Dodaj do ulubionych

Ale sypie....

12.02.11, 14:55
Nonononon a ja juz myslalem , ze zima sie wyniosła. Nie wiem jak wy ale patrząc za okno uważam , że teraz to jeden z większych opadów tej zimy. Widzę z okna samochody jadące , praktycznie suną się w mleku snieżnym. Oby tak nie sypalo całą noc . Rano ślizgawka na maksa była na mieście. Zero piaskarek, ZERO PANIE PREZYDENCIE
Obserwuj wątek
    • aro333 Re: Ale sypie.... 12.02.11, 14:57
      Może tak doprecyzowując- jeden z najbardziej intensywnych opadów, mam nadzieję że nie długi
      • ygd Re: Ale sypie.... 12.02.11, 15:43
        Popadało i przestało, nawet słońce wyszło ;) Faktycznie zapowiadało się tragicznie.
        • verena0 Re: Ale sypie.... 12.02.11, 15:47
          Jest bardzo ślisko, ale plusik za słońce :)
          • kerac32 Re: Ale sypie.... 12.02.11, 16:09
            Popada jeszcze ok. północy, a słońce bedziemy mieli jeszcze jutro od rana do południa.

new.meteo.pl/um/php/meteorogram_id_um.php?ntype=0u&id=2726
    • foolonthehill Re: Ale sypie.... 12.02.11, 16:09
      no tak ... panie prezydencie, sobota, Pan zapewne z rodziną, a tu śnieg pada, społeczeństwo w oknach przerażone...
      • verena0 Re: Ale sypie.... 12.02.11, 16:31
        taa... a prezydent ma chwycić za łopatę i worek soli.... :/
        • error_400 Re: Ale sypie.... 12.02.11, 16:51
          Nie ma chwycić za łopatę, bo nie jest robolem. Sądzę, że nikt by nie chciał, aby prezydent naginał łopatą, bo to śmieszne. Ale prezydent jest jak menadżer w dużej firmie. On nie ma stać przy taśmie, ale tak zarządzać pracą i ludźmi, żeby produkcja szła bez problemów. To jest trudniejsze niż stanie przy taśmie produkcyjnej, ale często zarobki menadżera są 10 razy wyższe niż robola.

Chodzi też o odpowiedzialność. To menadżer, a nie robol jest odpowiedzialny za efekt końcowy. I tu jest bardzo podobnie. KaPeWu?
          • foolonthehill Re: Ale sypie.... 12.02.11, 17:02
            właśnie fakt, że nie wysłał piaskarek świadczy, że jest dobrym "managerem". Chyba, że u Ciebie ciągle pada...
            • an.chojnacki Re: Ale sypie.... 12.02.11, 17:38
              "Szefie, po co tu stajemy?
              - Jasiu, jako praktykant na nauce, musisz wiedzieć, że w pracy ważne jest: primo - wydajność, secundo - no?
              - Oszczędność.
              - Tak jest, tak jest, brawo. Skoro więc tak, to wiele kosztuje jeden litr benzyny?
              - U pana?
              - Eee.., tak zwanie oficjalnie.
              - 9 złotych.
              - To przemnóż to przez kilometry, od Wisły i z powrotem, od bazy i nazad, to ile ci wyjdzie..., nie tera, tylko w domu se przemnożysz, zostaw...., Dużo ci wyjdzie, to co zrobić, żeby wyszło mniej?
              - Eeee....
              - No, nie Eee... tylko no?
              - Wisłe przybliżyć...
              - Dobrze kombinujesz, dobrze..., tak więc śnieg trzeba zrzucac nie do Wisły, tylko....? Rozumiesz?
              - Jak przyjdzie słońce, to on i tak śnieg stopi i on spłynie!
              - Tak jest! Siły przyrody w słuzbie człowieka! Widzisz te wajche? No...
              - No.
              - No to ciąg, bier..." - to Brunet Bareji - coś się zmieniło? Nic. Wiwat wieszcz.
          • verena0 Re: Ale sypie.... 12.02.11, 17:29
            Wiesz, ale prezydent wybrał właśnie ludzi (dyrektor PUK-u), którzy za to odpowiadają, więc można tylko oceniać, czy jego decyzja byłą trafna czy nie, czy dobrze go wybrał, czy nie, a od zarządcy PUK-u należy oczekiwać decyzji wysłania piaskarek. Verstehen Sie?
            • felnet Re: Ale sypie.... 12.02.11, 18:20
              Co nam mieszkańcom po samoocenie prezydenta gdy sobie pomysli: "obsadziłem firmę dobrymi pracownikami" lub "obsadziłem firmę złymi pracownikami".
              • verena0 Re: Ale sypie.... 12.02.11, 19:33
                ech... nie chce mi się tłumaczyć...
    • brat_szczepana Już nie sypie.... 15.02.11, 12:37
      Już nie sypie, ale mrozi. I to jak jak! W nocy za oknem -19 C.
      • kerac32 Re: Już nie sypie.... 15.02.11, 15:58
        Oj, chyba trochę przesadziłeś, u mnie było - 16 st.C :)
      • lukaszk99 Re: Już nie sypie.... 15.02.11, 20:46
        A już bylem pewny że to koniec zimy, boże jak ja nie lubię mrozów, aż odechciewa się z domu wychodzić, to już wolę -3 i dużo śniegu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka