szarmszejk123 18.10.24, 17:38 Co u was ładnego? Albo brzydkiego?:p U mnie bar dedykowany włoskiej poetce Aldzie Merini, pełny książek, staroci i kurzołapów biały królik Alicji oraz nasza osiedlowa bezdomniaczka, o którego dbają wszyscy po trochu, Suavi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homohominilupus Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 17:45 Jaka cudna! I ten nosek. Gdzie ona sypia jak pada deszcz i pizga złem? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 18:15 Tutaj rzadko pada deszcz i pizga złem :p Ale ma posłania w różnych miejscach ( sklep zoo, sklep dziewczyny która szyje dziwaczne kiecki, osiedlowy bar) oraz ma też budę, z której raczej nie korzysta :p Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 18:19 Dziś została potraktowana odpchlaczem i się na śmierć obraziła na dziewczynę że sklepu zoo 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 18:27 Myslalam, że to w Holandii jest Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 18:42 W Holandii nigdy nie widziałam ani jednego bezdomnego psa. Pewnie jakieś pojedyncze są, ale niezbyt długo raczej. Z kotami jeszcze gorzej, tzn lepiej:p na tyle lepiej, że jak chcesz kota, to za zwykłego dachowca czasem i 300€ krzyczą. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 18:51 Pod tym względem nie mam zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 09:53 W Hiszpanii z psami podobnie. Nie ma bezdomniakow. Na wioskach jednak i pod miastem psy pozamykane w kojcach, budynkach gospodarczych, całymi dniami niekarmione... 🤬 to już wolałabym żeby bezdomne lazily Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 17:49 Time for wine Ontario wine! Usiądź razem ze mną, spróbuj mego wina, z czereśni, wiśni, resztek lata choć jesień się zaczyna. Tyle tej jesieni jeszcze jest przed nami, zdążysz wrócić do domu, nim noc zawita nad drogami, hej. Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 18:52 W mojej zakładowej stołówce tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 21:40 krwawy.lolo napisał: > W mojej zakładowej stołówce tak jest. Cool - pokaz photo! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 21:44 Chciałem, ale gugiel lens pokazałby od razu, gdzie pracuję. Są eMatki, które potrafią kliknąć u góry w prawo. A nie chce mi się fotki przerabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 22:46 krwawy.lolo napisał: > Chciałem, ale gugiel lens pokazałby od razu, gdzie pracuję. Są eMatki, które po > trafią kliknąć u góry w prawo. A nie chce mi się fotki przerabiać. Sam nie mozesz zrobic zdjecia, must be from google No comprendo Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 16:16 Mogę, ale nie wiem kiedy znowu tam będę. Głównie homikuję. Ostatnio byłem w czwartek. Wtedy nie myślałem, żeby zrobić fotkę specjalnie dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 23:40 krwawy.lolo napisał: > Ostatnio byłem w czw > artek. Wtedy nie myślałem, żeby zrobić fotkę specjalnie dla Ciebie. Pomysl o mnie (czule!) w przyszly czwartek chlepczac jakas dobra zupke w zakladowej stolowce Bon appetite! Zobacz jak u mnie wciaz ladnie ... what a weather, eh - prawie 6:00 pm & wciaz slonce, +18C Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 21:51 Wolna grupa Bukowina - uwielbiam Winne miejsce - bajka Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 21:53 A wiedziałam, że to musi być coś z tej bajki ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 21:58 marta.graca napisała: > A wiedziałam, że to musi być coś z tej bajki ❤️ > youtu.be/PUjDs11_xI0?si=71x0fmgDwvqyOiT_ Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 22:06 Moje też, już skojarzyłam Miałam takie szeleszcace kasety z festiwalu yapa I tak byli różni wykonawcy Do dzis poszukuje niektórych utworów i nawet YouTube jest bezradny Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 22:49 marta.graca napisała: > Moje klimaty > Comment pewnie do piosenki ale moze i do wineries ... No to jeszcze pare pstrykow z tej akurat odwiedzonej w tym tu pazdzierniku Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 11:36 Do jednego i drugiego! Tęsknię za winnicami toskańskimi! Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 16:05 marta.graca napisała: > Tęsknię za winnicami toskańskimi! > Z europejskich to (for me) Portugal, moze cos tam z Grecji, ewentualnie former Yugoslavia - te dla mnie maja nastroj A spoza europejskich to definitely Mendoza & okolice (juz gdy wychodzisz z lotniska rozposciera sie przed Toba pole z winogronami ) & wszystkie moje "local" czyli Nova Scotia (najstarsze winnice na naszym continent - Annapolis Valley), Ontario, BC ... coz, serce nie sluga Ale juz uciekam, bo pogoda tak piekna (ma byc dzis +21C), ze szkoda siedziec w domu - moze jakies zdjecia pstrykne zeby dorzucic do watku Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Fotowątek na piątek 20.10.24, 19:39 Ja niestety moge wrzucic tylko te najpodlejsze, francuskie😜 Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Fotowątek na piątek 20.10.24, 21:46 boogiecat napisała: > Ja niestety moge wrzucic tylko te najpodlejsze, francuskie😜 To ja Ci na to something ... hmmm ... surprenant z pewnego podtorontonskiego suburb Never boring! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Fotowątek na piątek 20.10.24, 21:57 Wyglada jak kanadyjska Kambodza brazylijska🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Fotowątek na piątek 20.10.24, 22:19 boogiecat napisała: > Wyglada jak kanadyjska Kambodza brazylijska🤔 A to tylko jedna ze skromniejszych (acz wieeelu!) Hindu temple Nothing special choc jak wyzej - mozna uznac za unexpected Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 21:54 Albo się pomyliłam, ale miałam na jednej kasecie z nimi Ale miejsce i tak cudne Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 17:53 A taki przegląd zdjęć z tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
banowanyzaprawde1 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 18:10 korolla-xxx napisał(a): > Moja nowa tapeta w kuchni. A gdzie kuchnia? Odpowiedz Link Zgłoś
korolla-xxx Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 18:15 Siedzę i nie mogę się napatrzeć na tę ścianę. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 18:21 Łał! Super! Bardzo lubię takie tapety i tak bardzo zazdroszczę odwagi i zdecydowania, bo ja chcę i się boję i zdecydować się nie mogę, buuu. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 18:17 Tanebo, ty ty tu chyba pierwszy raz?? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 18:22 W forowatku, nie tam, gdzie jesteś:p jakoś nie pamiętam żebyś wrzucał fotki wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 18:25 Bywam w Paprocanach, najczęściej w drodze powrotnej z giełdy kwiatowej. Ale teraz jestem na wsi i najchętniej bym zamknęła drzwi do lasu , bo grzybiarzy więcej niż grzybów 😠 Miejscowe koty dokarmiam... Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 18:49 I ja bywam, bardzo lubię okrążać je pieszo lub na rowerze Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 18:27 A mnie wpadło dziś w ręce takie oto na poły "hand made"opracowanie z lat 60 , zachwyciłam się ( to jedna z ok 20kartek) Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 18:43 Oo, świetne! Lubię takie rzeczy 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 19:22 szarmszejk123 napisał(a): > Oo, świetne! Lubię takie rzeczy 😁 ja też Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 18:47 U mnie słoneczko, kasztany, liście i jesień. Zaliczyłam spacer mimo ustępującego bólu korzonków, a teraz wciągam pizzkę Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 18:56 Nic weszłam pooglądać krzywa ciasteczka bo za mało się dziś po katowała m Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 19:00 z koniem i na koniu po ponad 20 latach Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 19:01 Jaka ty ładna! Koń też, oczywiście 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 19:08 dzięki, ale mam nadzieję, że nie podobni Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 20.10.24, 19:52 To by trzeba było koniu w zęby zajrzeć:p Ty masz ładne, a koń..? Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 20:27 > U mnie było tak jaja sobie robisz - to photoshop z filmu gdzie to? Toskania ma podobny vibe. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 20:39 Też miałam pytać, czy to Toskania. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 19:21 U mnie nic ciekawego, indyki okupowały z rana podwórko, a ja umyłam głowę😅. Ale może jeszcze coś ciekawego się wydarzy😉 Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 19:36 Zdjecie troche nieostre u mnie, myslalam, ze hodujesz bazanty Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 21:46 pawica prosze bardzo a moze to paw bez ogona - tego do konca nie ustalilismy zjawila sie niewiadomo skad, lato bylo, dostala pic i jesc (slonecznik, kukurydze), byla przez kilka dni, nocowala na dachu domu (7m wysokosci ) a jak pyska darla! za latala cudnie probowalismy ustalic czyja jest, zglosilismy do SAG i zanim sprawa nabrala tempa, to zniknela Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 19:38 A próbowałaś już z nimi tak? Ja bym nie potrafiła się powstrzymać www.facebook.com/watch/?v=1034146914496727 Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 08:25 Jaka gwiazda 🤩 I piesek uroczy 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 19:34 Czekajac na bombelke poszlam do parku, jesien wreszcie do nas zawitala w wersji przyjemnej, zloto-slonecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 19:57 U mnie deszcz i plucha. Chciałam oglądać wielki księżyc i kometę, ale tylko chmury widać 😤 Na zdjęciach ogień na niebie i moje ulubione miasto nocą. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 20:29 jakie chmury na tym ostatnim zdjeciu!!! uwielbiam takie dramatyczne nieba Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 20:35 To wschód słońca tak płonie. Też uwielbiam fotografować niebo i mam takich fotek trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 22:46 piękne miasto, też bardzo mi się podobało, tylko młyńskiego koła nie było jak odwiedzałam Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 22:59 Koło jest tylko w październiku podczas jesiennych targów. Normalnie tam nie stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 20:10 Jakbym wkleiła dzisiaj swoją zmęczoną gębę, to byłoby w temacie. Ale może jednak jutro coś... Przy okazji: potrzebuję jakiegoś kremu do twarzy super-hiper odżywczego, bo od codziennej jazdy na rowerze gęba robi mi się gorąca i sucha. Odstawiłam silikonowy Nivea soft - i latem było spoko, ale jak zrobiło się zimno, to letnie kremy przestały się sprawdzać. Może ktoś zabłądzi w tego posta i coś doradzi? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 20:33 Ja ci doradzę riche creme z yves rocher, jak dla mnie jedyny naprawdę odżywczy i jednocześnie nawilżający krem na zimę. Co jakiś czas próbuję jakieś z polecajek, ale nic lepszego nie znalazłam i zawsze wracam. A jeśli chodzi ci bardziej o krem typowo ochronny do aktywności na zewnątrz, to polecam ten ze zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 20:40 Dzięki, ale z silikonem jest. Właśnie odstawiłam silikon. Chcę coś naturalnego. A cena za ten silikon - absurdalna. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 20:59 Ale ten ze zdjęcia z silikonem jest? Z pewnością nie jestem ekspertką, ale ja w składzie nie widzę. Chyba, że jest pod jakąś nazwą, którą przeoczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 21:11 Nie jest. Zupełnie niezły ma skład. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 21:17 Zdziwiłam się trochę, bo to ekologiczna marka, ale ja ekspertem w tej dziedzinie nie jestem, więc mogłam przeoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 21:21 To ja ci polecę moje. Sklep losowy, bo ma oba w asortymencie: 1. BIO:VÉGANE Legit Beauty Ultra Rich Face Cream. 2. Dr. SchellerOdżywczy kremowy balsam z ostem Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 21:24 Fajne! Który lepszy? Czy kupić oba? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 21:36 Oba ciut podobne. Mam wrażenie, że pierwszy jest odrobinę lżejszy, dlatego używam go na dzień, bo na to smaruję jeszcze krem z filtrem. Nie ma zapachu, znaczy pachnie trochę roślinnym klejem z tubki jak w czasach PRL-u, ale krótko. Drugi jest jakby ciut bogatszy, ma lekki, ale nienachalny zapach. Lubię go na noc. Oba są naprawdę dobre, ale jak temperatury spadają, wymoczy mnie woda w basenie, wytarga zimny wiatr, albo ugryzie serum kwasowe, to lubię sobie na noc nałożyć dodatkowo na krem mieszkankę masła shea i oleju arganowego/konopnego. Ale ja mam przypuszczalnie bardziej suchą skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 00:09 Ja ostatnio po prostu kocham ten krem, u mnie robi cudowną robotę. A w przyszłym tygodniu ode obciąć włosy, już mi się znudziły 😅😅😅😅 tylko mnie nie zastrzelcie, że wam tyle czasu dupę zawracałam z zapuszczaniem a teraz wezmę i obetnę 😂 O tak myślę oebac:p Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 00:11 szarmszejk123 napisał(a): > O tak myślę oebac:p Ładne. Nawet bardzo. Wzięłabym dla siebie, ale ja w takiej długości, nie wiem czemu, mam zawsze kwadratową głowę i wyglądam jak telewizor. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 00:16 Szkoda, że w pakiecie nie dadzą mi takiej buzi ładnej, ale nic to, Samara musi odejść 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 00:18 No nic, trochę szkoda. Myślałam, że dotrwasz do halloween. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 00:21 Nie dam rady, już mnie tak denerwują, że ostatkiem sił się powstrzymuję, żeby ich nożem do masła nie ociepać:p mam wrażenie że jestem samymi kłakami, wszędzie włosy, gdzie się nie obrócisz :p Eksperyment doprowadziłam do końca, są prawie do pasa, wystarczy:p Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 07:06 Ekstra. Sama bym chciała tak. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 09:31 A w ogóle , to skoro już jesteśmy przy kosmetykach, to to też jest super Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 08:58 piataziuta napisała: ziutka-ja na zimę mam to ( stosuję przed i po kąpielach zimowych) tej samej firmy jest tez a+e Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 09:47 Działa? Witaminę a+e miałam w takich kulkach żelowych, wyciskałam z tych kulek olejek do kremu i nawet trochę działało, ale się skończyły. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 09:57 piataziuta napisała: > Działa? > Witaminę a+e miałam w takich kulkach żelowych, wyciskałam z tych kulek olejek d > o kremu i nawet trochę działało, ale się skończyły. tak, dobrze chroni skórę kiedyś był w rossman taki fajny krem dla niemowląt na wiatr i zimno, niestety już nie produkują i zastąpili podobnym produktem ( ale mi nie podchodzi) wstyd przyznać ale używałam go jeszcze w tamtym roku ( czyli ponad 10lat po terminie...) Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 10:00 a ta a+e to jest mistrzostwo przy odrastajacych paznokciach w lipcu straciłam po biegu trzy paznokcie-dwa paluchy i jeden średni - smarowałam wyciskaną a+e codziennie przez 60 dni. Ten średni odrósł już po 6 tyg, a te na paluchach obecnie mam już w zasadzie całe, za miesiąc nie będzie śladu że są "nowe" Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 10:07 Dobrze wiedzieć. Co jakiś czas mi się łamie paznokieć w połowie, u najdłuższego palca. Odrasta potem miesiącami. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 11:39 Nie pomogła ta kuracja którą robiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 08:27 Zdrówka! Nigdy nie miałam tak wysokiej temperatury. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 21:11 głównie to kotek chory z rzeczy ładnych, to sądzę, że mam całkiem ładne nowe regały w tzw. komórce lokatorskiej, no i ładną gołębią czułość widziałam w parku. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 21:27 Jak biednie wygląda ten chory kotek 😔 Półki faktycznie eleganckie, a czułość wzruszająca 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 21:30 A pan Kotek nie powinien leżeć w łóżeczku? Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 21:35 teraz leży, na zdjęciu był u doktora. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 21:37 Pan kotek był chory i leżał w łóżeczku, I przyszedł kot doktór: «Jak się masz koteczku!» «Źle bardzo…» i łapkę wyciągnął do niego. Wziął za puls pan doktór poważnie chorego, I dziwy mu śpiewa: «zanadto się (adło, Co gorsza, nie myszki, lecz szynki i sadło; Źle bardzo… gorączka! źle bardzo koteczku! O( długo ty, długo poleżysz w łóżeczku, I nic (eść nie będziesz, kleiczek i basta: Broń Boże kiełbaski, słoninki lub ciasta! «A myszki nie można? zapyta koteczek, Lub z ptaszka małego choć parę udeczek?» «Broń Boże! pijawki i dyeta ścisła! Od tego pomyślność w leczeniu zawisła.» I leżał koteczek; kiełbaski i kiszki Nietknięte, zdaleka pachniały mu myszki. Patrzcie, (ak złe łakomstwo! kotek przebrał miarę; Musiał więc nieboraczek srogą ponieść karę: Tak się i z wami, dziateczki, stać może; Od łakomstwa strzeż was Boże. Jakby co. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 21:38 Durne internety "j"w nawias obróciły. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 22:06 Ten wierszyk jest taki sliczny🥰 Pan Kotek, choć chory, nie leżał w łóżeczku, bał się stracić pracę, bo skąd wziąć na mleczko. Dzień cały harował (nikt nie chce być głodny), pod wieczór cichaczem poszedł do przychodni. W przychodni mu dali numerek z terminem; termin nieodległy, miesiąc szybko minie. nic wyskokowego przez miesiąc nie pijał, mimo to choroba jakby się rozwija. Opadły mu wąsy, nos na kwintę zwiesił, nadal gorączkuje, życie go nie cieszy, czka, kaszle, bojowe na rząd puszcza gazy, z wściekłości o bliskim końcu rządu marzy, lecz sam bliższy końca z dniem każdym jest kotek. Miesiąc jakoś wytrwał, lecz co będzie potem? Lekarz go wysłuchał i westchnął; "Na Boga! Idź kotku czym prędzej do laryngologa!". Na wizytę czekał kolejne pół roku, chudł, marniał, coś w płucach go kłuło i w boku, lecz doktor do gardła mu nawet nie zajrzał: "Nie tego, koteczku, wybrałeś lekarza. Nie z gardła ten kaszel, on z płuc się dobywa, do pulmonologa idź!- Śmierć zbiera żniwo!". Kolejne pół roku. Doktor mięsem rzucał: "Diagnozę postawię jak prześwietlisz płuca. Niech lekarz rodzinny da ci skierowanie. Do diabła koteczku, lecz się, skończysz marnie!". Na wizytę czekał koteczek znów miesiąc i na prześwietlenie dni jeszcze pięćdziesiąt, aż dzień wreszcie nadszedł, czas iść do rentgena. Jest termin, jest rentgen, lecz... koteczka nie ma. Kotek nie doczekał. Już leży w mogile a dusza do Boga uśmiecha się mile: "Najwyższy Doktorze, znajdź miseczkę mleczka, w rajskim sanatorium dla mnie, dla koteczka. Będę Tobie mruczał i grzał Twoje kości, tylko mnie w Twym Raju chciej u siebie gościć". "Cóż mogę, koteczku rzekł Bóg - wobec faktu; nie chciał ze mną zawrzeć NFZ kontraktu". A morał? Morału napisać nie zdążę, bo też za koteczkiem niedługo podążę. Lecz mnie nie żałujcie, wszak byłem ladaco - choć żal, że nie dowiem się: umarłem na co? A ze zdjec mam wloska sztuke uliczna i siersciuszka kolegi stawiajacego sie co rano na home office (oczywiscie KCEM go) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 22:18 Bugi, nie szukałem autora wierszyka, niemniej autor zadał sobie trudu, coby pisać dwunastozgłowkowcem. Szacun! Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 22:32 No🙂 Post mortem mu przynajmniej zwrocimy honor😀 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 22:44 Bugi, kto to? Pierwsze guglanie nic nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 12:10 Nie mam pojecia🙂 jakis Gal Anonim internetowy Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 22:35 Wiersz bardzo a propos wątków o chodzeniu chorym do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 11:50 Boogiecat, to jak wiersz o moim ojcu. Też chodził po lekarzach, w międzyczasie był covid, więc przez prawie 2 lata nie mógł się dostać do specjalisty, a w listopadzie będzie pierwsza rocznica śmierci, choć specjalista, do którego wysłał go rodzinny roześmiał się ojcu w twarz i stwierdził „panie, na to się nie umiera”. Chętnie dała bym w ryj takiemu sqoorwysynowi. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 12:09 eliszka25 napisała: > a w lis > topadzie będzie pierwsza rocznica śmierci, choć specjalista, do którego wysłał > go rodzinny roześmiał się ojcu w twarz (...) Chętnie dała bym w ryj takiemu sqoorwysynowi. Konowal powinien za to zostac obarczony odpowiedzialnoscia, juz abstrahujac od bezczelnego potraktowania twojego taty za ktore tez bym miala ochote zwyczajnie dac w morde. Bardzo, bardzo mi przykro Eliszka. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 13:36 Nie mamy dowodów, oprócz opowieści zbulwersowanego i załamanego taty, więc byłoby słowo przeciwko słowu. Najgorzej zaszkodziło ojcu zabarykadowanie się lekarzy w czasie covidu. Z jednej strony trąbienie o szczepionkach, zamienianie całych szpitali w oddziały covidowe (jedyny szpital w rejonie moich rodziców stał się covidowy, a na inne choroby nie było się gdzie leczyć), a z drugiej strony trzymanie chorych, starych ludzi godzinami na mrozie, bo lekarz boi się covida i przyjmuje pojedynczo przez okno. Przy tym nikt nie traktował go poważnie, bo „to starość”. Diagnoza przyszła o jakieś 2 lata za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 22:53 jakoś chyba bardzo nie, trudno w sumie powiedzieć, bo z jednej strony faktycznie był odchudzany, miał nadwagę, z drugiej woda mu się w brzuchu zbiera. W poniedziałek jedzie na biopsję, teraz dostał leki, przeciwbólowe i jakieś inne żeby więcej sikał. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 22:56 moze tylko zdjecie niefortunne oj, woda w brzuchu nie jest to dobry objaw ☹️ nie 'sciagneli'? Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 23:05 tak, na zdjęciu tak wygląda. Jeszcze nie, w poniedziałek razem z biopsją będą usuwać, na jednym znieczuleniu. Wiem mysiulku (( Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 23:07 trzymaj sie 😘 jakby co, to wiesz😘 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 00:12 Biedne kocio! Kciuczę żeby szybko wyzdrowiał ❤️❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 22:44 U mnie wszystko się pięknie czerwieni i Krystian korzysta ze słońca Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Fotowątek na piątek 18.10.24, 22:50 Bardzo dostojny Krystian w blasku słońca 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 03:25 Cudne - achromatyczny Krystian na tle feerii jesiennych barw 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Fotowątek na piątek 20.10.24, 22:22 Krystian dosypia już w domu, róża mi jeszcze zakwitła a pszczoły wciąż pracują Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Fotowątek na piątek 20.10.24, 22:28 cos jest w tych okraglych legowiskach 😃 choc niektorzy sie nie mieszcza 😋 Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Fotowątek na piątek 20.10.24, 22:36 Jak nie mieści! Jest wspaniale umieszczony Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Fotowątek na piątek 20.10.24, 22:39 nie mam pod reka kompa z fotami ale pozniej moge podeslac lezenie z gracja w okraglym legowisku 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Fotowątek na piątek 20.10.24, 22:42 a Bursztyn ma gracje taka troche, hmmm, toporna 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 00:10 Dziś jestem szczęśliwa. Długi spacer . Pełne wiaderko rydzów, aż się nie zmieściły. Jutro chyba też pójdę , znaczy dziś, ostatni raz w tym sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 00:12 Lata całe nie jadłam rydzów, ale ci zazdroszczę! Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 00:41 Idź do lasu. Przy drogach, w młodnikach w trawach. W końcu znajdziesz swoje miejsca. Kocham zbierać grzyby, chyba bardziej niż jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 03:10 >Kocham zbierać grzyby, chyba bardziej niż jeść. Mam tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 11:21 Przepyszne są! Ostatnio moja mama robiła i objadłam się za wszystkie czasy. Na zdjęciach zbiory rodziców i kot grzybiarz. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 00:11 Dopiero zauważyłam, że już jest sobota... Z fajnym towarzystwem na kręglach, pizzy i drinkach. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 08:32 Urodziny taty i pobyt w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 14:45 Happy bady dla Szanownego Tatusia!🥳 Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 16:34 Dziękuję dziewczyny ❤️ Niestety nie będę mogła mi złożyć życzeń w imieniu forum, ponieważ nie wie, że tu wypisuję, widzi mnie raczej jako intelektualistkę 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 16:46 Przecież możesz powiedzieć, że to forum dla członków Mensy ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 17:22 alexis1121 napisał(a): Niestety nie będę mogła mi złożyć życzeń w imieniu forum > , ponieważ nie wie, że tu wypisuję, widzi mnie raczej jako intelektualistkę 🤪 OJP. Nawet przy własnej rodzinie zgrywasz kogoś innego? Uważaj, żeby cię role w tej stałej farsie nie pomyliły. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 20.10.24, 19:25 Alexis, jak cię lubię, tak tutaj się trochę zawiesiłam :p Mnie się zawsze wydawało, że twój tata to niegłupi facet który z pewnych względów otacza cię nieco nadopiekuńczą opieką, właśnie dlatego, że cię zna doskonale :p Więc tutaj albo tata cię bardzo wkręca z tą intelektualistką, albo ty wkręcasz nas:p innej drogi nie ma :p Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 11:35 Dorzucę moje sobotnie zdjecia znad oceanu 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Fotowątek na piątek 19.10.24, 16:28 Jaka słodka sunia i ten różowy kichol... Odpowiedz Link Zgłoś