Dodaj do ulubionych

Mieszkanie

23.08.11, 15:16
Ile może kosztować mieszkanie 48m2 w bloku na Starowiejskiej- os przy szkole nr 7? 2 pokoje, kuchnia, łazienka, parkiety, terakota, loggia. Jak byście je wycenili?
Obserwuj wątek
    • rozganiacz Re: Mieszkanie 23.08.11, 19:38
      Równo rok temu kupiłem 48m przy szkole 7 z balkonem loggia tylko że na Wyszyńskiego ( naprzeciwko wieżowców, aktualnie jest ocieplany) ale do remontu ( na remont wyddałem 15-18 tyś). Za mieszkanie dałem 140 000 złotych. Ludziom zależało na w miare szybkiej sprzedaży.
    • drizzt1223 Re: Mieszkanie 23.08.11, 21:16
      Blok o którym mówię jest więc na przeciw Twojego:D czyli jest o kilka lat nowszy. Mieszkanie byłoby tylko do pomalowania (albo i nie). Ale liczyłam na "trochę" wyższą kwotę:)
      • rozganiacz Re: Mieszkanie 24.08.11, 06:40
        Ja mam jeszcze w starym budownictwie, mieszkanie było do remontu, i jeszcze ludziom zależało na szybkiej sprzedaży. Jeśli mówisz o nowyn budownictwie, to będzie drozsze. Ile chcesz? Znajomy szuka. To ulica Wyszyńskiego, czy Starowiejska?
    • 1kudlaty Re: Mieszkanie 24.08.11, 06:55
      Na Kilińskiego będzie do sprzedaży 44m2 w październiku ,cena jeszcze nie mamy orientacji różnie mówią.
      • drizzt1223 Re: Mieszkanie 24.08.11, 09:02
        Ja nie wiem jeszcze ile chcę... Wiadomo że im więcej tym lepiej:D. A znajomy od kiedy chce mieszkać? Bo ja teraz o tym myślę i w sumie umowę mogłabym też pewnie podpisać ale w ten sposób żeby na wiosnę się wyprowadzać. Bo przezimuję jeszcze tutaj. A ul Starowiejska (tu tylko ten remontowany blok jest z Wyszyńskiego). Ja bym chciała mniej więcej ok 200000...
        • error_400 :) 24.08.11, 11:14
          dobry żart
          • drizzt1223 Re: :) 24.08.11, 13:11
            No z jakiegoś powodu pytałam ile ono może kosztować:D. Pytałam bo nie bardzo orientuję się w tym. Ja liczyłam na 200000 ale to taki moje licznie a nie cena za jaką je sprzedam. Poza tym jak patrzyłam na ogłoszenia to mieszkania tej wielkości są od 140000 do 220000. Więc i za taką cenę takie mieszkanie sprzedać można. Poza tym to jak mówię. Mnie się nie spieszy a wręcz przeciwnie więc nie widzę jak na razie problemu:) zawsze mogę je wynajmować komuś i trzepać kasę za free:D
            • maras7014 Re: :) 24.08.11, 14:07
              Przedział cenowy, który napisałaś, to nie cena za mieszkanie, tylko propozycja ceny, która z pewnością była niższa do kilkunastu %. Mieszkania przestały drożeć, wielka płyta zaczęła tanieć.
              • drizzt1223 Re: :) 24.08.11, 14:15
                Założyłam ten wątek właśnie po to aby zorientować się w cenach. Nie mam zielonego pojęcia ile takie mieszkanie może kosztować i właśnie chcę się dowiedzieć.
                • pawelpap Re: :) 24.08.11, 14:48
                  Przestały drożeć ale nie tanieć... w ostatnim 2 tygodniach wiem że poszły dwa mieszkania w nowym budownictwie po 4200 - 4400 za metr...
                  • drizzt1223 Re: :) 24.08.11, 15:26
                    Ludzie bo mnie na samą myśl o tym wszystkim zaczyna już głowa boleć:D. To ile realnie mogę wziąć za takie mieszkanie?
                    • pawelpap Re: :) 24.08.11, 15:42
                      Wszystko zależy jaki stan .. tzn czy kuchnia w zabudowie, czy gipsy, jakie wykończenie itd. ... więcej szczegółów bo tak to z fusów można wróżyć...
                      • drizzt1223 Re: :) 24.08.11, 15:58
                        kuchnia w zabudowie, na ścianach gipsy, w łazience terakota, w kuchni na podłodze też. Okna drewniane. W pokojach i na przedpokoju parkiet. Nie wiem co jeszcze napisać:)Pytaj to odpowiem:)
                        • rozganiacz Re: :) 26.08.11, 20:54
                          Moim zdaniem jak zgarniesz 170 000 - 180 000 to Ci pogratuluje. minusy mieszkania z mojej perspektyw ( kupującego ) to stare okna, najprawdopodobniej stare grzejniki, każdy teraz chce na podłodze panele ( moda robi sie na deske). A czy masz licznik gazowy w kuchni, jaki czynsz, które piętro ( ile blok ma pięter?), czy masz nową puszke bezpiecznikow ( bezpieczniki typu suwak?), czy mieszkanie jest od szczytu, czy jasne, jaki typ terakoty ( kwestia gustu!!) itd.. Takie wszystkie pytania dostawałem przez telefon jak sprzedawałem swoje mieszkanie!!
                    • error_400 Re: :) 24.08.11, 20:03
                      Tyle ile ktoś będzie chciał za nie zapłacić.

Mieszkanie jest w bloku z wielkiej płyty, tak? Realnie 3000-3500 zł/m2, czyli ok. 140-160 tys. zł.
                      Wysokie ceny są na mieszkania w miarę nowe i w podwyższonym standardzie. Bo do takiego mieszkania ktoś się wprowadza i praktycznie nic nie robi.

Z wynajmem to też jest różnie. Doniesienia pocztą pantoflową mówią o spalonym mieszkaniu wynajmowanym przez studentów. A chętnego nie tak łatwo znaleźć. Przypuszczam jednak, że za wynajem 2pokoi z kuchnią można chcieć 800 zł/miesięcznie + media.
                      • verena0 Re: :) 24.08.11, 20:23
                        a tak z ciekawości, jak już wyceniacie :)
                        za ile by poszło:
                        mieszkanie w nowym bloku, 45 m2, parkiet w pokojach, kuchnia w zabudowie, łazienka szafy pod wymiar, przedpokój szafa lustrzana w zabudowie, w pokoju szafa w zabudowie, terakota w przedpokoju, kuchni
                        i drugie: mieszkanie w blokach nad zalewem, 64 metry, 3 pokoje, do remontu praktycznie wszystko
                        • pawelpap Re: :) 25.08.11, 08:14
                          Już aż tak mocno nie jestem w temacie mieszkań... ale myślę że to mieszkanie na starowiejskiej powinno być warte 3800-4000 zł /m oczywiście jeśli jest wszystko tak jak opisujesz :) verana za nowe spokojnie można brać po 4200-4500 i powinno mieć zainteresowanie...
                          • lech0w3 Re: :) 25.08.11, 08:21
                            to ja tak przy okazji też podpytam.
                            ten sam metraż ale na zamkniętym osiedlu ul.Sekulska.? jak tam chodzą ceny? 1-sze pietro - to też ważne.
                        • error_400 może tu? 25.08.11, 22:26
                          otodom.pl/index.php?mod=search&act=searchResults&qid=114874502&objSearchQuery_Orderby=price_m2%20DESC
                          Może się rozjaśni. Posortowane od najwyżej ceny za m2. Cena powyżej 4000 zł to i tak bardzo dużo, większość mieszkań ma ceny niższe. A to i tak są ceny wyjściowe, które na pewno będą niższe, jeżeli mieszkania się sprzedadzą.
                          • drizzt1223 Re: może tu? 26.08.11, 08:57
                            Wszystko pięknie tu widać oprócz jednego szczegółu. Mianowicie moim skromnym zdaniem cena mieszkania w centrum a mieszkania np nad zalewem powinna się chyba różnić? I dlatego jestem ciekawa ile mieszkanko w centrum może kosztować.
        • rozganiacz Re: Mieszkanie 26.08.11, 20:45
          No to chcesz 4166 zł z metr. Moim zdaniem troche za dużo, i pamiętaj!! To, ze mieszkanie jest wyremontowane, nie znaczy że trafisz w gust kupującego, i przy oglądaniu może stwierdzić ze mieszkanie jest do generalnego remontu!!!! Uważam że mieszkanie w centrum to wielki pus, ale dla innych jest wielkim minusem. Daj mi link do ogłoszenia na priv ( rozganiacz@gazeta.pl) , bo moi zanjomi szukają mieszkania właśnie w tej okolicy.
          • drizzt1223 Re: Mieszkanie 26.08.11, 22:00
            Ja nie dawałam jeszcze żadnych ogłoszeń:) jak już pisałam nie spieszy mi się zupełnie:). Na razie mam gdzie mieszkać i przymierzam się powoli do sprzedaży albo wymiany tego na większe:) ale to są plany na rok 2012:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka