a.guzia 25.05.09, 18:16 Ostatnio zainteresowałam się grzybami Reishi. Słyszałam, że niektórzy stosują je w terapii i to z dobrym skutkiem. Poleciła mi je również dr Beata. Link do ich właściwości www.shiitake.pl/reishii.htm Jutro zamierzam je kupić i zobaczymy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izek.1 Re: Grzyby witalne Reishi - ich właściwości 25.05.09, 20:36 Kurczę,ale cukrów to tam trochę jest... Odpowiedz Link
a.guzia Re: Grzyby witalne Reishi - ich właściwości 25.05.09, 22:06 To są wielocukry (polisacharydy), a one mają zupełnie inne działanie w połączeniu z pozostałymi składnikami tych grzybów Odpowiedz Link
arrakis74 Re: Grzyby witalne Reishi - ich właściwości 25.05.09, 22:48 cukry proste tez są, wiec pewnie dla "grzybiarzy" nie za bardzo Odpowiedz Link
fionka21 Pochwała reishi 10.09.09, 10:22 Reishi stosuję od tygodnia. Sięgnęłam po ten preparat w związku z poszukiwaniem czegoś, co wpłynie pozytywnie na poziom leukocytów (ostatnio spadły mi do 2,4 tys.). Nie wiem jeszcze co z moimi leukocytami, ale chcę pochwalić reishi, ponieważ: - nareszcie śpię w nocy, natomiast nie przysypiam w dzien, jak to było do niedawna - jestem mniej rozdygotana - ustąpiło splątanie (już nie wyjeżdżam z parkingu z zablokowaną dźwignią zmiany biegów ) Pozdrawiam Odpowiedz Link
ewa475 Re: Pochwała reishi 10.09.09, 19:05 Fionka co z tymi grzybkami?Mam na nie ochotę,aby nie być splątana...czasami Możesz trochę przybliżyć,skąd to się bierze i jak to się je? Ściskam,Ewa. Odpowiedz Link
fionka21 Re: Pochwała reishi 10.09.09, 19:36 Burrascano pisze tak: WSPOMAGANIE UKŁADU IMMUNOLOGICZNEGO „REISHI MAX” Wykazano w badaniach klinicznych, że ten wzmocniony wyciąg z wyciskanych zarodników grzybów Reishi wzmaga funkcję limfocytów NK (naturalnych zabójców), jak i makrofagów. Polecany pacjentom, u których liczba limfocytów CD57 jest poniżej 60. Należy brać 4 kapsułki dziennie. Dostępne tylko z firmy Pharmanex. Kupiłam reishi w sklepie z ziołami i suplementami. Jest importowany z Chin przez Prokorem, a informacje polecają na www.ganoderma.pl Z Pharmanexu nie było, chociaż inne preparaty tej firmy mają. Ten mój to sproszkowany grzyb. Sprzedają też prepart z zarodników oraz mieszany - plecha grzyba i zarodniki. Podobno zarodniki skuteczniejsze, ale nie miałam żyrantów Za opakowanie 90 kapsułek zapłaciłam około 80 zł. Bierze się 2-4 kapsułki 2-3 razy dziennie Ja biorę 3 x 2 i widzę efekty. Mam nadzieję, że leukocyty też pójdą w górę. Odpowiedz Link
ewa475 Re: Pochwała reishi 10.09.09, 20:00 Dzięki AniaPoszukam w Poznaniu,w tych sklepach zielarskich wszystko drogie i jest ich bardzo mało.Sprawdzę też w necie. Odpowiedz Link
bartjag Re: Pochwała reishi 11.09.09, 13:40 Ja biorę Reishi Max polecane przez Burrascano w dawce 4 dziennie od początku czerwca. I prawdę powiedziawszy nie wiem czy ma to sens i jaki ma to wpływ na poziom płytek. Otóż moje płytki zawsze oscylowały wokolicach 4 tys., od czerwca powoli się wznoszą do góry, pod koniec sierpnia było to już 4.7 tys, a tymczasem w tym tygodniu badania wykazują mi 3.7 tys. A przecież Reishi Max biorę cały czas. Jedyna rzecz jaka się w mojej diecie zmieniła w ciągu ostatnich tygodni to ta, że zrobiłem sobie przerwę w jedzeniu pasty budwigowej (olej lniany, twaróg), bo mi się olej skończył! Teraz wracam do pasty, więc sprawdzę za parę tygodni czy mi znowu skoczą. Jeśli tak - Reishi Max na poziom płytek nie ma wpływu, ale ma wływ olej. Jeśli nie - to spadek jest związany z tysiącem innych czynników, a ja nie mam pojęcia o co chodzi. Tak czy inaczej, Reishi Max jest baaardzo drogie. Pozdr BJ Odpowiedz Link
bartjag Re: Pochwała reishi 11.09.09, 13:43 Aha, Reishi z Pharmanexu są do nabycia na stronie w Polsce przez www.nuskin.com. Odpowiedz Link
evunia5 Re: Grzyby witalne Reishi - ich właściwości 07.10.15, 13:21 Czy można brać grzybka reishi przy antybiotykoterapii? W diecie przeciwgrzybiczej jest całkowity zakaz spożywania grzybów - a z drugiej strony słyszałam, ze powinno się zażywać ten grzybek - więc nie wiem nic, można czy nie? Odpowiedz Link
miroslaw111 Re: Grzyby witalne Reishi - ich właściwości 08.10.15, 12:34 evunia ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie , ja osobiście nie wierzę do końca iż grzyby mają aż taki niegatywny wpływ , który przyćmiłby ich korzystne działanie jednak jak podnoszą przedmówcy grzybek jest bardzo drogi 2-tygodniowa kuracja to conajmniej 90zł więc jeśli po 21-30dniach nie podniesie nam znacząco płytek moim zdaniem nie warto Odpowiedz Link