03.02.11, 22:49
Tak, tak temat wraca jak bumerang, ale nawet nie mogę żadnego odgrzebać bo wszystkie już w archiwum, a potrzebuje kilku info. Szukam pediatry dla dziecka, ale zależy mi na kimś kto owe dziecko obejrzy gdy przyjdę z chorym, który w ogóle przyjemnie dziecko, a nie każe czekać kilka godzin aż zacznie przyjmować dyżurny lekarz…
A więc do rzeczy, szukam pediatry
- chodzi mi o kompetentnego
- dobrego lekarza
- na kasę chorych
- przychodna w której zapisują na godziny
- nie musi być miły!!

To chyba tyle, umiem korzystać z wyszukiwarki, ale może coś jeszcze się zmieniło w tym względzie, interesują mnie wszystkie opinie i złe i dobre… Z resztą nie oszukujmy się nie ma zbyt wiele w strych wątkach…
Obserwuj wątek
    • kajeczka123 Re: Pediatra 04.02.11, 12:13
      ja chodzę do p. lek. Kowalczuk w przychodni Centrum na ul. Kleberga (koło VIS); jestem zadowolona, zawsze bada moje dziecko jeśli jest z infekcją; zawsze było przyjęte nawet jeśli akurat "mojej" nie było to inna przyjęła; bo jest tam jeszcze druga pani bodajże Sołowińska i ta jest dużo milsza (trochę młodsza) od tej mojej ale obie są tak samo kompetentne także polecam :)
    • viola-1981 Re: Pediatra 04.02.11, 12:20
      dr Lewandowska w Poliklinice na Starowiejskiej. Ma bardzo dobre podejscie do dzieci, kompetentna. Wizyty ustalane są na daną godzine więc nie ma siedzenia i czekania
    • 3muszkieterowie3 Re: Pediatra 04.02.11, 22:33
      Ja z moimi szkrabami też chodzę do dr Kowalczuk i jestem zadowolona, po pierwsze dlatego, że zawsze obejrzy chore dziecko, po drugie nie daje bez potrzeby antybiotyków(co często zdarza się innym lekarzom)a poza tym jest neonatologiem, czyli zajmuje się najmłodszymi dziećmi. A co jeszcze ważne- w przychodni na Kleberga zapisują na telefon na konkretne godziny i nie trzeba długo czekać na lekarza z chorym dzieckiem.
      • falkor_gredal Re: Pediatra 04.02.11, 23:05
        No to my mamy pecha…

Właśnie ją chcemy koniecznie zmienić.
        • manala Re: Pediatra 05.02.11, 19:48
          hmm, chyba rzeczywiście macie pecha...

jak dla mnie (i młodej) jest super, najbardziej mi się podoba, że np. sama robi usg (nie muszę szukać innego lekarza, który nie zna dziecka), ma dobre podejście do pacjentów (młoda bardzo lubi chodzić choć na szczęście nie musimy często)
        • hella77 Re: Pediatra 05.02.11, 20:10
          wcale nie masz pecha - ja własnie niedawno wypisalam sie od Kowalczukowej, bo miałam dosć czekania z dzieckiem w kolejkach, jej niemiłego tonu i traktowania mnie-rodzica jak idiote, ktory nic nie rozumie. Przeniosłam się do dr Solowińskiej i jestem zachwycona - kompetentna (tez nie laduje antybiotykow bez potrzeby) i przy okazji bardzo serdeczna, wyrozumiała i kulturalna. Także polecam, a wiem, że sa do niej akurat zapisy. Powodzenia
          • an-der Re: Pediatra 06.02.11, 22:47
            teraz są zapisy ? jak to zrobiłaś?
            ja prosiłam o taką właśnie zmianę lekarza i dr Sołowińska nie wyraziła zgody ( a bez jej zgody nie można)
            • hella77 Re: Pediatra 07.02.11, 11:13
              ładnie poprosiłam :) poza tym pasują mi jej godziny, czyli środy po południu
    • lelenaa Re: Pediatra 07.02.11, 11:50
      ja też nie słyszałam za dobrych opinii o Kowalczyk.
      Z dzieckiem chodzę do Grabarskiej na sienkiewicza ale do niej dostać się już nie da bez znajomości strasznie ma dużo dzieci. Ale jest rewelacyjna. Nie daje bez potrzeby antybiotyków, tylko coś nie tak daje skierowania na wszystkie badania, do specjalistów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka