link
piwis78 Re: O Przemku 23.01.09, 19:10 Nio wolą wyjaśniej jak tylko widziałem zapowiedź programu... ale myśle i tak z tego wyniknie coś dobrego! Odpowiedz Link
naja0401 Re: O Przemku 23.01.09, 19:16 Tylko,że na KZM zapada o wiele mniej osób, niż na bb. Do tego jest szczepionka, a i objawy najczęściej łagodne. Miałam nadzieję, że ten progran wniesie coś do tematu bb i uświadomi ludzi,czym jest bb. Ale niestety... Oczywiście Przemkowi życzę jak najlepiej. Czy ktoś peóbował nawiązać z nim kontakt? Odpowiedz Link
irena2112 Re: O Przemku 23.01.09, 19:23 piwis78 napisał: > Nio wolą wyjaśniej jak tylko widziałem zapowiedź programu... ale > myśle i tak z tego wyniknie coś dobrego! Przetłumacz to na język polski. Odpowiedz Link
piwis78 Re: O Przemku 23.01.09, 21:11 Chodziło mi o to, żęe autorka programu zgłebi temat i zainterseuje się tematem. Odpowiedz Link
bettyalaross Re: O Przemku 23.01.09, 19:29 Ludzie kochani! leczycie sie, wiec doskonale wiecie ile to kosztuje. Skoro aspekt finansowy zostal podkreslony dosyc mocno w tym programie, tzn ze ta rodzina potrzebuje tych pieniedzy.Czy na antybiotyki czy na rehabilitacje, a najlepiej na jedno i drugie. Jacy sa obecnie dziennikarze wszyscy dobrze wiemy. Ciesze sie, ze wogle mowi sie na ten temat, bo jak ja bylam chora 4 lata temu to moje opowiesci byly raczej dziwnej tresci i konczyly sie skierowaniem do psychiatry. Dziekuje za kazdy artykul, dziekuje za kazdy program, ktory uswiadamia laikom, co dzieje sie z ludzmi, ktorzy zlapali to swinstwo. I przerazona jestem, jak wiele osob sobie lekkcewazy ten problem i zdaje sie tylko na opinie naszych przychodnianych lekarzy, czy nawet zakaznikow (oj nie mam ja dobrych wspomnien z Wolskiej). A moja deklaracja o wplacie nie ma nic wspolnego z moim ego, tylko z dwoma latami cierpienia bez nalezytej pomocy. A i pieniazkow tez czesto gesto brakowalo, wiec wkurza mnie jak ktos krytykuje prosbe o wsparcie! Odpowiedz Link
naja0401 Re: O Przemku 24.01.09, 11:46 bettyalaross napisała: > Ludzie kochani! leczycie sie, wiec doskonale wiecie ile to kosztuje. > Skoro aspekt finansowy zostal podkreslony dosyc mocno w tym programie, tzn ze t > a > rodzina potrzebuje tych pieniedzy.Czy na antybiotyki czy na rehabilitacje, a > najlepiej na jedno i drugie. > Jacy sa obecnie dziennikarze wszyscy dobrze wiemy. Ciesze sie, ze wogle mowi si > e > na ten temat, bo jak ja bylam chora 4 lata temu to moje opowiesci byly raczej > dziwnej tresci i konczyly sie skierowaniem do psychiatry. > Dziekuje za kazdy artykul, dziekuje za kazdy program, ktory uswiadamia laikom, > co dzieje sie z ludzmi, ktorzy zlapali to swinstwo. I przerazona jestem, jak > wiele osob sobie lekkcewazy ten problem i zdaje sie tylko na opinie naszych > przychodnianych lekarzy, czy nawet zakaznikow (oj nie mam ja dobrych wspomnien > z > Wolskiej). > A moja deklaracja o wplacie nie ma nic wspolnego z moim ego, tylko z dwoma > latami cierpienia bez nalezytej pomocy. A i pieniazkow tez czesto gesto > brakowalo, wiec wkurza mnie jak ktos krytykuje prosbe o wsparcie! Wszyscy wiemy, ile kosztuje leczenie, i potrzebujemy kasy. Chodziło o to, że prawdziwy problem (borelioza), nie został poruszony wcale. Odpowiedz Link
margolcia_63 Re: O Przemku 24.01.09, 03:22 Czuję niedosyt, od kleszcza, to zapalenie opon mózgowych, o bb ani słowa, czyli nadal wiedza o bb taka, jak moja przed zachorowaniem - katar....!!!??? Odpowiedz Link