Dodaj do ulubionych

e faktura Vectra

07.04.12, 20:48
od kilku dni przeszłam na E fakturę Vectra, i mam pytanie czy wykonując przelew mam płacić prowizję, bo widzę że tak, otóż zalegam z zapłatą 1 zł i chcąc go zrobić przez e fakturę mam zapłacić nie zaległą 1 zł ale razem 2,50 w tym 1,50 prowizji, dodam że przelewy w banku mam bezpłatne, jeśli za przelew Vectra pobiera prowizję to czemu nie informuje o tym klienta?
Obserwuj wątek
    • marcinsiedlce Re: e faktura Vectra 07.04.12, 22:33
      być może te dodatkowe 1,5 zł to naliczone odsetki. W innym przypadku (jak zawsze) Vectra robi Cię w balona....
    • przyjemny_gosc Re: e faktura Vectra 08.04.12, 00:21
      Ale jak to...?
      Poczytaj dokładnie za co to jest wszystko, może to faktycznie odsetki za zwłokę. Vectra nie może pobierać prowizji za przelew:
      1)nie jest bankiem przez który realizujesz przelew,
      2)dla Vectry nie ma znaczenia przy dokonywaniu przez Ciebie przelewu, czy masz fakturę papierową, czy internetową.

Byłem klientem Vectry, odszedłem, bo stwierdziłem, że za drogo. Miałem e-faktury i nigdy nie było żadnego problemu.

Teraz z kolei jestem w bardziej lokalnej firmie, która to firma też wysyła e-faktury i jest na tyle miła, że na każdej fakturze informuje o Krajowym Rejestrze Dłużników... .Eh... ja rozumiem, że profilaktycznie, ale jednak trochę zaufania by się przydało ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka