motylek.c 16.04.11, 08:34 poszukuje dobrego pediatry , kogo mozecie polecic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marka33 Re: pediatra 18.04.11, 09:38 sto tysięcy wątków o tym było. poszukaj - szybciej ci to zajmie niż napisanie posta Odpowiedz Link Zgłoś
easy_biala28 Re: pediatra 18.04.11, 20:42 marka33 napisał: > sto tysięcy wątków o tym było. > poszukaj - szybciej ci to zajmie niż napisanie posta nie ma to jak wyczerpująca i na temat odpowiedź... Mnie też interesuje ten temat i przede wszystkim aktualny :) Odpowiedz Link Zgłoś
marka33 Re: pediatra 19.04.11, 07:17 Czy na prawde tak ciężko jest użyć wyszukiwarki miłe panie? forum.gazeta.pl/forum/w,262,124105509,,Pediatra_wizyty_domowe.html?v=2 forum.gazeta.pl/forum/w,262,121743836,,Pediatra.html?v=2 forum.gazeta.pl/forum/w,262,101486105,,Jaki_pediatra_.html?v=2 forum.gazeta.pl/forum/w,262,106016638,,Pediatra_jakiego_polecacie_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
easy_biala28 Re: pediatra 19.04.11, 22:45 No rzeczywiście jest sto tysięcy wątków... :) Bardzo dziękuję za takie poświęcenie... Ale chciałam przypomnieć, że forum jest od tego żeby dyskutować, wymieniać się poglądami, pytać odpowiadać itp. A, że dany wątek już był nie oznacza, że nie można zapytać raz jeszcze, a nuż zobaczy go ktoś kto nie odpowiadał w poprzednich wątkach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marka33 Re: pediatra 20.04.11, 07:33 ".....Ale chciałam przypomnieć, że forum jest od tego żeby dyskutować, wymieniać się > poglądami, pytać odpowiadać ...." Odpowiedziałem Jeśli ciężko Ci wpsiać w wyszukiwarkę jedno słówko "pediatra" tylko czekasz aż ktoś to za Ciebie zrobi to congratulations. Nie lubię po prostu leniwców. Bez urazy rzecz jasna Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: pediatra 20.04.11, 08:20 Skoro chcesz pytać, to podczep się pod któryś wątek, a nie zaczynasz kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
bumbastek Re: pediatra 28.04.11, 17:35 Nasuwa mi się pytanie ? Od dziś trzeba najpierw zapytać czy był taki wątek , czy lepiej zapytać a potem wyjść na nowicjusza . Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: pediatra 28.04.11, 19:53 hehe :) nie trzeba, wystarczy wpisać w wyszukiwarkę pediatra i wyjdzie, czy są stare wątki czy wcale nie pisano o tym Odpowiedz Link Zgłoś
easy_biala28 Re: pediatra 28.04.11, 22:18 To samo wtedy pomyślałam... ale widać verena (i jej podobni) piszą własne zasady forum... forum " siedlce" jest dla wszystkich zainteresowanych,a jak nie pasuje to niech założy własne forum pod inną nazwą... PS ja nie jestem leniwcem tylko poprostu zobaczyłam wątek "pediatra" i zaglądałam na niego, przypominam, że nie ja go założyłam... tak jak mi zarzucał(a) marka33 Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: pediatra 28.04.11, 23:09 verena (i jej podobni) siedzą na tym forum już ładnych parę lat, więc wątki o pediatrów, ginekologów, lekarzy rodzinnych, itp. pojawiały się tu już mnóstwo razy, warto może zatem skorzystać z tego, co było, a jeśli jest to nieaktualne, to nie sądzę, by ktoś się aż tak burzył ale może niech któryś admin się wypowie, bo zaraz wyjdzie żem niekompetentna... Odpowiedz Link Zgłoś
marka33 Re: pediatra 29.04.11, 07:27 Izi biała w którym miejscu Ci zarzuciłEM, że założyłaś ten wątek? :-) :-)\ Czepiam się trochę juz, co? :):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
easy_biala28 Re: pediatra 29.04.11, 20:37 "Odpowiedziałem Jeśli ciężko Ci wpsiać w wyszukiwarkę jedno słówko "pediatra" tylko czekasz aż ktoś to za Ciebie zrobi to congratulations. Nie lubię po prostu leniwców. Bez urazy rzecz jasna " to jest Twoja odp do mojej z 19.04.2011 22:45 :) Odpowiedz Link Zgłoś
angie_angie Re: pediatra 29.04.11, 23:07 dziewczyny po co te spory......jak ktoś chce załozyć nowy temat niech zakłada, przecież to nie boli, a jak ktoś nie chce go czytać to niech nie wchodzi i tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
angie_angie Re: pediatra 29.04.11, 23:09 Odpowiadajac na pyt w temacie....moje dziecko chodzi do dr Kowalczuk. Ogólnie nie narzekam. Na wizytach prywatnych jest napewno bardziej dokładna i mozna wypytać sie o wszystko. W przychodni raczej przyjmowanie w szybszym tempie, bo nasp pacjent....prywatnie miałam do czynienia z innymi pediatrami. Państowo tylko z dr Kowalczuk.....aha jeszcze z dr Sołowińską, ale z tego co wiem do niej już dziecka nie mozna zapisac. Odpowiedz Link Zgłoś
easy_biala28 Re: pediatra 29.04.11, 23:28 No właśnie słyszałam o dr Kowalczuk, ale ponoć jest dokładna aż do przesady... Ja chodziłam z dzieckiem do dr Żaczka i byłam bardzo zadowolona, ale teraz niestety tylko prywatnie przyjmuje. Teraz mój mały już nie choruje jak kiedyś więc nadal jesteśmy u dr Sekuły, ale gdybym miała drugie dziecko (lub te bardziej chorowite) to na pewno nie zapisałabym do niej. A moja propozycja jest inna... może ktoś ma przykre doświadczenia z pediatrami to również niech pisze w formie ostrzeżenia... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
angie_angie Re: pediatra 30.04.11, 10:30 dr Sekuła jeszcze przyjmuje?:) chodziłam do niej jako dziecko:) Odpowiedz Link Zgłoś
falkor_gredal Re: pediatra 30.04.11, 10:31 Absolutnie odradzam dr Kowalczuk! Mały w ciągu 5 miesięcy był 3 razy chory, ani razu nie widziała go owa lekarz, bo nie ma miejsc, na wizytę prywatną wezwaliśmy lekarza prywatnie bo pani doktor mimo że dziecko miało 40stopni gorączki, przelewało się przez ręce, my w podobnym stanie nie miała czasu i chęci się u nas zjawić! Przepisaliśmy się do niej w grudniu od grudnia do dziś nie widziała dziecka! NIGDY go nie widziała !! Z rota czekaliśmy na przyjęcie do zastępczego lekarza 3 godziny bo doktor odmówiła nam przyjęcia dziecka(rozmawialiśmy z nią i staliśmy przed nią z dzieckiem, z którego dosłownie się wszystko wylewało!!) A tu mój wątek forum.gazeta.pl/forum/w,262,121743836,121743836,Pediatra.html Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: pediatra 30.04.11, 21:27 hmm, kurcze słyszałam wprawdzie od znajomych, że coraz trudniej się do niej dostać ale żeby aż tak? wcześniej nigdy nie miałam problemów z zapisaniem młodej, kolejek też nie było...może pani doktor przesadziła z liczbą pacjentów... Odpowiedz Link Zgłoś
angie_angie Re: pediatra 30.04.11, 22:22 Jesli chodzi o dr Kowalczuk to ona niechętnie przyjeżdza na wizyty domowe. Jeszcze przed rokiem jako tako teraz zawsze mówi, by przyjechać do przychodni. Ale jesli chodzi o wizytę na fundusz państwowo, to zawsze przyjmuje nigdy nie słyszałam by odmówiła. Moje małe jak jest bardzo chore a ona nie chce przyjechać prywatnie to dzwonię po innego. Na siłę nie zmuszę, a jak pediatra mi jest potrzebny to spod ziemi wyciagnę jak będzie trzeba:) powiem tylko, ze wizyta prywatna a państwowa u dr Kowalczuk rózni się. Nie jest to tylko moja opinia.... Odpowiedz Link Zgłoś
falkor_gredal Re: pediatra 30.04.11, 22:50 Po wizytę domową dzwoniliśmy raz i spodziewaliśmy się że może nie przyjechać, więc tu ok. Ale z rota, albo zapaleniem siusiaka małego to nie źle nas rozwścieczyła! W środę wieczorem się zaczęło, zadzwoniliśmy na Starowiejską, miła pielęgniarka powiedziała że mają dużo pacjentów więc powiedzieliśmy o co chodzi przez tel., powiedzieli co robić i jeżeli chcemy mamy przychodzić. Zrobiliśmy co mówili trochę pomogło, więc spokojnie czekaliśmy do rana, telefon do przychodni nie, nie przyjmuje już dziś, dalej mamy robić okłady ok., w sumie z godziny na godzinę było lepiej więc bez stresu, w piątek chcieliśmy tylko kontrolnie skoczyć, bo było już dobrze, pielęgniarka powiedziała że dr już nie przyjmuje i że mamy jechać na nocną pomoc(około południa taką radę dostaliśmy!!). Z rota też nas załatwiła, pielęgniarka kazała natychmiast przyjeżdżać(dziecko trochę ponad rok), przyjechaliśmy o 9, za radą pielęgniarek weszliśmy z dzieckiem i innym małym pacjentem, pani doktor nawet nie wstała, popatrzyła i powiedziała że o 12 będzie lekarz zastępczy i mamy sobie poczekać, żenująca jest!! Ja wszystko rozumiem, żebyśmy byli tam co tydzień, mały nie jest dzieckiem chorowitym, decydujemy się na lekarza jak rzeczywiście coś się dzieje, a tu takie coś, żeby miało to miejsce raz to ok., ale 4!! Po prostu nie polecam tej lekarz, szkoda czasu, nerwów i pieniędzy bo i tak większość trzeba załatwiać prywatnie, coś co w sumie każdemu dziecku się należy i co ustawowo jest zapewnione!! My szukamy lekarza który zobaczy raz na jakiś czas dziecko i z którym jeżeli chodzi o przyjęcie w razie choroby nie będzie problemów, czy to naprawdę ogromne wymagania?? Więc szukamy i bacznie czytamy wszelkie wątki bo w tym tygodniu chcemy się przenieść. Odpowiedz Link Zgłoś
marka33 Re: pediatra 02.05.11, 08:11 falkor_gredal: Dr Pniewska jak masz czas zawsze przyjedzie. Bardzo miła osoba i dobry lekarz. Dr Grabarska przyjmuje w domu prywatnie - jeśli masz czas takze spokojnie można do niej jechać. Dr Wereszczyńska-przyjmuje w przychodni na os. Warszawska - słysząłem dużo pozytywnych opinii o niej. Dr Sołowińska - nie wiem czy na domowe przyjeżdza - akurat moje dziecko jest do niej zapisane na Kleeberga - nie narzekam. Spoko babka jako lekarz. U dr Kowalczuk byłem chyba ze 3 razy w przychodni - negatywnych opinii o niej nie wydam, bo żadna przykrość mnie z jej strony nie spotkała-dla mnie była bardzo miła. Aczkolwiek też słyszałem, że ostatnio dzieci na sztukę przyjmuje. Izi - co u Ciebie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
easy_biala28 Re: pediatra 02.05.11, 15:00 A dziękuję - u mnie dobrze. Taka odpowiedź bardzo mi się podoba. W związku z tym mam pytanko o dr Pniewską. Gdzie ona przyjmuje i czy są to przyjęcia na fundusz czy tylko prywatnie? z góry dziękuję za odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
marka33 Re: pediatra 02.05.11, 15:28 Nie mam pojęcia. Kiedys przyjmowała na kase na Kleeberga (mój mały był u niej), potem odeszła i nie jestem pewien czy ponownie tam przyjmuje. Jeśli chcesz tel kom do niej to tylko na poczte gazetową. Mój mail taki jak nick Odpowiedz Link Zgłoś
angie_angie Re: pediatra 02.05.11, 20:42 dr Pniewska nie przyjmuje już na Kleeberga. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_pelka Re: pediatra 06.05.11, 13:47 Ja całym sercem polecam dr Wereszczyńską. Zawsze bardzo miła, jak się prosi o jakieś badania to daje skierowanie bez żadnego ale, stara się unikać antybiotyków, przepisuje je, gdy już trzeba, na bilansach sprawdza dokładnie, wypytuje, a nie tylko papierek podpisze i won. Takie są przynajmniej moje doświadczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
falkor_gredal Re: pediatra 24.05.11, 13:15 Może kogoś jeszcze zainteresuje. No to mamy przychodnię, na razie jesteśmy po jednej wizycie, ale wrażenia super pozytywne. Małego lekarzem prowadzącym(tym w papierach) stała się dr Kot-Górska. Dodatkowo w przychodni jest kilku młodych pediatrów(co nam bardzo odpowiada). Pielęgniarki super miłe i baaaaaardzo pomocne. Byliśmy wczoraj u pediatry(podejrzewamy alergię na mleko krowie), oczywiście zalecił komplet badań, wypisał skierowanie do alergologa, wszystko sprawnie i w pełni profesjonalnie, nikomu się nie śpieszyło, dziecko przebadane od stóp do głów. No po prostu to o co nam chodziło! Bardzo polecam. Przychodnia na Piłsudskiego 49 (dawniej w tym miejscu była przychodnia Centrum) Odpowiedz Link Zgłoś
luisss12 Re: pediatra 01.01.12, 14:10 Witam czy ktoś mógł by mi powiedzieć jak można się umówić do dr.Kowalczuk na prywatną wizytę ? Przyjmuje prywatnie w domu? Czy w przychodni? Może jakiś telefon kontaktowy. Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: pediatra 31.05.12, 10:03 Odkopie stary watek bo nie bede zakladal nowego...Szukam prywatnego telefonu do dr Pniewskiej.Bardzo mi zalezy. Odpowiedz Link Zgłoś