Dodaj do ulubionych

Grzyby witalne Reishi - ich właściwości

25.05.09, 18:16
Ostatnio zainteresowałam się grzybami Reishi. Słyszałam, że niektórzy stosują
je w terapii i to z dobrym skutkiem. Poleciła mi je również dr Beata. Link do
ich właściwości www.shiitake.pl/reishii.htm Jutro zamierzam je kupić i
zobaczymysmile
Obserwuj wątek
    • izek.1 Re: Grzyby witalne Reishi - ich właściwości 25.05.09, 20:36
      Kurczę,ale cukrów to tam trochę jest...
    • a.guzia Re: Grzyby witalne Reishi - ich właściwości 25.05.09, 22:06
      To są wielocukry (polisacharydy), a one mają zupełnie inne działanie w
      połączeniu z pozostałymi składnikami tych grzybówsmile
      • arrakis74 Re: Grzyby witalne Reishi - ich właściwości 25.05.09, 22:48
        cukry proste tez są, wiec pewnie dla "grzybiarzy" nie za bardzo sad
        • fionka21 Pochwała reishi 10.09.09, 10:22
          Reishi stosuję od tygodnia. Sięgnęłam po ten preparat w związku z poszukiwaniem
          czegoś, co wpłynie pozytywnie na poziom leukocytów (ostatnio spadły mi do 2,4
          tys.).

Nie wiem jeszcze co z moimi leukocytami, ale chcę pochwalić reishi, ponieważ:
          - nareszcie śpię w nocy, natomiast nie przysypiam w dzien, jak to było do niedawna
          - jestem mniej rozdygotana
          - ustąpiło splątanie (już nie wyjeżdżam z parkingu z zablokowaną dźwignią zmiany
          biegów wink)

Pozdrawiam smile
          • ewa475 Re: Pochwała reishi 10.09.09, 19:05
            Fionkasmile co z tymi grzybkami?Mam na nie ochotę,aby nie być splątana...czasamismile
            Możesz trochę przybliżyć,skąd to się bierze i jak to się je?
            Ściskam,Ewa.
            • fionka21 Re: Pochwała reishi 10.09.09, 19:36
              Burrascano pisze tak:
              WSPOMAGANIE UKŁADU IMMUNOLOGICZNEGO
              „REISHI MAX”
              Wykazano w badaniach klinicznych, że ten wzmocniony wyciąg z wyciskanych
              zarodników grzybów Reishi wzmaga funkcję limfocytów NK (naturalnych zabójców),
              jak i makrofagów.
              Polecany pacjentom, u których liczba limfocytów CD57 jest poniżej 60. Należy
              brać 4 kapsułki dziennie. Dostępne tylko z firmy Pharmanex.

Kupiłam reishi w sklepie z ziołami i suplementami. Jest importowany z Chin przez
              Prokorem, a informacje polecają na www.ganoderma.pl Z Pharmanexu nie było,
              chociaż inne preparaty tej firmy mają.

Ten mój to sproszkowany grzyb. Sprzedają też prepart z zarodników oraz mieszany
              - plecha grzyba i zarodniki. Podobno zarodniki skuteczniejsze, ale nie miałam
              żyrantów wink

Za opakowanie 90 kapsułek zapłaciłam około 80 zł. Bierze się 2-4 kapsułki 2-3
              razy dziennie sad Ja biorę 3 x 2 i widzę efekty. Mam nadzieję, że leukocyty też
              pójdą w górę.
              • ewa475 Re: Pochwała reishi 10.09.09, 20:00
                Dzięki AniasmilePoszukam w Poznaniu,w tych sklepach zielarskich wszystko drogie i
                jest ich bardzo mało.Sprawdzę też w necie.
                • bartjag Re: Pochwała reishi 11.09.09, 13:40
                  Ja biorę Reishi Max polecane przez Burrascano w dawce 4 dziennie od
                  początku czerwca. I prawdę powiedziawszy nie wiem czy ma to sens i
                  jaki ma to wpływ na poziom płytek. Otóż moje płytki zawsze
                  oscylowały wokolicach 4 tys., od czerwca powoli się wznoszą do góry,
                  pod koniec sierpnia było to już 4.7 tys, a tymczasem w tym tygodniu
                  badania wykazują mi 3.7 tys. A przecież Reishi Max biorę cały
                  czas. Jedyna rzecz jaka się w mojej diecie zmieniła w ciągu
                  ostatnich tygodni to ta, że zrobiłem sobie przerwę w jedzeniu pasty
                  budwigowej (olej lniany, twaróg), bo mi się olej skończył! Teraz
                  wracam do pasty, więc sprawdzę za parę tygodni czy mi znowu skoczą.
                  Jeśli tak - Reishi Max na poziom płytek nie ma wpływu, ale ma wływ
                  olej. Jeśli nie - to spadek jest związany z tysiącem innych
                  czynników, a ja nie mam pojęcia o co chodzi. Tak czy inaczej, Reishi
                  Max jest baaardzo drogie.

Pozdr BJ
                  • bartjag Re: Pochwała reishi 11.09.09, 13:43
                    Aha, Reishi z Pharmanexu są do nabycia na stronie w Polsce przez
                    www.nuskin.com.
    • evunia5 Re: Grzyby witalne Reishi - ich właściwości 07.10.15, 13:21
      Czy można brać grzybka reishi przy antybiotykoterapii? W diecie przeciwgrzybiczej jest całkowity zakaz spożywania grzybów - a z drugiej strony słyszałam, ze powinno się zażywać ten grzybek - więc nie wiem nic, można czy nie? sad
    • miroslaw111 Re: Grzyby witalne Reishi - ich właściwości 08.10.15, 12:34
      evunia ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie , ja osobiście nie wierzę do końca iż grzyby mają aż taki niegatywny wpływ , który przyćmiłby ich korzystne działanie
      jednak jak podnoszą przedmówcy grzybek jest bardzo drogi 2-tygodniowa kuracja to conajmniej 90zł więc jeśli po 21-30dniach nie podniesie nam znacząco płytek moim zdaniem nie warto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka