rexerka 15.01.10, 19:10 Czy przy tak długotrwałej ujemnej temperaturze, Miato nie powinno pomyśleć o lodowiskach osiedlowych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawelpap Re: osiedlowe lodowiska 15.01.10, 19:43 dlaczego miasto ? Teraz to dzieci i młodzież wychowywane są aby miały podkładane wszystko pod nos ! Pamiętam za moich czasów jak miałem 15-17 lat to sami organizowaliśmy z chłopakami z osiedla wiadra wody,szlałf i lodowisko było aż miło :) ... swoja drogą zauważam z przykrością ostatnio że polskie społeczeństwo najlepiej tylko brać , od siebie jak najlepiej jak najmniej dać a szczególnie aby się nie przepracować.... smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: osiedlowe lodowiska 15.01.10, 19:59 No właśnie tak było. Lodowiska przy szkołach, lodowisko na stawie w parku. Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: osiedlowe lodowiska 15.01.10, 20:05 Macie rację , tylko jest jeden problem: - spróbujcie z balkonu , nawet z parteru, wylewać wodę aby zrobić pod blokiem lodowisko. Znajac obecne podejście Polaków do młodzieży na osiedlu, zaraz będzie straż miejska , że to nie wolno , bo to trawnik , że będzie huk i wogóle zamieszanie , tkto na to pozwolił? To nie te czasy co kiedyś , zaraz jakaś usłużna sąsiadka nie mająca już swoich dzieci , zadzwoni na straż miejską i po lodowisku. Przynajmniej mi sie tak wydaje. Faktycznie mozżna to zrobić na boiskach osiedlowych ale tak szczerze to ile ich jeszcze zostało? Choć pomysł dość ciekawy i pewnie nie jeden z nas właśnie w ten sposób nauczył się jazdy na łyżwach . Kiedyś wiele rzeczy było prostrzych do wykonania niż teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
rexerka Re: osiedlowe lodowiska 15.01.10, 20:12 To były inne czasy. Wszystko było nasze. Woda była za friko lub prawie. Teraz to mało kto nawet wiaderko ma w domu, szczególnie w blokach. Ponadto bardzo ważny jest plac. Lodowisko osiedlowe 20x40m to dla SM i Miasta, żaden problem. Tylko chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: osiedlowe lodowiska 15.01.10, 20:20 > Lodowisko osiedlowe 20x40m to dla SM i Miasta, żaden problem. > Tylko chęci. SSM obchodziła 50 lat. Lodowisko czy boisko osiedlowe lepsze niż te niby kluby. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelpap Re: osiedlowe lodowiska 15.01.10, 20:29 fakt kiedyś było łatwiej... ale myślę że dla chcącego nic trudnego, jeśli nie pod blokiem go gdzieś za garażem, na boisku ... miejsce zawsze się znajdzie.. ja dzieci mają problem ... zaangażować kilku ojców jeśli zbierze się grupka od razu wszystko wychodzi i przy okazji zabawa jest :)... wiem bo ostatnio zorganizowaliśmy akcje odśnieżania na osiedlu :) aż miło było popatrzeć ilu Panów się zebrało.. dzieci jeszcze nie mam ale wiem że jak tylko moje dziecko będzie się nudziło na pewno zaangażuję się w taką akcje :) Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin2 Re: osiedlowe lodowiska 15.01.10, 22:51 Wszystko jest niby łatwo, ale jeszcze jak mieszkałem na os. 1000-lecia to w latach 90-tych zorganizowaliśmy lodowisko na tzw miasteczku rowerowym. Zabawa była wspaniała dzieci były zadowolone. Ale do czasu. Jedno z dzieci wywróciło sie i rozbiło głowę i wylądowało w szpitalu. Później mamusia dochodziła kto tej wody nalał i nie zapewnił opieki slizgającym się dzieciom. Straszono nas policją i prokuratorem. Już wiecej nie chciało się nam robić ślizgawki. Odpowiedz Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: osiedlowe lodowiska 25.01.10, 13:08 chociaż cisza i spokój jest, a nie wrzaski rozwydrzonej dzieciarni. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin2 Re: osiedlowe lodowiska 25.01.10, 16:19 Już ja sobie wyobrażam fałszywy kłamco jaki ty byłeś rozwydrzony. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: osiedlowe lodowiska 24.01.10, 18:37 Jednak będą "Naturalne lodowiska powstaną na terenach Zespołu Szkół Nr 1 przy ul. Granicznej 1, Zespołu Szkół Nr 2 przy ul. Gen. Orlicz Dreszera 3, Publicznego Gimnazjum Nr 4 przy ul. Pescantina 2, Zespołu Szkół Ponagimnazjalnych Nr 6 przy ul. Szopena 10 (wejście od ul. 10 Lutego" (ze strony internetowej miasta) Odpowiedz Link Zgłoś
wwwsiedlce Re: osiedlowe lodowiska 25.01.10, 10:10 osiedlowe lodowiska faktycznie swietny pomysl, co do sasiadek wzywajacych straz miejska to tez by sie pewnie sprawdzilo bo teraz pod blokiem a bynajmniej w jego poblizu to nic praktycznie nie wolno bo wszystko wszystkim przeszkadza a co do dziecka ktore sobie glowe rozbilo, no coz jak chodzilo sie slizgac i wracalo cale to mama rabanu nie robila dopiero jak sie potluklo i potrzeba bylo wizyty w szpitalu to wtedy caly swiat winny tylko nie dziecko, i bark dozoru rodzica lub przynajmniej jakiejs opieki za strony zainteresowanach najlepiej oskarzac innych Odpowiedz Link Zgłoś
weselefigara Re: osiedlowe lodowiska 27.01.10, 14:01 Lodowisko właśnie powstaje koło szkoły nr 12. wystarczy chcieć Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: osiedlowe lodowiska 27.01.10, 14:49 jak byłam w podstawówce to zimą na boisku było robione przez szkołę lodowisko i wf mielismy na łyżwach :) Odpowiedz Link Zgłoś
hejj2 Re: osiedlowe lodowiska 27.01.10, 16:12 Jest np zrobione lodowisko przy spółdzielczym klubie kultury na Kurpiowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś