Dodaj do ulubionych

domy szeregowe w siedlcach

20.08.11, 11:02
Czy poza szeregówkami Skrupki na ul. Janowskiej, oraz tymi w Opolu (Zielony Zakątek) i Iganiach ( Ciche Iganie), są jeszcze gdzieś w Siedlcach budowane domy szeregowe?
Jeśli ktoś coś wie na ten temat, bardzo proszę o informację.
Obserwuj wątek
    • an.chojnacki Re: domy szeregowe w siedlcach 20.08.11, 11:36
      Na Dylewicza są trzy lub cztery.
      • portafortuna Re: domy szeregowe w siedlcach 20.08.11, 21:22
        Wiem, i te akurat mnie nie interesują.
      • 1kudlaty Re: domy szeregowe w siedlcach 21.08.11, 23:35
        Na Zielnej budują się nowe, a dokładniej na prawo od Zielnej
        • portafortuna Re: domy szeregowe w siedlcach 22.08.11, 19:21
          a kto buduje na zielnej, nie mogę znaleźć
    • web-style.pl Re: domy szeregowe w siedlcach 20.08.11, 11:44
      Osiedle Piaski w Siedlcach firmy Węglobud weglobud-siedlce.pl/osiedle-piaski.html

--
      web-style.pl - Szablony Allegro, Ebay, Strony www
      • cyanidesun Re: domy szeregowe w siedlcach 20.08.11, 13:38
        Gotowe do zamieszkania szeregowce stoja przy rondzie na Partyzantow (wjazd od jakiejs wewnetrznej drogi), nie wiem co to za firma, ale wiem czemu sie nie sprzedaja - wjazd od poludniowej strony, ogrodek od polnocnej strony przy ruchliwej drodze (delikatnie mowiac powinno byc na odwrot).
        • cyanidesun Re: domy szeregowe w siedlcach 20.08.11, 13:42
          PS. Jakis czas temu widzialem jeden segment na sprzedaz w szeregowcach przy ulicy Wspolnej (obok Lesnej). Jesli odjac pobliska linie energetyczna to zdecydiwanie najpiekniejsze szeregowce jakie w Siedlcach widzialem.
      • mozart64 Re: domy szeregowe w siedlcach 20.08.11, 14:19
        Tak patrzę jak to wszystko pięknie wygląda na zdjęciach, a w rzeczywistości: widok na cmentarz, koszmarna droga dojazdowa i nieciekawe sąsiedztwo.
        • niunianiu Re: domy szeregowe w siedlcach 20.08.11, 16:39
          dlaczego nieciekawe sąsiedztwo? mieszka tam jakaś patologia?
          dlaczego widok nieciekawy? oprócz cmentarza jest też kawałek przestrzeni,
          a droga jest robiona, po kawałku, ale jest?
          • mozart64 Re: domy szeregowe w siedlcach 20.08.11, 17:39
            Niunianiu piszesz o tych domkach na Piaskach Starowiejskich czy tych przy Kasztanowej?
            • niunianiu Re: domy szeregowe w siedlcach 21.08.11, 09:24
              o tych przy janowskiej skorupki, pytam, bo nie rozumiem dlaczego niby jest tam tak źle ;)
              • mozart64 Re: domy szeregowe w siedlcach 21.08.11, 09:56
                A ja piszę o tych na Piaskach, podanych w linku
                weglobud-siedlce.pl/osiedle-piaski.html
                • niunianiu Re: domy szeregowe w siedlcach 21.08.11, 22:55
                  a ja pomyślałąm o tym:
                  m3skorupka.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=60&Itemid=478
                  • web-style.pl Re: domy szeregowe w siedlcach 23.08.11, 10:40
                    Muszę przyznać że projekt domków M3 Skorupki jest koszmarny. Jak ktoś kupie już sobie taki segment to niech przynajmniej go przemaluje.

--
                    web-style.pl - Szablony Allegro, Ebay, Strony www
                    • niunianiu Re: domy szeregowe w siedlcach 23.08.11, 18:13
                      nie wiem czy taka opcja wchodzi w grę, nawet jeśli jest się właścicielem segmentu, ale wiesz z drugiej strony w realu ta kolorystyka wygląda lepiej niż na ich stronie,
                      a tak w ogóle to jakbym miała się decydować to raczej wybrałabym dom wolno stojący niż segment :)
      • portafortuna Re: domy szeregowe w siedlcach 20.08.11, 21:21
        Dziękuję, akurat o tym osiedlu nie wiedziałam. A co z okolicą? Podobno Piaski Starowiejskie to dość niebezpieczna dzielnica.
    • niunianiu Re: domy szeregowe w siedlcach 20.08.11, 13:43
      budowane są teraz szeregowe przy skrzyżowaniu starowiejska - kasztanowa
    • error_400 Re: domy szeregowe w siedlcach 20.08.11, 20:24
      A taniej nie wychodzi wybudować dom jednorodzinny samodzielny?
      • portafortuna Re: domy szeregowe w siedlcach 20.08.11, 21:24
        Akurat nie o to chodzi w tym wątku.
        • 007lemo Re: domy szeregowe w siedlcach 22.08.11, 08:06
          Na wiosnę temat szeregowców w Siedlach miałem dobrze rozpoznany, oprócz wyżej wymienionych lokalizacji oglądałem jeszcze szeregowce przy ul. Mazowieckiej (boczna od ul. Okrężnej) wybudowała ja firma Format 2 ta sama co buduje teraz nowy blok przy ul. Wodniaków. Cena tych segmentów wówczas była dość atrakcyjna jak na Siedlce i sądze że można było jeszcze coś zbić, wiem ze wtedy wolne były jeszcze trzy segemnty jak jest teraz nie wiem... dzwonić i pytać.
          Sam dla świętego spokoju odpuściłem szeregówkę, kupiłem działkę i ruszam z budową.
          • macoszka Re: domy szeregowe w siedlcach 23.08.11, 09:40
            na mazowieckiej już dawno sprzedane, chociaż nie wiem jak można egzystować w takim metrażu. na dole jedno pomieszczenie, na piętrze dwa i na drugim 2. schody, schody, schody. no może ci, co chcą stracić parę kilo tu i tam:)
    • drizzt1223 Re: domy szeregowe w siedlcach 22.08.11, 12:47
      A ile kosztuje gniazdko w takiej zabudowie?
      • macoszka Re: domy szeregowe w siedlcach 23.08.11, 17:58
        320-350tys.
    • 0walle Re: domy szeregowe w siedlcach 06.09.11, 11:06
      Czy myślicie, że wciąż jest na tym biznes? Coraz więcej ogłoszeń, a niektóre to już swoją starością straszą... wciąż te same ostatnie segmenty...
      • cameel28 Re: domy szeregowe w siedlcach 06.09.11, 21:19
        Biznes pewnie jest bo cena segmentu to 350 tys (taka cene podali mi zima tego roku w M2) i za te pieniadze dostaje sie dom w stanie surowym ze zrobiona elewacja. W srodku strasza surowe sciany bez rozprowadzonych instalacji, bez tynkow, wylewek, bez kotla co - tak na prawde to nie kupuje sie tu domu tylko przejmuje budowe i to na etapie gdzie zaczynaja sie najwieksze koszta i najwieksze użeranie z ekipami. No chyba ze cos sie zmienilo w podejsciu siedleckich pozal sie boze deweloperow.
    • conveyor Re: domy szeregowe w siedlcach 17.09.11, 15:07
      A moze ktos cos wie na temat szeregowek przy Okreznej, nieco od skrzyzowania z Bialostocka, o tutaj: mapa.targeo.pl/Szeregowki,18,22.23871,52.16575?l=082483cf3b725739 ? Widac ze kilka jest jeszcze niezamieszkanych.
      • stefan_lipowo Re: domy szeregowe w siedlcach 19.09.11, 22:27
        Witam!
        Poczytałem tak wasze wywody o tych szeregówkach i widzę że albo się nie interesujecie tematem zakupu takiego budynku albo są tu sami reklamodawcy (antyreklamodawcy). Jeżeli ktoś się interesuję poważnie to trzeba pooglądać wszystkich "dostawców" (niektórzy są developerami) i ustalić sobie priorytety.
        Faktycznie temat jest ciężki jeżeli ktoś naprawdę chce zamieszkać w takim budownictwie.
        Znam temat dosyć szczegółowo bo taki wariant mnie interesuje (a raczej na taki mnie stać). Faktycznie za e pieniądze można pobudować dom ale na wsi min. 15km od głównego skrzyżowania w Siedlcach ( no chyba że ktoś dostał działkę od babci:)).
        Oglądałem już chyba wszystkie szeregówki jakie buduje się na tym terenie, jeszcze nie zdecydowałem co kupię ale kilka z nich ma duże plusy przeważające nad pozostałymi.
        To moje zdanie ale się wypowiem :
        1. Skorupka :
        + najsolidniejszy developer w Siedlcach ( przynajmniej z tych którzy sprzedali już pare lokali)
        - niestety ale cena trochę spora ( co prawda można wyrwać stan developerski za nie złą kaskę)

2. Zielony Zakątek :
        + bardzo fajna lokalizacja (mimo ruchliwej trasy w pobliżu zrobili fajną oazę spokoju)
        + cena ( w miarę przystępna ale trochę dalej od miasta)
        - trochę zła opinia wśród mieszkańców ( dziwię się czemu od nich kupili skoro tak narzekają)

3. Kasztanowa :
        + CENA ( zabija niskością, za stan developerski to jest aż prawie niemożliwe, szkoda że nie można zobaczyć standardu wykończenia, ale wszystko przed nimi)
        + fajna lokalizacja (mi przynajmniej bardzo pasuje)
        + elastyczność developera ( sprzedają to w takich wariantach że można mieć i mieszkanie i dom w zabudowie szeregowej)
        - nie wiadomo co będzie dalej (nic sprzedanego, trudno określić zakończenie jakiegoś etapu robót).

Reasumując :
        zachęcam do dyskusji nad plusami i minusami w/w inwestycji.
        Bardzo jestem ciekaw bo jeszcze się nie zdecydowałem na 100%
        Przepraszam tych których nie wymieniłem ale nie chcę zniechęcać innych:))
        P.S. Przestrzegam przed " nie którymi, budowniczymi" ale w swojej "podróży" zauważyłem dwie tendencje :
        1. Obiecanki cacanki a głupiemu radość.
        2. Uda się nie uda - aby okres reklamacyjny przetrwa.

Pozdrawiam wszystkich szukających szczęścia w szeregówkach.
        Stefan_lipowo

• cyanidesun Re: domy szeregowe w siedlcach 20.09.11, 13:23
          Czy wiadomo kto buduje przy Kasztanowej? Szukalem w necie i nic nie znalazlem, a zainteresowala mnie ta lokalizacja.
          • niunianiu Re: domy szeregowe w siedlcach 20.09.11, 17:49
            dziś jechałam wisi "baner" ze stroną internetową niestety wyleciała mi z głowy
            • niunianiu Re: domy szeregowe w siedlcach 20.09.11, 19:48
              www.akosieradzki.pl
        • shia86 Re: domy szeregowe w siedlcach 22.12.14, 20:03
          Może ktoś ma wiedzę odnośnie osiedla Piaski Starowiejskie i samego dewelopera - Węglobud?
          Czy aktualnie w Siedlcach powstają jakieś segmenty, bądź domki jednorodzinne juz pod miastem?
    • donvito52 Re: domy szeregowe w siedlcach 28.07.15, 10:11
      Spadaj na drzewo przygłupie a nie troluj na Forum.
      Jeśli wiesz coś o przestępstwie, zgłaszaj na policję lub prokuratury. Stąd, wynocha.
    • segmentowa Re: domy szeregowe w siedlcach 04.03.16, 23:31
      Odkopuję :)

Czy wiecie coś o planach budowy nowych segmentów w Siedlcach? (Iganie i Opole nie wchodzą w grę)
      Może ktoś skusił się na zakup na Osiedlu Magnoliowym i może coś powiedzieć na ten temat?
      • przyjemny_gosc Re: domy szeregowe w siedlcach 07.03.16, 13:16
        Widzę, że nowe domy szeregowe budowane są na ulicy 22 pułku (niedaleko basenu przy PG4 i Zalewu.
        • zenek2zenek2 Re: domy szeregowe w siedlcach 26.03.16, 18:46
          Podobno przy Wólce wisniewskiej ma ktoś stawiać domy jednorodzinne
        • juristaa Re: domy szeregowe w siedlcach 26.03.16, 19:12
          Dwa sprzedane, chyba trzy jeszcze wolne.
          • przyjemny_gosc Re: domy szeregowe w siedlcach 27.03.16, 00:04
            Ile trzeba w Siedlcach dać za taki dom w zabudowie szeregowej? Wyjdzie z pół miliona, czy to już przesada?
            Ciekaw też jestem jak wygląda to od strony praktycznej (np. ogrzewanie? takie domy są podłączone do PECu? Czy każdy sobie grzeje, np. piecem gazowym, bo podłączenie do gazu miejskiego powinno być obligo?). I ile wychodzi utrzymanie takiego domu?
            Np. dla porównania mieszkanie w bloku 45-50 metrów czynsz + wszystkie media ok. 400 zł/m-c.
            • zenek2zenek2 Re: domy szeregowe w siedlcach 27.03.16, 07:38
              Podam przykład na styczniu dom 210 m2:
              1. Ogrzewanie 500 zł
              2. Prąd 200 zł
              3. Woda 50 zł
              4. Pod.od nieruchomości kwartał 50 zł
              Czyli wychodzi taniej jak w bloku
              • przyjemny_gosc Re: domy szeregowe w siedlcach 27.03.16, 11:53
                Dziękuję za informację, pozwolę sobie tylko doprecyzować.
                Ogrzewanie jakie węglowe, gazowe, PEC?
                Czy cały dom (wszystkie pomieszczenia) są ogrzewane tak samo? Jaką masz temperaturę w mieszkaniu (ja u siebie mam 23-24 stopnie)?

Ja policzyłem wszystkie media (czyli internet, telefon, TV). Jeżeli chodzi o podobne zestawienie, to wygląda to tak:
                Czynsz (w nim mieści się woda zimna, ciepła, ogrzewanie całoroczne - przez cały rok płaci się taką samą kwotę): 250 zł,
                Prąd: 60-70 zł,
                Gaz: 15 zł
                Podatek od nieruchomości to jakieś grosze płatne raz w roku.

Zabrakło mi u Ciebie jeszcze wywozu śmieci (u mnie jest to ujęte w czynszu).
                • zenek2zenek2 Re: domy szeregowe w siedlcach 27.03.16, 16:26
                  Prosta sprawa pomnóż 50 m2 jakie masz razy cztery no dobra razy trzy dla średniej a teraz pomnóż razy czynsz dodaj inne historie i wyjdzie dom jest tańszy wiadomo w dom trzeba więcej zainwestować
                • cezyk Re: domy szeregowe w siedlcach 27.03.16, 20:18
                  W zimę samo ogrzewanie wyjdzie ok.
                  2500 zł
                  Podgrzewanie cieplej wody i kuchenka latem min 150 zł Miesięcznie
                  Prąd-200zł
                  Smieci-30zł
                  Szeregowiec 140m2
    • daniel16b Re: domy szeregowe w siedlcach 07.07.16, 14:26
      Prowadzona jest budowa domów szeregowych na ulicy murarskiej.
    • nino.rota Re: domy szeregowe w siedlcach 23.07.16, 02:26
      Również jestem zainteresowana szeregówką w S.
      Ktoś coś?
    • stokl Re: domy szeregowe w siedlcach 06.03.17, 11:59
      Podobno mają byc domy w zabudowie bliźniaczej w Stoku Lackim
      • rosa500 Re: domy szeregowe w siedlcach 19.03.17, 21:17
        kto będzie budował w stoku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka