zula51 22.05.12, 21:16 Zastanawiam się nad założeniem N-ki Miał może ktoś z Was z nią do czynienia? CZekam na Wasze opinnie;) PS. Ostatnio bardzo mi pomogliście, gdy prosiłam o poradę dotyczącą ekspresu na kapsułki, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vaders1 Re: Telewizja N (opinnie) 23.05.12, 05:35 Miałem kiedyś Polsat teraz mam N-kę i nie żałuję. Mając telewizor HD wykorzystać można bez dodatkowych opłat kanały nadawane przez N-kę w HD. U innych operatorów już niekoniecznie za free. Lista kanałów bogata, jakość bdb, tylko czasu jakoś mi brak na zachwycanie się pięknym obrazem :(. Ponadto z Polsatem miałem czasem kłopoty z rozliczeniami tu natomiast od początku jakoś bez najmniejszych problemów z biurem obsługi. Oczywiście najlepszą ofertą jest dekoder z nagrywarką, może nie często ale jednak czasem coś można sobie nagrać, przewinąć itd. Szkoda, że do przodu się nie da przewijać :(((((. Oj byłoby to dobre :)))) Z mojej strony - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho18 Re: Telewizja N (opinnie) 23.05.12, 10:57 Ja mam "enke" od 2009 roku i nie miałem żadnych problemów, wręcz przeciwnie, jestem bardzo zadowolony. Tak jak napisał vaders1, jeżeli zależy Ci na kanałach HD to N jest najlepszym wyborem, ale nie tylko dlatego. Ważne, przynajmniej dla mnie, jest też to, że jak zapomnisz zapłacić rachunek w terminie to nie wyłączą Ci od razu TV jak to potrafią zrobić w polsacie. Tak że masz już dwa głosy za N-ką :) Odpowiedz Link Zgłoś
greg_pl Re: Telewizja N (opinnie) 23.05.12, 16:55 I ja też jestem zadowolony. Tak jak wyżej napisano. Nic dodać tylko zamawiać... Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_kuna Re: Telewizja N (opinnie) 23.05.12, 19:00 Również polecam,a jeżeli posiadasz dostęp do internetu i masz router to opcja z tzw "turbo dekoderem" jest najlepszym rozwiązaniem.Dużo szybszy niż inne dekodery z tv N ;dostęp do youtube ,gier ,serwis klienta; z 3 dekoderów jakie miałem od N ten sprawdza się najlepiej polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
zula51 Re: Telewizja N (opinnie) 23.05.12, 19:49 Widzę że jak na razie wszystkim się układa współpraca z N-ką;) Dużo czytałam na forach internetowych i nie jest zbyt ciekawie.... Może ludzie przesadzają... Przez prawie 5 lat miałam Cyfrowy Polsat, niby wszystko ok, ale taka monotonia,, Niczym nowym nie zaskakują, ciągle promocja 3,6 mies za darmo.... Dekodery też byle jakie.... A N-ke zamawialiście przez stronę internetową N czy w punkcie sprzedaży?... Ceny się sporo różnią antena w sklepie 130zł a w sklepie on-line, tak samo z dekoderami, on-line mogę mieć w tej samej cenie z większym dyskiem Odpowiedz Link Zgłoś
vaders1 Re: Telewizja N (opinnie) 23.05.12, 20:36 Proponuję zawitać na ul. Cz. Krzyża róg Błonie, ja tam przedłużałem umowę. Jest tam facet, który konkretnie powinien doradzić i zna się na rzeczy. Można przez internet ale trzeba już konkretnie wiedzieć co się chce. Polecam bezpośredni kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
cps_se Re: Telewizja N (opinnie) 23.05.12, 21:18 Też polecam N-kę, mają rewelacyjne turbo dekodery i jakość obrazu kanałów HD których w żaden sposób nie można porównać z HD Cyfrowego Polsatu. A na święta BN 2012 pewnie będzie bonus w postaci N+ bo jak wiadomo N-kę wykupił Canal+ właściciel Cyfry+ Odpowiedz Link Zgłoś
fajnykrzychu Re: Telewizja N (opinnie) 27.05.12, 19:08 A ja dosypię ziarnko goryczy. Jakkolwiek z oferty i jakości obrazu jestem zadowolony to bardzo nie podoba mi się sposób przedłużania umowy przez konsultantów tel.(należy bezwzględnie pilnować terminu końca umowy) Nie dość że płaci się potem więcej to jeszcze umowa z roku przedłuża się do 18 mies.Nie tak powinno traktować się stałego klienta(od.2009r.)Do tego konsultanci nie przedstawiają wszystkich istotnych szczegółów kontynuacji umowy,klient czuje się potem z lekka "wydymany". Bardziej opłaca się zakończenie,zerwanie umowy i skorzystanie z nowej,aktualnej promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
zula51 Re: Telewizja N (opinnie) 27.05.12, 19:30 fajnykrzychu napisał: Bardziej opłaca się zakończenie,zerwanie umowy i skorzystanie z no wej,aktualnej promocji. Zgadzam się, ale dekoder trzeba oddać, i kupować znowu następny i znowu 100zł;p Odpowiedz Link Zgłoś
zenneek Re: Telewizja N (opinnie) 28.05.12, 11:37 Dorzucę coś od siebie. Jestem klientem "enki" od ok. 3 lat. Poprzednio byłem wieloletnim klientem Polsatu. Nie miałem Cyfry, ale znam wiele instalacji cyfry (jestem "zapraszany" przeważnie, gdy coś nie działa). Nie porównuję oferty programowej, bo to zależy od gustu i upodobań, ale mam porównanie odnośnie strony technicznej, wygody obsługi itd. Jeśli brać pod uwagę dekodery, to turbodekoder z enki jest mercedesem wśród innych urządzeń spotykanych u konkurencji. Bije na łeb pod względem łatwości obsługi i parametrów technicznych. Wstąp do dystrybutorów telewizji cyfrowych i poproś o możliwość pobawienia się menu itd. Potestuj szybkość odnalezienia dowolnego kanału (nie sposób przecież spamiętać ich numerów), łatwość nagrywania, obsługi nagrań itd. W przypadku enki to wszystko jest dziecinnie łatwe. Po podłączeniu do internetu otwierają się nowe możliwości. Sprawdź dostęp do Vod (filmy na życzenie). Widzisz wręcz okładki filmów. Naprawdę fajna sprawa. Youtube, Allegro, pogoda itd. Proponuję sprawdzić u dystrybutorów. Jeżeli zdecydujesz się na "N" to tylko turbodekoder. Inna sprawa to to, że enka ma łączyć się z cyfrą pod koniec roku. Co z tego powstanie - nikt nie wie, ale przy takich zmianach zapewne można będzie rozwiązać umowę. Wiem, że piszę jak dystrybutor enki, ale proszę mi wierzyć, jestem zwykłym klientem, który z racji posiadanych umiejętności często styka się dekoderami różnych platform satelitarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
zenneek Re: Telewizja N (opinnie) 28.05.12, 11:41 Dodam jeszcze (bo to ważne), że żeby wykorzystać w pełni turbodekoder należy posiadać podwójny konwerter na antenie (tzw. twin) podłączony do dekodera dwoma kablami. Umożliwi to niezależne nagrywanie i oglądanie dwu różnych programów. Odpowiedz Link Zgłoś
khess Re: Telewizja N (opinnie) 28.05.12, 22:03 w punkt jest w samym centrum miasta, można szybko, sympatycznie wszystko załatwić :) zawsze lepiej to zrobić z człowiekiem w 4 oczy niż on-line, oferta HD jest naprawdę konkurencyjna i nie ma co się zastanawiać,trzeba brać :):) Odpowiedz Link Zgłoś
zula51 Telewizja N (opinnie) 29.05.12, 16:41 Dziękuje wszystkim za pomoc. Podsumowując Wasze opinie Platforma N jest chyba godna zainteresowania i wybiorę Ją ;) Jeszcze raz dzięki za pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
avepawcio666 Re: Telewizja N (opinnie) 30.05.12, 08:06 Ja bym dla przykładu niebrał. Wolę Cyfrę+. Jak dla mnie super. Transmisje wszystkich spotkań plskiej ligi. Do tego Liga Hiszpańska, Włoska, Francuska, Angielska. Ponad to transmisje live z zawodów Grand Prix na Żużlu. Dla kibica takiego jak ja super rzecz. Możkliwość oglądania programów canal+ w internecie i to w bardzo dobrej jakości bez żadnych zacięć. Dlatego ja bym na N-kę nawet niue spojrzał. Odpowiedz Link Zgłoś
zula51 Re: Telewizja N (opinnie) 30.05.12, 16:32 Co do Cyfry + to nie ma znaczenia,,,, N-ka złączy się z Cyfrą + i pewnie powstanie N+ hihi Zobaczymy co z tego wyniknie.. Ostatnio moda na połączenia,, dajmy przykład Banku WBK i Kredyt Bank Odpowiedz Link Zgłoś
bulettt Re: Telewizja N (opinnie) 03.09.12, 16:16 ja teraz zmieniałem mieszkanie i zrobiłem resarching tv - chyba wezmę nkę - za 39 zł będę miał umowę na 15 miesięcy, w tym 17 kanałów HD :) Odpowiedz Link Zgłoś