Dodaj do ulubionych

Dzień Nauczyciela w przedszkolu

14.10.10, 08:53
Hej, czy swoim pociechom, które chodzą do przedszkola, kupiliście jakiekolwiek "drobiazgi" do wręczenia paniom opiekującym się Waszymi dziećmi ? Odprowadzając dzisiaj swojego smyka do przedszkola, zauważyłam, że część dzieci (a właściwie rodziców) niosła jakieś kolorowe torebki, chyba głównie ze słodyczami :). Czy sądzicie, że powinno się kupić jakiś drobiazg z tej okazji ? Bo ja mam mieszane uczucia w tej materii.
Obserwuj wątek
    • kika0309 Re: Dzień Nauczyciela w przedszkolu 14.10.10, 09:35
      Tak , mój maluszek dał Paniom po czekoladzie a Pani która ma jego grupę dostała kawę i czekoladki.
    • pawelek.mar Re: Dzień Nauczyciela w przedszkolu 14.10.10, 09:36

Panie w przedszkolu za śmieszne pieniądze często oddają serce naszym dzieciakom, nie zawsze przecież ani grzecznym, ani wybitnie inteligentnym, ani super słodkim jak się nam rodzicom wydaje ;-)
      Uważam, że w takim dniu wręczenie bombonierki z czekoladkami lub pudełka ptasiego mleczka jest miłym, bardzo tanim i nieinwazyjnym akcentem podkreślającym świadomość rodzica, że zdaje sobie sprawę jak trudną pracą jest wychowywanie cudzych dzieci...
    • 3muszkieterowie3 Re: Dzień Nauczyciela w przedszkolu 14.10.10, 14:53
      Mój maluszek zaniósł swoim paniom słodkości. Skoro jest dzień nauczyciela, i utarło się, że nauczycielom dzieci niosą kwiatki i słodycze, to dlaczego nie dać jakiegoś drobiazgu przedszkolankom, przecież to też nauczycielki. Z tego co zaobserwowałam, to w moim przedszkolu chyba każde dziecko coś przyniosło swoim wychowawczyniom.
      • kerac32 Re: Dzień Nauczyciela w przedszkolu 14.10.10, 15:03
        Licytujcie się tak dalej, a wkrótce te panie zaczną uznawać dawanie prezentów za stan naturalny i przynależny do zawodu jaki wykonują. Wiem co mówię bo przed laty doświadczyłem na własnej skórze nachalności pań opiekunek w żłobku i przedszkolu gdy dowiedziały się gdzie pracuje moja żona i czym się ja zawodowo zajmuję. Uważa, że w zupełności wystarczyłyby kwiaty.
        • anuska42 Re: Dzień Nauczyciela w przedszkolu 14.10.10, 15:39
          Wiesz mówimy tutaj o dniu nauczyciela a panie w przedszkolu to nauczycielki. Też skończyły studia pedagogiczne i uczą dzieci w przedszkolu. Przedszkole to nie tylko zabawa ale też nauka. Podarowanie czekoladek w tym dniu chyba nie jest zbytnim rozpieszczaniem. Moje dziecko zaniosło i nie widzę z tym problemu ani związku z nachalnością nauczycielek.
          • felnet Re: Dzień Nauczyciela w przedszkolu 14.10.10, 16:13
            Głupota ludzka nie zna granic.
            Łapówka tak to się nazywa.
            Do szkoły będą nosić dla lepszych ocen.
            • anuska42 Re: Dzień Nauczyciela w przedszkolu 14.10.10, 17:08
              super łapówka hehe. W szkole też zapewne za to że pani nauczycielka dostanie czekoladki to postawi 5 a nawet 6 haha. a na dzień kobiet jak się daje kwiaty to co to jest może też łapówka, na imieniny też?? nie dajmy się zwariować. nie mówimy tu o mega prezentach tylko czekoladkach albo kwiatku.
              • kerac32 Re: Dzień Nauczyciela w przedszkolu 14.10.10, 19:35
                Czyżbyś miała problemy z czytaniem? :) Wszyscy pisali o drobnych prezentach, tylko ja twierdziłem, że kwiaty w zupełności by wystarczyły. Zaczyna się od drobiazgów, potem, jak to mówią, apetyt rośnie w miarę jedzenia. Np. kiedyś dziecku na prezent komunijny wystarczał rower i było szczęśliwe, teraz dostają wypasione kompy, cyfraki i uważają , że tak powinno być. Czego będą oczekiwały z kilka-, kilkanaście lat? A do urzędów też będziesz chodziła z reklamówkami wypchanymi "drobiazgami"?
              • cameel28 Re: Dzień Nauczyciela w przedszkolu 14.10.10, 19:45
                W szkolach to sa zrzuty po 25 od glowy - 750 zlotych na klase, bedzie sporo czekoladek.
        • 0ctavia Re: 14.10.10, 20:21
          Także uwazam, że jakiekolwiek dowody uznania są zbędne !!
          Nauczyciele otrzymują pobory za swoją pracę.

Tak samo zbędne uwazam przygotowywanie Dnia Matki, Ojca, Dziecka, Rodziny, Babci, Dziadka w szkole lub przedszkolu !! Przecież do placówki nie przychodza RODZICE PERSONELU- nie rozumiem więc tych kilkumiesięcznych przygotowań, dekoracji do tych świąt, upominków wykonanych najczęściej przez nauczycieli.
          Nie potrzebujemy dla swego dziecka uczucia, ciepła w placówce oświatowej, troski, zrozumienia- więc nie MUSIMY TEGO OKAZYWAĆ TEGO TYM pracownikom ......
          • sea-rch Re: 14.10.10, 20:54
            0ctavia napisała:

> Także uwazam, że jakiekolwiek dowody uznania są zbędne !!
            > Nauczyciele otrzymują pobory za swoją pracę.
            >
            > Tak samo zbędne uwazam przygotowywanie Dnia Matki, Ojca, Dziecka, Rodziny, Babc
            > i, Dziadka w szkole lub przedszkolu !! Przecież do placówki nie przychodza RODZ
            > ICE PERSONELU- nie rozumiem więc tych kilkumiesięcznych przygotowań, dekoracji
            > do tych świąt, upominków wykonanych najczęściej przez nauczycieli.
            > Nie potrzebujemy dla swego dziecka uczucia, ciepła w placówce oświa
            > towej, troski, zrozumienia- więc nie MUSIMY TEGO OKAZYWAĆ TEGO TYM pracownikom
            > ......

:-) oj, głupieje nam kolejne pokolenie :-)
            • testowy79 Re: 14.10.10, 21:33
              sea-rch napisał:

> :-) oj, głupieje nam kolejne pokolenie :-)

dokładnie, masz rację sea-rch, przeczytałem cały wątek, i niektóre wypowiedzi są bzdurne, wynikają z braku podstawowych zmysłów ,elementarnych emocji przekazywanych od rodziców,
              są wartości stałe...do których należy Dzień Nauczyciela.
              a szczerze mówiąc nawet nie chce mi się moralizować co i jak.
              Tak daleko ten temat jet oczywisty.
              pa
          • easy_biala28 Re: 14.10.10, 22:34
            0ctavia napisała:

> Także uwazam, że jakiekolwiek dowody uznania są zbędne !!
            > Nauczyciele otrzymują pobory za swoją pracę.
            >
            > Tak samo zbędne uwazam przygotowywanie Dnia Matki, Ojca, Dziecka, Rodziny, Babc
            > i, Dziadka w szkole lub przedszkolu !! Przecież do placówki nie przychodza RODZ
            > ICE PERSONELU- nie rozumiem więc tych kilkumiesięcznych przygotowań, dekoracji
            > do tych świąt, upominków wykonanych najczęściej przez nauczycieli.
            > Nie potrzebujemy dla swego dziecka uczucia, ciepła w placówce oświa
            > towej, troski, zrozumienia- więc nie MUSIMY TEGO OKAZYWAĆ TEGO TYM pracownikom

To właśnie ci "pracownicy" mają duży wpływ na wychowanie naszych dzieci, szczególnie w przedszkolu.
            Chyba nikt z nas nie chce, aby nasze dziecko było traktowane przedmiotowo przez owych "pracowników"....
            Nic więcej nie dodam, bo przerażają mnie wypowiedzi forumowiczów..
          • anuska42 Re: 15.10.10, 10:12
            jehowy??? A wiesz takie przygotowania do tak ważnych dni uczą też szacunku do matki, ojca, dziadków, nauczycieli itd. No ale nowocześni rodzice tego nie potrzebują nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka