Dodaj do ulubionych

Żenująca organizacja koncertu Górniak

27.09.09, 21:24
Dla wszystkich którzy nie odsiedzieli zawczasu na amfiteatrze, by godnie
obejrzeć koncert Górniak czekała "miła" niespodzianka. Ze względów
bezpieczeństwa zamknięto wejścia na widownie sprawiając tym samym, że
zakończenie lata stało się widowiskiem kameralnym tylko dla wybrańców. Brawo
za organizację dla MOKu i Tygodnika!!! Popisali się zdolnością przewidywania.
Wiadomo było, że na koncert Górniak zainteresowanie będzie duże, że przyjadą
ludzie spoza Siedlec i nie tylko. I po co? By jak małpy kiwać się za
ogrodzeniem amfiteatru? aby zobaczyć zaledwie kawałek pleców gwiazdki? Czy
ktoś pomyślał o tych ludziach? Czy nie lepszym pomysłem było zorganizowanie
koncertu chociażby na Pl Sikorskiego? A może organizatorzy potraktowali po raz
kolejny Siedlczan, jako małomiasteczkową i niewyrobioną widownię która będzie
się cieszyć samym tylko faktem przyjazdu Górniak do miasta? Widziałem całe
masy ludzi z niesmakiem opuszczających amfiteatr i dobrze bo czuli się jak
widownia drugiej kategorii, godna oglądania widowiska zza metalowych prętów
ogrodzenia. Piękna impreza na którą przecież był wolny wstęp. Bo kto zabroni
mi przyjść przed ogrodzenie amfiteatru i pokiwać się w rytm muzyki ZA DARMO!
Jednym zdaniem: Oglądać koncert Edyty Górniak w Siedlcach ZA amfiteatrem -
BEZCENNE!!!
Obserwuj wątek
    • zzz34 Re: Żenująca organizacja koncertu Górniak 27.09.09, 22:06
      Popieram Kolego!!! Impreza "zorganizowana" bez głowy. Mało tego ludzie,
      którzy chcieli wyjść z amfiteatru nie mieli takiej możliwości. Byli
      zawracani. Albo ludzie nie mogli wejść z powrotem na amfiteatr gdzie
      została ich córka. Ochroniarze mówili im, że nic na to nie poradzą.
      Do D**Y organizacja!!!!!!
    • szkuner2 Re: Żenująca organizacja koncertu Górniak 27.09.09, 22:21
      Miało wyjść fajnie, a wyszło jak zawsze:)
      • niunianiu Re: Żenująca organizacja koncertu Górniak 27.09.09, 22:34
        organizatorzy powiedzą sobie "edyta górniak była dzięki nam", a że
        organizacja to szmira to już inna sprawa
        pytanie do organizatorów - dlaczego nie na błoniach?
        • marsed Re: Żenująca organizacja koncertu Górniak 28.09.09, 00:24
          ciekawe czy organizatorzy wyciągną jakieś wnioski na przyszłość
          • duffy_duck Re: Żenująca organizacja koncertu Górniak 28.09.09, 08:04
            Oczywiście że wyciągną, od dzisiaj wszystkie koncerty będą tak organizowane, dla dobra Siedlczan, by ich ukulturalnić! Chcesz obejrzeć za darmo gwiazdę, przyjdź 2 godziny wcześniej i obejrzyj tonę pierdół które produkujemy w ośrodkach kultury a nikt poza rodzinami wykonawców na nie nie przychodzi, oraz niezbyt mądry konkurs Tygodnika Siedleckiego czy innego sponsora! Słuszna koncepcja! ;) A tak na serio, co chcecie, przeważająca większość Siedlczan chce galerii handlowych a nie obiektów kulturalno-sportowych więc koncerty będzie oglądać na mikrych obiektach zza płota a w jesienią i zimą wcale...
            • janeczkowybas Re: Żenująca organizacja koncertu Górniak 28.09.09, 09:21
              Ha,patrzycie tylko z punktu widzenia widza , fana, tłumu.
              Ja mam zupełnie odmienne zdanie. Z wielką obawą szedłem z rodziną na
              koncert bojąc się dzikiego tłumu i tłoku..Byłem o 18:30 i bez
              problemu weszliśmy. Z wielką ulgą zobaczyłem profesjonalnie
              przygotowany koncert. Dodatkowe wejścia, oświetlenie, barierki,
              zawodowe nagłośnienie i oświetlenie to mi się podobało. Wiem ,ze są
              przepisy dotyczące tak dużych imprez. A każde uchybienie w momencie
              np. paniki , gdzie zamiast dopuszczalnej ilości osób byłoby np. 100
              więcej skończyłoby się dla organizatorów w sądzie . A na tym forum
              nie zostawilibyście na nich suchej nitki. Bo co by się stało ,
              gdyby np. wybuchła petarda i byłoby więcej osób niż dopuszczalna
              ilośc a jedna by z nich w momencie ucieczki skręcił nóżkę. Ci co
              organizowali podani by byli osądowi, od Urzędu poprzez Radio dla
              ciebie, Sprawa dla reportera Uwaga…i to forum , na którym teraz
              piszecie ,ze było tak źle…..że nie trzymali się przepisów ,że kto
              wpuścił tyle osób, że ludzie stratowani, że winni powini być
              ukarani . To było jedynym zgrzytem, że wiecej osób chciało zobaczyć
              koncert niż było miejsc w amfiteatrze.
              • niunianiu Re: Żenująca organizacja koncertu Górniak 28.09.09, 09:34
                no to przeczytaj sobie nasz jednowpisowy forumowiczu (albo jak kto
                woli stary forumowiczu z nowym wdziankiem) jeszcze raz wszystko co
                dotyczy koncertu edytki!
                nasze zarzuty sprowadzają się do nieodpowiedniego miejsca na
                koncert, nie byłoby problemu gdyby odbył się on na błoniach
                • janeczkowybas Re: Żenująca organizacja koncertu Górniak 28.09.09, 09:56
                  To jednowpisowy nie ma prawa głosu? Forum zamkniete? Z tego co
                  pamiętam to już jeden koncert na Błoniach był. Podobno nie wchodzi
                  się dwa razy do tej samej WODY, a przy ostatnim koncercie na Dniach
                  Siedlec było jej dużo za dużo. Teraz już jestem dwuwpisowy
              • falszywy_klamca Re: Żenująca organizacja koncertu Górniak 28.09.09, 10:40
                Popieram. Ale wiesz ludzie tego nie zrozumieją, że jeżeli jest wstęp wolny, mały
                amfitatr i wielka jak na siedlce gwiazda to trzeba przyjść wcześniej, aby zająć
                miejsce.
                Przyjdzie ci taka paniusia z chłopakiem koksikiem i ona chce wejść. A takiego
                wała!!!!

W Warszawie ludzie już dawno zrozumieli, że jak zależy ci na jakimś wydarzeniu
                to przychodzisz wcześniej, ale ta cała siedlecka wieś tego nie rozumie, bo u
                nich na polu w mokobodach perfect widać z ich stodoły.
                • 12b5 Re: Żenująca organizacja koncertu Górniak 28.09.09, 14:25
                  już ja znam takich warszawiaków jak ty co to na weekiend jadą na
                  swoją wiochę bo tam za drogo dlatego zbastuj z tym swoim obyciem we
                  świecie mówimy tu o siedlcach bo tu mieszkamy i się tego nie
                  wstydzimy i walczymy o swoje a zostalo nam zabrane fajne widowisko
                  bo ktoś zorganizowal to fatalnie .
                  • janeczkowybas Było ok 28.09.09, 14:38
                    Nie pisz o fatalnej organizacji bo to jest zwykłe kłamstwo. Możesz
                    napisac o zbyt małej liczbie miejsc w amfiteatrze. Widowisko było za
                    fajne i dlatego było bardzo dużo chętnych. Może zabrakło kasy na
                    kolejny mega koncert w Siedlcach. Może jednak nie był potrzebny
                    kolejny mega koncert w tym roku. Może Górniak postawiła swoje
                    warunki. Może te dwa czy trzy tysiące osób w amfiteatrze + 200 300
                    pod amfiteatrem to na Błoniach jedynie garstka pod wielką sceną.
                    Może to już nie pora na organizację koncertów w szczerym polu. Może
                    jednak Organizatorom nie zabrakło zdrowego rozsadku a wręcz
                    przeciwnie.
                    • niunianiu Re: Było ok 28.09.09, 15:00
                      gdyby nie szeroka publiczność tu na forum to bym ci inaczej
                      powiedział a tak powiem po prostu nie posypuj tu pieprzem, że błonia
                      się nie nadają, zerknij za okno jak jest ładnie
                      po prostu poszli na łatwiznę
                      • andrzej.rymuza Re: Było ok 28.09.09, 15:19
                        ile kosztuje wynajęcie sceny na taki koncert?
                        • falszywy_klamca Re: Było ok 28.09.09, 15:20
                          Obawiano się pogody. Przecież Górniak miała śpiewać na błoniach, ale była burza
                          i deszcz. A co jeśli byłoby tak znowu? Taka gwiazda nie będzie czekać.
                          • andrzej.rymuza Re: Było ok 28.09.09, 15:23
                            falszywy_klamca napisał:

> Obawiano się pogody. Przecież Górniak miała śpiewać na błoniach, ale była burza
                            > i deszcz. A co jeśli byłoby tak znowu? Taka gwiazda nie będzie czekać.

no tak mogła też np. być mżawka albo mgła....
                        • niunianiu Re: Było ok 28.09.09, 15:25
                          może się zdziwnisz ale znam koszty organizacji immprez masowych
                          o wiele lepiej wyszłaby pronocja przedwoborcza naszych włodarzy
                          gdyby koncert odbył się na błoniacha nie w małej muszelce
                          jeżeli coś się chce zrobić to niech to będzie porządnie zrobione!
                          • andrzej.rymuza Re: Było ok 28.09.09, 15:29
                            niunianiu napisała:

> może się zdziwnisz ale znam koszty organizacji immprez masowych
                            > o wiele lepiej wyszłaby pronocja przedwoborcza naszych włodarzy
                            > gdyby koncert odbył się na błoniacha nie w małej muszelce
                            > jeżeli coś się chce zrobić to niech to będzie porządnie zrobione!

Nie zdziwię się bo nie pytam dlatego że znam odpowiedź tylko dlatego że jej
                            nieznam. jeśli będę wuiedział ile kosztuje wynajęcie STOSOWNEJ sceny. wtedy
                            wyrobię sobie własne zdanie co by było lepsze. Więc ile?
                            • niunianiu Re: Było ok 28.09.09, 15:43
                              czemu ma służyć to "STOSOWNEJ"?
                              nie zachowuj się jak w podstawówce "wiesz to powiedz, a jak nie to
                              znaczy nie wiesz" bo na mnie nie działa, oboje wiemy, że wiesz takie
                              rzeczy!
                              jeśli chcę się zrobić coś dobrze ... a z resztą pisałam już o tym
                            • niunianiu Re: Było ok 28.09.09, 15:45
                              a jeżeli miasto szuka oszczędności to nie tu, nie tu
                              • tarwet Re: Było ok 28.09.09, 15:52
                                ludzie, LUZ, też tańczył.
                                Było bezpiecznie, na siedząco, nie było tłoku.
                                Organizatorzy wiedzieli co robią.

Kto chciał oglądać mecz siatkówki i następnie wpaść sobie do
                                amfiteatru niech ma sam do siebie żal.
                                • niunianiu Re: Było ok 28.09.09, 15:56
                                  tak organizatorzy wiedizeli co robią, ale teraz na forum nie mówi
                                  się "super mam miasto zorganizowało pożegnonie lata"
                                  tylko "...wyszło jak zawsze" a wystarczyło trochę pomysleć, odrobinę
                                  • tarwet Re: Było ok 28.09.09, 16:01
                                    nie "wszyscy" chcą kultury na polu.
                                    Nie byłem tam (błonie) nigdy na żadnym koncercie.
                                    • niunianiu Re: Było ok 28.09.09, 20:42
                                      a ja owszem i było oki
                                      • siedlczanin_chuck Re: Było ok 28.09.09, 21:47
                                        niunianiu napisała:

> a ja owszem i było oki

a i mnie też się na błoniach podoba(ło).

Tutaj jednak zdecydowanie błonia odpadają, ale plac Sikorskiego byłby lepszym
                                        rozwiązaniem.
                                        • niunianiu Re: Było ok 28.09.09, 22:10
                                          masz rację pl. sikorskiego też się sprawdził parę razy
                              • wasabi00 Re: Było ok 28.09.09, 16:09
                                > a jeżeli miasto szuka oszczędności to nie tu, nie tu
                                To w końcu czyja to wina? Moku, Tygodnika czy miasta? Czytając to
                                forum, wniosek mam jeden - najlepiej jak nic sie w mieście nie
                                dzieje, wtedy nie ma na co narzekac. I na forum brak
                                nowych "ciekawych" wpisów. Ten amfiteart pewnie był wybrany
                                nieprzypadkowo. Rok dobiega powoli do końca i może zabrakło na
                                większy koncert. W takiej sytuacji może w ogóle powinno go nie byc
                                wg was???
                                • wawrzynsiedlecki Re: Było super... 28.09.09, 21:56
                                  "Było super, Edzia super... no i ja pokazałam się, byłam, wszyscy mnię widzięli
                                  i było super...Całe szczęście, że nie było Wojtka, bo tak wszyscy skakaliby
                                  wokół niego.... a tak tylko ja i Marek...Rewelacja. Wszedłam se bokem z Markiem
                                  i było ok. A co tam inne, niech starujo na radnych a potem se bendo mogli
                                  wszystko jak ja...chołota, kurde, my tyle dla nich robimy i co? tak komentujo?,
                                  chołota i tyle..."
                                  scenopis wg organizatorów...
                                • no_login Re: Było ok 29.09.09, 10:28
                                  > najlepiej jak nic sie w mieście nie
                                  > dzieje, wtedy nie ma na co narzekac.
                                  Przecież wtedy jest najwięcej powodów
                                  do narzekania- bo w mieście nic się
                                  nie dzieje!!!
                          • falszywy_klamca Re: Było ok 29.09.09, 09:35
                            Konkretnie - ile?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się