Dodaj do ulubionych

Podlasie24.pl

09.01.12, 07:37
Zauważyliście że na tym portalu nie ma ani jednego postu na temat WOŚP? Czy naprawdę środowiska katolickie są tak zawistne?
naprawdę tego nie rozumiem.
Czyżby biskup zabronił?. Czytam ten portal bardzo często ze względu na świeże wiadomości z regionu ale chyba przestane bo ostatnio to tylko pokazują jak po raz kolejny nasz prezydent dzieli się opłatkiem z biskupem. Po za tym portal ten nie opublikował w całości mojego komentarza który zamieściłem na ich stronie.
Obserwuj wątek
    • efaster Re: Podlasie24.pl 09.01.12, 11:55
      mi to już 5-6 razy wogle komentarza nie zamieścili (był bez wulgaryzmów czy obrażania innych, merytoryczny poparty argumentami)

No, ale, co zrobisz, jest tam kilku fajnych dziennikarzy, ale jak to mówią ryba psuje się od głowy. Dyrektorem radia jest ksiądz, a jego szefem jest biskup, bo właścicilem radia jest kura diecezjalna.

Cóż dziwi mnie tylko postawa głównego redaktora (p. Skwarka) niby jest osobą świecką, ale trzęsie portkami przed "czarnymi”, że ho, ho. Dziwne i dwulicowe jest dla mnie oskarżanie mediów misteriowych, że zajmują się bzdetami, a nie piszą mówią obiektywie, podczas gdy samemu nie jest się obiektywnym. No, ale jak to mówią "u innych dostrzeże źdźbło w oku, a u siebie beki nie widzi".

A wiadomo WOŚP jest konkurencją dla Caritasu, i kilku hierarchom kościoła, żal tyłek ściska, że nie mają takiej kampanii medialnej, a co za tym idzie mniej dudków przez ich ręce przepływa.

A Kudelski to pionek partyjny, zawsze będzie klękał przed klerem, ta parta tak po prostu ma. Ja mam przynajmniej czyste sumienie, nie głosowałem na niego w poprzednich wyborach (zrobiłem tylko i wyłącznie wyjątek w II turze, gdy był jeszcze Symanowicz).
      • n_l Re: Podlasie24.pl 09.01.12, 12:39
        > mediów misteriowych
        Co to są media "misteriowe"?
        • efaster Re: Podlasie24.pl 09.01.12, 12:47
          pl.wikipedia.org/wiki/Mainstream
          sory za błąd w pisowni
          • n_l Re: Podlasie24.pl 09.01.12, 13:03
            Ufff, jednak nie od misteriów...
            pl.wikipedia.org/wiki/Misterium
      • news_1 Re: Podlasie24.pl 09.01.12, 12:52
        > o właścicilem radia jest kura diecezjalna.

Jesli już nasuwają Ci się takie ornitologiczne skojarzenia, to chyba sęp byłby bardziej na miejscu ;)
      • agresorek22 Re: Podlasie24.pl 09.01.12, 22:39
        efaster, jesli chodzi o komentarze to cenzura, nie tylko komentarzy zawierających wulgaryzmy jest tez na innych portalach lokalnych. SPIN- to juz kilkakrotnie sprawdziłem na wlasnej skórze, blokuje komentarze zawierajace link do innych lokalnych portali, przynajmniej ja sie juz kilka razy z tym spotkałem, na tygodniku wiele komentarzy jest usuwanych wiec to nie jest tak, ze tylko na podlasie24.pl cos sie nie pojawia albo komentarze sa kasowane.

Nie jestem zwolennikiem usuwania i cenzurowania komentarzy, ale tak po prostu jest w naszych lokalnych mediach internetowych i nie ma co tu pietnowac akurat podlasie24 bo o ile byc moze calkiem sporo komentarzy nie jest publikowanych, to jednak to jest naprawde dobre źrodlo informacji, bo trzeba im oddac, że informacji z Siedlec mają znacznie wiecej niz SPIN i tygodnik razem wziete.

WOŚP... hmmm widac z jakichs powodów nie byl to dla nich temat priorytetowy, ale ostatecznie podali rzetelnie informacje o efektach zbiórki w wielu miastach. Moze przyjdzie czas, że w miescie bedzie inne podejscie do tematu WOSP, bo chcialem zauwazyc, że na stronie siedlce.pl info o zbiórce pojawilo sie chyba poxniej niz na podlasie24.

W Siedlcach nie ma dobrej atmosfery dla WOSP co widac po efektach zbiórki, duzo mniejszy Łuków co roku zbiera dwa razy wiecej kasy. Chyba Siedlczanie niekoniecznie popierają WOŚP, wiec czesc mediów chyba też (:

• netxan Re: Podlasie24.pl 09.01.12, 12:43
      podlasie24.pl/wiadomosci/z-regionu/akcja-wielkiej-orkiestry-swiatecznej-pomocy-w-regionie-8da6.html

----------------
      www.siedlcetv.pl
    • er-ror Re: Podlasie24.pl 09.01.12, 14:31
      Sorki, ale tzreba być cokolwiek dziwnym, żeby dosadniej nie powiedzieć, aby stwierdzić, że wośp jest konkurencją dla caritas. Dlaczego coś dobrego ma być konkurencją dla czegoś dobrego? Efaster, zajmij się pracą i samokształceniem.
      • przyjemny_gosc Re: Podlasie24.pl 11.01.12, 00:31
        Dyskusja na temat WOŚP moim zdaniem wisi w powietrzu i to nie tylko lokalnie, ale i ogólnopolsko.
        W programie "Tomasz Lis na żywo" zabierał głos pan, który zdobył się na krytyczne podejście do tego co robi Owsiak. Skiba, który również był w studio, przyznał, że ludzie wystarczy, że raz coś wrzucą do puszki i czują się usprawiedliwieni i mają poczucie, że dobrze zrobili i to wystarczy im na cały rok. Również gdyby zacząć podliczać wszystkie koszty bardzo dokładnie, mogłoby się okazać, że gra nie jest warta zachodu.

Mimo, że przyjmuję te negatywne argumenty, to twierdzę, że lepiej coś robić, niż nie robić nic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka