tetiana 04.06.09, 17:02 Poczytajcie pijawki.com/index.php?id=19&PHPSESSID=0421588bcc04fcfe2548303c6e9e36f7 co o tym myslicie? Moze to pomoc w boreliozie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tetiana Re: hirudoterapia? 19.06.09, 01:46 Rozmawialam na ten temat z dr Beata z Krakowa, powiedziala ze jak najbardziej i jezeli tylko jest taka mozliwosc to korzystac bo leczy tez koinfekcje, ale pijawki musza byc z pewnego zrodla... U mojego synka leczenie na borelioze od dluzszego czasu stanelo w miejscu, nie mialam wyboru, zdecydowalam sie na leczenie pijawkami To byla ostatnia deska ratunku, i chyba trafilam! Poprawe zauwazylam juz po pierwszym zabiegu, bylo juz 4 i jest coraz lepiej co o tym myslicie? Ja nie wieze ze to przypadek Odpowiedz Link
jagoda398 Re: hirudoterapia? 19.06.09, 09:54 Dzięki za linka. Bardzo ciekawe. Nie miałam pojęcia. że pijawki mają aż tak dużo dobroci. Pamiętam że dawniej w aptece stały w słoju pijawki, na wystawie i ludzie je kupowali. Uważałam to za średniowiecze. Teraz skłaniam się do dawnych , domowych sposobów leczenia. Często udaje mi się osiągnąć lepszy efekt niż po chemii z apteki, no ale to wymaga dużo staranności ,czasu,wysiłku a nas nauczono że na wszystko jest tabletka... Napisz coś wiecej o Twoim synku. Dawno nic nie pisałaś. Odpowiedz Link
flork74 Re: hirudoterapia? 19.06.09, 13:34 Najlepsze pijawki pracuja w szpitalach!Chodzi o takie?! Jedna taka ssala rodzine mojego kolegi kiedy to jego babcia ledwie przedla.,,Pijawka" ssala jeszcze pomimo ze wiedziala ze tu juz nic nie pomoze.Na drugi dzien owa babcia zmarla. Odpowiedz Link
likorek Re: hirudoterapia? 19.06.09, 14:17 Pijawki sa bardzo przdatne przy długim podawaniu biotraksonu ponieważ wzmacniają żyły. Nie jest to moje doświadczenie ale jednego z naszych kolegów, który ze względu na bardzo ciężki stan (już nie mógł sam funkcjonować)brał biotrakson prze kilkanaście miesięcy. Twierdził, że żyły działały tylko dzięki pijawkom. Odpowiedz Link
tajtaja Re: hirudoterapia? 20.06.09, 09:10 tetiana gdzie korzystałaś z tej metody? podaj kontakt lub gabinet, mozesz mi wyslac na adres gazetowy tajtaja@gazeta.pl Odpowiedz Link
tetiana Re: hirudoterapia? 20.06.09, 16:55 Ja kotzystam z ALA-MED w Krakowie www.ala-med.e-biznes.org/ ale na stronie firmy ktora sie zajmuje legalna hodowla pijawek jest duzo firm oraz osób indywidualnych które zajmiją się wykonywaniem usług z zakresu HIRUDOTERAPII www.bio-gen.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=33 a tu jest duzo informacji o hirudoterapii www.bio-gen.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=33 Odpowiedz Link
kkkkk4 Re: hirudoterapia? 20.06.09, 09:24 Czy mozesz napisać na jakie koinfekcje wg dr Beaty działają pijawki. Kiedys wydaje mi sie ze była przeciwna twierdzac ze to nie działa na boreliozę. Co spowodowało ze zmieniła zdanie? Odpowiedz Link
tetiana Re: hirudoterapia? 20.06.09, 17:03 dr Beata nie powiedziala nic negatywnego o hirudoterapii, Powiedziala ze sa doniesienia ze pijawki lecza babeszjoze(lub bartonelle, nie jestem pewna, mam problemy z pamiecia ) Ale mowila tez ze najwaziejsze zeby pijawki byly z legalnej hodowli bo moga przeniesc i inne choroby Odpowiedz Link
tetiana Re: hirudoterapia? 20.06.09, 17:33 Wczesniej tez myslalam ze to sredniowiecze, ale przekonal mnie wujek, ktory przyjechal z Ukrainy w odwiedziny 8 lat temu urodzila mu sie corka, pod czas trudnego porodu doszlo do niedotlenienia i porazenia mozgowego W wieku 7lat dziewczynka nie mowila, wymawiala tylko pojedyncze slowa, o normalnej szkole nawet nie marzyli, mieszkaja na wsi, a do miasta maja bardzo daleko i nie byli w stanie dziecko wozic do szkoly specjalnej Rok temu poznali neurologa ktory zaproponowal im taka metode leczenia. Po pol roku dziecko poszlo do normalnej szkoly, dziewczynka wszystko nadrabia, mowi co prawda jeszcze nie wyraznie ale pewnymy zdaniami, uczy sie pisac... Leczenie nadal trwa, lecza 6 dni raz na trzy miesiace Nie uwiezylabym jakbym nie zobaczyla zdjecia Pijawka stymuluje wzrost komorek nerwowych (neuronow)i zwiazku z tym faktem, duze nadzieje wiaze sie z mozliwoscia leczenia poporodowych porazen mozgowych u dzieci oraz choroby Parkinsona i Alzheimera Odpowiedz Link
kkkkk4 Re: hirudoterapia? 23.06.09, 17:20 Z opisu wyglad na to że hirudoterapia może leczyc bartonellę gdyż leczy gruźlicę a to chyba pokrewne swińswo. Napisz coś wiecej jak często chodzicie na zabiegi, czy sa bolesne, w którym miejscu są przystawiane pijawki w przypadku boreliozy i czy nie koliduje ta terapia z leczeniem abx. Jak długo zamierzacie sie leczyc? Ja znalazłam taki gabinet u mnie- wygląda ok. pijawki.abros.pl/index.php?target=dystrybucja Odpowiedz Link
tetiana Re: hirudoterapia? 23.06.09, 18:14 Na zabiegi chodzilismy co drugi dzien. pijawki byly przystawiane za uszami i z tylu glowy, ale to ze wzgledu na torbiel w mozgu, jak to wyglada przy tylko boreliozie to nie wiem. Same uklucie pijawki ponoc jest troche nie przyjemne ale pozniej pijawka wpuszcza znieczulajace i jest bezbolesne. Sam zabieg nie jest straszny, tylko najgorsze te krwawienia po zabiegu, krew nie wolno hamowac, bo z tej ranki wyplywa wlasnie rozne swinstwo. W przypadku mojego syna z ranki wychodzila czerwona galaretka, zolte kulki i grube twarde czerwone nitki. Antybiotykoterapije nie przerwalam, dr Beata mowila ze mozna, a pani od pijawek powiedziala ze najwyzej pijawka nie bedzie chciala dlugo ssac krew. Bylo tylko 4 zabiegi bo moj syn ma anemije i nie wolno duzo, ale normalnie jest 6-8 zabiegow, raz na 3 miesiace. Odpowiedz Link
tajtaja Re: hirudoterapia? 24.06.09, 09:04 W przypadku mojego syna z ranki wychodzila czerwona galaretka, zolte kulki i grube twarde czerwone nitki. so to takiego może być?????? Odpowiedz Link
aaa9941 Re: hirudoterapia? 24.06.09, 09:37 Możesz napisać jakie objawy ustąpiły ewentualnie sie poprawiły? Jak długo trwa krwawienie po zabiegu? Odpowiedz Link
ewa_100 Re: hirudoterapia? 24.06.09, 09:53 Mam goracą prosbę, powiedz jaki jest koszt jednego zabiegu pijawkowego i w jakim miescie to robiłaś Odpowiedz Link
ewa_100 Re: hirudoterapia? 24.06.09, 09:56 aj,przepraszam, doczytałam ze Krakowie ale pytanie o cene zabiegu ponawiam Odpowiedz Link
kkkkk4 Re: hirudoterapia? 24.06.09, 10:02 Odnośnie ceny zabiegu- czy nie prościej zadzwonić do gabinetu w swoim mieście a nie produkować bezsensowne wątki? NIe trudno sie domyśleć ze ceny mogą być rózne w zależnosci od miasta, placówki i techniki wykonania zabiegu tzn - ilości zuzytych pijawek. Odpowiedz Link
ewa_100 Re: hirudoterapia? 24.06.09, 10:12 dziekuje za atak- jak "miło" sie robi jak sie coś takiego przeczyta, zreszta pytanie nie było do Ciebie - wiec wyluzuj ok. Odpowiedz Link
jagoda398 Re: hirudoterapia? 24.06.09, 10:32 Tetiana,czy ty przelaczyłaś synka przeciw pasożytom? Może to co wyłazi z ranki po pijawkach dałoby się przebadać. Może to jakieś robale są. Kiedyś oglądałam dokument BBC o przypadku młodego człowieka z objawami neurologicznymi i psychiatrycznymi. Powodem okazała się niewielka torbiel w mózgu. Torbiel sprytnie wyjęto przez dziurę w czaszce i w środku był martwy robak. Niestety nie pamiętam jak się ta "glizda" nazywała. Chirurg wypowiadał sie ,że często spotyka otorbione robale w czasie operacji. Podobno znajdują je też w mięśniu sercowym. Może warto by pogadać z parazytologiem albo z dr Beatą. Odpowiedz Link
tetiana Re: hirudoterapia? 24.06.09, 13:13 Nie wiem co to wychodzilo z ranki, pani o pijawek uprzedzala ze tak moze byc, a jak jej powiedzialam ze wychodzilo to sie ucieszyla... Juz po pierwszym zabiegu ustapily tiki nerwowe i sie zrobil bardziej spokojny... Krwawienie trwalo od 6 godzin do 12 Koszt zabiegu 100zl + koszt pijawek(20zl st) przeciw pasożytom syna le leczylam, rok temu w sanepidzie robilam wszystkie badanie i nic nie wykazalo Odpowiedz Link
tajtaja Re: hirudoterapia? 24.06.09, 13:24 przeciw pasożytom syna le leczylam, rok temu w sanepidzie robilam wszystkie badanie i nic nie wykazalo bo badani zwykle nic nie wykazują, niestety, a to świństwo siedzi Odpowiedz Link
jagoda398 Re: hirudoterapia? 24.06.09, 14:05 Lekarze wprowadzają leczenie p/pasożytom po objawach a u Marcinka raczej są objawy. Badania podobno nie wychodzą i następna sprawa, to nie bardzo wierzę,że laboratoria robią je starannie. Co ci szkodzi spytać dr na wizycie. Odpowiedz Link
kkkkk4 Re: hirudoterapia? 24.06.09, 18:14 ewo to nie zaden atak- zależy man na czytelnosci wątków- ceny sa rózne- u mnie np. 50zł wiec naprawde lepiej zadzwonic i się dowiedzieć Odpowiedz Link