Dodaj do ulubionych

Podpunkt Festiwal

27.05.04, 11:19
GDZIE: Siedlce, Pub Klimatyzacja (ul. 11 Listopada 23, niedaleko katedry)
KIEDY: 19 czerwca 2004, start godz. 15.30
INFO:
Zapraszamy na koncert open air i liczne imprezy towarzyszące. Zakończenie
koncertu zaplanowano o godz. 23.00, a dodatkowe imprezy potrwają w pubie do
rana.
Podczas całego festiwalu będzie można oglądać wystawę "CZAROWNICE" - zbiór
reprodukcji przedstawiający wyobrażenia o wiedźmach jak również fakty
dotyczące historii polowania na czarownice
Powyższy tekst widnieje na linku
www.independent.pl/koncerty/festiwale/podpunkt/
Co to jest festiwal podpunkt? Czy ktoś coś o tym słyszał?
Obserwuj wątek
    • baaad Re: Podpunkt Festiwal 27.05.04, 13:38
      Festiwal podPUNKt (tak się to pisze) odbywa się w Siedlcach już po raz czwarty.
      Startował jako impreza towarzysząca Jackonaliom w 2001 i 2002 roku. Wówczas
      odbywał się na ogrodzonym terenie pod budynkiem dziekanatu pedagogiki AP przy
      ul. Żytniej. Wówczas wystąpiła na podPUNKtowej prawie scenie cała czołówka
      polskich zespołów niezależnych (muzyka SKA, punk, hard core - zespoły z
      przyczyn ideowych omijające oficjalne media i techniki promocji, nagrywające
      płyty dla małych, niezależnych wytwórni muzycznych). Grał wówczas u nas pilsko -
      poznański Alians, FATE spod Wrocławia, bydgoski Upside Down, zespoły z Helu...
      itp. Oj, trochę tego było! Co ciekawe, za nimi zjechała również publiczność -
      spotykałem ludzi, którzy na podPUNKt przyjechali nawet z Zielonej Góry, czy
      Krakowa. W roku ubiegłym festiwal odbywał się na płycie siedleckiego lodowiska.
      Podczas tej edycji imprezy organizatorzy postawili na zespoły nieco mniej znane
      w środowisku, chcąc w ten sposób dać im szansę na dotarcie do słuchaczy -
      występowały grupy także z Białorusi i Rosji. Teraz, na IV podPUNKcie usłyszymy:
      SCHIZMA - hard ore z Bydgoszczy (kawał dobrej, mocnej muzyki. Kiedyś specjalnie
      na ten zespół jechałem do bydgoskiego klubu SPIN. Istnieją już półtorej dekady)
      IN SPITE OF - hard core z Bydgoszczy
      APATIA- hard core z Poznania (legenda sceny niezaleznej! W Siedlcach już po raz
      trzeci. Po raz drugi na podPUNKcie - bardziej znani na Zachodzie niż w kraju)
      FREI REPUBLIC PANAMA - reggae punk z Rzeszowa
      HISTERIA- anarcho - femino crust z Grudziądza
      WSZY- punk z Sokołowa Podlaskiego
      ECHO NIEPOKOJU - monumentalny emo screem z Białej Podlaskiej
      Poza tym sporo imprez towarzyszących.
      Organizatorami są ludzie związani ze stowarzyszeniem SKUNKS (Stowarzyszenie
      Kreatorów Unikalnej Niebanalnej Kultury Studenckiej przy Akademii Podlaskiej <a
      w zasadzie już poza nią>). Są to te same osoby, które organizują pojedyncze
      koncerty zespołom zagranicznym w siedleckich pubach. Ostatnio zrobili koncert
      przebojowej grupie The Sons of Saturn z Francji oraz The Last Mile z Holandii
      (25.05 - pub Klimatyzacja). Ale grały już u nich grupy z Kanady, USA,
      Szwajcarii, Czech, Białorusi, Skandynawii...
      • brat_szczepana Re: Podpunkt Festiwal 27.05.04, 13:49
        Skoro to wszystko takie oczywiste, to dlaczego nikt o tych wydarzeniach na
        dobrą sprawę nic nie wie?
        • baaad Re: Podpunkt Festiwal 27.05.04, 14:04
          brat_szczepana napisał:

> Skoro to wszystko takie oczywiste, to dlaczego nikt o tych wydarzeniach na
          > dobrą sprawę nic nie wie?

Gdyby było takie oczywiste, nie pisałbym tyle powyżej. Poza tym zastrzegłem, że
          jest to muzyka niezależna - niszowa. Ale cieszy mnie fakt, że można jej
          posłuchać w Siedlcach!
          Dlaczego nikt o tych wydarzeniach nic nie wie? Nie wiem :) W każdym razie w ŻS
          zapowiadałem wielokrotnie wymienione imprezy, zamieszczałem relacje z nich. Z
          organizatorami przeprowadzałem wywiady... Najbliższy już w jutrzejszym wydaniu.
        • Gość: Słuchacz Re: Podpunkt Festiwal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 20:46
          brat_szczepana napisał:

> Skoro to wszystko takie oczywiste, to dlaczego nikt o tych wydarzeniach na
          > dobrą sprawę nic nie wie?

moze dlatego ze to gowno warte
          • baaad Re: Podpunkt Festiwal 31.05.04, 21:00
            Absolutna racja! W myśl rzymskiej zasady, że o gustach się nie dyskutuje (żeby
            nie obrażać czyichś wyborów). Bo jeden lubi Schizmę a drugi jak mu nogi
            śmierdzą. Prawda? Z pozdrowieniami dla... Wąchacza.
      • marianeq Re: Podpunkt Festiwal 27.05.04, 14:43
        baaad napisał:
        > SCHIZMA - hard ore z Bydgoszczy (kawał dobrej, mocnej muzyki. Kiedyś

Hej! To juz wiem co laczy Schizme z Varius Manx - tez maja w tym roku 15-
        lecie :D
        PA!
        • baaad Re: Podpunkt Festiwal 27.05.04, 15:58
          marianeq napisał:

> baaad napisał:
          > > SCHIZMA - hard ore z Bydgoszczy (kawał dobrej, mocnej muzyki. Kiedyś
          >
          > Hej! To juz wiem co laczy Schizme z Varius Manx - tez maja w tym roku 15-
          > lecie :D
          >
          Co więcej! Oba zespoły łączy też fakt, że używają instrumentów napędzanych
          energią elektryczną!!
          Pozdry!
    • adamwest podPUNKt 31.05.04, 12:24
      Fajnie, że coś takiego będzie w Siedlcach!!! Doczekać się nie mogę i dzionki na
      ścianie skreślam! APATIA RULES!!!! A pifko na miejscu będzie?
      • baaad Re: podPUNKt 16.06.04, 13:33
        Pewnie, że będzie. W końcu to w ogródku obok knajpy zostało zaplanowane!
        Jeszcze tylko 3 dni!!! "Apatia" wystąpi z nowym gitarzystą - Bulwa przed paroma
        miesiącami ostatecznie rozstał się z grupą. W Siedlcach zagrają więc jeden z
        pierwszych koncertów w nowym składzie. Szkoda tylko, że "Schizma" nie planuje
        występu jako "666 Aniołów" - pod takim szyldem grają stare covery m.in. The
        Ramones (właśnie mija 30 lat od powstania tej grupy!)
        • filmmix Re: podPUNKt 17.06.04, 01:47
          The
          > Ramones (właśnie mija 30 lat od powstania tej grupy!)
          wczoraj w ULTRZE grali Ramonsów co niemiara, a nawet jeden pan (podobno z
          Poznania) tańczył - i to jak! Ramonsi tam rządzili! czy do rana, to nie wiem ;-
          )))
          • adamwest Re: podPUNKt 17.06.04, 14:27
            ...czyli znów grali z płyt baaad'a :)
            Hey, ho! Let's go!!!!!!!!!
            • baaad Re: podPUNKt 17.06.04, 14:30
              > ...czyli znów grali z płyt baaad'a :)
              > Hey, ho! Let's go!!!!!!!!!

Wygląda na to, że zawsze je puszczają,o ile... mnie nie ma :(
    • baaad Re: Podpunkt Festiwal 19.06.04, 13:06
      Z ostatniej chwili: nie przyjedzie FREI REPUBLIC PANAMA z Rzeszowa oraz
      HISTERIA z Grudziądza. Reszta bez zmian. Na miejscu będzie jakiś punkt z
      wegetariańskim żarciem