Dodaj do ulubionych

biuro rachunkowe w siedlcach

06.06.12, 23:21
Założyłam firmę, skorzystałam z czas na biznes mam już dość papierów, noszenia tego wszystkiego i spowiadania się co chwilę. Zleciłam to jednej firmie ale nie jestem zadowolona za każdym razem jak z nimi rozmawiam to dreszczy dostaję. Może ktoś coś polecić w Siedlcach naszych fajnych.
Obserwuj wątek
    • irekmak Re: biuro rachunkowe w siedlcach 06.06.12, 23:31
      sylwia.strus napisał(a):

> Założyłam firmę, skorzystałam z czas na biznes mam już dość papierów, noszenia
      > tego wszystkiego i spowiadania się co chwilę. Zleciłam to jednej firmie ale nie
      > jestem zadowolona za każdym razem jak z nimi rozmawiam to dreszczy dostaję. Mo
      > że ktoś coś polecić w Siedlcach naszych fajnych.

Ostatnio również założyłam sobie firmę. Powiem szczerze, że trochę nie ogarniam wszystkich tych rozliczeń i takich tam. Dla mnie to po prostu „czarna magia”. Dlatego postanowiłam, że oddam „moje finanse” związane z firmą ludziom którzy się na tym znają. Niestety znalezienie odpowiedniej księgowej w dzisiejszych czasach, to nie jest aż takie łatwe zadanie. Najczęściej księgowe „ciągną” klientów po kieszeniach, mając po prostu ich gdzieś. Ale na całe szczęście znalazłam w Siedlcach biuro rachunkowe, gdzie przyjmuje pani Dorota. Przemiła osóbka i do tego znająca się na rzeczy. Przysyłam link do jej strony:biuro rachunkowe siedlce
      • ewela_28 Re: biuro rachunkowe Pani Doroty Mirosław 13.06.12, 12:03
        polecam, właściwa osoba na właściwym miejscu- myślę że to Wam powinno wystarczyć aby podjąć decyzję

pozdr
    • maniek_35 Re: biuro rachunkowe w siedlcach 07.06.12, 00:02
      Startowałem na czas na biznes w tym roku(do ost. etapu doszedłem i okazało się, że jestem na liście oczekujących bo za mało punktów mam a niech ich...), ale jak widać urząd pracy strasznie skorumpowany, później się dowiedziałem od znajomych. W up jak się dowiedzieli, że kasy będzie tylko do końca roku to biorą tylko swoich a reszta na bruk.
    • maniek_35 Re: biuro rachunkowe w siedlcach 07.06.12, 00:24
      sylwia.strus napisał(a):

> Założyłam firmę, skorzystałam z czas na biznes mam już dość papierów, noszenia
      > tego wszystkiego i spowiadania się co chwilę. Zleciłam to jednej firmie ale nie
      > jestem zadowolona za każdym razem jak z nimi rozmawiam to dreszczy dostaję. Mo
      > że ktoś coś polecić w Siedlcach naszych fajnych.

A no tak miałem z P. Dorotą styczność.
      ogólnie to profeszka, jak idziesz do niej to nie obgadujesz sąsiadów i nie opowiada ci co było w mm tylko rzeczowo rozmawiasz o problemach finansowych twojej firmy - ona to naprawia
    • marks33 Re: biuro rachunkowe w siedlcach 07.06.12, 00:43
      ~maniek
      dilera zmień... piszesz to samo
    • skaruzg Re: biuro rachunkowe w siedlcach 07.06.12, 09:53
      Korzystam i bardzo polecam Bilans na Asłanowicza - www.bilans.marciniuk.pl/
      Zawsze dostaję wszystkie potrzebne informacje, kontakt bardzo miły, a mój kontakt w praktyce sprowadza się do dostarczenia dokumentów (bo nic więcej nie potrzeba), a informację o należnych podatkach i składkach ZUS dostaję później na maila.
    • 1kudlaty Re: biuro rachunkowe w siedlcach 07.06.12, 10:59
      Śmiało mogę polecić www.biurobareja.pl Pozdro
      • z_siedlec Re: biuro rachunkowe w siedlcach 07.06.12, 18:24
        To chyba troche przesada z tą korupcją.. comon!
        • ernst_blofeld A Ja nie polecam 09.06.12, 00:47
          Nie polecam biura Pani Ewy Zabuskiej z Pomorskiej 2.
          Ma za dużo na głowie (Firm) i w związku z tym niektóre są ważniejsze.
          Poza tym jako była kierowniczka US uważa, że wszystko jej wolno, a jak się pomyli, to zadzwoni do koleżanek i będzie załatwione. Ciągle są jakieś jaja i pisma, to z US, to z ZUS, a to dokumenty "zaginą" itd
          NIE POLECAM !
    • 35sheraton Re: biuro rachunkowe w siedlcach 16.06.12, 01:34
      Witam wszystkich bardzo serdecznie
      Chciałabym się z Wami podzielić pewną, nieprawdopodobną historią jaka mi się zdarzyła zeszłego roku. Sprawa tyczy się biura rachunkowego w mojej miejscowości w którym jak co roku szukałam pomocy przy rozliczeniu. Panie w biurze rachunkowym zawsze były dla mnie miłe, ale moim zdaniem nie były zbyt kompetentne w tym co robią. Dlaczego? Gdyż niestety rozliczenie, które owe panie dla mnie zrobiły było błędne. W zeszłym roku, kiedy oddałam PIT do Urzędu Skarbowego – było to jakoś w kwietniu – w czerwcu zostałam wezwana do Urzędu Skarbowego w celu wyjaśnienia pewnej sprawy. Nie dość, że urzędniczka była dla mnie niemiła to do tego musiałam się tłumaczyć z błędu mojej księgowej. Powiem tak – tyle nie przyjemności jakie na mnie czekały w urzędzie sprawiły, że nie miałam zamiaru przeżywać znowu tego samego jeszcze raz. Co to to nie. Powiem szczerze, że tego typu sytuacja nie zdarzyła się pierwszy raz w owym biurze – dwa lata temu miałam także małe problemy z urzędem z winy tego biura. W końcu zdecydowałam się na skorzystanie usług innego biura rachunkowego – mam tutaj na myśli biuro rachunkowe Dorota i Mirosław w Siedlcach. Mamy na dzień dzisiejszy czerwiec a ja właśnie niedawno odebrałam moje rozliczenie. Więc wychodzi na to, że biuro rachunkowe w Siedlcach rozliczyło mnie dobrze. Na pewno skorzystam z ich usług na drugi rok. A Wy mieliście jakieś przygody z biurami rachunkowymi i niekompetentnymi księgowymi?
      • slawek.przesmycki Re: biuro rachunkowe w siedlcach 05.09.12, 23:48
        To nie komuna, że urzędnik ma nieograniczoną władzę i może sobie z nami zrobić co chce – rzecz jasna chodzi mi o aspekty finansowe. Przecież żyjemy w wolnym kraju. Jeśli nie odpowiada nam praca jakiegoś urzędnika, to tak na prawdę mamy prawo do tego, aby poinformować o jego postępowaniu odpowiednie instytucje. Recz jasna jeśli zostaliśmy oskarżeni bezpodstawnie. Biur rachunkowych jest dużo, ale pani Dorota bije wszystkich na głowę. Te biuro rachunkowe w Siedlcach – niesamowite – wszystko gra – pierwsza klasa.
    • velvet1978 Re: biuro rachunkowe w siedlcach 09.07.12, 22:23
      Ja też miałam tego typu problem. Niektóre księgowe są niekompetentne i po prostu nie znają się na tym co robią. Wydaje mi się, że te najstarsze księgowe chyba są najgorsze. Kobieta 65 lat, która ma zamiar przygotować rozliczenie z całym szacunkiem nie będzie już tak efektywna jak kobieta młoda czyli po trzydziestce. Nie che tutaj nikogo urazić, ale tak właśnie myślę. Ja sama przechodziłam przez taką podobną historię, więc współczuje. A z tym biurem rachunkowym w Siedlcach to prawda. Bardzo fajne biuro rachunkowe. A pani Dorota – super babka!
      • 1kudlaty Re: biuro rachunkowe w siedlcach 09.07.12, 22:45
        Do rozliczenia rocznego polecam darmowy program z internetu trzeba tylko podpisać po wydruku i po sprawie , biuro zaraz.
        • syltrex Re: biuro rachunkowe w siedlcach 11.07.12, 19:05
          Tyż prawda, ale tam chyba podpis cyfrowy chcą, kiedyś próbowałem wysłać online i chcieli podpis cyfrowy np. certum za jedyne 120zł/m-c. Dawno po sprawie ale będzie na przyszłość - może ktoś wie jak to zrobić aby za 0pln wysłać to cholerstwo.
          • magda19lenka Re: biuro rachunkowe w siedlcach 11.07.12, 21:54
            w tym roku wysyłałam rozliczenie programem internetowym prosto do urzędu, nie mając cyfrowego podpisu, dostałam potwierdzenie z Min. Fin. o dostarczeniu dok.
            Zeznanie złożone 30 kwietnia a zwrot przyszedł 17maja o ile dobrze pamiętam ...
            to tak off top ... podpis cyfrowy nie jest już potrzebny ;)
    • source-man Re: biuro rachunkowe w siedlcach 20.07.12, 18:39
      Witam
      Ja tak miałam w tym roku – tylko, że ja sobie z kolei odliczałam podatek z materiałów budowlanych. Księgowa nie dość, że się pomyliła w obliczeniach, to do tego podpięła mi jakaś złą fakturę. Wiem, że powinnam ja sama przeszukać faktury i dołączyć tylko te, które są wystawione na moje imię i nazwisko, ale niestety tego nie zrobiłam. Zaufałam mojej księgowej i potem musiałam się tłumaczyć przed urzędniczką dlaczego zawyżam sobie wartość faktur. W takich sytuacjach mam zamiar zapaść się pod ziemię. Ale wystarczyło, że poprawiłam zestawienie i wszystko było w porządku. Co do biura rachunkowego w Siedlcach, kiedyś korzystałam z ich usług regularnie, ale przeniosłam się do innego (miałam do niego bliżej), ale chyba znowu wrócę do pani Doroty...

• benito1975 Re: biuro rachunkowe w siedlcach 22.07.12, 23:09
      Witam wszystkich
      No w zeszłym roku też miałem podobną historię i niestety również trafiłem na niezbyt przyjemną urzędniczkę, która zamiast mi pomóc to mnie „straszyła”. Urzędnicy w naszym kraju pozostawiają naprawdę wiele do życzenia. Pozostało nam tylko wybierać biura rachunkowe jak na najwyższym poziomie, aby nie mieć z nimi do czynienia. Znam bardzo dobre biuro rachunkowe. Siedlce przy ul. młynarskiej tam jest P. Dorota Mirosław. Ja tam systematycznie chodzę robić rozliczenie i zawsze wszystko było w porządku. I co najważniejsze same księgowe w tym pani Dorota to są bardzo miłe osoby.
      • lukaszsuci Re: biuro rachunkowe w siedlcach 01.08.12, 13:34
        No to jest prawda. Niektóre księgowe są naprawdę „nie w czasie”. Nie wiem czy mają tyle pracy, że się mylą czy też im się po prostu nie myśleć. Naprawdę nie wiem, ale jedno wiem na pewno. Jak już korzystać z usług jakiegoś biura rachunkowego – to trzeba go sprawdzić, a potem dopiero chodzić chodzić do jednej i te samej księgowej. Tak jak ja. Pani Dorota nie dość, że jest miła to do tego wie co robi. Nigdy nie miałem problemów takich jak powyżej i mam nadzieje, że nie będę miał w przyszłości. No, ale wiadomo – pani Dorota jak sporządzi rozliczenie nie ma opcji, aby coś w nim nie pasowało.

adres do nich jest na mpie: biuro rachunkowe siedlce
    • darek.prochenko Re: biuro rachunkowe w siedlcach 08.08.12, 10:16
      Ludzie nie przesadzajcie z tymi urzędnikami, że wszystkie są okropne! To nie prawda! I wiem to z własnego doświadczenia. Owszem niektóre to są bardzo wredne osoby, które mam czasami wrażenie, że robią nam wielką łaskę, że z nami w ogóle rozmawiają, ale większość pań w urędach jest naprawdę miła. Ja też miałem problem z PIT-em. I także zostałem wzwany przez bardzo miłą panią urzędniczkę, która wszystko za mnie poprawiła i doradziła w jaki sposób mogę na przyszłość uniknąć tego typu pomyłek. Ale na całe szczęście zmieniłem biuro rachunkowe w tym roku (przeszedłem do pani Doroty w Siedlcach) i jestem jak na razie bardzo zadowolony z naszej współpracy. Pani Dorota jest niesamowita – to prawda.
      • kerac32 Re: biuro rachunkowe w siedlcach 08.08.12, 11:47
        Co za nachalna reklama :/ Niektórzy myślą, że jak będą pisali z kilku różnych kont, to nikt się nie połapie, że za wszystkimi stoi właściciel jednej firmy. To samo dotyczy "torcików na roczek", cukierni na Wojskowej, gabinetu z aparatami słuchowymi, szkoły językowej, jednego z providerów Internetu, sali weselnej na Garwolińskiej z kwiatkiem w nazwie i jeszcze paru innych. Wyluzujcie...:)
        • xfinlandia Re: biuro rachunkowe w siedlcach 08.08.12, 12:25
          Szczerze.. to przestałem się zagłębiać w ten wątek po 5postach..
          same reklamy, zamieszczenie linków,.. TRZEBA CZĘŚCIEJ UŻYWAC guzika "SKASUJCIE TEN POST" więc może spamerzy zniechęcą się do tego forum i przejdą na inne..

Niestety - dotyczy to każdej branży. Mojej też - chociaz ostatnio w tym temacie cicho :)
          Nie powiem Wam kto mnie księguje (nie ma strony internetowej) -ale to miła Pani w Węgrowie za niecałe 4stówki miesięcznie.
          • kerac32 Re: biuro rachunkowe w siedlcach 08.08.12, 13:13
            TRZEBA CZĘŚCIEJ UŻYWAC guzika "SKASUJCIE
            > TEN POST"

Robię to często, zawsze w przypadku ewidentnej reklamy, obelżywych czy awanturniczych wpisów. Zwykle zero reakcji :( Mamy dwóch Adminów, ale jest jakby właściwie nie było żadnego.
            • xfinlandia Re: biuro rachunkowe w siedlcach 08.08.12, 14:03
              Więc może jednak za mało osób to powiela i reagują dopiero od iluś tam zgłoszeń?
              Mam propozycję: widząc reklamę niech pierwsza osoba pisze odpowiedź "Skasujcie ten post" - moze taki dopisek przypomnie innym użytkownikom by się dołączyli - wspólnie wykopmy spam z forum - przynajemniej lokalnego (bywam na tematycznym i tam niestety - reklamy dominują).
              • kerac32 Re: biuro rachunkowe w siedlcach 09.08.12, 08:51
                Można było zauważyć, że sporo osób właśnie w podobny sposób reagowało. Odpowiedzią było z zasady "oburzenie" "zadowolonego klienta", że przecież ma on/a prawo do wyrażenia swojej opinii. Bez zdecydowanych działań Moderatora nic tu się nie zmieni.
        • syltrex Re: biuro rachunkowe w siedlcach 11.08.12, 23:28
          A może to po prostu urojenia prześladowcze. - cyt. wikipedia

ehhh ;)
    • nabucho1 Re: biuro rachunkowe w siedlcach 07.01.16, 15:03
      Korzystam z księgowości online Superksięgowej. Po roku użytkowania muszę przyznać, że taka forma rozliczania jest bardzo wygodna. Wysyłam dokumenty do księgowania drogą elektroniczą, co najważniejsze gotowe odsyłane są w terminie. Takie rozliczanie jest komfortowe, ponieważ nie muszę jeździć na spotkania z księgową i dzięki temu oszczędzam sporo czasu.
    • krawiec25 Re: biuro rachunkowe w siedlcach 17.05.16, 12:36
      Wszystkie pozytywne opinie dotyczące biura "Pani Doroty" to prawdopodobnie nachalna reklama pisana przez jedną, tą samą osobę. Być może opinie pisane są przez firmę pozycjonującą w Google stronę "Pani Doroty" (odnośniki w opiniach). Byłem w tym biurze i nie odniosłem wrażenia, że "Pani Dorota" jest osobą kompetentną - takie było moje wrażenie, na usługi w tym biurze nie zdecydowałem się. Na stronie jest napisane (17.05.2016), że cena za prowadzenie księgi rozchodów i przychodów zaczyna się od 100 zł, niestety jest to nieprawda, cena ta zaczyna się od 200 zł. Według mnie jest to wprowadzanie potencjalnych klientów w błąd i nie podobają mi się takie praktyki.
    • magdalena_kk Re: biuro rachunkowe w siedlcach 17.05.16, 13:54
      Dzień dobry. Jestem studentką i poszukuję właścicieli małych firm, korzystających z usług biura rachunkowego do wypełnienia króciutkiej ankiety (13 pytań). Bardzo proszę o pomoc. Z góry ogromnie dziękuję.

docs.google.com/forms/d/1GvNPbEKDTsV76Bebe2WUJzRnrMwKpCtKmUcepz2mXg8/viewform
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka