Dodaj do ulubionych

ewangelizacja Siedlec

12.10.12, 11:25
no cóż jesteśmy tak rozpasani i mało bogobojni, że biskup uznał iż trzeba Nas zewangelizować

podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/ewangelizatorzy-na-ulicach-siedlec--bddf.html
no cóż teraz oprócz rumunów (lub innych narodowści za wschodniej granicy) czasem pijaczków i innych meneli + rozdajacych ulotki i inne art. rekalmowe, będą nagabywać Nas księża. Po co i na co nie wiem ?? Co to da ?? A jeśli ktoś jest nie wierzący albo wyznaje inną wiarę ?? No ale skoro ma się monopol (i wcale nie chodzi mi o alkohole) na "jedynie słuszną" wiarę, to co się dziwić

Oczywiscie jak zawsze tak i w tym wypadku Kudelski patronuje temu "wydarzeniu" a drogi jak były dziurawe i wąskie tak dalej są, o innych ważnych dla miasta sprawach takich jak np. nowy żłobek czy przedszkole to nawet nie wspominam. O neutralność światopogladową władzy samorządowej (świeckiej,jest konstytucyjny rozdział państwa od kościoła) już nawet nie pytam.

No nic ewangelizujmy się :((
Obserwuj wątek
    • pol_lop Re: ewangelizacja Siedlec 12.10.12, 11:47
      efaster,
      twoja niechęć do Kościoła jest już powszechnie znana. I tematy z tym związane (w tym uległość władz miasta w stosunku do władz kościelnych) w twoim wykonaniu to nic innego jak tendencja i NUUUDA!
      Ciekawe jaką to krzywdę Ci wredni katolicy wyrządzili ci w życiu?
    • efaster Re: ewangelizacja Siedlec 12.10.12, 12:13
      o kurawa jaki ty mądry jesteś

Ja do katolików nic nie mam, mam do władzy samorządowej że nie jest neutralna światopogladowo w stosunku do kk.

zobatrzcie karzda jedna najmniejsza nawet droga, budynek użytecznosci publicznej musi być:
      - przecięcie wstęgi,
      - przemowy notabli
      - święcenie

jakby nie można było bez tego się obejść

A jechanie personalnie po kimś to chyba nie ładnie, taki cios po niżej pasa.

A od mojej matki to się proszę odkolegować ok. ? Ja po Twoich rodzicach nie jeżdzę, po za tym nie wiem jak Ty ale ja miałem udane dzieciństwo. Więc teksty iż obwiniam świat, kościół że żyję są chyba nie na miejscu nie uważasz ??

Dla mnie miejsce wiary jest w kościele, a naprzykład nie pomyślał któryś, że takiego ów księdza może jakiś bej zaatakować, zwyzywać ?? He ....

to by była dopiero afera na cały kraj, a po co angażować np. policję do ochrony księży kiedy w tym samym czasie może patrolować ulice miasta (choć i tak się dużo ostanio kręco po mieście co mnie osobicie wcale nie cieszy).

zacytuje tylko refren z utworu rapera Vienio pt.: Różnice

"Czy tak naprawdę jesteś wierzący ?? Kiedy nienawiść z innymi cię łączy"

www.youtube.com/watch?v=Z2jmzM0oN1E
      Proponuje koniecznie obejżyj cały teledysk
      • news_1 Re: ewangelizacja Siedlec 12.10.12, 12:31
        To, że księża ewangelizują wydaje się całkiem zrozumiałe, taka ich misja. Okazuje się jednak, że duchownym zaczyna robić konkurencję jeden wielbiciel narkotyków i gorący propagator ich zażywania. Zdaje się, że przeczuwa rychły koniec świata ogłaszając, że "Jezus wraca i niedługo będą rozliczenia".

forum.gazeta.pl/forum/w,262,137044099,139535356,Lekarze_przepisuja_Medyczna_Marihuane.html
      • 77joker Re: ewangelizacja Siedlec 12.10.12, 13:51
        i kto to mówi?

forum.gazeta.pl/forum/w,262,136516837,136516837,ksieza_pracuja_w_UM_.html
        takich twoich wpisów jest więcej dzieciaczku.

>
        > A jechanie personalnie po kimś to chyba nie ładnie, taki cios po niżej pasa.
        >
        • diapanazy.nibek Re: ewangelizacja Siedlec 12.10.12, 14:11
          Dobrzr że przypomniałeś ten wątek Efasterowi ;P bo już raz Efaster gromko pokrzykiwał "WOJNA" ;P
          I nie wiem czy nie warto też przypomnieć Efasterowi o istnieniu słowników-"karzda","naprzykład","takiego ów księdza" (przed tym chylę czoła-tego nawet ćpun by nie wymyślił),"kręco","obejżyj".
          Szklanka wody,nie przed,zamiast,zamiast pisania powtarzających się bzdur Efaster!
          • efaster Re: ewangelizacja Siedlec 12.10.12, 15:46
            ha, ha, ha, ha, ha, ha ...........

ludzie zejdzcie ze mnie bo mi duszno, skoro waszym zadniem pisanie do kogoś, że pewnie żałuje, że jego matka nie poddała się aborcji jest ok. to gratuluje

a że się troche zdenerwowałem to i ort. na tym ucierpiała, no ale jak ktoś nie ma się do czego przyczepić to z braku argumentów czepia się głupio ortografi, pisałem szybko i nie sprawdziłem przed wysłaniem. Sory czasem tak mam i nic na to nie poradzę ...

A do mieritum skoro wg. Was wypisywanie na chodniku (koło więzienia) kredą słów Jezus, itp. jest ok. to ja nie mam pytań, jakbym np. nawet kredą napisał HWDP to by psiarnia wystawiła mi mandat, za zanieczyszcznie miasta. Ale Tym wolno więcej tak ??

A i od dzieciaków to wyzywajcie siebie, bo ja już dosyć dawno skończyłem 18 lat :) (to tak w gwoli ścisłości)

a tak po za tym wszytkie te ataki na moją skromną osobę spływają po mnie jak woda po kaczce :))
      • 1rabarbar1 Re: ewangelizacja Siedlec 12.10.12, 14:10
        Skończ piep...szyc efaster! Znowu się potłukłeś że gadasz od rzeczy? Weź się wreszcie za konkretną robotę a nie szukasz problemu tam, gdzie go nie ma.

Najpiękniejsze z tego wszystkiego jest to że, ty jesteś neutralny........ zwłaszcza ortograficznie:-))))
        Ps. W pełni popieram ewangelizatorów.Fajna akcja.Kto zechce skorzysta.
        • greg_pl Re: ewangelizacja Siedlec 12.10.12, 15:20
          oj! efaster przyjdzie nam jeszcze długo poczekać na normalne czasy. I to boli najbardziej.
        • news_1 Re: ewangelizacja Siedlec 12.10.12, 16:50
          1rabarbar1 napisał(a):

> Skończ piep...szyc efaster!

Przyganiał kocioł garnkowi :P
          • tytus_b Re: ewangelizacja Siedlec 13.10.12, 16:58
            Dlaczego Moderatorzy nie reagują na wulgaryzmy???????!!!
      • emenemki Re: ewangelizacja Siedlec 12.10.12, 20:50
        @efaster
        Co prawda mam mieszane uczucia, jeżeli chodzi o dzisiejszą akcję, ale tak dla zasady się z Tobą
        posprzeczam.

> Dla mnie miejsce wiary jest w kościele,
        Ciekawe, że kiedyś tak nie myślano, jakieś 30 lat temu na przykład. No ale wtedy kościół był potrzebny do pokonania tego i owego. To się to wykorzystywało. Teraz nie ma większych zagrożeń, to niech katolicy zamykają się w kościołach.
        A na ulicę niech sobie wychodzą inni. Homoseksualiści na przykład... Bo to takie modne, takie europejskie i w ogóle...

> a naprzykład nie pomyślał któryś, że ta
        > kiego ów księdza może jakiś bej zaatakować, zwyzywać
        Głębia tego wywodu powaliła mnie na ziemię. Czyli Twoim zdaniem, w ogólnie dobrze pojętym interesie Państwa jest, aby księża siedzieli po plebaniach, a na ulicę wychodzili tylko po zmierzchu i najlepiej przebrani? Bo w każdym innym wypadku będą się narażali na wyzwiska i inne ataki, a policja będzie musiała zamiast "normalnymi" obywatelami zajmować się klerem?
    • efaster Re: ewangelizacja ok. ale parkować na trawniku 12.10.12, 16:01
      pod dworcem PKP ???

podlasie24.pl/wiadomosci/diec.-siedlecka/trwa-ewangelizacja-na-ulicach-siedlec-bdee.html?pageId=6&a=48622&cs=1
      zdj. nie kłamią
      • ibzor Re: ewangelizacja ok. ale parkować na trawniku 12.10.12, 17:43
        Byłem przejazdem na poczte, stała scena, był biskup, balony, ludzie z plakatami, transparentami i jakaś wesoła konferansjerka

Ogólnie zorganizowali to tak że nie było żadnych utrudnień w ruchu , więc dzięki Bogu nie było uciążliwie.
        • efaster Re: ewangelizacja ok. ale parkować na trawniku 13.10.12, 10:12
          spójż na zdjęcia wóz transmisyjny KRP stoi na trawniku na śroku pl. Zdanowskiego

Zwykły Kowalski dostałby mandat i auto by mu scholowali na parking policyjny, ale Im wolno więcej :((
        • ibzor Re: ewangelizacja ok. ale parkować na trawniku 13.10.12, 11:31
          Żartujesz chyba.

Akurat tak się składa że ja tamtędy przejeżdżam codziennie i miejsce które zajęła scena i samochody z nią związane to i tak miejsce gdzie ludzie parkują - i gwarantuje Ci że nikt im nie wystawia mandatów nie zakłada blokad itp itd - tam codziennie w tym miejscu jest full samochodów które parkują na chodniku/traniwku i gdzie tylko się da.

Więc naprawde dla ruchu ulicznego nie było żadnej różnicy czy miejsce to zajmuje scena ewangelizująca czy parkujące samochody.

No ale Ty i tak wiesz lepiej.
          • ibzor Re: ewangelizacja ok. ale parkować na trawniku 13.10.12, 11:33
            Ciekawe czy też byś się przypluł gdyby na trwaniku stał samochód transmisyjny np TVN, TVP czy Polsat.
            • efaster Re: ewangelizacja ok. ale parkować na trawniku 14.10.12, 10:45
              dobra "stary" sorry jak coś w złości powiedziałem Ci złego, no wiesz nie jest miło czytać, że "żałujesz że twoja matka nie popełniła na tobie aborcji" w skrócie czytaj, że cie nie zabiła, naprawde nie jest to miłe ja bym tak nikomu nie napisał

a ort. pisałem z IE nie sprawdziłem przed wysłaniem i tak poszło w świat

Co do dyskusji tak to już będzie, że sprawy światopoglądowe będą dzielić Polskę i polaków jak w żadnym innym kraju na świecie, jak mówi stare polskie przysłowie gdzie 2 polaków tam 3 zadania

No cóż napiszecie, że znów atakuje, obraża i przeprasza i nic z tego nie wynika na przyszłość, jak tak mam nic na to nie poradzę (mam taką naturę ekspresyjną)

no cóż życie

PS.
              Jakby inny wóz transmisyjny (obojętnie jakiej stacji) stał na środku reprezentacyjnego trawnika (wszak wiele osób przyjezdnych ma kontak z miastem właśnie przez dworzec PKP) a ładnie to nie wygląda z śladami kół też bym tak zareagował

nie po to misto ydaje seetki tysięcy na pielęgnację zieleni miejskiej (m.in) z moich podatków by wozy transmisyjne je rozjeżdzały

Jak pamiętam też reagowałem gdy na hali ówczesnej AP (dziś UPH) przemawiał ówczesny nie żyjący Prezydent Kaczyński. Przed halą stał na trawniku wóz transmisyjny TVP pisałem o tym na TS i wiele osób się ze mną zgadzało.

Proponuje zamknięcie wątku (jako jego autor)
          • efaster Re: chodzi mi o wóz trans. nie o scenę 13.10.12, 11:35
            do sceny nic nie mam, chodzi mi o wóz transmisyjny stał na trawniku na śroku pl. Zdanowskiego

O wóz transmisyjny mi chodzi, nie o scenę (piszę jeszcze raz to samo aby było wiadomo o co mi w 100 % chodzi)
    • wacek41.2 Re: ewangelizacja Siedlec 12.10.12, 18:57
      "Na tej opoce zbudujesz Dom, w którym będziesz nauczał" Kto to powiedział i do kogo? i gdzie to napisano?
      • ibzor Re: ewangelizacja Siedlec 12.10.12, 19:34
        Nie wiem kto to powiedział...

Naprawdę nie wiem
        w biblii jest:

"(Ew. Mateusza 7:25, Biblia Tysiąclecia)
        (18) Otóż i Ja tobie powiadam: Ty jesteś Piotr [czyli Skała], i na tej Skale zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą. "
        • poslowski Re: ewangelizacja Siedlec 12.10.12, 20:48
          Gwoli ścisłości:

Mat 16,18

Wkleję jednak cytat z innego przekładu:

A Ja ci też powiadam, żeś ty jest Piotr; a na tej opoce zbuduję kościół mój, a bramy piekielne nie przemogą go. [BG]

A skoro wątek o ewangelizacji jest to wytłumaczę się dlaczego akurat ten przekład wkleiłem. Ano dlatego, że w oryginale (grecki) są tutaj dwa słowa: Piotr czyli kamień (petros) i opoka (petra).

Dla dociekliwych:

Mat 16,18

Dlaczego są tutaj dwa równe słowa? Dlaczego w najpopularniejszym katolickim przekładzie jest sugestia jakoby to było to samo słowo? Wnioski każdy sam potrafi wyciągać.
    • mrfan Re: ...tylko podpowiadam 13.10.12, 13:00
      ...tylko podpowiadam...dyskutując z efaster'em nobilitujecie go, ...i czuje się tak ważny jak "zapięty rozporek" u prawdziwego mężczyzny. Błagam...proszę... nie wiem co jeszcze...to wirtualny dialog z chłopcem, który jeszcze nie tak dawno ledwo zdał maturę w Rolniku...i tylko dzięki wam czuje się ... superman'em. To biedny emocjonalnie chłopiec.
      • 77joker Re: ...tylko podpowiadam 13.10.12, 13:08
        chyba masz racje
      • mrfan Re: ...tylko podpowiadam 13.10.12, 13:21
        ...a chłopak ma takie ładne imię...Konrad, imię rycerzy i książąt...święte imię...
        • efaster Re: ...tylko podpowiadam 13.10.12, 16:07
          hmmmmmmmm

ziewa ................

księgi parafialne widze przeglądne, skoro jesteś organistą (zapewne w katedrze)

h... mnie to boli, mam wyjebane na biskupa i Kudelskiego zwisają mi oni równo i dokładnie

ma w dupie pis i jego klakierów, co mi zrobicie nic, a jak którry wyskoczy to może jeszcze wierdol dostać (a wieszcie mi mam znajomych)

także malujcie sobie kredą po chodnikach, murkach jebie mnie to serio, a następnym razem jak wozik transmisyjny będzie parkował w miejscach nie dozwolonych to zwyczajnie zadzwonie na psy i złoże ogicjalny donos, a oni będą musieli zareagować, a jak nie to nagraną rozmowę oddam prokuratorowi, pod kontem niedopilnowania czynności służobowych.

elo .......

więcej nie będe reagował na zaczepki, a jak się komuś nie podoba co pisze zawsze może iść do sądu

z bożym pozdrowieniem

Amen :)))))
      • news_1 Re: ...tylko podpowiadam 13.10.12, 14:22
        Gra na organach wychodzi Ci nieporównywalnie lepiej niż pisanie komentarzy na Forum. Pozostań przy tym, co umiesz najlepiej :)
      • efaster Re: pie... to ... 13.10.12, 16:35
        www.youtube.com/watch?v=UymAoyAT_bI

PS.
        Refen dedykuje swoim oponentom
    • 4street8 Re: ewangelizacja Siedlec 13.10.12, 20:27
      masz racje ten nowotwór ludzkości znany jako kosciół trzeba zniszczyc ekstermonować cokolwiek
      • ivo333 Re: ewangelizacja Siedlec 13.10.12, 22:34
        Tak bez wulgaryzmów i w miarę ortograficznie; po co mają się szwendać po mieście przedstawiciele organizacji uznającej za adekwatną do zbrodni pedofilii karę przeniesienie na inną parafię.... wkurzać normalnych ludzi?
    • bw2500 Re: ewangelizacja Siedlec 14.10.12, 19:34
      To jest coś zupełnie niezrozumiałego dla mnie. Jak można tak gloryfikować jedno wyznanie? Przecież nie każdy musi chcieć, żeby jakiś księżulo go nagabywał do swoich wierzeń. A postawa Kudelskiego w tej sytuacji wcale mnie już nie dziwi - ten prezydent biskupa jest w tych sprawach zbyt przewidywalny.
    • kedolw95 Re: ewangelizacja Siedlec 15.10.12, 13:37
      Przez wieki nie po to konsekwentnie słowem, niejednokrotnie mieczem, gromadzono owieczki dostarczające mleka, mięsa, wełny, skór i innych dóbr, aby uchylać zagrodę i pozwolić im się rozpierzchnąć.
      Bezbronne, bezwolne, pozbawione pasterza, jego laski, jego psów, stałyby się niechybnie łatwą zdobyczą dla wilków, niedźwiedzi i innych drapieżników.
    • kocham_boga Re: ewangelizacja Siedlec 22.10.12, 05:02
      Czepiacie się o byle co. To jest jakaś zbiorowa nagonka na kościół w całej Polsce. Dzisiaj patrzę a tu masoński portal fakty szkaluje ojca dobrodzieja:
      www.fakt.pl/Czy-to-pijany-biskup-mial-wypadek-Afera-z-biskupem-Uderzyl-w-latarnie-samochodem,artykuly,183013,1.html
      Ja Wam powiadam. Biskup też człowiek i czasami wypije dla zdrowotności. Może wino mszalne złapało za dużo procentu i szatan źle koła ustawił. Nie rozjechał żadnej owieczki więc nie widzę problemu. Pije za swoje i samochód też jego.
      • kocham_boga Re: ewangelizacja Siedlec 22.10.12, 05:13
        ... i radujmy się, że nie leciał helikopterem bo zniszczenia mogły by być większe
        • linio Re: ewangelizacja Siedlec 22.10.12, 10:27
          @kocham_boga mam nadzieje, że to co napisałeś to ironia

proponuje kościółek na każdej ulicy, kapliczkę w każdym domu i wodę święconą w każdej kieszeni, bo inaczej piekło nas pochłonie

XXI wiek ale ludzie nadal głupi
          • efaster Re: ewangelizacja Siedlec 22.10.12, 10:57
            jak się dokładnie wczyta to sarkazm bez problemu się odczuje :))

przyanjmniej ja go wyszułem :))

a teraz cytat z gazety Fakt:
            Módlcie się, by życie wasze i waszych bliskich było zawsze trzeźwe, gdyż tylko wtedy będziecie ludźmi prawdziwie wolnymi - tak biskup mówił do nastolatków, uczestników pieszej pielgrzymki.

O tym, że biskup Piotr J. nie zachował umiaru świadczyć może 2,5 promila, które „wydmuchał” chwilę po tym, jak w sobotę koło godz. 14 wjechał swoją toyotą w latarnię. Auto prowadzone przez biskupa wpadło w poślizg przy ul. Boleść w centrum Warszawy.

za:
            www.fakt.pl/Pijany-biskup-z-Warszawy-mial-wypadek-Wypadek-biskupa-Piotr-J-Rozwalil-toyote-o-latarnie,artykuly,183027,1.html
      • bw2500 Re: ewangelizacja Siedlec 22.10.12, 20:46
        Tak, tak. Najlepiej wszystko sprowadzić do stwierdzenia "Biskup też człowiek". I najlepiej wszystko biskupowi czy jakiemuś tam innemu zwykłemu księdzu puścić płazem. Niech robią, co chcą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka