Dodaj do ulubionych

"nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę

09.08.12, 22:55
- Sprawa wypowiedzi pani poseł Krystyny Pawłowicz jest bardzo poważna. Pani poseł znieważyła zarówno głowę państwa, jak przede wszystkim samych Polaków - komentuje słowa posłanki PiS w programie "Z każdej strony" Wirtualnej Polski Joanna Trzaska-Wieczorek, szefowa biura prasowego kancelarii prezydenta. Krystyna Pawłowicz powiedziała, że "prezydent nie wyróżnia się niczym oprócz gaf", a "zakompleksione i wykorzenione społeczeństwo popiera go, bo to taki 'swój chłop'".

za:
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Palac-prezydencki-zaszokowany-slowami-poslanki-PiS-w-WPPL-to-cios-w-Polakow,wid,14835372,wiadomosc.html?ticaid=1ef56

a to "mądre" wystąpienie Pani Pawłowicz:
wiadomosci.wp.pl/kat,124756,title,Krystyna-Pawlowicz-popularnosc-prezydenta-wyplywa-z-kompleksow-spoleczenstwa,wid,14835125,wiadomosc.html

PS.
Ludzie, kogo Wy wybraliście na posła, przecież to się nóż w kieszeni otwiera. A pamiętajcie jaki poseł taki wyborca, ba to świadczy jaki "zakompleksiony i tępy" naród "zamieszkuje" Nasze miasto. My nigdy nie będziemy nowoczesnym i rozwijącycm się miastem jeśli wybieramy takie osoby (m.in. p. Pawłowicz czy p.Kudelski, p. Głowacki czy p. Pawłowski, p. Kraska, p. Trzórzeski, p. Orzełowski, ect.)

Wnioski wyciągnijcie sami, mi ręce opadły, bo nie wiem jak się by starał, co robił to takie osoby nami rządzą czy to w Sejmie, Senacie, UM i jego pochodnych.

Czy przejżycie wreście na oczy ?? Ale po co ja to piszę jak to groche o ścianę
Obserwuj wątek
    • fellnet Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 09.08.12, 23:33
      Kto ją widział w Siedlcach?
      Może i dobrze bo ona tak "TRWA."!
    • przyjemny_gosc Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 09.08.12, 23:52
      Zamiast zajmować się takimi problemami, lepiej skupić się na gospodarce. Finanse publiczne będą w dobrej formie, ludzie będą mieli pieniądze to będą zadowoleni.

A wiadomo, że zawsze będzie tak, że jednym się prezydent podoba innym nie. Tak samo było z Wałęsą, Kwaśniewskim i Kaczyńskim. Byli zadowoleni i przeciwnicy. Tak samo jest w przypadku Komorowskiego i tak samo będzie z następnymi.

Ja i tak uważam, że politycznie w Polsce nie jest źle. Zobaczcie sobie na Rosję, Putin robi jakieś cyrki raz jest prezydentem, raz nie jest. Na Ukrainie najważniejszymi politykami mogą być tacy ludzie jak Kliczko, albo Szewczenko. We Włoszech przez długie lata mieli za premiera żigolaka, do którego należała telewizja i wielki klub sportowy i który nie krył się, że lubi nastolatki (taki lepiej urodzony włoski Lepper). W Belgii przez 540 dni nie byli w stanie wybrać rządu, w Niemczech kanclerz Gerhard Schröder po tym jak załatwił przebieg gazociągu z Rosji, został zatrudniony przez Rosjan w spółce gazowej.
      • ela-1976 Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 10.08.12, 08:49
        Berlusconi to miliarder robiący interesy z mafią na początku swojej działalności, ale nie zmienia to faktu że to miliarder ma kilkanaście swoich hacjend i ogólnie zarobki premiera ma gdzieś - w sumie taki polityk nie kradnie (bo nie ma czego kraść bo wszystko ma) ewentualnie może korzystne umowy podpisywać - to wszystko poza tym we Włoszech są 2 główne partie komunistyczna lewicowa i prawicowa i między nimi zwykle się rozgrywa kto będzie premierem cóż taki kraj. Mamy do nich jeszcze daleko i nie bardzo rozumiem porównanie Berlusconiego do Leppera. To są dwa światy - Lepper nie był groźny miał swoją wizję co do rolników i po części to realizował.

Rosja i Ukraina to żaden wskaźnik że u nas jest dobrze - właściwie to można pokazać jak u nas jest źle porównując nas z nimi. Rosja to carat Putina - z resztą Ukraina też. Ale trzeba pamiętać jak powstał Putin... Nie wiem czy wiesz - jeśli nie było by jednego "spec" człowieka w Rosji to byłby rozłam, rozgrabienie dlatego w ten sposób działa Rosja, musi zastraszać by "swojaki" jakoś ten kraj trzymali.

Schröder - sam niczego nie załatwił...

Nasza demokracja ma 20 lat więc jest bardzo młoda. Musimy poczekać kolejne 20 aby młodzi zobaczyli i poznali co to słowo znaczy.

Ogólnie jest u nas taki problem że najwięcej wypowiadają się osoby niebiorące udziału w wyborach wystarczy zwrócić uwagę na frekwencję. System skandynawski jest o tyle dobry że jeśli nie głosujesz nie pracujesz na państwowych stanowiskach. Co to za obywatel, który nie bierze udziału w wyborach? Potem mamy to co mamy... Narzekanie że jest ten a nie tamten jest proste ale ktoś na nich zagłosował bo komuś się nie chciało.
        Ogólnie temat rzeka... :)
        • jkfoo Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 11.08.12, 02:08
          a niech sobie wywołuje co chce ,kończe trzecie piwo i mam to wszystko w du..
        • przyjemny_gosc Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 11.08.12, 19:57
          Piszę o Berlusconim, bo chodzi mi o jego obyczajowość. I w polskich warunkach jego odpowiednikiem jest (a raczej był) Lepper. Prosty facet, który dochrapał się pozycji i pieniędzy. Nie wiem czy teraz polscy posłowie też zapraszają sobie panienki na imprezy, ale jeżeli nawet to robią, to po cichu, a Samoobrona robiła to tak, że każdy się z nich śmiał. Mnie Lepper głównie kojarzy się z obleśnym śmiechem starego zboczucha, który na informację, że jakaś prostytutka została zgwałcona, odpowiada: "a to można zgwałcić prostytutkę?"
          Berlusconi i jego "bunga-bunga" to samo.

Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli pisząc, że w porównaniu z Rosją i Ukrainą widać jak u nas jest źle. Pod jakim względem? Korupcja jest na Ukrainie taka, że IKEA nie chciała tam robić interesu. W porównaniu z Ukrainą, to Polska jest krajem cywilizowanym, a Ukraina to jaskiniowcy.

> Schröder - sam niczego nie załatwił...

Otóż to, a nam się często wmawia, że Niemcy są tacy solidni i praworządni.
          • kerac32 Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 12.08.12, 18:50
            > Lepper. Prosty facet, który dochrapał si
            > ę pozycji i pieniędzy.

Dochrapał się??? Przecież odszedł z tego świata z wielkimi długami.

Mnie Lepper głównie kojarzy się z obleśnym
            > śmiechem starego zboczucha,

Raczej podstarzały satyr, w dodatku w pejoratywnym znaczeniu.

• gin11 Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 12.08.12, 16:39
      I na czymzesz polega ta afera?
      • szpilka_siedlce Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 12.08.12, 17:41
        Straszna ta "afera". Jak żyć, jak żyć teraz!?
        • neutron6 Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 11.12.13, 10:28
          Jak żyć? pyta szpilka - Normalnie, czyli jak słynny paprykarz, w willi przy kominku (:
    • street8 Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 12.08.12, 19:19
      plebs rulezz dobry katolik to martwy katolik
    • cameel28 Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 13.08.12, 14:28
      Żałosne jest to oburzenie autora wątku, który w innym poście parę pozycji poniżej sam obraza poprzedniego prezydenta RP, który zginął pełniąc funkcje publiczna, wyrażając się o nim per "kaczka."
      • efaster Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 14.08.12, 12:48
        cameel28 napisał:
        > Żałosne jest to oburzenie autora wątku, który w innym poście parę pozycji poniż
        > ej sam obraza poprzedniego prezydenta RP, który zginął pełniąc funkcje publiczn
        > a, wyrażając się o nim per "kaczka."

Ojtam, ojtam byłem wzbużony, jak dowiedziałem się o pomyśle budowy pomnika osobie, która w żaden sposób na niego nie zasłużyła (to, że była Prezydentem Polski i wiecznie była ze wszytkimi skłucona, i zgnęła przez pośpiech i błędy pilotów w marnej pogodzie przy dużym zamgleniu) nie upoważnia do stawiania pomników.

Jeżeli mytasz mnie osobiście kto jest lepszym prezydentem Komorowski czy ś.p. Kaczyński to bez sekundy zastanowienia odpowiadam Komorowski.

Powódów dlaczego tak jest mnóstwo, zaczynajac od tego, że nie wszczyna konfliktów po to, że jest bardziej wyględny i konkatowy niż poprzednik.

Dziekuje, za uwagę :)

Bóg zapłać

Amen
        • pol_lop Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 14.08.12, 13:35
          > Jeżeli mytasz mnie osobiście kto jest lepszym prezydentem Komorowski czy ś.p. K
          > aczyński to bez sekundy zastanowienia odpowiadam Komorowski.

Kaczyński przynajmniej nie chodził na sznurku "kolegów" z Wojskowych Służb Informacyjnych.
          Nie bez przyczyny Komorowski przy pomocy ABW tak szybko zajął Kancelarię Prezydenta w 4 godziny po katastrofie [ok. 12 w południe 10 kwietnia]. W sejfie BBNu był aneks do raportu z likwidacji WSI, w którym podobno wiele można było przeczytać o ówczesnym marszałku sejmu b.Komorowskim (w tym jego działalność jako ministra obrony, m.in w WAT), a którego publikację zatrzymał Trybunał Konstytucyjny swoim wyrokiem. Chęć poznania zawartości Aneksu wplątała Komorowskiego w tzw Aferę Marszałkową.... i tu
          Z mocy Bezprawia
          Z resztą poseł Komorowski był jednym posłem PO, który głosował przeciwko likwidacji WSI
          Nie bez kozery mówi się, że w dużym pałacu rządzi lobby rosyjskie. Wystarczy posłuchać doradcy prezydenta prof. Romana Kuźniara w tematach dotyczących relacji rosyjskich - wtedy zawsze zastanawiam się czy ten facet nie powinien de facto wypowiadać się w imieniu ambasady rosyjskiej.
          Po za tym ciężko mi wierzyć w argumenty człowieka, który pisze "skłócona" przez "u". Świadczy to o tym, że mało czyta.
          BTW Pawłowska w całości wywiadu mówi całkiem do rzeczy, a ocena prezydenta w jej wykonaniu to tylko stwierdzenie faktów o tym człowieku.
          • efaster Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 14.08.12, 13:44
            > Po za tym ciężko mi wierzyć w argumenty człowieka, który pisze "skłócona" przez
            > "u". Świadczy to o tym, że mało czyta

no fakt złapałeś mnie na mały błędzie ort. cóż przepraszam, specjalnie tego nie zrobiłem :))

no, ale kolejna "bystra" wypowiedź Pani Pawłowicz (tym razem winne śmierci Madzi z Sosnowca są feministki)
            wyborcza.pl/1,75248,12306626,Poslanka_PiS__smierci_Madzi_winne_feministki.html
        • towarzyskii Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 14.05.14, 15:08
          Dodam jeszcze, że pan Komorowski lepiej zna historię - bardziej docenia oprawców Żołnierzy Podziemia niż Weteranów/ , umie komplementować kobiety /np. duńskie kaszaloty/, jest ponadprzeciętnym znawcą ortografii - ksywa Bul-Komorowski/, ma większą ogładę towarzyską /on siedzi, pani Merkel stoi, w końcu jest facetem, nie?/.
    • bw2500 Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 14.08.12, 16:36
      efaster napisał:

> - Sprawa wypowiedzi pani poseł Krystyny Pawłowicz jest bardzo poważna. P
      > ani poseł znieważyła zarówno głowę państwa, jak przede wszystkim samych Pola
      > ków
      - komentuje słowa posłanki PiS w programie "Z każdej strony" Wirtualnej
      > Polski Joanna Trzaska-Wieczorek, szefowa biura prasowego kancelarii pre
      > zydenta. Krystyna Pawłowicz powiedziała, że "prezydent nie wyróżnia się niczym
      > oprócz gaf", a "zakompleksione i wykorzenione społeczeństwo popiera go,
      > bo to taki 'swój chłop'".

Pawłowicz to wyjątkowo durna baba. Gdybym miał taką wykładowczynię na uniwersytecie, chyba od razu bym stamtąd uciekł.

> PS.
      > Ludzie, kogo Wy wybraliście na posła, przecież to się nóż w kieszeni otwiera. A
      > pamiętajcie jaki poseł taki wyborca, ba to świadczy jaki "zakompleksiony i tęp
      > y" naród "zamieszkuje" Nasze miasto. My nigdy nie będziemy nowoczesnym i rozwij
      > ącycm się miastem jeśli wybieramy takie osoby (m.in. p. Pawłowicz czy p.Kudelsk
      > i, p. Głowacki czy p. Pawłowski, p. Kraska, p. Trzórzeski, p. Orzełowski, ect.)
      >
      > Wnioski wyciągnijcie sami, mi ręce opadły, bo nie wiem jak się by starał, co ro
      > bił to takie osoby nami rządzą czy to w Sejmie, Senacie, UM i jego pochodnych.
      >
      > Czy przejżycie wreście na oczy ?? Ale po co ja to piszę jak to groche o ścianę

Dopóki nie zmieni się mentalność tutejszych ludzi, to takie Pawłowicze, Kudelskie, Głowackie i Tchórzewskie nadal będą wybierane. A poziom mentalny, jaki prezentują niektórzy tutejsi ludzie, jest naprawdę tragicznie niski.
      • kerac32 Re: "nasza" posłanka nie przestaje zadziwiać 26.10.12, 18:04
        Ostatnio posłużyła się ripostą wujka Staszka:

deser.pl/deser/1,111857,12743253,Poslanka_PiS_do_posla_SLD___Spier____j___Podczas_obrad.html
        • efaster Re: "nasza" posłanka nie przestaje zadziwiać 27.10.12, 00:49
          no ładnie :)
    • efaster Re: kolejna afera 29.01.13, 22:21
      która to już z koleji ??

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/pawlowicz-o-grodzkiej-jaka-pani-twarz-boksera,303037.html
      • jezus_maria Re: kolejna afera 29.01.13, 23:53
        Jezus kocha panią Krysię
      • netxan Re: kolejna afera 30.01.13, 03:54
        Afera jest gruba:
        wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/naukowcy-o-prof-pawlowicz-prezentuje-wersje-polski,1,5407447,wiadomosc.html
        Kiedyś na live video czat rozmawialiśmy w kilka osób z kobietą która przeszła zmianę płci. Widać było męskie rysy twarzy, cały zabieg kosztował ją 20 tys. Mieliśmy ubaw po pachy do chwili kiedy ta kobieta rozpłakała się. Strasznie podle się poczułem.
        • an.chojnacki Re: kolejna afera 30.01.13, 06:36
          Niestety Pawłowicz wybrano z okręgu siedleckiego. I to robi różnicę, bo jakoś nikt Tchórzewskim sobie głowy nie zawracał - nie był tak "elokwentny" jak nowy poseł siedlecko - ostrołęcki. Niestety jesteśmy postrzegani w Polsce przez pryzmat wypowiedzi posła - to smutne.
          Przy całym moim własnym sprzeciwie dla demonstrowania preferencji mniejszości seksualnych, obraziła mnie wypowiedź o bezproduktywności tej czy innej grupy społecznej. Niestety jest to język nazistowski - a naigrawanie się z posła od Palikota jest po prostu chamstwem. K. Pawłowicz jest kwintesencją tezy, że nie wykształcenie czyni kulturalnym, ale wychowanie. K. Pawłowicz brak kindersztuby.
          • annabetka Re: kolejna afera 30.01.13, 23:21
            Ja się zgadzam z Efasterem i panem Niesiołowskim :) Bardzo dokładnie powiedział dzisiaj na TVN24 to co ja myślę.Chamstwo buractwo i prostactwo i niestety niedouczenie? z pani "profesor" wyszło.
            • benka28 Re: kolejna afera 02.02.13, 23:22
              A tu mamy poziom Ruchu Palikota:
              www.zyciesiedleckie.pl/wiecej-newsow/5073-posel-bodio-o-krystynie-pawlowicz-hrabina-ciemnogrodu
              Jak widać wszyscy są siebie warci...
              • kerac32 Re: kolejna afera 03.02.13, 09:50
                Widzisz więcej niż jest zawarte w oświadczeniu, widzisz chyba tylko to co chciałabyś zobaczyć. Z linkowanego tekstu nie wynika, żeby poseł Bodio, czy ktokolwiek z Ruchu Palikota, w jakiś sposób obrażał, czy w ogóle oceniał posłankę Pawłowicz. Autor rzeczonego oświadczenia zastrzega wręcz: "Pozwólcie Państwo, że nie będę osobiście komentował wypowiedzi Pani Pawłowicz". Przytoczone wnioski, opinie i apele pochodzą od środowiska naukowego odcinającego się od swojej koleżanki po fachu, posła PO St. Niesiołowskiego, publicystów czy zwykłych internautów piszących komentarze na różnych forach. Trochę rzetelności, proszę... :)
                • jwkowalski Re: kolejna afera 13.02.13, 09:59
                  Po pierwsze: Rządzi obecnie koalicja PO/PSL. Opozycja nie rządzi.
                  Po drugie: Proszę o podanie - co jest niestosownego i nieprawdziwego w wypowiedzi pani poseł Pawłowicz? Proszę o odpowiedź konkrestną, bez ideologii.
                  • an.chojnacki Re: kolejna afera 13.02.13, 17:35
                    ad. 1: opozycja nie rządzi, niemniej jednak robi z siebie niedorajdę, ma do tego prawo, ale podlega społecznej ocenie wyborców;
                    ad. 2:
                    cytaty:
                    "Spie...j",
                    "Społeczeństwo nie może fundować słodkiego życia nietrwałym, jałowym związkom osób, z których społeczeństwo nie ma żadnego pożytku, tylko ze względu na łączącą ich więź seksualną",
                    "To nie jest tak, że jak się człowiek nażre hormonów, to jest kobietą. No jaka pani, no twarz boksera",
                    "Bronisław Komorowski nie wyróżnia się niczym oprócz gaf, nie umie pisać, nie umie czytać, nie umie się zachować, dlatego zakompleksione i wykorzenione społeczeństwo podśmiewając się popiera go, to taki "swój chłop".
                    • jwkowalski Re: kolejna afera 17.02.13, 17:55
                      zgadzam się w całości:
                      Społeczeństwo nie może fundować słodkiego życia nietrwałym, jałowym związkom osób, z których społeczeństwo nie ma żadnego pożytku, tylko ze względu na łączącą ich więź seksualną.
                      To nie jest tak, że jak się człowiek nażre hormonów, to jest kobietą. No jaka pani, no twarz boksera.
                      Zgadzam się, biorąc pod uwagę fakt, że przesadzone argumenty mają lepiej zobrazować sprawę:
                      Bronisław Komorowski nie wyróżnia się niczym oprócz gaf, nie umie pisać, nie umie czytać, nie umie się zachować, dlatego zakompleksione i wykorzenione społeczeństwo podśmiewając się popiera go, to taki "swój chłop".
                      I na koniec:
                      Są wartości stałe. Jest prawo naturalne i boskie - od którego pochodzi całą reszta.
                      • an.chojnacki Re: kolejna afera 17.02.13, 21:16
                        No właśnie Pan się zgadza z tymi tezami, ale są ludzie którzy tak nie myślą. A myśli takie przypominają im zdania wypowiadane w połowie lat 30 - tych w Niemczech, bo o "jałowości pederastów" mówił także pewien austriacki malarz i jego kompani z piwiarni. Pragnę zauważyć, że "ostateczne rozwiązania" zaczęły się od języka nienawiści, mimo że wcześniej nic nie było o akcji T4 i die Endlösung der Judenfrage. Pierwsze rozpoczęło się w 1939 r., drugie w 1942 r. W książce malarza też nie nie było o rychłym powołaniu "Reichszentrale zur Bekämpfung der Homosexualität und der Abtreibung".
                        O urodzie kobiet się nie wypowiadam, ale uważam, że dla wielu p. posłanka z Siedlec pod względem urody niewiele odbiega od p. posłanki z klubu Palikota. Nikt nie chciałby usłyszeć, gdyby ktoś powiedział, że nie wiadomo czy p. Pawłowicz jest kobietą - bo przecież nikt tego jeszcze nie sprawdził.
                        Ze społeczeństwem "zakompleksionym i wykorzenionym" też się Pan zgadza? A z kulturalnym, jakże uczonym i prawoboskim "spie...j" też?
                        Nie strzępiłbym klawiatury - gdyby nie wpisy ludzi na ogólnopolskim forum którzy zauważyli "siedleckość" tego posła. Głupich wypowiedzi bronić nie ma co. To, że z kimś się nie zgadzam politycznie, światopoglądowo, religijnie czy obyczajowo nie oznacza automatycznie, że mogę o nim napisać takie głupoty, jakie były udziałem posła Pawłowicz.
                      • n_l Re: kolejna afera 17.02.13, 21:44
                        > Są wartości stałe. Jest prawo naturalne i boskie - od którego pochodzi całą reszta.
                        Pisząc o prawie boskim, którego masz na myśli?
                        Któregoś z bogów rzymskich, słowiańskich,
                        czy może azteckich albo germańskich?
                        A może chodziło ci o wartości które przekazał
                        Wielko Om ustami Bruthy którego wybrał?
                        • jwkowalski Re: kolejna afera 27.02.13, 15:39
                          No cóż... Zmuszony zostałem do jasniejszego zobrazowania swoich poglądów. Zrobie to stawiając pytanie swoim adwersarzom. Proszę jednak o odpowiedź wprost - najlepiej "tak - nie". Bez zbędnego odwoływania sie do nazistów i ostaecznego rozwiązania. Bo to bez związku.
                          A ato pytanie:
                          Mój znajomy zakochał się w kozie. Chce sformalizować związek z nią. Powinien liczyć na wsparcie i ochrone państwa i na waszą aprobate?
                          • an.chojnacki Re: kolejna afera 27.02.13, 16:06
                            Tak, powinien on - a jak. Porównanie innego człowieka (bo homoseksualista to tez człowiek) do zwierzęcia wyjątkowo zgodne z nauką chrześcijańską jest. Brawo, brawo, bravissimo.
                            A tak na marginesie - to dobra znajomość, czy tylko taka znajomość przelotna? Bo jak dobry, to inni znajomi szacownego pana mają się teraz pysznie.
                          • netxan Re: kolejna afera 27.02.13, 16:10
                            Może jakieś pytanie pomocnicze? Bo ja nie załapałem dowcipu.
                            • n_l Re: kolejna afera 27.02.13, 23:42
                              Bo to z tych dowcipów grubego kalibru.
                              Mam wrażenie że samozwańcze sumienie forum
                              nam się objawiło.
                              I umoralnia.
                              Ale to tak off topicowo.
                          • n_l Re: kolejna afera 27.02.13, 23:40
                            Pytania, pytania, pytania...
                            Cóż to za barbarzyński zwyczaj
                            odpowiadania pytaniem na pytanie?

P.S.
                            > Mój znajomy zakochał się w kozie
                            Staranniej dobieraj znajomych,
                            unikaj tanich prowokacji,
                            nie manipuluj.
                            • n_l Przypomnienie 27.02.13, 23:44
                              Zakładam że brak odpowiedzi
                              forum.gazeta.pl/forum/w,262,142194922,142609083,Re_lista_103_wspolpracownnikow_SB.html
                              oznacza milczącą zgodę ;-)
                          • donvito52 Re: kolejna afera 28.02.13, 15:56
                            No cóż... Zmuszony zostałem do jasniejszego zobrazowania swoich poglądów. Zrobie to stawiając pytanie swoim adwersarzom. Proszę jednak o odpowiedź wprost - najlepiej "tak - nie". Bez zbędnego odwoływania sie do nazistów i ostaecznego rozwiązania. Bo to bez związku.
                            A ato pytanie:
                            Mój znajomy zakochał się w kozie. Chce sformalizować związek z nią. Powinien liczyć na wsparcie i ochrone państwa i na waszą aprobate?

Jeśli Koza wyrazi chęć słownie i zaklepie związek własnoręcznie napisanym pismem ... czemu nie ...
                            Jeśli dwoje ludzi chce być w związku ja nie widzę przeszkód. Poza tym, jesteś chyba z tych co im się wszystko kojarzy. Bo związki partnerskie to nie tylko związki homoseksualne.
                            A jeśli ty nie odróżniasz kozy od człowieka ... cóż ... nie zazdroszczę upodobań ...
                            • kerac32 Re: kolejna afera 28.02.13, 18:54
                              Dziwi mnie wielce interpretacja wypowiedzi jwkowalski o związkach partnerskich, przez jego interlokutorów. Z niezrozumiałym uporem tłumaczą ją jako odniesienie do związków homoseksualnych. Tymczasem "nasz" literat

forum.gazeta.pl/forum/w,262,135140230,135140230,Nowa_ksiazka_List_do_straconej_.html

wyraźnie napisał, że chodzi mu o związek jego znajomego z kozą, czyli ze zwierzęciem. W tym przypadku wyraźnie sugeruje zboczenie, znane w kręgach medycznych jako zoofilia. Ta, ponoć w Polsce, w przeciwieństwie do bardziej cywilizowanych krajów, nie jest karalna, a tylko poczytywana jako działanie krzywdzące zwierzęta. W społecznym odbiorze, oczywiście, moim zdaniem, ze wszech miar słusznym, taka skłonność stawia amatora tego rodzaju doznań poza marginesem normalnych ludzi, w grupie najbardziej odrażających, godnych odrazy, a w najlepszym przypadku politowania, zboczeńców. To, moim zdaniem, niesłychana, odrażająca prowokacja w stosunku do środowisk LGBT i tej części tolerancyjnego społeczeństwa, dla której preferencje seksualne osób z tych środowisk nie są chorobą czy zboczeniem. Reasumując, chciałbym stwierdzić, że z takimi prowokatorami nie ma co dyskutować, ich trzeba izolować, a w najlepszym przypadku ignorować. Wchodzenie z nimi w jakąkolwiek polemikę, to dla nich nobilitacja. W żadnym przypadku niezasłużona :/
                              • jwkowalski Re: kolejna afera 02.03.13, 16:45
                                Nie porównuję ludzi do zwierząt! Skąd ten pomysł. Współżycie płociowe dwóch facetów jest zaś dla mnie równie odrażające i śmierdzace, jak faceta ze zwierzęciem. To jest mój pogląd... ale... niech każdy robi, co chce. Byleby to innym ludziom nie szkodziło. ja tylko twierdze, że żygać mi sie na to chce i żygać mam prawo. Bo przecież żyjemy w tolerancyjnym kraju. Dupczcie sie więc zboczeńcy, a ja będę wymiotował.
    • efaster Re: Pani Poseł Pawłowicz dostnie walentynkę ?? 14.02.13, 14:48
      wiadomosci.wp.pl/kat,1027459,title,Od-kogo-dostanie-walentynke-Biedron-a-kogo-kocha-poslanka-Pawlowicz,wid,15334293,wiadomosc.html?ticaid=110107
    • efaster Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 11.12.13, 01:05
      tym razem odcinek pt. flaga UE to (wg. pani poseł) "szmata"

cyt.:
      (...) Ustawa o godle, barwach narodowych i hymnie RP przewiduje, że godne eksponowanie i cześć należy się polskiej fladze. Ciągłe eksponowanie jej łącznie z jakąś unijną szmatą obraża nasze symbole - mówi pogardliwie. I dalej: - Pan premier Tusk lubi pograć w piłkę, więc mógłby dokładnie na tych samych zasadach wywiesić sobie flagę UEFA (...)

za:
      wyborcza.pl/1,75478,15110171,Pawlowicz_o_fladze_UE__Jakas_unijna_szmata.html
      cóż komentarz chyba zbędny, no ale nasze prawicowe media na czele z KRP będą z niej robić "gwiazdę" i zapraszać do siebie.
      • an.chojnacki Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 11.12.13, 06:34
        Wyraz "szmata" wyjątkowo dobrze leży w ustach panny posła.
        • btmch Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 11.12.13, 09:52
          Przepraszam, ale czytając te wypowiedzi zastanawiam się po co ta ekscytacja. Ja uważam, że pewne osoby publiczne zachowują się ja celebryci. Chcą aby o nich mówiono, wszystko jedno jak, aby mówiono. Więc nie trzeba o tym mówić, tylko przy następnych wyborach odpowiednio wybrać.
          • przyjemny_gosc Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 12.12.13, 00:55
            1.Poseł jest reprezentantem narodu i choćby dlatego posłanka Pawłowicz powinna trzymać język za zębami. Zwyczajnie daje zły przykład.
            2.Nie ustaliła wspólnego stanowiska ze swoim szefem. Kaczyński jeździ do Kijowa i nawołuje Ukraińców do wstąpienia do UE, a jego posłanka Pawłowicz udowadnia, że UE to zło.

To tak jak Kaczyński opowiada, że wyczaruje bilion zł, a rzecznik PiS próbuje usprawiedliwiać, że może prezesowi coś się przekręciło :)
      • krzycho1252 Re:..." a kolor jego jest czerwony" 11.12.13, 22:21
        Czerwonej flagi już nikt nie pamięta, gdy wypierała naszą narodową.
        Nie nazwałbym ani unijnej ani czerwonej szmatą ale historia różne figle płata.
        • an.chojnacki Re:..." a kolor jego jest czerwony" 12.12.13, 06:12
          Ależ Panie Krzysztofie zacny,
          różnica jest ogromna - otóż czerwony sztandar w Polsce powiewał, bo zakładał go tu jeden z naszych okupantów. Drugi sztandar powiewa, bo to sami Polacy zdecydowali, że on ma wisieć.
          • krzycho1252 Re:..." a kolor jego jest czerwony" 12.12.13, 09:46
            Dałem ten cytat niefortunnie. 162 lata trwania rewolucyjnej pieśni PPS nie można porównywać z aktualnymi wypowiedziami.
            "Choć stare łotry, nocy dzieci,
            Nawiązać chcą starganą nić,
            Co złe, to w gruzy się rozleci,
            Co dobre, wiecznie będzie żyć!"
            (Bolesław Czerwieński (1851-1888)
    • efaster Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 09.05.14, 12:52
      chyba tym razem p. Pawłowicz trochę przesadziła .....

wiadomosci.wp.pl/kat,138234,title,Monika-Olejnik-ostro-o-wypowiedzi-prof-Krystyny-Pawlowicz-durne-babsko,wid,16590428,wiadomosc.html?ticaid=112b1c
      • rotman28 Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 09.05.14, 18:52
        Przedtem trochę przesadził Pan Profesor nazywając przeciwników politycznych bydłem, to i teraz ma konsekwencje swoich słów.
        • bykkot Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 09.05.14, 21:56
          Pan profesor Bartoszewski może wygadywać co chce. On w końcu był w czasie wojny ważniejszy od Kossak-Szczuckiej, Krahelskiej czy Sendlerowej itd. Tako rzecze GW. A innym wara. Co Efaster oraz Olejnik celnie zauważyli.
          • xfinlandia Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 10.05.14, 08:00
            Po co w ogole gadac o tym bydle z telewizji? Nie są warci dalszego bicia piany.
          • rotman28 Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 10.05.14, 20:20
            Widzę, że jedynym Waszym autorytetem medialnym jest GW. To po co w takim razie podnosicie taki wątek nie mając własnego zdania? Czytelnikom GW nie musicie cytować tego co napisali w GW. W takim razie mam zamiaru dyskutować z Waszymi jedynie słusznymi poglądami na temat któremu politykowi i co wolno, a któremu nie wolno. Ciekawy jestem czy tak samo podchodzicie do Lecha Wałęsy uznając każde jego obecne opinie i zachowanie za mądrość Autorytetu, bo zasługi w historii ma wielkie i nie znam nikogo, kto by je podważył.
            • aro333 Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 10.05.14, 20:42
              Widzisz, problem polega na tym, że z ust profesora nadzwyczajnego czy tam zwyczajnego, nie powinny nigdy paśc takie słowa na forum publicznym. A wiesz dlaczego? A dlatego, że takie osoby z takim tytułem naukowym powinny być autorytetem dla reszty społeczeństwa. To co robi ta kobieta raczej nie dodaje prestiżu i autorytetu profesurze. To tyle. Co do Prezydenta Wałesy, jest jaki jest też nie ma prawa obrażać innych. Jednak to inny czlowieka, inne wykształcenie. Dla Ciebie ordynarna kobieta z tytułem profesora jest autorytetem?
              • bykkot Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 11.05.14, 09:52
                To p. Bartoszewski rozpoczął wyzwiska. I dobrze, że po drugiej stronie sceny politycznej, jest ktoś, kto o tym przypomina (bo p. Pawłowicz bez epitetów nawiązała do bydła). I dziwnym trafem natychmiast mainstreem próbuje obronę nazwać atakiem. Ale na szczęście GW i TVN już chyba nie mają bezwzględnego rządu dusz. Inni też są słyszalni, z czym lewica (i mainstreem) powinna się już chyba pogodzić.
                • kerac32 Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 11.05.14, 11:59
                  > To p. Bartoszewski rozpoczął wyzwiska.

PiS-iarskie krętactwa. To nie p. Bartoszewski zaczął tę awanturę, a działacze i sympatycy PiS-u. Mówiąc o "bydle", p. Bartoszewski odniósł się, o ile się nie mylę, do zachowania współpracowników i wielbicieli p. Kaczyńskiego na Cmentarzu Powązkowskim w czasie uroczystości upamiętniających poległych bohaterów Powstania Warszawskiego.
                  • bykkot Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 11.05.14, 21:39
                    Którzy współpracownicy p. J. Kaczyńskiego gwizdali na Powązkach? Skoro twierdzisz takie rzeczy na forach to poddaj, którzy? Dlaczego ludzie gwiżdżą na władzę w czasie gdy są uroczystości patriotyczne? Nie wiesz czemu? I p. Bartoszewski nie wie dlaczego gwiżdżą? Niech pójdzie na spotkanie z patriotami to mu wytłumaczą.
                    • kerac32 Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 12.05.14, 08:20
                      I p. Bartoszewski n
                      > ie wie dlaczego gwiżdżą?

Dlatego, że są bydłem?

Niech pójdzie na spotkanie z patriotami to mu wytłumac
                      > zą.

"Patriotami"?! Raczej bydłem. Ludzie zakłócający tak podniosłą uroczystość, jak obchody rocznicy Powstania Warszawskiego, honorowanie poległych w nim bohaterów, nie zasługują na inne miano.
            • bykkot Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 11.05.14, 09:46
              Kolego, więcej dowcipu w dyskusji. A prez. Wałęsa zniszczony jako polityk przez środowisko GW (co zdumiewające wykonało ono bezkarnie woltę i dziś go broni), niestety dziś nie może chyba być oceniany zbyt pozytywnie. Niestety ostatnia książka p. Cenckiewicza chyba obala mit wielkiego polityka L. Wałęsy.
              • foolonthehill Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 11.05.14, 15:33
                jak ktokolwiek rozsądny może kłaść na jednej szali profesora i tą zgorzkniałą babę?
                Jeżeli mam jakieś wahania odnośnie poparcia partii,i ta pani zawsze pomaga rozwiązać moje dylematy...
                • bykkot Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 11.05.14, 21:34
                  Jesteś zabawny. Akurat p. Pawłowicz jest profesorem (wykładała min na UW), choć nie prezydenckim. A. p. Bartoszewski profesorem nie jest. P. Pawłowicz jest bardzo wybitną konstytucjonalistką (jej artykuły np. publikowała Rzeczpospolita). Próbujecie odwracać znaczenia, z profesorów robicie frustratów z ludzi bez papierów profesorów. Co mainstreem zrobił z Żegotą? Dziś z tą organizacja kojarzy się p. Bartoszewskim, a tam było dużo ważniejszych osób z założycielką Kossak-Szczucką na czele (ale ona jest niepoprawna politycznie i podobno antysemicka - patrz Pożoga). Wbito wam w łeb skojarzenia, że nawet 5 minut nie zastanawiacie się pisząc bajki o wykształceniu. Zapominacie, który Prezydent RP był profesorem. A raczej udajecie, że nie wiecie.
              • an.chojnacki Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 11.05.14, 21:48
                O właśnie tak przebiega dyskusja ws. panny Pawłowicz. Jak napisze się dlaczego Bartoszewski nazwał pewne zachowania, jako bydlęce - to szukaja dowcipu. Jak przypomni się do jakich tańców "tańczącej inaczej" Fotygi mówił o dyplomatołkach - nagle jest Wałęsa.
                Czyli czerń jak gwiżdże na Powstańca - to cool, bo można w ten sposób mu przywalić, jak ten Powstaniec się bulwersuje i nazywa zachowanie bydlęce po imieniu -to pastuch, bez matury, uzuprujący sobie tytuł profesora - do tego z Niemiec.
                Miałbym pannę Pawłowicz głęboko w d..., dużym nawiasie bym ją miał, gdyby ona nie była wiązana z Siedlcami. Obmierzłe, zezowate i bezproduktywne babsko - jak merytorycznie, to merytorycznie.
                • bykkot Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 11.05.14, 22:44
                  Rozumiem, że jako merytoryczne stwierdzenie uznałeś początek twojego ostatniego zdania.
                  Teraz już wiem, że obrażamy was pisząc, że wy piszecie z głębi swojej kultury "Obmierzłe, zezowate i bezproduktywne babsko". Rozumiem, że jeśli sam piszesz, że p. Bartoszewski nie ma matury to masz na to dowody, bo ja o tym nie pisałem (nigdy się tym nie zajmowałem, ale proszę o oświecenie mnie ma czy nie ma, bo to ciekawy wątek, który sam zacząłeś). Ja jedynie twierdzę, że p. Pawłowicz jest wykładowcą akademickim (konstytucjonalistka). Tyle i tylko tyle.
                  PS
                  A kolega reaguje w sposób strasznie nerwowy, bo powoli chyba traci pan kulturę. Tak wypowiadać się o kobiecie!!!!!
                  • an.chojnacki Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 11.05.14, 23:23
                    To od końca:
                    czy ja obraziłem kobietę? - a są na to jakieś dowody? że to kobieta... nikt nie sprawdzał
                    wykładowca akademicki, niezwykle uznany konstytucjonalista - i co z tego jak to jednocześnie osoba bez wychowania - zachowująca się jak lump i jedno nie przeczy drugiemu.
                    powtarzam raz jeszcze - nie obchodziłby mnie ten poseł, gdyby ludzie w Polsce nie zauważali jego "siedleckiego" pochodzenia, nie ma bowiem drugiego, tak chamskiego posła wybranego w tym okręgu. Więc żeby cham zrozumiał - to trzeba nahajem, czyli używać tych samych form frazeologicznych...

Teraz Bartoszewski - można (w niektórych środowiskach - należy) nie zgadzać się z jego poglądami - ale aluzje do krzeseł elektrycznych pozostawiam kretynce, kretynowi zaś puszczanie oka i mówienie, że przecież Bartoszewski brał pieniądze od Niemców - nic w tym złego, ale wszyscy powinni wiedzieć - tako rzekł jedyny sprawiedliwy polskiezbaw.
                    • bykkot Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 11.05.14, 23:44
                      Acha to kolega nie obrażał??!!!!! Jeszcze kolega nie skończył w poprzednim tekście (co zacytowałem dosłownie), a w tym dokłada do pieca. Zacytuje więc co pisze kolega o kobiecie: ".... a są na to jakieś dowody? że to kobieta. nikt nie sprawdzał.....osoba bez wychowania...... zachowująca się jak lump .... chamski poseł ...... cham....." I zapewne trzeba "nahajem".
                      PS
                      Zacytuj może cały tekst p. Pawłowicz. Tam w jej wypowiedzi wiąże drażniące was słowo (mniej obraźliwe niż lump itp.) użyte jest razem z bydłem. A tak swoją drogą, bardziej obraźliwe jest bydło czy pastuch, jak ci się wydaje? Kto bardziej obraża. A może rozwiniesz kolejny poruszany przez ciebie wątek o tych pieniądzach od Niemców, skąd to wziąłeś, kto brał te pieniądze od Niemców? Pisałeś też coś o braku matury? O czym ty piszesz? Jak zaczynasz watki to je rozwiń.
                      • an.chojnacki Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 12.05.14, 05:54
                        pieniądze i autor tego pomówienia:
                        niezalezna.pl/55053-nie-do-zaakceptowania-jaroslaw-kaczynski-o-finansowaniu-bartoszewskiego-przez-niemcow
                        Co do zaś obrażania Pawłowicz - to jej nie można obrazić - nie ma zdolności honorowych, utraciła je miliony słów wstecz.
                        Bardziej obraźliwe jest słowo bydło w odniesieniu do buczących na Powązkach, co zwierzęta zawiniły, żeby tak je posponować...
                        A brak matury koleżko wyrzucają Bartoszewskiemu niektóre środowiska "patriotyczne", oburzone nazywaniem go profesorem. Powtórzę po raz kolejny, nie słyszałem żeby Bartoszewski mówił o sobie per profesor, Pawłowicz a i owszem, mimo, że robić to może tylko w Ostrołęce, tak jak dr hab. Kaczyński w Gdańsku i w Warszawie. Takich jak ty tytułomania wobec Bartoszewskiego drażni, a wobec innych nie - to się nazywa segregacja.
                        • bykkot Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 13.05.14, 23:51
                          Zdolności honorowych nie miał facet obrażający wielokrotnie kobietę.
                          A kolega nie przestaje nadal używać wyzwisk. Tym razem "zwierzęta". A swoją drogą pięknie sam ze sobą się spierasz. Najpierw piszesz, że p. Bartoszewski nie ma matury, a następnie z tym ostro polemizujesz. To ustal ma czy nie ma bo ja o tym nie pisałem, ty stworzyłeś ten spór. Mnie akurat to mało obchodzi, wiem tylko tyle że p. dr hab. Pawłowicz to podobnie jak śp. prezydent przedstawiciele nauki. Nauki na bardzo wysokim poziomie. Więc jeśli ktoś przeciwstawia w tej dyskusji p. profesora p. Pawłowicz to grzecznie zwracam uwagę, że chyba nie zna poziomu naukowego. p. poseł.
                          PS
                          Gwizdanie na Powązkach. No cóż sam zagwizdałbym na władzę, która robi to co robi (np. od lat faktycznie utrudnia pochody z okazji 11 listopada, np. pozwalając niemieckim lewakom je zakłócać - wyobraź sobie coś takiego w USA czy Moskwie) i np. na uroczystości patriotyczne wystawia pana generała, który nie powinien chyba tam być jako czołowa osoba (polecam biogram p. generała męża żony z wielce zasłużonej rodziny Kochańskich w Wikipedii).
                          • an.chojnacki Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 14.05.14, 06:28
                            Pierwsze primo: to poseł dr hab. Pawłowicz, człowiek najwyższej światowej klasy konstytucjonalista (jak piszesz) zaczął obrażać innych (w tym kobiety) - podpowiedzi szukaj w tym samym wątku, tylko wcześniejszych;
                            Drugie primo: to tacy właśnie jak ty, choć niekoniecznie ty, piszą bzdury o braku wykształcenia Bartoszewskiego - pokazując to jako dowód jego mizeroty intelektualnej. To samo, jeśli chodzi o pieniądze - to prezes wiecznie opozycyjnej partii rozpoczyna wątek niemieckich pieniędzy Bartoszewskiego - nie ja;
                            Po trzecie primo, ultimo: mnie nie obchodzi życiorys i kim był szwagra żony brat rodzony (vide Kochański w Wikipedii). Bliżej mi bowiem do barbarzyńskich obyczajów, gdzie Delicta parentum liberia non nocent, niźli do oświeconych ustaw norymberskich.
                            • bykkot Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 14.05.14, 21:21
                              Tacy jak ja piszą? Odpowiedzialność zbiorowa? A to przecież ty piszesz o maturze ty piszesz o pieniądzach niemieckich. Jeszcze raz apeluję, skoro zacząłeś, to odpowiedz, jest ta matura bo jeśli jest to o czym ty piszesz. Jeśli w sprawie pieniędzy o których piszesz nie ma nic na rzeczy to to napisz a nie wmawiasz w dyskusji ze mną na temat p. dr hab. To twój przedmówca porównał p. Profesora Bartoszewskiego z jakoby słabo wykształconą p. dr. hab. To grzecznie piszę, że chyba napisał niezbyt mądrze, ty podjąłeś jakieś poboczne wątki.
                              Zajrzyj jednak na stronę wikipedii o p. generale występującym na rzeczonych obchodach. Może zrozumiesz dlaczego ludzie gwizdali. No chyba, że ciebie nie interesuje kto ma jakiś życiorys (o czym piszesz). Ludzi jednak interesuje. I dlatego gwiżdżą. I robią to jako świadomi obywatele (czytający życiorysy). A w Polsce żadnych ustaw norymberskich (skąd to wytrzasnąłeś w polskim kontekście) a nawet "Norymbergi" dotyczących komuny nie było. Prawie nikt po roku 90-tym za nic nie odpowiedział. Dziś np. TVP Historia był film o losie osób skazanych za zabicie śp. Grzegorza Przemyka. Tych najpierw skazanych i tych jakoby objętych ustawami norymberskimi. Kto dłużej siedział, jak ci się wydaje, w kraju "ustaw norymberskich"?
                              • an.chojnacki Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 15.05.14, 00:24
                                Pisanie o braku wykształcenia Bartoszewskiego i jego braniu pieniędzy od Niemców pozostawię jednak idiotom. Pozwolisz.
                                Co zaś się tyczy "mojego przedmówcy" to wydaje się, że nikt nie podnosił braku wykształcenia panny poseł - jeno braku jej kultury. Jeśli jednak ktoś tak twierdzi to się mylił i nie ma o co kruszyć kopii. Czym innym jest jednak dobre wykształcenie, a czym innym dobre wychowanie - profesura sama w sobie nie czyni kogoś lepszym i bardziej kulturalnym.
                                I teraz ten nieszczęsny gen. Rylski - bo pewnie to o nim piszesz. Otóż racz przyjąć do wiadomości, że ów jest, tak się nieszczęśliwie składa dla "buczących patriotów", prezesem Zarządu Głównego Związku Powstańców Warszawskich. I należy ci się wyjaśnienie, że On rzeczywiście bił się w Powstaniu, tak On rzeczywiście był żołnierzem ppłk. Mazurkiewicza.
                                Więc chyba władze mają obowiązek organizować uroczystości razem z nim.
                                Uprzedzę twoje dalsze poszukiwania i napiszę od razu, że prezydent dr hab. Lech Kaczyński w 65 rocznicę wybuchu Powstania, w jednej delegacji składał z gen. Rylskim wieniec od narodu:
                                hej-kto-polak.pl/wp/?p=1306 Czy wtedy patriotycznie nastawieni wyjce buczeli? Otóż nie, bo byłem tam wówczas.
                                Tak więc czeka cię jeszcze długa edukacja historyczna ponieważ, i tu posłużę się cytatem z klasyka, "niestety zapchałeś se głowę jakimiś pierdołami o żabach i teraz na siłę próbujesz zainteresować tym innych".
                                • rotman28 Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 19.05.14, 21:55
                                  An.chojnacki, mam nadzieję, że ta informacja o panu Bartoszewskim nie jest dla idiotów. Chodzi o to, ze "dzięki" panu Bartoszewskiemu rtm. Pilecki nie dostał Orła Białego. Cytuję z mediów:
                                  " Bartoszewski, blokując pośmiertne odznaczenie dla Pileckiego, postąpił dla siebie logicznie. Bo może być tylko jeden bohater niemieckiego KL Auschwitz. I ma nim być Władysław Bartoszewski, który przebywał w obozie siedem miesięcy i w tajemniczy sposób został wypuszczony. Nie może nim być Witold Pilecki, który poszedł do Auschwitz z ochotniczą misją i przez 2,5 roku tworzył więźniarską konspirację zbrojną".
                                  To między innymi stąd buczenie bydła.
                                  • an.chojnacki Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 20.05.14, 06:20
                                    Cytat ma to do siebie, że zawiera pewne części składowe, których artykuł w SE red. Płużańskiego nie zawiera. Nie pada tam żaden cytat z Bartoszewskiego, nie ma też żadnego opisu zdarzeń w podnoszonej sprawie. Oparł się natomiast na monumentalnym dziele z portalu wPolityce z początku 2013 r. wpolityce.pl/polityka/149138-wladyslaw-bartoszewski-przeciw-rotmistrzowi-witoldowi-pileckiemu-w-muzeach-holocaustu I tu pozwolę sobie zauważyć, że portal ów ma jednoznaczne konotacje polityczne. To tak jakby o sytuacji w USA mówiło Radio Erewań.

Kłamstwo powtórzone 1000 razy staje się prawdą, jak mawiał niedoceniony Józef Goebbels.
                                    • rotman28 Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 20.05.14, 09:06
                                      Szanowny panie Chojnacki. Wyjaśniam,że to nie był cytat z wypowiedzi p. Bartoszewskiego tylko fragment opinii z artykułu prasowego, który celowo wybrałem. Wnioskuję, że dla Pana to czego nie ma na portalu Gazety Wyborczej jest niewiarygodne.
                                      I tu pozwolę sobie zauważyć, że portal ów ma jednoznaczne konotacje polityczne. To tak jakby o sytuacji w USA mówiło Radio Erewań.
                                      Być może kiedyś sięgnę do źródeł tej sprawy i Panu przytoczę dowody. A propos dowodów to w "Kropce nad i" Korwin Mikke stwierdził, że nie ma dowodów na to, że Hitler wiedział o holokauście i powinien być uznany za niewinnego.
                                      Pozostańmy jednak przy swoich poglądach i przekonujmy do nich innych. Zobaczymy.
                                      Pański idol od propagandy nie jest moim idolem, nie znam się na propagandzie, czytam różne źródła i do każdego z nich podchodzę z dystansem, co chyba w moich wypowiedziach "widać".
                                      • an.chojnacki Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 20.05.14, 11:03
                                        Szanowny Panie Rotman, w istocie uważam GW za opiniotwórcze medium, choć staram się czytać i inne. Nie przytaczam jednak opinii ich redaktorów jako źródło. W przeciwieństwie. Co do Kropki, to ja także ją oglądałem i dziwię się P. Kowalowi, że dał się zbyć tak głupim argumentem, że nikt nie wie czy Hitler wiedział o eksterminacji Żydów - bo nie ma na to dowodów. To, że nikt nie widział prącia Adolfa nie znaczy że ten był kobietą. Cytat z Goebbelsa padł jednak nieprzypadkowo.
                        • bykkot Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 13.05.14, 23:54
                          Acha zapomniałem się ciebie zapytać, bo ciągle też o tym piszesz. Czy p. Bartoszewski to brał pieniądze od Niemców co chyba sugerujesz? Jak zaczynasz wątki to je kończ.
                          • test0101 Re: "nasza" posłanka Pawłowicz wywołała aferę 16.05.14, 17:37

bykkot napisała:

> Acha zapomniałem się ciebie zapytać, bo ciągle też o tym piszesz. Czy p. Bartos
                            > zewski to brał pieniądze od Niemców co chyba sugerujesz? Jak zaczynasz wątki to
                            > je kończ.

Ja pomogę. Informacje o wsparciu dla Bartoszewskiego można znaleźć w raporcie Fundacji Roberta Boscha nt. jej działalności w latach 1974–2000. Poza tym to jeszcze przyjął medal antypolaka Gustawa Stresemanna.

• kerac32 Pawłowicz znów zrobiła "bydło" 09.07.14, 12:46
                              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16294995,_PiS_przegrywa__bo_rzad_falszuje_wybory____Pawlowicz.html#BoxSlotI3img
                              Co na to jej PiS-owscy wielbiciele?
                              • tarabl.anka Re: Pawłowicz znów zrobiła "bydło" 09.07.14, 18:14
                                Ależ to cytaty "Twoich" idoli! Jakoś nie widziałam oburzenia po rozmowach nagranych przez kelnerów.
                                • kerac32 Re: Pawłowicz znów zrobiła "bydło" 09.07.14, 18:59
                                  Już parę razy pisałem, że politycy, niezależnie od orientacji, nie są moimi idolami. No, ale Ty akurat nie masz obowiązku o tym wiedzieć :) Na PO nigdy nie zagłosowałem. Jedyny mój głos, jaki uzyskała osoba kojarzona z ich środowiskiem, był B. Komorowski w wyborach prezydenckich. Co do doboru argumentów jakimi się posługujesz w obronie swoich idoli. Nie zawiodłem się na Tobie, były całkowicie do przewidzenia :) Różnica pomiędzy "moimi" i Twoimi idolami polega na tym, że ci pierwsi używali słownictwa, za które są obecnie piętnowani, w całkowicie nieoficjalnej rozmowie, w żadnym przypadku nie przewidywanej do upublicznienia. Twoja idolka "argumentowała" chyba na najbardziej publicznym, z możliwych z publicznych forów, w świetle lamp kamer publicznej telewizji i przed mikrofonami publicznych mediów. Robiła to z pełną świadomością i wyrachowaniem, że jej słowa usłyszą i przeczytają miliony słuchaczy i czytelników. Tylko po to by obrazić premiera i zaistnieć. Dla wątpliwej sławy. Wg. mnie powinna być za ten język wyrzucona z sali przez Straż Marszałkowską. Szkoda, że, niestety, nie ma ona aż takich uprawnień by to zrobić.
                                  Ty, jak się wydaje, do dziś nie zdążyłaś się otrząsnąć po języku bohaterów afery wykreowanej przez Latkowskiego. Nie twierdzę, że zawsze w prywatnych rozmowach posługuję się wyłącznie piękną literacką polszczyzną. Ciekawi mnie jednak, jak zabrzmiałyby nagrania Twoich domowych rozmów z własnym ślubnym, uzyskane w sposób podobny jak te wprost ? ;)
                                  • an.chojnacki Re: Pawłowicz znów zrobiła "bydło" 10.07.14, 14:09
                                    Dajcie spokój z tym posłem.
                                    Świat docenił starania prezesa i jego gwardianów:
                                    www.economist.com/news/special-report/21604684-first-time-half-millennium-poland-thriving-says-vendeline-von-bredow#
                                    • kerac32 Re: Pawłowicz znów zrobiła "bydło" 10.07.14, 15:57
                                      Przyboczna Prezesa, posłanka do Parlamentu Europejskiego A. Fotyga, ma na ten temat swoje zdanie.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16298843,Fotyge__boli__pozytywny_artykul_o_Polsce__Passent_.html
                                • aro333 Re: Pawłowicz znów zrobiła "bydło" 09.07.14, 22:37
                                  Widzisz Tarablanka, je3st pewna różnica i to wielka.Ja jako ten co za pierwszym razem glosowal za PO za drugim razem juz nie, nie wstydze sie tego. Potepiam i postrzegam bardzo nagannie slowa wypowiedziane na tasmach, dla mnie jest to dyskwalifikacja dozywotnia. Ty natomiast zachowujesz sie na zasadzie pluj swini w oczy a ona powie ze deszcz pada. I to jest ta roznica. Wiezysz mocno w PIS chyba i to nie pozwala Tobie dostrzec rowniez zlych stron tej partii. Ja przynajmniej nie wypieram sie swoich pogladow i ganie z calej sily t5akie zachowania. Ty natomiast chyba nie zauwazasz wogole tego, ze te slowa padly w sejmie i to z ust bylo nie bylo profesora.Uwazasz to za normalne, ze ktos teoretycznie inteligentny ma prawo tak mowic w polskim sejmie? Pasuje Tobie ten poziom ? Ja np nie mam zludzen, cala klasa polityczna polska to jedno wielkie bagno, ty natomiast chyba dla celow politycznych jestes w stanie przykulic oko na takie zachowania. Ja niestety nie, nie zaleznie z jakiej strony one padaja.
                                  • aro333 Re: Pawłowicz znów zrobiła "bydło" 09.07.14, 22:42
                                    wierzysz nie wiezysz mialo byc
                                    Dodam jeszcze, wlasnie my jako spoleczenstwo powinnismy potepiac takie zachowanie.Moze wtedy klasa polityczna sie zmieni. Moze gdybysmy pamietali takie wypowiedzi przy wyborach bylo by inaczej. Niestety, takie zachowania to dla nas orez polityczny co9 zreszta widac nawet tu na forum. To przykre i wcale nie nastraja optymistycznie na przyszlosc.
                                  • tarabl.anka Re: Pawłowicz znów zrobiła "bydło" 10.07.14, 17:48
                                    "Potepiam i postrzegam bardzo nagannie slowa wypowiedziane na tasmach". Proszę mi wskazać swój post potępiający te naganne słowa.
                                    Mnie też nie podoba się wymawianie takich słów w parlamencie, ale w tej dyskusji wygląda to tak, jakby posłanka była autorką tej, nawiasem mówiąc, chyba trafnej opinii o sztandarowej akcji rządu. Skoro wszyscy ludzie z PO i PSL nawet na mównicy sejmowej mówią, że "nic się nie stało", że zły to jest Kaczyński, a nie Tusk, a Premier Tusk wręcz gani PiS wyzywając od tchórzów i nieudaczników, to nie wiem jak zachowałabym się tam na sali słuchając tego. Też jestem zbyt emocjonalna i nie wiem czy bym wytrzymała. Co ma do tego, że posłanka ma tytuł profesora? A jak się to ma do autora słów - prawnuczka wybitnego Polaka i patrioty? Pan Sienkiewicz jest osobą wykształconą, o wybitnej inteligencji. Skąd więc taki prostacki język? Właśnie te wypowiedzi człowieka z takim rodowodem zawiodły mnie najbardziej.
                                    Nie wierzę mocno w PiS i dostrzegam złe strony nie tyle partii, co niektórych ludzi w tej partii będących. W przeciwieństwie do Ciebie nie uważam, że cała klasa polityczna to wielkie bagno.
                                    Co do przykulenia oka na takie zachowania: nie przykulam, po tym co słyszałam na "taśmach" stwierdzam, że teraz więcej ludzi będzie chamieć bez względu na pochodzenie, wykształcenie i okoliczności.
                                    • mpppm Re: Pawłowicz znów zrobiła "bydło" 10.07.14, 18:58
                                      "...stwierdzam, że teraz więcej ludzi będzie chamieć bez względu na pochodzenie, wykształcenie i okoliczności. "

Na przyszłość wybieraj więc wg. odpowiedniego wykształcenia, moralności, szkoleń dyplomatycznego zachowania lub tylko przynależności do PIS, którego członkowie mają to wszystko, a nawet i więcej już od urodzenia.
                                      • tarabl.anka Re: Pawłowicz znów zrobiła "bydło" 11.07.14, 19:50
                                        Nawet mnie tym pouczeniem mppm nie zaskoczyłeś. Jesteś już tak jednowymiarowy, że niczego innego się po Tobie nie mogłam spodziewać. Nie skorzystam z Twojej porady, bo dla mnie wymienione przez Ciebie przymioty w wyborach mają drugorzędne znaczenie.

I zobacz: po moim twierdzeniu o chamieniu dziś pierwszy nius w mediach: JKM walnął Boniego w twarz. Jakoś nie widzę oburzenia. Zatem rękoczyny w wykonaniu posła i to europejskiego! są normalne i kulturalne, zaś cytowanie wulgarnego słowa przez posłankę jest chamstwem. Jedna i druga sprawa nagłośniona w mediach, więc tak samo rozpowszechniona. Będziecie z taką samą zaciekłością potępiać uczynek JKM jak posłanki Pawłowicz? Dodam, że podobno JKM jest arystokratą, więc powinno się od niego wymagć więcej niż od zwykłej profesor z ludu.
                                        • mpppm Re: Pawłowicz znów zrobiła "bydło" 11.07.14, 20:01
                                          Jeszcze bym Ciebie zrozumiał gdybyś zajmowała jakieś renomowane stanowisko w rządzie i w ten sposób do tego podchodziła.

My mali potrzebni i kochani tyko w czasie wyborów nie mamy nic do powiedzenia.
                                          Leją się po mordach ich sprawa. Nie martw się tylko bij brawo. Może będą walczyć na szable gdzieś w parku lub w lasku pod W-wą (tak robili arystokraci w kraju gdy jeszcze tacy byli).
                                          • tarabl.anka Re: Pawłowicz znów zrobiła "bydło" 11.07.14, 22:37
                                            Według Ciebie jeśli nie zajmuję jakiegoś renomowanego stanowiska w rządzie to mogę nie myśleć samodzielnie i nie zabierać głosu nawet na takim lokalnym forum? Podchodzę do tego w podobny sposób jak pozostali uczestnicy dyskusji, tylko mam inne zdanie i wydaje mi się, że potrafię go bronić. Nie martwię się tym co pokazują w telewizorze. Martwię się tym, że to z telewizora przenosi się do realnego życia, nawet w Siedlcach, a to już i mnie dotyczy.

• krzycho1252 Re: Pawłowicz nie cytowała dosłownie 11.07.14, 20:19
                                          > > zaś cytowanie wulgarnego słowa przez posłankę jest chamstwem.

Proszę posłuchać okrzyków Pawłowicz. Mówiła "cha" "de" i " kamieni kupa" więc od wulgaryzmów się ustrzegła.
                                          • tarabl.anka Re: Pawłowicz nie cytowała dosłownie 11.07.14, 22:25
                                            No widzisz Krzychu, ja nawet tego nie słuchałam tak dokładnie, ale media przyjazne tylko obecnej władzy, a nie widzom, tak to podrasowały, że wyglądało to na wulgaryzmy.
                                    • kerac32 Re: Pawłowicz znów zrobiła "bydło" 10.07.14, 20:46
                                      Bądź łaskawa nie przekręcać sensu moich zarzutów. Nie ważne jest to, kto te słowa wymyslił i kiedy, ale gdzie one zostały pyblicznie wywrzeszczane. Bo trudno inaczej określić sposób mówienia poseł, tfu, Pawłowicz. Przypominam, minister Sienkiewicz używał wulgaryzmów w poufnej, nie przewidzianej do upublicznienia, rozmowie, podsłuchanej w przestępczy sposób . Nie sadził ch***w z ław sejmowych. I nie ma tu nic do rzeczy stan emocjonalny drącej ryja. Chociaż, moim zdaniem dała już wystarczająco dużo powodów by nad stanem jej zrowia pochyliło się konsylium złożone głównie z psychiatrów.
                                      • bykkot Egzamin z logiki 10.07.14, 22:24
                                        1. Rozmowa panow z rządu została podsluchana niewatpliwie w przestepczy sposób za to rozmowa Lipinskiego i spotkanie Hofmana w sposob kulturalny i jakze wlasciwy. Bo stado prokuratorow i ABW nie wkraczalo do TVN co jest dobitnym dowodem ze nie był to przestepczy sposób. A pani Beger to szczyt kultury politycznej, a gdziez tam mieliby prokuratorzy zadac od niej kaucji za wyjscie na wolnosc.
                                        2. Ludzie z PSL (niedawno) zostali podsluchani w sposob propanstwowy a np. inni (o których pisze nasz kolegaq kerac) w sposób antypanstwowy.
                                        3. P. prof. Pawlowicz poslugujac sie cytatem z p. PROFESORA Bartoszewskiego darla ryja i psychiatrzy się nad nia za uzycie słowa bydlo powinni pochylic. Bo wrzask p. Bartoszewskiego to jest wrzask kulturalny a slowo bydlo w jego ustach to mowa miliosci w przeciwienstwoe do niecnego cytatu uzytego przez p. Pawlowicz, który jest jedynie darciem ryja.
                                        4. Wkroczenie prokuratury sluzb do p. Burego i Wprost a nawet na ekshumacje na laczce dowodzi ze nie mamy obecnie nic wspolnego z rzadami Pis gdyż dzis nie pukaja zamiast mleczarzaq. Oni wchodza w majestacie godnosci i prawa.
                                        5. A kara dla wydawcy Wprost i wejście do p. Burego to dowod na to ze panstwo działa czyli ze nie nalezy brac powaznie slow niektorych ministrów. I nie ma po co o tych słowach mowic skoro juz sa nieaktualne.
                                        • kerac32 Re: Egzamin z logiki 10.07.14, 22:59
                                          Aż się prosi, żeby podsumować: ja o zupie, Ty o doopie. Pisałem o darciu ryja i rzucaniu ch***mi przez K. Pawłowicz z ław poselskich, w czasie obrad Sejmu, z pełną świadomością, że właśnie uczestniczy w bezpośredniej transmisji telewizyjnej. Sprawa z W. Bartoszewskim nic tu nie ma do rzeczy. Na temat , proszę, na temat...
                                          • bykkot Re: Egzamin z logiki 11.07.14, 00:14
                                            Zgadzam się z tobą. Publiczne (np. w internecie) używanie słowa d..... i ch .... jest wielce niekulturalne :) A używanie słowa bydlo do znacznej części społeczeństwa kulturalne jest.
                                            Przyganial kocił garnkowi. A jak już sobie porzucałeś mięsem (jak twoje ulubione rządowe elity) to może odniesiesz się do pytania czy Morozowski z Beger powinni być aresztowani za podsłuchiwanie nielegalne? I czy Abw i 5 prokuratorow powinno analizować tasmy o Hofmanie (kto nagral w sposób przestępczy chyba do dziś nie ustalono, niech Seremet bierze się do roboty z całą prokuraturą - co najmniej 3)? A czy piszę na temat? Toż cały wątek jest o bydle. A sprawa z PROFESOREM Bartoszewskim oczywiście nie ma tu nic do rzeczy, tylko że od niej ktoś nie zastanawiając się że wpada w kanał zaczął ten wątek (bo nie zastanowił się, że moderator tu nie kasuje wpisów). No to niech teraz sobie popolemizuje z bydłem. Bo bydło z "p....... wschodu" (tu jako człowiek kulturalny przepraszam za cytat) może się odezwać. A wtedy wychodzi głupio.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka